Jump to content

FEVIK

Members
 • Content Count

  68
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

23 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Eier en Churchill trap hagle. Smeller og virker stort sett. Treffer noen leirduer innimellom også. Mekanisk dårlig, ELENDIG tilpassede deler i mekanisme, jeg måtte pusse vekk grader på flere steder i mekanismen etter noen hundre skudd, mulig gått en del skudd før min overtagelse.. Etter pussing og polering har den funket et par tusen nye skudd men nå løsnet de loddede tettingene mellom løpa framme. Loddet på igjen av børsemaker på J&F nå før sommeren. Spent på når neste feil oppstår. Men fikk hagla billig og passer meg bra så prøver litt til før innkjøp av «kvalitetshagle».
 2. FEVIK

  Rifle i .308

  X bolt har godt grep, glatt sluttstykke gange, løst 5 skudds magasin, og ikke minst en god sikring på kolbehalsen, som hagle. Tikka T3 er en kjempefornuftig børse, men så utrolig kjedelig...(provoserende, ikke sant?🤣)
 3. FEVIK

  Rifle i .308

  X-bolt. Super børse og mye bedre grep enn T3..
 4. Banner i kirka og sier kjøp deg en ny Vector kikkert. Overraskende positiv opplevelse på min 9,3x62 inntil videre iallefall, så vil fremtiden vise om Kinavare vil holde..
 5. Hele greia blir igrunnen et spørsmål om det er snakk om næring eller ei. Slik jeg oppfatter det så vil trådstarter holde dette på "hobbybasis", så da kommer man kanskje unna at det er snakk om næring / salg i større mengder. Men er redd for at det rent juridisk blir en hengemyr dersom noen skulle mene at det ikke er hobby lenger når man uansett produserer noe som er definert som ammunisjon. Så blir spørsmålet også hva som er rimelige mengder. Er 500 kuler rimelig mengde? 5000? Dette blir vel også fort et spørsmål om personlig holdning til den som skal mene noe fra politiets side. Og de er jo ofte ikke altfor løsnings orienterte og "runde" i slike saker. Men kanskje det ikke er det store problemet å faktisk søke om å få bevilgning for å selge hjemmestøpte kuler? Med fare for å bli personlig så skal det faktisk sies at min oppfatning av våpenkontoret i Agder politidistrikt hvor jeg er tilhørende er positiv. De gangene jeg har hatt spørsmål å ta opp så oppfatter jeg de som løsnings orienterte og fornuftige folk som gir tydelig tilbakemelding. Så trenger man jo ikke alltid like den tilbakemeldingen man får - men dersom den er velbegrunnet så må man jo bare respektere det. Men dersom en slik søknad utløser krav om alarmer / avlåste rom / bunker etc. så blir det jo fort en greie.. Men dette er det jo en masse folk her inne på kammeret som kan noe om, det støpes vel over en lav sko. Hvordan løser disse dette?
 6. Har jaktet med en kombi i 16/70 og 8x57 JRS i mange år selv. Flott kombo / kaliber. Selv har jeg brukt litt forskjellig ammo, som eks. S&B SP, tror det var ca. 197 grain. Elendig kule som gikk i fillebiter selv i rådyr. Brukt noe RWS H-mantel og ID classic, disse funker. I de senere år er det brukt RWS Evolution kule. Dette er nok en god kule til vanlig bruk tenker jeg. Det er fullt mulig å finne en ladning med helmantel som går likt med den blyspissen du velger. Men erfaringsvis krever det en masse testing og prøveskyting - og det er heller ikke like lett på eldre våpen som ditt og mitt da disse gjerne er loddet ekstra på ref. montasje av kikkert. Jeg skyter innertiere på 100m med kaldt løp, men sprer noe fyttihe.... dersom raske skudd nr. 2 og 3. Det er ikke uvanlig på disse våpnene. Jeg tror også jeg hadde brukt en og samme kule til denne - uansett vilt. Husker at jeg for noen år siden prøvde noen 200gr Nosler CC kuler - men fikk ikke til likt treffpunkt den gangen, finner dessverre ikke ladedata. Heldigvis finnes det en del ferdig ammo å få kjøpt, så kanskje du skulle se etter noe med (litt) hard kule?
 7. Som EM skriver er lovverket på dette pkt. klar. Ethvert salg av ammo (herunder kuler) er ikke tillatt. Såfremt man ikke har bevilgning. Så er det jo også slik at så lenge man ikke skaper oppmerksomhet rundt virksomheten sin - så må man anta at dette går helt uproblematisk. Inntil en eller annen lager noe faenskap for deg. Da sitter du der med skjegget i postkassa og du kan være helt sikker på at politiadvokat vil innstille på tiltale da dette er en meget alvorlig sak. Og aktor vil garantert være enig. Mens dette pågår mister du de våpna du måtte ha. Men da har du jo god tid til å finne en ny hobby. Mitt forslag er du da heller gjør noe som ikke vil medføre så alvorlige følger, som eks. å dælje løs på naboen / lure til deg noe som ikke er ditt / for det er jo mer akseptert enn å LAGE OG SELGE "PATRONER"- DET ER FY FY😜
 8. Da ser det ut til at det er relativt stor enighet om at pipenr. og kaliber er tilstrekkelig å føre opp som dok. på godkjent storviltprøve. Fornuftig det. Da praktiserer iallefall dette på en fornuftig måte lokalt hos oss. Takk for tilbakemeldinger!
 9. Litt off topic men, hvorfor ikke prøve S&L sin Classic med en picatinyskinne på kassa? Min er iallefall dønn presis med skifte av både kikkerter og løp om hverandre.. Du har jo ikke så mye å velge i dersom du ikke vil ha Blaser..
 10. Var på skytebanen for en ukes tid siden for å skyte storviltprøva. Har to stk. S&L rifler + noen løp som byttes rundt alt etter som. Etter at prøva var tatt med 6,5x55 løp i den ene rifla og 9,3x62 løp i den andre rifla så ble det kun notert ned pipenr. og kaliber på prøvelappen, altså mitt bevis for godkjent oppskyting. Er dette riktig? Trodde at man også skulle registrere låskassa? Men ser jo at det vil bli smør på flesk dersom man da skal måtte skyte opp med en haug forskjellige løp i 2x låskasser. Det viktige bør jo være at man har skutt med det løpet som evt. brukes, ikke hvilken låskasse man tilfeldigvis har montert løpet i.
 11. FEVIK

  Ny rifle

  Har selv et par S&L Classic i div. kaliber nå, kjemperifler det. Lite som slår den glatte sluttstykkegangen og de har god presisjon (stort sett). MEN skulle jeg kjøpt en førstegangsrifle idag så tror jeg jammen jeg hadde gått for X-bolten. Den har etter min mening den beste originale stokken av de "vanlige" riflene på markedet. Duratouch kaller de det. Det er et slags gummiert belegg som bare er utrolig god å holde i. Så har de også et greit avtagbart magasin , i plast, men det gjør da ingenting. Topp rifle som jeg fortsatt angrer (litt) på at jeg solgte. Og så er det litt gøy å ha noe annet enn Tikka da..
 12. Testet idag en ladning jeg tenker å bruke til jakt, nemlig Evo kula til RWS på 291gr. Bruker 57gr 203B krutt sammen med RWS tennhetter. S&B hylser. COL 81,85. Komprimert ladning. Ladet også opp noen S&B 285gr SP kuler med samme ladning. Her sjekket jeg ikke COL da bare brukte samme justering på kuleisetter som på Evo kula. I mitt org. S&L løp på 56 cm ga begge disse ladningene hastigheter mellom 690 og 710 m/s, ingen hard hevarm, kanskje antydning til litt flate hetter. God presisjon, begge gikk hull i hull på 100m. (Mine 9,3 løp samler bedre enn mine 6,5 løp!). Er denne ladningen i overkant hard eller er dette innafor? Antar jo at Evo kula vil holde greit sammen da den er bondet, men hva med S&B kula i denne hastigheten?
 13. Da fikk jeg endelig både kronografert og sjekket spredning på denne ladningen. Hastigheten lå på ca. 830-840 m/s med 37,5 gr ladning. Presisjon ca. 30mm i relativt mye vind. Ingen super ladning men tenker at dette er helt greit som treningsammo. Poenget var jo å se om man kan bruke dette ball powder kruttet og det kan man bare man starter forsiktig i forhold til oppgitte ladedata fra Vectan.
 14. Ja da, det går selvfølgelig helt greit det. Men de aller fleste bruker vel disse mer på bakgrunn av at de har tilgang på en drøss gammel ammo, enn at de er så fantastiske å skyte med, så lenge de er originale? Har selv hatt en del gamle mausere opp igjennom og skutt en del med de, til og med originale, men synes ikke det er særlig behagelig å skyte med bakkappe av stål, uansett om det er 6,5x55 eller 8x57.. Men en av de bedre riflene jeg har hatt var en ombygd mauser fra 41 med annen stokk og med 8x57 løp, denne hadde en låskasse som var pusset og polert så mye at den var nesten silkemyk. Angrer fortsatt på at solgte denne men havesyken gjorde seg gjeldende, den gjør ofte det. Har også hatt mauser i 308, men må vel innrømme at det var kun fordi man den gangen hadde rikelig med tilgang på gratis / billig ammo dersom man hadde kontakter i det lokale heimevernet, og det hadde man! Skyt med gammel ammo, ny ferdigrullet og ladet ammo, det viktige er at man skyter😊 Og ja, det går greit å lade baneammo i 8x57 nesten like rimelig som i 6,5x55, det skiller så lite at det egentlig ikke betyr særlig mye..
 15. Jeg hører til de som faktisk lader om igjen med S&B hylser. Har hylser som nå går på 5 runden. Fungerer helt greit. Bruker også noen Geco hylser, helt ok de også. Ellers Norma hylser som nok er de beste med tanke på holdbarhet.
×
×
 • Create New...