Jump to content

Kiwi

Members
 • Content Count

  1,892
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

94 Excellent

About Kiwi

 • Birthday 04/21/1979

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ei jakt i Afrika er en skikkelig kickstart. Der får du mange skuddmuligheter, det er tilrettelagt, og man får en skikkelig boost. Rådyrjakt i Skottland og Øst-Europa kan være vrient i den forstand at rådyr er små og skuddholdene kan dra ut. Moa litt stress for en som ikke har skutt noe før. Etter en afrikatur føles det som det er litt tomt for vilt i norske skoger...... men heg fremholder det som en fin ferietur med laid back jakt attpå. I alle fall antilopesafariene på farmene.
 2. Muligheter for å filme Moby Dick i Hammerfest om noen år! 👍🏻
 3. Det er nok den gamle de hadde på XXL vil jeg tro. Heym har fått Ralf Martini til å «fikse» opp funksjon og design på Expressrifla. Det har resultert i ei meget fin rifle!! Stokken er engelskinspirert, man har ordnet litt diverse på kassa og avtrekk, magasinbrønn tilpasset sen spesifikke patronen, som har resultert i noe som ikke står tilbake for de britiske vil jeg tro.
 4. Finnes det en Heym Express av nyere type med stock fra Ralf Martini her i Norge? Altså ei rifle lik denne, med spor på låskassen for Talley, den tykke .780" bolten, og Martinis engelskinspirerte stokk?: https://www.heymusa.com/assets/articles/sci_massaro.pdf
 5. Kiwi

  Go light!

  Bruker selv 0,75l flaske. Ikke glad i disse posene, mister oversikt over hvor mye vann jeg har. Plutselig tomt... Ellers har jeg et drikkeregime på villrein og annen fjelljakt, det som er mest slitsomt, hvor jeg drikker skikkelig hver gang jeg komme Rover egnet vannkilde. Flaska er reserve om jeg er blir værende i et område uten vann lenge. Tenker man vekt skal det mye til for å slå disse «feite» Imsdal flaskene med drikketut.... Camelbak flasker er også fine, liker at de har stor åpning når man tar av lokket!
 6. Vi snakker påkostet russer?
 7. Afrikafeber er stygge greier.... går ikke EN dag mellom hver gang jeg funderer på hvordan jeg skal få kommet meg ned igjen på jakt!! Driver å undersøker litt rundt sporingsjakt på løvinne. Prøve å få til en tuskless til. Nesten så jeg angrer på at jeg ikke slo til på en forvaltningselefant hunn fra game rangerne til 5000USD ekstra på turen min. Hadde fått den... men kan ikke begynne å dra kreditt for å jakte.. Nå har jeg litt bondeanger - hadde jo håndtert det greit likevel. Men, jeg tenkte det var 5000 spart inn på neste tur... feil å tenke slik kanskje?
 8. Kiwi

  Swaro z6 1-6x24

  Denne tråden har ført til at jeg skal titte litt på Kahles sin 1-5. Min erfaring fra Z6i gen2 var at man måtte skru opp litt fra 1x, ellers så ble ting litt forminsket... 1,2x høres ut som en fin løsning siden jeg også skrur såvidt opp fra 1,1 på mitt Varipoint sikte.. På våpen hvor estetikk er viktig ville jeg sett på Nickel.
 9. Kiwi

  Vinzenz Urbas Ferlach

  Ser ut til at vi nok har titta på samme rifla.. Den står nå i våpenskapet mitt i alle fall. Flott våpen - de kan sine saker i Ferlach! Rikt gravert med eikeløv over det hele, med åpnerhendel og en inngravert elg på underbeslaget. Passe tykk smørblad hevarm. Skyvesikringen på kolbehalsen kan være praktisk. Det er helligbrøde å montere kikkertsikte på et slikt rikt gravert våpen - selv en hakemontasje med fremre base på løpet...! Jeg planlegger å sette på et jaktdiopter bakerst på hylsa for tennstempelet. Muligens et Rigby Aperture sight. Får se hva det blir til. Den ventilerte kolbekappen med hvit effektlinje forsvinner til fordel for ei skikkelig kappe. Rifla er så slank og smekker, at den sparker nok som en gamp... Et bittelite fiberoptisk rødt korn skal jeg også sette på siden det er mørkt på barmark i skogen i oktober-januar. Denne kommer til å bli strøken på drivjakt, med ladeklips går det kjapt å fylle opp en M98 med patroner! Med Normas nye 170grs striketip ser jeg for meg en giftig kombinasjon. Så kan folk stå der å stappe enkeltpatroner i sin (3-skudds) R93.... 😂
 10. Skal lade kuler til ei rifle for bruk under drivjakt på gris og hjort. .30-06 med åpne sikter, fiberoptisk korn og jaktdiopter. Hold opp til 125-150m tenker jeg. Ønsker ei myk men loddet kule, for god effekt i dyret. Skal vel mye til for å slå Nosler Accubond 165grs med litt heit ladning? Har noen erfaring fra ulike kuler i CAL 308» til denne jaktformen?
 11. Jeg ser etter et lite fiberoptisk korn til rifla mi i kombinasjonen med et Rigby Aperture sight. Jeg ønsker det så lite som overhode mulig for å ha glede av det på litt hold også <150m. Hvor finner jeg slikt? Har googlet med meget varierende resultat... 😕 Noen som vet om produsenter av slikt, som har slike korn av mindre varianter?
 12. Kiwi har nå ikke bare skutt på papp, men også elefant og bøffel med Jefferyen.... 😁
 13. Tror du han er villig til å gi en beskrivelse av prosessen, hvordan han gjorde det, og hva man må passe på? Skulle gjerne hatt en syntetstokk på mi også..
 14. Klassisk «Big game safari» i legendariske Chewore South:
 15. Selvfølgelig måtte de endre designet på baskylen. Gjelder å få solgt flere nye rifler! 😂
×
×
 • Create New...