Jump to content

Roe

Members
  • Posts

    1,149
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    19

Roe last won the day on March 14

Roe had the most liked content!

2 Followers

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Roe's Achievements

Mentor

Mentor (12/17)

  • Dedicated Rare
  • Very Popular Rare
  • Reacting Well Rare
  • 10 years in
  • First Post

Recent Badges

524

Reputation

  1. Det kommer kanskje an på om kalibrervalget selger (inntekt eller ikke (utgift). Vanskelig å fotografere treverk. Dette er dagen status, går kanskje an å zoome. Litt spent på hvordan dette ser ut i april...
  2. Det var nok Hartmut, en eldre herre og veteran hos Blaser. Tipper han har hatt en finger ned i spillet på stokken min. Kom ikke ned selv, jobbhelga fra helvete.
  3. Dagens progresjon. Jeg legger på en semi London finish. Jeg sier "semi" fordi jeg har ikke brydd meg med å fjerne fabrikkfinish og jeg bruker en litt anna olje. Dette vil gjøre at olja ikke trenger dypt inn i treverket, men porene fylles og overflaten blir "glatt". Prosessen er enkel (stålull, olje, polish, tørk, repeat) men tidkrevende. Jeg har blitt forespeilet 11 uker oljing/gnukking. Skal avslutte med voksfinish (kanskje) Arbeidet er "fjernovervåket" av Simpson Brothers som har forsikret meg om at man enkelt kan fjerne "feil" oljefinish.
  4. Ikke mye nytt herfra. Har hatt K95 ihende en liten uke nå, oljer stokken og forsøker å matche fortre/bakstokk. Stokken er nå "kittet" (industrial white lard) inn i stålet etter metode beskrevet av Simpson Brothers som jobber mye med London best guns (hagler). Formålet er mindre skit uten å påvirke treverket. Bildet er fra Calibros som utførte jobben. Inspirert av gamle safari reimer som knytes fast, har jeg lagt inn en "trakt" i stokken. Stikk reima gjennom, slå en knuten og det hele låser seg selv. Ikke sikker på hvor smart denne løsningen er, men jeg har et reelt behov for å sikre rifla til sekken. Denne løsningen sikrer at kolben forblir høyere enn rumpa på sekken og kanskje dette hindrer et nytt brudd??? Et Halder push reimbøylefeste er nok bedre for de fleste. Halder lager pene og slanke løsninger. Nærbilde Og tilslutt har BDC ringen på Kahles fått seg en liten makeover. Øya svikter, tårnet er lite og nært, dette gjør det hele enklere å se k skumring. Nå skal det skytesbog spares til nye eventyr...
  5. Her er siste kapittel i kipplaufeventyret oppgradert fra stillbilder til film, episoden kunne like gjerne fått tittelen "hvordan gjøre dumme ting med kipplauf" Har bare en kikkert og orket ikke ny innskyting, så det ble 6,5x55 og ikke 6,5x57R. R pipa er nå kappet noen cm kortere enn x55 og den har også fått demper. Kan ikke si at jeg merker noen forskjell. Eneste overraskelsen jeg har hatt er at begge pipene skyter vesentlig bedre med korte patronlengder.
  6. Det ligger vel en Forbes 24B på finn.no nå. Husker ikke helt historikken, men vær obs på at etter første oppkjøpet ble det mye stygg omtale (mateproblemer og presisjon)?
  7. Har tenkt samme tanke. Så en franskmann på nett som hadde laget en fast twist 5,6x50R og skjøt Hornady 80gr ELD M med prima resultat. God V0, presisjon og knock-down på gemse/rådyr. Men dette prosjektet ble for dyrt. Mtp forsyningssituasjonen, sørg for å ha alle bitene på hånden før start!
  8. I grunnen ikke annet enn at jeg synes treverk er pent og det blir enklere å olje stokken. Trolig synes en skrape mindre på treverk enn nettskjæring. En børsemaker forklarte meg at jeg måtte skjære opp igjen nettskjæringen om jeg fylte den med olje. Har ikke lyst til å strule med det. På protypen fulgte jeg deler av prosedyren for London finish (gadd ikke børste ned m stålull hver gang). Trivdes godt med det ritualet, men ikke knotet nære nettskjæringen. Topplaget mitt er olje med "dry wax" (mener jeg det stod på boksen). Denne er ganske behagelig også med regn på stokken, så kom frem til at nettskjæring kanskje ikke er nødvendig. Tar jeg feil kan jeg jo alltids fikse nettskjæring i etterkant...
  9. For meg ble dette "erfaring tilsier..." 4x* har jeg ødelagt rifler//optikk på tur nå, flaksa har plassert alle hendelsene mot slutten av turen. (* Optikk på NZ Rifle i Sverige Rifle i Skottland (field repair mulig) Optikk i Norge Rifle i Østerrike)
  10. Da har jeg hentet meg inn fra siste tur og neste fase i kipplauf-prosjektet kan starte... Det er rimelig å si at jeg gikk på en liten smell. Tysken min er ikke den beste (forstår litt, leser endel, snakker ikke) og jeg gikk glipp av klassesystemet i kontrakten; der jeg forventet å få refundert ca NOk 8000 fikk jeg en regning på EURO 4200. Au! Når jeg spoler tilbake samtalene så forstår jeg litt bedre hvorfor Lukas flere ganger spurte om jeg virkelig ville skyte denne bukken (som viste seg å være største i hans karriere). Anyway, både stokken og økonomien knakk på denne turen. Ikke riktig Luksusfellen nivå, men prioriteringene på nyåret blir litt annerledes en planlagt... Stokken på K95 min vil jeg si var >90% vellykket mtp hvor mye bedre rifla ble å skyte. I fjor scannet Blaser prototypen min og modifiserte stokken iht et følgebrev jeg sendte med. Denne stokken kom idag, og selv om jeg ikke har fått testskutt er vel dette nå en "høy 90%" stokk for meg. Dette er selvfølgelig ikke "den eneste ene" løsningen, men når man først skal gå custom hvorfor ikke også tilpasse dimensjonene? For en hagleskytter er jo dette en selvfølge. På kipplauf har jeg null interesse av tommelhullstokk, jeg vil ligge så nærme klassisk gentlemannsrifle som mulig, men jeg er ikke villig til å forsake noen skuddsjanser grunnet utstyret. Til det ruter jeg altfor mye ressurser inn på jakten, har ikke råd til å kaste bort turene eller skadeskyte vilt. Kolben ble hevet for å ta rekylen bedre. Skillet hvit/grå er pipa. Kinnstykket har jeg fjernet. Vil ikke ha sideveis forstyrrelse da jaktskyting gjerne blir litt variable stillinger Man har jo musker i håndflaten, og tommelfingerballen må ha plass... Grepet gir god støtte til hånden. Grepet er brattere og noen mm dypere for å gi støtte til også muskelen "opponens digiti minimi" da jeg har endel arrvev. Jeg har hansker str 10 og grepet er på den lille siden... Fingrene griper enkelt og det er lett å få et nøytralt grep. Ikke masse jobb å få hånden på rett plass og ikke avhengig av "rett" trykk. Får håpe 2024 er litt snillere med rifla, men nå finnes det iallefall en datafil om den knekker på nytt. Jeg har snakket litt med noen britiske børsemakere som jobber med London best guns og forhørt meg om hvilke alternativet som finnes for å pansre stokken "Oh dear..." er den vanligste responsen, britisk høflig-tale for "idiot". Men Krieghoff har visstnok foret skruekanalen på enkelte av sine fancy konkurransehagler, så jeg skal se på dette pluss bedding. Kanskje ikke helt forenlig med en pen kipplauf, men om ibex'en en dag står der så vil jeg helst ha en hel rifle mellom henda.
  11. Har sett på laminat. Har også sett at laminatplank avstivet med carbon finnes. Mon tro om ikke noe slikt kunne vært egnet som børseplank også...
  12. Østerrike skjedde. Veldig bratte fjellsider med langt gress under våt snø. Dog med 14 år gammel gemsebukk i bagasjen, så strålende fornøyd med dagen. Vanskelig å se skala på terrenget. Men hadde han sklidd <10m til så hadde det blitt full klatrerigg. Denne er visstnok eksepsjonell Helt udramatisk skli-fall på enkel passasje, men nok energi til en knekk. Straffa for å ikke mobilisere nok tiltak til å snøre på seg stegjern igjen. Edit 2: Her er samme plassen fra annen vinkel Edit: Oversiktsbilde. Dette er nordover, jeg jakter vestover men bildet den veien blir bare en fjellvegg.
  13. Og slik døde altså min K95, på det ene av de to punktene jeg foritså ville være de svakeste i mitt eie.
  14. Kanskje noen kipplauf eiere er på utkikk etter håndarbeid? https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=326707426
  15. God observasjon! Har solgt alle mine prosjekter for lommerusk, og du setter vel fingeren på hvorfor jeg stritter slik imot "annenmanns drøm". Går jo glipp av form-prosessen.
×
×
  • Create New...