Jump to content

GOS

Members
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

GOS last won the day on August 13 2019

GOS had the most liked content!

Community Reputation

28 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Et lite stemningsbilde fra rådyrjakta forrige helg. Skikkelig knaseføre, men så brukbart med dyr.
 2. Jeg liker begge. 😀 Gode våpen er det uansett. Presise og relativt lettskutte. Gode avtrekk og flott finish er det på begge våpnene. Hubertus er noe tyngre en K95, om vekt betyr noe.I likhet med Villreinjegeren har også jeg H7 montasjer. De liker jeg godt, men har ikke lang erfaring med systemet. Blaser sine montasjer virker dønn solide. Sunnmøring er inne på noe viktig. Har man Blaser fra før, hadde jeg kjøpt K95 pga montasjen og mulighet for å kunne bytte. Når det gjelder kvalitetsfølelse mener jeg at Krieghoff er et lite hakk foran Blaser. Alt virker litt mer forseggjort. Det er også et mer tradisjonelt våpen der alt er lagd av metall. Akkurat dette er grunnen til at jeg ikke ville gjenge våpenet for bruk av lyddemper. Det flere trekker frem som et stort pluss for K95 er at det tåler mer vær. Det ruster ikke like lett eller like mye som Krieghoff. For min del spiller den biten liten rolle. Uansett. Det å si hvem som er best er vanskelig, tror egentlig det kommer an på eieren og hva han/hun foretrekker. Kanskje Ruger#1 kommer med sine innspill etterhvert. Han har jo også eid begge modellene.
 3. Fra katalogen til Jakt&Friluft 2019
 4. Det er vel ikke alle valg som er rasjonelle. Noen kan vanskelig forklares, og ihvertfall ikke bortforklares😀 Jeg har to kipplaufer, en Krieghoff Hubertus i kaliber 6,5x57R. Kikkertsikte er en Zeiss Victory 3-12x56. Av kuler har jeg brukt Woodleigh 140 gr på jakt. Den andre er en Blaser K95 i kaliber 7x57R, men en Kahles CSX 3-12x56 på toppen. Denne bruker jeg demper på. Har brukt 2 forskjellige kuler, begge gir god presisjon. 140 gr Accubond og 154 gr Interbond. Grunnen til at jeg bruker demper er fordi jeg ofte har med hund. Trives godt med å bruke disse på jakt, og til rådyrjakt spesielt. Har ikke mulighet til å felle fugl der jeg jakter.
 5. Om det er billig veit jeg ikke. Det er vel Jakt&Friluft som er importører her. Aner ikke hva som er prisen her i Norge. Men tror heller ikke at en kan få en ny Krieghoff Hubertus noe særlig rimeligere. Det er ikke ofte jeg ser disse til salgs, noe sted.
 6. https://www.huntinglife.net/webshop/46-rifler/22663-krieghoff-hubertus-7x57r-kipplauf-kipplauf/ Kanskje noen har lyst på en tur med danskebåten før jul?
 7. Da har jeg fått prøvd min nye kipplauf på jakt. Er veldig godt fornøyd. Så da har jeg to. En Hubertus og en K95. Hadde ikke hjerte til å gjenge Hubertusen og sette på demper, så da ble det en til😊
 8. Takk for svar. Da utgår det å kjøpe et sett med R6 ringer. Ser at de avogtil ligger på finn.no. Blir å holde meg til H7.
 9. Jeg har søkt rundt om på nettet og prøvd å finne svar på om Recknagel sine ringer H7 og R6 bruker samme baser. Jeg ser at begge typene blir brukt på brytevåpen, og basene ser like ut på bilder. Er det noen her på Kammeret som har erfaring med disse montasjene, og som eventuellt vet om de kan brukes om hverandre.
 10. Ja. De fulgte med, men det ble en hul lyd og de satt løst.
 11. Jeg ser at det tidligere i tråden er diskutert ulike skytestøtter. Jeg brukte Viper-flex under bukkejakta. Måtte teipe alle beina på den, da den plystra som Roger Wittaker. Men stødig og fin å bruke, ihvertfall når underlaget er relativt plant.
 12. GOS

  Bukkejakta 2019

  Rifla er en Krieghoff Hubertus i kaliber 6,5x57R. Kula som ble brukt er en Woodleigh PP 140 gr.
 13. Kipplauf virker😊 Det er Ruger#1 sin gamle Krieghoff Hubertus jeg har overtatt.
 14. GOS

  Bukkejakta 2019

  Det ble to dyr under helgas bukkejakt! Fantastisk opplevelse.
 15. Kjøp katt. Den jakter fugl med lite trening.
×
×
 • Create New...