Jump to content

Jeger'n

Members
 • Content Count

  1,458
 • Joined

Community Reputation

35 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg mener etter mange år med singlertrigger at det er like enkelt å bruke tommelen til å velge pipe som det er å flytte avtrekkerfingeren til rett avtrekker. Mange drillinger har jo også løpsvelger uten at noen bærer seg ille av den grunn. Skal imidlertid ikke ødelegge trådstarters intensjon med tråden og fortsette denne diskusjonen her.
 2. Gammel overtru skal man ikke kimse av, men det funker som bare det.
 3. Skal du ha en slank og lett italiener med hagla på fremre avtrekker og rifla på bakre, så ville jeg valgt en Lincoln 2200 K i cal 20/76 og 7x57R. Med motsatt avtrekk ville jeg valgt en Fair med samme calibre. Disse er produsert i samme "støpeskjea" og Fair har vel litt mer utsmykking og tightere toleranser. Min er en miks (Fair single trigger avtrekk med løpsvelger og Fair haglepipesett) av disse fabrikatene og veier 2,6 uten reim eller siktemidler. Samskyting rifle 100m/hagle 25m er god. Klatrer minimalt på de to første, ca 10 cm på tredje skuddet om jeg skyter 3 veldig kjappe. Det synes jeg er et greit utgangspunkt.
 4. Noen ganger funker det å ta et pipesett fra et annet våpen uten tilpasning, noen ganger ikke. Jeg hadde en kombi og ønsket med haglepiper til denne. Kjøpte ei hagle fra samme produsent etter først å ha fått låne den og sjekket om det matchet. Den var faktisk langt mer tight i min kombibaskyle enn den var i originalen Vraket baskylen og tok vare på alt annet av deler. Funka fint, men noen ganger vil det helt sikkert kreve noe tilpasning.
 5. Jeg har kombinasjonen kikkert i QRW og Doctersight i hurtigmontasje på flere av mine våpen. Fungerer utmerket og anbefales klart framfor "alt i ett" montasje. Helt kurant å skyte elg på 100 m med en slik rødpunkt om du bare trener litt med den for tilvenning.
 6. Liker disse bladene veldig godt. https://brisa.fi/brisa-knives/brisa-knives/brisa-elver-knives/brisa-elver-85-o1-sc-knife-bouleau-madr.html https://brisa.fi/brisa-elver-85-d2-f-knife-green-canvas-micarta.html
 7. Har brukt det i årevis og skutt en del vil fra rev til elg med det på rifla. Har det også på kombi og rein hagle og er en mye bedre hagleskytter med slikt sikte enn uten. Brukte en del skudd for å venne meg til siktet og stole på at jeg skjøt godt nok med det, men ette det har jeg vært svært fornøyd.
 8. Har hatt kontrahake på et par rifler og vil være litt tilbakeholden i anbefalinga. Det skal være et særs slankt okular om du ikke kakker godt nedi hver gang du tar av siktet. Det er ikke noe trivelig å lage slike slagmerker, synes nå jeg.
 9. Her er link til FB siden for de jeg nevnte tidligere. https://www.facebook.com/norensimalung/
 10. Det er et firma i Malung som syr slikt på mål. Jeg husker ikke navnet i farten, men det skal vel gå å komme på det etter hvert.
 11. Hva med å felle inn ei plate av noe slag. Gravert, f.eks. Eller en bit fra et gevir i likhet med det som gjøres på enkelte treslirer etter samisk mønster? Bildet er hentet fra en svensk side på FB som heter Knivslöjd og knivmaker er Klas Dahlberg.
 12. Er en skomaker på Lillehammer som nok tar oppdraget. Hilroy Skorep tror jeg de heter.
 13. Jeg hadde kontaktet børsemaker Viken, Bagn i Valdres. Tlf: 95 13 70 67 Er meget dyktig med treverk og i tillegg veldig glad i de eldre Sakoene. Den der skal du passe svært godt på. En 375 med den stokken er vel nesten like sjelden som hønsetenner
×
×
 • Create New...