Jump to content

Kiwi

Members
 • Posts

  1,936
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Kiwi last won the day on March 29

Kiwi had the most liked content!

About Kiwi

 • Birthday 04/21/1979

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Kiwi's Achievements

Veteran

Veteran (13/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

112

Reputation

 1. Supert! Da blir det en oppgradering! 👍🏻 Hva med kalibrering av barometrisk trykk?
 2. Takk for godt råd! Jeg har 30» pipe på min. Kunne tenkt meg et kort løp også. Får se hva jeg ender med. Hvordan er dempingen i praksis?
 3. Ferdig trekt alle steder? Gratulerer til alle som fikk kort! 👍🏻
 4. Vurderer haglelyddemper på min Benelli supersport. Må ta vare på det siste som er igjen av hørsel..,, Har noen erfaring med lyddemper på denne helgen, eller tilsvarende halvautohagler? Hva med balanse og løpslengde? Bør vel ha kort løp for å få ei noenlunde håndterbar hagle?
 5. Vurderer en slik, men det kommer litt an på funksjonaliteten ift beregning av klikk for å kompensere kulebane under forskjellige forhold. Tar denne hensyn til temperatur og barometrisk trykk?
 6. Takk for godt råd Torf! Var tiltenkt K95en i 6,5x57R. Hull i hull omtrent med 140grs Accubond, men er bare litt bekymret for ekspansjonen om holdet drar ut litt. Svakt ekspandert 6,5mm er litt skralt mht ødeleggelse. Prøver meg på 129/130grs AB og sjekker ekspansjonen på litt avstand. Litt mer fart hjelper et stykke i alle fall.
 7. Har noen erfaring med denne kula på jakt? Ser for meg en utgang på den på 790-810m/s. Ønsket rekkevidde opp til 450m. (Før noen setter kaffen i halsen - dette er ikke hverken ønsket eller lovlig i Norge. Verden er mer enn Norge🙃) Holder ABLR i praksis godt nok sammen på hjort, villrein og rådyr på hold fra 0m-150m....? Har tidligere hatt litt blandede erfaringer med 142grs A-Max i samme kaliber og fart. Helt strøkent på rådyr og villrein, men for sped på hjortebukk...
 8. Det stemmer. Har en Black baskyle på min. Synes trykk og lasergravyre er utrolig stygt... Jeg tror Krieghof Hubertusen er ei «ærlig rifle». Blir prisen rett for deg så klem på. Med 3,1kg blir den stødig og fin og skyte med. Jeg ville ikke hatt noe større kaliber enn min 6,5x57R i min når det gjelder å skyte virkelig godt! 7x57R harmonerer godt med 3,1kg og en rett stokk. Ikke gå for 50ish cm pipe - blir vinglete. Det som gjør min så lett å skyte med er 60cm pipe med litt vekt i! Bukk skutt i Skottland, 283 (eller 287) lasermålte meter. Kom ikke nærmere pga dyr til høyre og åpent terreng. Da var det fint å ha ei rifle jeg stoler 100% på ut til 350m meter på rådyr. Den er særdeles giftig ❤️
 9. Hubertusen er en tradisjonell lås med laufhaken i helstål. Det MÅ nødvendigvis veie endel. K95 har mye lettmetall og noe plast. min har rett stokk og åttekantet pipe på 60cm i 6,5x57R. Den veier 2,65kg før montasje. Har satt på et HT 3-12x56 på min. Perfekt til jakt på hjortevilt i svakt lys. Uhyggelig presis. Mest presise våpenet jeg har. Om du ønsker deg et tradisjonelt våpen er Hubertusen fin. Den ekstra vekten gir ei stødig rifle. For min del var poenget med en kipp lav vekt med full løpslengde og et 3-12 sikte på.
 10. Dette er IKKE en tråd rundt lovverk osv. Det er ment som en rent teknisk tråd! Vær snill å hold den til det tekniske. Disse spørsmålene gjelder denne modellen, eller tilsvarende lik modell. Ikke andre merker...: CORE FXQ50 BW https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=167032855 Holder disse treffpunkt etter av og påsetting igjen? Eller blir det avvik..? Jeg har lest at enkelte har klundra..? Evt. hvor store avvik har folk erfart at det kan bli? Triks for å unngå avvik...?
 11. Hvor mye veier et slikt 1,7-13,3x? Jeg har selv et zeiss HT 3-12x på min K95 med oktagonalt løp på 60cm. Det siktet er veldig lett for størrelsen, og det blir mindre «luft» mellom objektiv og pipe. Det synes jeg er mest estetisk. Våpenet er ikke «topptungt» av betydning... Skinnemontasjene er gjerne et par mm høyere. Blasermontasjene er laget for å passe alle våpen. Den laveste blir for lav for 56mm sikter på R modellene. På K95 blir selv den laveste for høy. Muligens slik på de andre brytevåpnene også? Det burde vært laget en egen lavere montasje til brytevåpen...... Man får ikke brukt samme kikkert/montasje på både R modeller og brytevåpen, siden kikkerten monteres lenger frem i montasjen på brytevåpen..... Egentlig vurderer jeg å la børsemakeren få frie hender til å lage en lav montasje på rifla slik at jeg kan bruke 36mm sikte uten at det blir sittende høyt til værs.....
 12. Jeg har aldri lykkes noe særlig med lokking. Tror man støkker ofte.. Det er forøvrig lite rådyr herover. Ser ikke alltid dyr hver dag.... Det er ikke for seint å jakte bukk etter brunsten. Tvert om. Da skal bukken prøve å legge på seg til vinteren! Da er den relativt rolig, og eter seg opp der det er beste maten! der finner du den. Haken er at den mørke delen av døgnet blir lengre og lengre nå. God optikk er et must, og postere på strategiske steder.
 13. Jeg hadde 7x57R i kort pipe, har nå ei lang pipe i 6,5x57R. Lader man selv så er den omtrent fullgod med 6,5x55. Jeg likte ikke det forrige løpet - ble for mye bevegelse i rifla ved skudd. Vinglete... mulig langt løp i 7x57R hadde oppført det bedre, men man ønsker å holde rekylen lav i et slikt våpen, da skyter man MYE bedre i praksis! 8x57R er vel det grøvste man kan ha før det blir lite brukbart vil jeg tro?
 14. Har et strøkent slikt et (mulig med unntak av svake ringmerker) som jeg lurer på hva kan være verdt? Denne lages vel ikke lenger? Litt synd - det er et fremragende sikte for grøvre rifler. Meget tilgivelig utgangspupill, og faktisk veldig brukbart i skumring! Hva tenker dere et slikt brukt sikte er verdt i handelen nå?
 15. Vurderer å selge en slik termisk kikkert. Den fremstår i fin stand og linsene er strøkne. Dette var toppmodellen inntil Helion kom, og prestasjonene på den står seg godt også mot den nyere typen med rekkevidde på 1800m og 4,1-16,4x. Hva kan man forvente? Jeg ser vel for meg ca 25’ for den. Hva tenker folket på kammeret?
×
×
 • Create New...