Jump to content

GOS

Members
 • Content Count

  33
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

GOS last won the day on August 13 2019

GOS had the most liked content!

Community Reputation

39 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg har 7x57R og har hatt 6,5x57R. Forskjellen er ikke stor. Men jeg er ganske sikker på at jeg ikke vil ha noe som er friskere. Rekylen er merkbar, og jeg skyter bedre med mindre rekyl. 6,5x55 er sikkert helt ok, men jeg hadde valgt 7x57R. Og ladet ammunisjon selv.
 2. Jeg mener at det er et bra tiltak å lage tråder som omhandler brytevåpen. Akkurat nå er det ganske stille rundt det meste her inne. Kanskje det er på grunn av ferie. Men jeg skal bidra med det jeg kan. Så få vi håpe at flere kommer til etterhvert.
 3. Vi blir jo sett på som særinger, vi som bruker brekkvåpen. Kanskje det er et godt tiltak. Weirdos unite😄
 4. Begge mine 7x57R løp er 60 cm. Jeg lader med 140 gr kuler. Og farta er ca 830 ms. Sånn at forskjellen er nok ikke så stor. Men jeg har ladeutstyr og hylser til 6,5x57R, og likte kaliberet godt. Jeg har ikke skutt mange dyr med verken 7x57R eller 6,5x57R, men effekten oppleves som relativt lik. Større kulediameter eller lengre hylser trenger jeg ikke. Jakter mest rådyr. @Kiwi hva slags kuler bruker du og hva jakter du på?
 5. Jeg vurderer også et løp til. Jeg gløtter hardt på 6,5x57R. Hadde kaliberet tidligere i en Krieghoff. Men fornuften sier at 7x57R gjør akkurat samme jobben. Kanskje velge noe annet, f.eks 5,6x50R. Hmmm, alle disse valgene😀
 6. Intensjonen med denne tråden er at alle som bruker kipplauf kan fortelle om hva slags rifle de har, erfaringer og bruk. Dette er ypperlig lesing og et supert tiltak for å samle informasjon om emnet. Etterhvert tror jeg også at dette kan være en fin plass for folk å hente inspirasjon og informasjon om disse våpnene. Å ta i bruk andre plattformer enn kammeret tror jeg kan være ødeleggende. Tråden virker litt død, men det er opp til oss om vi vil holde liv i dette forumet. Nå er heller ikke jeg nevneverdig flink til å poste her inne, men skal prøve å skjerpe meg litt. Nå nærmer det seg jo jakt igjen, og da kommer det muligens noen bilder etthvert. 😀 Jeg håper at alle som bruker kipplauf kan være med å bidra med stort og smått av informasjon videre. Jeg synes ihvertfall at tråden er givende og flott å følge.
 7. Da har jeg fått prøvd litt ulike ladninger i kipplaufen. Det ser ut som at Woodleigh 140 gr kan være den kula jeg skal bruke på rådyr i år. Fikk forøvrig også fin samling med Lapua Scenar 150 gr.
 8. @gordon setter Du blir ikke fornøyd før det står en k95 i våpenskapet.😀
 9. Da begynner jeg å bli klar til bukkejakta. Må bare bestemme meg for hvilken kule jeg skal bruke. Nå gleder jeg meg😀
 10. Et lite stemningsbilde fra rådyrjakta forrige helg. Skikkelig knaseføre, men så brukbart med dyr.
 11. Jeg liker begge. 😀 Gode våpen er det uansett. Presise og relativt lettskutte. Gode avtrekk og flott finish er det på begge våpnene. Hubertus er noe tyngre en K95, om vekt betyr noe.I likhet med Villreinjegeren har også jeg H7 montasjer. De liker jeg godt, men har ikke lang erfaring med systemet. Blaser sine montasjer virker dønn solide. Sunnmøring er inne på noe viktig. Har man Blaser fra før, hadde jeg kjøpt K95 pga montasjen og mulighet for å kunne bytte. Når det gjelder kvalitetsfølelse mener jeg at Krieghoff er et lite hakk foran Blaser. Alt virker litt mer forseggjort. Det er også et mer tradisjonelt våpen der alt er lagd av metall. Akkurat dette er grunnen til at jeg ikke ville gjenge våpenet for bruk av lyddemper. Det flere trekker frem som et stort pluss for K95 er at det tåler mer vær. Det ruster ikke like lett eller like mye som Krieghoff. For min del spiller den biten liten rolle. Uansett. Det å si hvem som er best er vanskelig, tror egentlig det kommer an på eieren og hva han/hun foretrekker. Kanskje Ruger#1 kommer med sine innspill etterhvert. Han har jo også eid begge modellene.
 12. Fra katalogen til Jakt&Friluft 2019
 13. Det er vel ikke alle valg som er rasjonelle. Noen kan vanskelig forklares, og ihvertfall ikke bortforklares😀 Jeg har to kipplaufer, en Krieghoff Hubertus i kaliber 6,5x57R. Kikkertsikte er en Zeiss Victory 3-12x56. Av kuler har jeg brukt Woodleigh 140 gr på jakt. Den andre er en Blaser K95 i kaliber 7x57R, men en Kahles CSX 3-12x56 på toppen. Denne bruker jeg demper på. Har brukt 2 forskjellige kuler, begge gir god presisjon. 140 gr Accubond og 154 gr Interbond. Grunnen til at jeg bruker demper er fordi jeg ofte har med hund. Trives godt med å bruke disse på jakt, og til rådyrjakt spesielt. Har ikke mulighet til å felle fugl der jeg jakter.
 14. Om det er billig veit jeg ikke. Det er vel Jakt&Friluft som er importører her. Aner ikke hva som er prisen her i Norge. Men tror heller ikke at en kan få en ny Krieghoff Hubertus noe særlig rimeligere. Det er ikke ofte jeg ser disse til salgs, noe sted.
 15. https://www.huntinglife.net/webshop/46-rifler/22663-krieghoff-hubertus-7x57r-kipplauf-kipplauf/ Kanskje noen har lyst på en tur med danskebåten før jul?
×
×
 • Create New...