Jump to content

Kiwi

Members
 • Content Count

  1,923
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

103 Excellent

About Kiwi

 • Birthday 04/21/1979

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dette er IKKE en tråd rundt lovverk osv. Det er ment som en rent teknisk tråd! Vær snill å hold den til det tekniske. Disse spørsmålene gjelder denne modellen, eller tilsvarende lik modell. Ikke andre merker...: CORE FXQ50 BW https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=167032855 Holder disse treffpunkt etter av og påsetting igjen? Eller blir det avvik..? Jeg har lest at enkelte har klundra..? Evt. hvor store avvik har folk erfart at det kan bli? Triks for å unngå avvik...?
 2. Hvor mye veier et slikt 1,7-13,3x? Jeg har selv et zeiss HT 3-12x på min K95 med oktagonalt løp på 60cm. Det siktet er veldig lett for størrelsen, og det blir mindre «luft» mellom objektiv og pipe. Det synes jeg er mest estetisk. Våpenet er ikke «topptungt» av betydning... Skinnemontasjene er gjerne et par mm høyere. Blasermontasjene er laget for å passe alle våpen. Den laveste blir for lav for 56mm sikter på R modellene. På K95 blir selv den laveste for høy. Muligens slik på de andre brytevåpnene også? Det burde vært laget en egen lavere montasje til bryt
 3. Jeg har aldri lykkes noe særlig med lokking. Tror man støkker ofte.. Det er forøvrig lite rådyr herover. Ser ikke alltid dyr hver dag.... Det er ikke for seint å jakte bukk etter brunsten. Tvert om. Da skal bukken prøve å legge på seg til vinteren! Da er den relativt rolig, og eter seg opp der det er beste maten! der finner du den. Haken er at den mørke delen av døgnet blir lengre og lengre nå. God optikk er et must, og postere på strategiske steder.
 4. Jeg hadde 7x57R i kort pipe, har nå ei lang pipe i 6,5x57R. Lader man selv så er den omtrent fullgod med 6,5x55. Jeg likte ikke det forrige løpet - ble for mye bevegelse i rifla ved skudd. Vinglete... mulig langt løp i 7x57R hadde oppført det bedre, men man ønsker å holde rekylen lav i et slikt våpen, da skyter man MYE bedre i praksis! 8x57R er vel det grøvste man kan ha før det blir lite brukbart vil jeg tro?
 5. Har et strøkent slikt et (mulig med unntak av svake ringmerker) som jeg lurer på hva kan være verdt? Denne lages vel ikke lenger? Litt synd - det er et fremragende sikte for grøvre rifler. Meget tilgivelig utgangspupill, og faktisk veldig brukbart i skumring! Hva tenker dere et slikt brukt sikte er verdt i handelen nå?
 6. Vurderer å selge en slik termisk kikkert. Den fremstår i fin stand og linsene er strøkne. Dette var toppmodellen inntil Helion kom, og prestasjonene på den står seg godt også mot den nyere typen med rekkevidde på 1800m og 4,1-16,4x. Hva kan man forvente? Jeg ser vel for meg ca 25’ for den. Hva tenker folket på kammeret?
 7. Er det noen som har fått levert trofeer til Gmoen fra Johannesburg med Qatar Cargo før?
 8. SAA ville jeg kanskje holdt meg unna - hørt at de sliter litt økonomisk og det er vel begrenset hvor lenge RSA kan dele ut støttepakker... Nå er det heldigvis lenge til du skal dra, så mye kan skje i den perioden. Nå er det vel KLM og Air France som dominerer på strekningen...? Haken med de alle fleste er å mellomlande i EU land på vei ned. Må du det er vel mellomlanding i Berlin og Lufthansa det sikreste! har utelukkende gode erfaringer med våpen i Berlin. Swiss air via Zürich kan være både rimelig og bra? Sjekk med selskapet angående våpen? Vi må nok finne oss i å betale
 9. Jeg regner med at med ATS menes det en ATS HD? jeg har sistnevnte. Utrolig slank og fint utformet. Bruker denne på alpin jakt med et 20-60x okular. Den er tung nok, spesielt med et nødvendig stativ. Husk at +500 gram merkes på fjellet!!! På jakt vil du ikke savne noe med den, men kanskje om du spotter på langholdsskyting? En ting du VIL savne er de 10.000,- som er en flybillett til statene, eller nesten en flybillett til New Zealand.....!
 10. Top-end sikter i dag er så gode man kan få dem. Men, litt off-topic...: Postere i motlys..? Hjorten er er vel av de mest observante vilt vi kan jakte. Selv prøver jeg å sette i skygge. Eller i alle fall unngå å sette meg slik at jeg ser rett i soloppgang/solnedgang. «Sola i ryggen» har for meg vært en ledetråd ved all posteringsjakt, ellers er det fort å bli oppdaget. Likeså overhøyde, med unntak av jakt i grålysningen da det pga trekken kan være enklere å postere i bunnen av slukter. selv bruker jeg Zeiss HT 3-12, men kunne nok like gjerne brukt tilsvarende
 11. Lite som synes på nett. Må i butikk for å se...
 12. Hvor harde er disse 15gram Oryxene egentlig? Går de gjennom hjort og elg? Evt villsvin? Åpner de like villig opp som Vulkan..? For dem som har forsøkt begge deler? Jeg er ute etter ei myk 9,3 kule til drivjakt. Ei som gjør størst mulig skade og blir i dyret.,
 13. Noe nytt angående dette? Går det an på Argo E?
 14. Kiwi

  Benelli Argo

  Vurderer kjøp av Benelli Argo i 9,3x62 Har noen erfaring med denne i rifla i dette kaliberet? Comfortech E er siste utgave har jeg skjønt. Hva er egebtlig endringen fra tidligere? Hva kan man forvente av presisjon fra ei slik rifle?
 15. @Ruger #1 den brukes til hjort/villrein og nedover, men skulle nok helst sett at jeg hadde hatt litt mer power av og til. Dyra tegner for treff litt dårlig. 9,3 til hjortevilt har jeg blitt veldig glad i!
×
×
 • Create New...