Jump to content

GOS

Members
 • Posts

  48
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

GOS last won the day on August 13 2019

GOS had the most liked content!

Recent Profile Visitors

535 profile views

GOS's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

 • Dedicated Rare
 • 10 years in Rare
 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter

Recent Badges

71

Reputation

 1. Da har det dukka opp litt mer jobb. To skjefter som skal oljes og stelles litt. Jeg har ikke så mye erfaring med stokkbehandling, men jeg synes at Blaser sine skjefter er veldig tørre. Men de blir fine😀
 2. Jeg prøver meg på porefylling på en stokk til en K95. Det virker som om det funker, men det tar tid. Så i mellomtida har jeg fjerna lakken, utvida løpskanalen litt og begynnt å olje en stokk til en Anchutz. Ser ganske greit ut.
 3. Flott tråd som inspirerer. Jeg har fjernet voksen på bakstokken til en K95, og har begynnt å smøre på ny olje. Hjemmelaget olje. Spent på hvordan det blir til slutt.
 4. Har du sett deg ut hva slags kolbekappe du vil ha? Finner ikke så mange som er laget for å skru av og på. Jeg har gløtta litt på SW Silver.
 5. Jeg har tidligere i tråden nevnt at jeg ønsker å finne løsning der jeg får god kinnkontakt. Nå er løsningen ganske nær. Jeg har kjøpt en ny stokk. Den kjøpte jeg på egun. En helt udramatisk budrunde, får å si det sånn. Jeg selv synes den er ganske pen, ikke ulik de andre jeg har fra før. Det jeg lurer på er hva slags mekanisme er det anbefalt å bruke når man ønsker en justerbar kolbekam. Har sett litt på ulike løsninger, men finner ikke ut hva som egner seg best på et slikt våpen. Spekulerer også på om jeg skal få satt på en ny kolbekappe og et såkalt "skjeftemagasin" i samme slengen. På den originale stokken, er det limt fast en kolbekappe. Denne vil jeg også gjøre noe med. Det er ikke tilgang til skruene gjennom kappa, så man får ikke skrudd av stokken på en lettvint måte. Satser på at noen her inne har erfaring eller noen meninger om hvordan dette kan gjøres.
 6. GOS

  Hylsetrimmer

  Jeg bestilte gjennom Brownells. Det tok 7-8 uker. Virker som en gjev sak.
 7. Har vært en tur å lufta kipplaufen. Her er litt av resultatet. De andre dyrene ble skutt seint på dagen, og da blir bildene dårlige. Veldig fornøyd 😀
 8. En K95 i sitt rette element. 😁
 9. Her er litt bilder som kanskje kan live opp litt på en regntung høstdag.
 10. @vanneboJa, jeg har sett bilder av at slikt har blitt gjort. Jeg er rimelig sikker på at jeg kommer til å gå for en justerbar kolbekam. Pr nå har jeg ingen løp med åpne sikter, men man vet aldri. Med montasjen til Blaser blir siktelinja litt høy, uansett hvilken kikkert man setter på og da må man litt opp. Jeg har to stk K95, en med rett stokk, og en med krum. Det som er litt rart er at avstanden opp til siktelinja er lik på begge. Faktisk er eneste forskjell på riflene at oppspenneren ramler ned i skuddet på den ene. Dette er noe jeg ikke legger merke til under bruk.
 11. Da har jeg fått prøvd litt ulike kuler i den nye K95'en. Dette løpet ser ut til å like urp bedre enn n-150. Har prøvd Accubond 140 gr, Woodleigh 140gr, Scenar OTM 150gr og Interbond 154gr. Været var ikke det beste, ganske mye vind, litt regn, noe snø og kaldt. Men jeg er fornøyd med dagens resultater. Blir å jakte med Interbond på neste jakttur. Hadde flere gode serier. De andre kulene kunne ha en god serie, for så å samle dårlig. Det kan ha vært været, og ikke minst han som holder i rifla. Har litt trua på det siste😊 En ting som jeg har oppdaget etter at jeg begynte å jakte med kipplauf, er at jeg er veldig avhengig av kinnkontakt for å skyte bra. Før brukte jeg Schultz&Larsen , ofte i en GRS. Tungt, stabilt og god kinnkontakt. Nå med K95, har jeg litt problemer med å avgjøre om skuddet var bra eller dårlig før jeg ser på skiva. Jeg har løst dette foreløbig med å sette på en kolbeforhøyer av stoff som bygger opp kolben litt. På sikt tror jeg at jeg kommer til å få lagd en mer permanent løsning.
 12. F##n, du har helt rett!😉
 13. Takker for tips. Jeg skal nedover å jakte når den ordinære rådyrjakta starter. Normalt har jeg sett bra med bukker på den tida. Det er ikke jakt med hund på dette terrenget, så all jakt foregår som smyg/posteringsjakt. Forøvrig kan jeg si at det var pga dette terrenget kipplauf ble kjøpt. Enkelte plasser er fantastisk tett og ufremkommelig. Greit med ei lett enkel rifle i handa da.
 14. Jeg så noen sparkegroper som var i bruk, men disse var "inne" i veldig tette områder og veldig nært hverandre. I det området jeg jakter er det tre slike plasser, med hver sin bukk. Jeg gikk mye på disse plassene, men fant ikke bukken. Ingen som bjeffet heller. Det har vært mye uro rundt to av plassene, pga slått. Geitene var lett å finne, og var i de områdene de normalt oppholder seg. Så forøvrig to spissbukker. Bukken mista det ene geviret der den falt, er ikke dette litt tidlig? Det andre dro jeg av da jeg løfta den.
 15. Det ble en liten spissbukk i helga. De store gutta hadde gjemt seg godt😀 En flott jakthelg med masse dyr og spennende opplevelser, men lite bukk å se. Tror de har stukket seg litt bort, da brunsten var over. Bukken ble skutt med 140 gr Accubond, 7x57R. Slaktet ble flott.
×
×
 • Create New...