Jump to content

Jeger'n

Members
 • Content Count

  1,507
 • Joined

Community Reputation

44 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ja, det var mye splinter i reinsdyra også, men det var jo bare 2. Reven hadde jeg nok 100 på, men der sjekka jeg ikke kjøttødeleggelsene 😎 Elgene var vel skutt på mellom 10 og 70, med unntak av en kalv på 130-135. Alle sammen hadde splinter spredt rundt i skrotten. Med tanke på andre 338 patroner der kula normalt vil bli brukt så burde man kunne skutt på 10 meter med Federalen og hatt greie resultater. Mye mulig jeg hadde kuler fra dårlige lot'er, men kjøpte først 50 for å teste litt ladninger og hvordan de gikk. Da de gikk knallgodt så kjøpt jeg inn et par hundre til. Sjekket aldri om de var fra samme lot. De første 50 ble nok aldri brukt på vilt.
 2. Ja, min erfaring er slik. 200 grs i Federalen er ikke akkurat kilde for høy fart og eksplosjon heller, men med denne kula opplevde jeg det hver gang. 12-15 elger, en gris, et par villrein og en rev. Alle elgene er skutt i los på korte avstander og grisen på åte og 25 meter, men dog. Restvekt på +/- 50% og splinter rundt omkring i slaktet. Restbeholdningen brukes som treningsammo. Var veldig enkel å få til å gå godt i min pipe, om ikke annet.
 3. Aldri testa i 6,5, men skutt en del dyr med Accubomb i 338 Federal. Fungerer tilsvarende en splintbombe der, i alle fall.
 4. Jeg skal ikke være noen gledesdreper i forbindelse med at man har lyst til å prøve noe annet, men om problemet med Bredvoldstokken er den harde kolbekappa så er det å skifte den en enkel sak.
 5. Såvidt jeg veit så ble ikke det noe av der og da.
 6. Dersom ingen leverer, så kan du få Snapphane til å borre opp ei 6,5 pipe og lage den twisten du ønsker deg.
 7. Jeger'n

  Sakoklubben

  McMillan leverer en kopi av originalstokken dersom det er noe slikt du ønsker. Se tekst midt i det største avsnittet: "We have a reduced size version of the Sako Hunter for the little L461 and AI actions."
 8. Alt kan kjøpes bare man er villig til å betale for det, så det vil helt sikkert la seg gjøre. Legg ut bilder når du får gjennomført.
 9. Den pluggen er en kobberplugg som skrus i gjengene for å beskytte og samtidig smøre bittelitt. Det sitter beskyttelseshylser på pipene med tilsvarende funksjon når de ikke er montert i kassa. Han leverer også plugg/hylse i hardplast om man heller ønsker det.
 10. Jeger'n

  Hvilken smed?

  Veit det er mange som benytter AS, men noen av dem har litt ulik utforming av stempelet. Derfor jeg tenkte noen kanskje visste hvem dette er.
 11. Jeger'n

  Hvilken smed?

  Var innom en sambygding for noen dage siden og fikk med meg noen blad som hans far hadde hatt liggende. Deriblant et som er merket AS. Noen som kan si meg hvem som har smidd dette?
 12. For bruk når du smetter ringene av/på røret så er det greiest å legge noe mellom som er tynt og glatt. Min løsning ble å spørre noen som røyker hjemmerulla. Det små plastlappene som de drar av for å feste sigarettpapiret inne i pakke, de er perfekte til slik bruk 😎💨
 13. Har brukt 250 grs i 338-06 på et par reinsdyr, en del elg og villsvin. Noe graps blir det, men ikke fullgæli. De går ikke langt etterpå, nei Har også såvidt brukt 210 grs i 338 Federal på villsvin. Knall og fall og lite graps. Den siste har jeg så få med at jeg ikke skal trekke noen konklusjon. Hastigheten i federalen blir jo ikke så høy og det er nok et + i denne sammenheng.
 14. Hvilken B&C var det som satt på den originalt da?
 15. Den tiden jeg bar ut mye reinskjøtt hver høst, så brukte jeg en Norrøna Beito 3000. Liter tall husker jeg ikke, men Det gikk egentlig litt for mange kilo oppi den 😎 Fantastisk god å bære, lett å pakke kjøtt og remedier oppi og rifla ble plassert trers over på toppen. Nå som alderen etter hvert har krevd sitt så gikk jeg over til en noe mer moderat Norrøna Veig 1860. Dersom du synes en litt brukt sekk er greit, så kan jeg gjerne anbefale en av disse eldre pakkrammesekkene til Norrøna.
×
×
 • Create New...