Jump to content

Jeger'n

Members
 • Content Count

  1,552
 • Joined

Community Reputation

56 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dersom 338 er favoritten ville jeg nok gått for 338-06. Standard støtbunn slik at du evt kunne ha ei pipe til i evt 6,5x55 / 30-06 eller så i tillegg. Med ei 225 grs Swift A-Frame har du tilstrekkelig hastighet/kulebane og effekt til alle fornuftige skuddavstander. Det er også noen knallgode homogene kuler i 185 grs og 200 grs om det er ønskelig. Selv er jeg veldig glad i 338, men etter en god del elg med 338-06 har jeg endt opp med 338 Federal på mine eldre dager? Hvorfor? Artig å prøve. Sånn sett må du gjerne prøve 338 LM, for det er alltid artig å teste noe annet enn det mest standardiser
 2. Har skutt en del 85 grs kuler i 260 med patroner som ikke var sprengladd akkurat. Sitter i fjellet og har ikke data tilgjengelig, men det var utrolig behagelig å skyte med og gikk bedre enn jeg evner å utnytte.
 3. Har en VX-II 1,25-4x og en VX-III 2,5-8x36 og en Z3 3-9x36. Er blitt til at den minste sitter på kombien og Swaroen på ei lett rifle som brukes når det skal gåes mye og langt. VX-III faller litt mellom to stoler etter at jeg kjøpte Swaroen. Hadde 2-7x Compact tidligere og husker jeg syntes VX-III var et godt hakk opp da den ble innkjøpt. Skarpere optisk og pålitelige klikk.
 4. Seeland har vel et par. https://no.seeland.com/nb-no/shop/jaktklaer-til-herre/jaktgensere/compton-pullover-150206922 https://no.seeland.com/nb-no/shop/jaktklaer-til-herre/jaktgensere/noble-genser-150204322
 5. Den går vel under kategorien praktisk og ikke estetisk vakker 😎 Nettskjæringen ble gjort med vanlig 20 lpi verktøy, men jeg tror ikke jeg vil vise noe nærbilde av resultatet.
 6. Søylebeddet etterpå. Denne er i svartor med en liten bit bjørkeknute lengst fram. Lett å jobbe med, men litt sprøtt tre.
 7. Et av de mest spennende øyeblikkene underveis i en slik prosess, var for min del da jeg var kommet så langt at jeg kunne ta det første testskuddet for å kjenne hvordan den var å skyte med. Alltid en fordel å ha litt ekstra treverk å gå på i lengde og høyde på kolbekammen, gjerne også dybde på pistolgrepet synes jeg, når man tester. Å ta bort litt ekstra er enkelt, å legge på igjen er noe skit.
 8. Jeg begynte med å grovskjære emnet, måle opp senterlinje og tegne omriss av det jeg skulle ta ut ved kasse og underbeslag. Det er en fordel om du lar emnet være jamt tjukt som en plank med plane/parallelle sider lengst mulig for da er det mye enklere å spenne opp.
 9. Dersom du er rimelig sikker på at den første bare blir ei "prototype" som skal bli ved etterpå så ville jeg ikke startet med bjørk. Velg heller et løsere treslag som er enklere og raskere å jobbe med. Det vil gi deg samme feed back i forhold til arbeidsmetode og rekkefølge ting bør gjøres.
 10. For magasiner, sjekk her: http://www.watersrifleman.com/magazines/
 11. Det holder lenge å snu den. Her er et eksempel S&B har ofte korte mellomrør. Da er en slik løsning helt utmerket.
 12. Det er kun til 30mm ringene det følger med excenterfôringer. Kjøpte et sett 1" for et par uker siden og der var det ikke med annet enn 0 moa. Schou kunne heller ikke skaffe, fikk jeg beskjed om fra J&F der jeg handlet. I stedet for 46-55 så kan du også bruke 25-35. De bygger litt mindre høyde. Dersom du finner på å bruke en moderne kikkert med kort mellomrør så kan du til sistnevnte kombinasjon skifte ut fremre base med 40A da den går litt lengre bakover.
 13. Så en film med en slik løsning på ei FB-gruppe som heter "Jägarliv" (tror det var der) i dag eller i går.
 14. Med fare for at de små grå ikke fungerer optimalt, så mener jeg at du skal ha baser til Mauser Small Ring på en M83.
 15. En del moderne kikkerter har veldig korte mellomrør. Disse basene er vel beregnet på å stå motsatt vei for å passe til den lengden mellomrør.
×
×
 • Create New...