Jump to content

Jeger'n

Members
 • Content Count

  1,412
 • Joined

Community Reputation

23 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Om jeg husker rett, så skrev Oddbjørn Lindsetmo ei bok om "Ledhund og ledhundjakt" for maaaange år siden. Mye mulig den står nedstøvet her en plass. Kan forsøke å huske og kikke i morgen.
 2. Enhver børsemaker har vel et såpass utvalg av skruer.
 3. Jeger'n

  Knivstål FAQ

  Jeg husker ikke eksakt, men det stod en liten artikkel om det i gamle Våpenjournalen, om jeg ikke husker feil. Tror det var noe han og Muela gjorde. Kanskje det står noe i "Om krutt og børser" også. Det kan jeg sjekke i kveld. Å bla gjennom x antall årganger Våpenjournalen må bli en regnværskveld 😎 P.S. For å være nysgjerrig. Hvor i alle dager dukker slike opp? Kanskje jeg kunne fått fatt i en til kompisen.
 4. Jeger'n

  Knivstål FAQ

  Grattis med fin kniv. Har en kompis som har leita årevis etter en merket med Nils Kvale.
 5. Jeg har et lass med Deep Curl 225 grs som jeg er veldig fornøyd med. De har vært ute av produksjon ei god stund, men funderer på om den kula kanskje er å få igjen nå som Fusion. Blir ingen langholdspatron i 338 Fed, men so what? Jeg er ingen langholdsjeger heller. Ei god 200 grs lodda kule vil gi litt flatere kulebane, men jeg har ikke funnet ei som frister. 200 grs North Fork har jeg lyst til å teste, men de er ikke lette å oppdrive. Finnes sikkert noen gode homogene, men jeg er ikke helt der. Til gris kunne sikkert ei 210 evt 225 grs Nosler Partition gjort god nytte. Jeg jakter kun på åte og nattevak og er glad i gjennomskyting på grisen og det gir Partition. Med riktig skuddplassering ligger de da stort sett innenfor skinnet av åtebelysningen. Det er behagelig å slippe ettersøk i mørket.
 6. Min erfaring med 200 grs Accubond er at den splintrer noe aldeles jævlig. Skutt ca 10 elger, en rein og et par griser med den. Det satt fragmenter over hele skrotten med en fin bogtreff, hver jævla gang. Husk at Accubond er lang og du bør gå ned litt på ladevekt i forhold til de fleste andre kuler i samme vekt. Å lade til Fed er ikke mer innviklet enn å lade til andre kalibre.
 7. Noen spesiell grunn til at du har satt den justerbare kolbekammen slik?
 8. Vil tru at du er i nærheten av samme pistolgrep med Rössler Titan. Da har du samtidig ei systemrifle. Ikke sikkert det er så dumt.
 9. Det finnes neppe et våpen det ikke kan skje et eller annet med. Tviler på at Bergara er mer utsatt enn andre. AD kvalitet på Ultimatum kontra Bergara etc har jeg ingen kunnskap om. Kan egentlig ikke se for meg at det skal være noe stort problem.
 10. @Aannerud Det bildet du la ut der med ødelagt utdrager og omtalt i en annen tråd her på Kammeret, var vel på en Bergara om min hukommelse ikke spiller meg et solid puss.
 11. Et besøk på skytebana til Vang JFF eller Løiten JFF (sannsynligvis Stange & Romedal JFF også) bør gi deg muligheter til å kikke på/ta på mange ulike modeller og se gjennom mange ulike sikter. Finnes så mange positive sjeler i de miljøene at jeg er rimelig sikker på at du nok også får låne og prøveskyte en del ulike. Folk med kompetanse på å lære bort kunnskap om hvordan det skal skytes har de også. Det kan være en grei start.
 12. Hvor lett det er å tilpasse dem til hverandre veit jeg ikke. Om du følger med litt på Blocket så kanskje det dukker opp noe. Det er jo solgt en god del CG 4000 der borte. Sauer 200 Jagd har også delt stokk. Noen kan kanskje svare litt på om de tror det er mulig å tilpasse en stokk for 202 ut fra dette bildet?
 13. Jeger'n

  Sako

  McMillan Edge kommer vel også ned under 600 g, om jeg husker rett.
 14. Alt fra 1-2 cm og null problem og til 6-7 cm og et stort problem på småvilt. Det var ikke likt fra gang til gang heller, men det kan være fordi jeg kun kom til å skru foran stokken og derfor neppe fikk lagt samme moment i det hver gang. Del "letteste" kaliberet var 260 Rem og der skjedde det ikke stort etter tilskruing, men jeg kunne noen ganger oppleve treffpunktendring på et par cm i løpet av de første 3-4 skuddene. Ei pipe i 308 var noen ganger helt i senter for neste gang å være 2-3 cm ute av kurs. Den kraftigste er i 338 Fed og den hadde alltid minimum 4-5 cm vandring i løpet av de første 3-4 skuddene. Noen ganger et par cm mer. Så stabiliserte det seg.
 15. Hvis du ikke får skrudd til som du skal, så får du et litt annet treffpunkt.
×
×
 • Create New...