Jump to content

GOS

Members
 • Content Count

  43
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

GOS last won the day on August 13 2019

GOS had the most liked content!

Community Reputation

50 Excellent

Recent Profile Visitors

485 profile views
 1. GOS

  Hylsetrimmer

  Jeg bestilte gjennom Brownells. Det tok 7-8 uker. Virker som en gjev sak.
 2. Har vært en tur å lufta kipplaufen. Her er litt av resultatet. De andre dyrene ble skutt seint på dagen, og da blir bildene dårlige. Veldig fornøyd 😀
 3. En K95 i sitt rette element. 😁
 4. Her er litt bilder som kanskje kan live opp litt på en regntung høstdag.
 5. @vanneboJa, jeg har sett bilder av at slikt har blitt gjort. Jeg er rimelig sikker på at jeg kommer til å gå for en justerbar kolbekam. Pr nå har jeg ingen løp med åpne sikter, men man vet aldri. Med montasjen til Blaser blir siktelinja litt høy, uansett hvilken kikkert man setter på og da må man litt opp. Jeg har to stk K95, en med rett stokk, og en med krum. Det som er litt rart er at avstanden opp til siktelinja er lik på begge. Faktisk er eneste forskjell på riflene at oppspenneren ramler ned i skuddet på den ene. Dette er noe jeg ikke legger merke til under bruk.
 6. Da har jeg fått prøvd litt ulike kuler i den nye K95'en. Dette løpet ser ut til å like urp bedre enn n-150. Har prøvd Accubond 140 gr, Woodleigh 140gr, Scenar OTM 150gr og Interbond 154gr. Været var ikke det beste, ganske mye vind, litt regn, noe snø og kaldt. Men jeg er fornøyd med dagens resultater. Blir å jakte med Interbond på neste jakttur. Hadde flere gode serier. De andre kulene kunne ha en god serie, for så å samle dårlig. Det kan ha vært været, og ikke minst han som holder i rifla. Har litt trua på det siste😊 En ting som jeg har oppdaget etter at jeg begynte å jakte med kipplauf,
 7. F##n, du har helt rett!😉
 8. Takker for tips. Jeg skal nedover å jakte når den ordinære rådyrjakta starter. Normalt har jeg sett bra med bukker på den tida. Det er ikke jakt med hund på dette terrenget, så all jakt foregår som smyg/posteringsjakt. Forøvrig kan jeg si at det var pga dette terrenget kipplauf ble kjøpt. Enkelte plasser er fantastisk tett og ufremkommelig. Greit med ei lett enkel rifle i handa da.
 9. Jeg så noen sparkegroper som var i bruk, men disse var "inne" i veldig tette områder og veldig nært hverandre. I det området jeg jakter er det tre slike plasser, med hver sin bukk. Jeg gikk mye på disse plassene, men fant ikke bukken. Ingen som bjeffet heller. Det har vært mye uro rundt to av plassene, pga slått. Geitene var lett å finne, og var i de områdene de normalt oppholder seg. Så forøvrig to spissbukker. Bukken mista det ene geviret der den falt, er ikke dette litt tidlig? Det andre dro jeg av da jeg løfta den.
 10. Det ble en liten spissbukk i helga. De store gutta hadde gjemt seg godt😀 En flott jakthelg med masse dyr og spennende opplevelser, men lite bukk å se. Tror de har stukket seg litt bort, da brunsten var over. Bukken ble skutt med 140 gr Accubond, 7x57R. Slaktet ble flott.
 11. Jeg har 7x57R og har hatt 6,5x57R. Forskjellen er ikke stor. Men jeg er ganske sikker på at jeg ikke vil ha noe som er friskere. Rekylen er merkbar, og jeg skyter bedre med mindre rekyl. 6,5x55 er sikkert helt ok, men jeg hadde valgt 7x57R. Og ladet ammunisjon selv.
 12. Jeg mener at det er et bra tiltak å lage tråder som omhandler brytevåpen. Akkurat nå er det ganske stille rundt det meste her inne. Kanskje det er på grunn av ferie. Men jeg skal bidra med det jeg kan. Så få vi håpe at flere kommer til etterhvert.
 13. Vi blir jo sett på som særinger, vi som bruker brekkvåpen. Kanskje det er et godt tiltak. Weirdos unite😄
 14. Begge mine 7x57R løp er 60 cm. Jeg lader med 140 gr kuler. Og farta er ca 830 ms. Sånn at forskjellen er nok ikke så stor. Men jeg har ladeutstyr og hylser til 6,5x57R, og likte kaliberet godt. Jeg har ikke skutt mange dyr med verken 7x57R eller 6,5x57R, men effekten oppleves som relativt lik. Større kulediameter eller lengre hylser trenger jeg ikke. Jakter mest rådyr. @Kiwi hva slags kuler bruker du og hva jakter du på?
 15. Jeg vurderer også et løp til. Jeg gløtter hardt på 6,5x57R. Hadde kaliberet tidligere i en Krieghoff. Men fornuften sier at 7x57R gjør akkurat samme jobben. Kanskje velge noe annet, f.eks 5,6x50R. Hmmm, alle disse valgene😀
×
×
 • Create New...