Jump to content

Kiwi

Members
 • Content Count

  1,915
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

102 Excellent

About Kiwi

 • Birthday 04/21/1979

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg hadde 7x57R i kort pipe, har nå ei lang pipe i 6,5x57R. Lader man selv så er den omtrent fullgod med 6,5x55. Jeg likte ikke det forrige løpet - ble for mye bevegelse i rifla ved skudd. Vinglete... mulig langt løp i 7x57R hadde oppført det bedre, men man ønsker å holde rekylen lav i et slikt våpen, da skyter man MYE bedre i praksis! 8x57R er vel det grøvste man kan ha før det blir lite brukbart vil jeg tro?
 2. Har et strøkent slikt et (mulig med unntak av svake ringmerker) som jeg lurer på hva kan være verdt? Denne lages vel ikke lenger? Litt synd - det er et fremragende sikte for grøvre rifler. Meget tilgivelig utgangspupill, og faktisk veldig brukbart i skumring! Hva tenker dere et slikt brukt sikte er verdt i handelen nå?
 3. Vurderer å selge en slik termisk kikkert. Den fremstår i fin stand og linsene er strøkne. Dette var toppmodellen inntil Helion kom, og prestasjonene på den står seg godt også mot den nyere typen med rekkevidde på 1800m og 4,1-16,4x. Hva kan man forvente? Jeg ser vel for meg ca 25’ for den. Hva tenker folket på kammeret?
 4. Er det noen som har fått levert trofeer til Gmoen fra Johannesburg med Qatar Cargo før?
 5. SAA ville jeg kanskje holdt meg unna - hørt at de sliter litt økonomisk og det er vel begrenset hvor lenge RSA kan dele ut støttepakker... Nå er det heldigvis lenge til du skal dra, så mye kan skje i den perioden. Nå er det vel KLM og Air France som dominerer på strekningen...? Haken med de alle fleste er å mellomlande i EU land på vei ned. Må du det er vel mellomlanding i Berlin og Lufthansa det sikreste! har utelukkende gode erfaringer med våpen i Berlin. Swiss air via Zürich kan være både rimelig og bra? Sjekk med selskapet angående våpen? Vi må nok finne oss i å betale for våpentransport fremover, for det er klunder og heft for dem hele veien... Bedre å betale litt ekstra og vite at våpen kommer frem!
 6. Jeg regner med at med ATS menes det en ATS HD? jeg har sistnevnte. Utrolig slank og fint utformet. Bruker denne på alpin jakt med et 20-60x okular. Den er tung nok, spesielt med et nødvendig stativ. Husk at +500 gram merkes på fjellet!!! På jakt vil du ikke savne noe med den, men kanskje om du spotter på langholdsskyting? En ting du VIL savne er de 10.000,- som er en flybillett til statene, eller nesten en flybillett til New Zealand.....!
 7. Top-end sikter i dag er så gode man kan få dem. Men, litt off-topic...: Postere i motlys..? Hjorten er er vel av de mest observante vilt vi kan jakte. Selv prøver jeg å sette i skygge. Eller i alle fall unngå å sette meg slik at jeg ser rett i soloppgang/solnedgang. «Sola i ryggen» har for meg vært en ledetråd ved all posteringsjakt, ellers er det fort å bli oppdaget. Likeså overhøyde, med unntak av jakt i grålysningen da det pga trekken kan være enklere å postere i bunnen av slukter. selv bruker jeg Zeiss HT 3-12, men kunne nok like gjerne brukt tilsvarende sikte fra Swaro, Leica, Kahles eller S&B... Du velger da i toppen - la pris, smak og behag bestemme! 👍🏻
 8. Lite som synes på nett. Må i butikk for å se...
 9. Hvor harde er disse 15gram Oryxene egentlig? Går de gjennom hjort og elg? Evt villsvin? Åpner de like villig opp som Vulkan..? For dem som har forsøkt begge deler? Jeg er ute etter ei myk 9,3 kule til drivjakt. Ei som gjør størst mulig skade og blir i dyret.,
 10. Noe nytt angående dette? Går det an på Argo E?
 11. Kiwi

  Benelli Argo

  Vurderer kjøp av Benelli Argo i 9,3x62 Har noen erfaring med denne i rifla i dette kaliberet? Comfortech E er siste utgave har jeg skjønt. Hva er egebtlig endringen fra tidligere? Hva kan man forvente av presisjon fra ei slik rifle?
 12. @Ruger #1 den brukes til hjort/villrein og nedover, men skulle nok helst sett at jeg hadde hatt litt mer power av og til. Dyra tegner for treff litt dårlig. 9,3 til hjortevilt har jeg blitt veldig glad i!
 13. @ Jonas Lunde: Tror du forveksler meg med en annen nå? Jeg er av den oppfatning at jaktkaliber starter med .308», men kan til nød bruke 6,5 på mindre vilt... 😂
 14. Sitter og betaler regningen knyttet til trofeer fra turen min til Zim. Det ble jo litt: 13m2 elefantskinn, samt ører og hale, Zebra rug med bakside, blekede skaller av bøffel, warthog, klipspringer og bavian. En guncase (soft) og 3 ammo belter (laget av min bøffel og elefant). Det som slår meg er at neste gang driter jeg i det meste som har med trofeer å gjøre - jeg drar på JAKT og tar høyst med meg blekede skaller samt en hale når det blir en elefant til, men lar det bli med det. Nå har jeg alt "afrikautstyret" jeg trenger, klær, sko, hatt, patronbelter, våpen og ammo.. Først betaler man trofeavgift, deretter håndtering av alt dette videre, preparant osv, så skal dette fraktes hjem, det koster noen lapper. Til slutt så står vår kjære stat klar og skal ha 25% på toppen av alt sammen til slutt siden jeg er så heldig å bo i Norge, enda de har ikke gjort et slag for dette, tvert om..? I sum blir dette såpass dyrt, at bare trofekostnadene er LANGT på vei til en ny jakttur på min kalkulator.... Note to self: Neste tur blir avskytingsjakt (mest non-trophy dyr) for jeg synes rett og slett ikke trofeene egentlig er verdt pengene? Hva SKAL man egentlig med de? Den dagen man dør så havner de høyst sannsynlig på finn.no eller hos Retura uansett? Unntaket er kanskje en fin hjortebukk og villreinbukk, som familien kanskje har et lite forhold til siden vi tross alt har de i naturen her. Man får jo f.eks. jaktet en tuskless elefant for rett over 100k alt betalt. Ingen flere regninger som dumper inn lenge etterpå. Opplevelsen er Kongelig, man får opplevd bushlivet, får gått på seg litt såre føtter og ømme muskler, svetta skikkelig ut i altfor varmt vær for hvite menn, pusta inn og delvis smakt på det rød støvet, og opplevd solnedgangene like fullt, og endatil oftere, om man dropper trofeene og putter pengene mot mer jakt i stedet?!! Afrikafeberen raser om dagen, verre enn noengang, da skulle jo gjerne pengene gått til flybillett hos Emirates og til PHen for å fikse neste jakt i stedet! Man kan jo dra på jakt dobbelt så ofte - om man gjør som jeg skisserer fremfor å samle på trofeer, i noe som en bedre halvdel uansett vil betrakte som et "skrekkabinett"? Klart det er gøy med noen trofeer - har da blitt endel over årene - men skal man ta vare på alt så fyller man jo opp huset? Til hvilken nytte egentlig? Man får de ikke med seg - så tenk bare hvor mye man kunne jaktet om pengene til trofeene gikk til flere jaktturer i stedet..? Hva slags tanker gjør dere erfarne "afrikajegere" dere om dette? Jeg er vel neppe alene om å komme til slike konklusjoner?
 15. Skjøt simle og kalv i samme situasjon ved Halvfarhøe nord for Grimsdalen. Det går fint å skyte flere dyr med kipp om man er mitt strukturert og har øvd på lading, man har noen sekunder før flokken drar i vei..
×
×
 • Create New...