Jump to content

Jeger'n

Members
 • Content Count

  1,399
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

21 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Alt fra 1-2 cm og null problem og til 6-7 cm og et stort problem på småvilt. Det var ikke likt fra gang til gang heller, men det kan være fordi jeg kun kom til å skru foran stokken og derfor neppe fikk lagt samme moment i det hver gang. Del "letteste" kaliberet var 260 Rem og der skjedde det ikke stort etter tilskruing, men jeg kunne noen ganger oppleve treffpunktendring på et par cm i løpet av de første 3-4 skuddene. Ei pipe i 308 var noen ganger helt i senter for neste gang å være 2-3 cm ute av kurs. Den kraftigste er i 338 Fed og den hadde alltid minimum 4-5 cm vandring i løpet av de første 3-4 skuddene. Noen ganger et par cm mer. Så stabiliserte det seg.
 2. Hvis du ikke får skrudd til som du skal, så får du et litt annet treffpunkt.
 3. Jeg har ei kasse der jeg har hatt muligheten for å skru pipene ut/inn for hånd. Med 260 Rem har det funka i forhold til repeterbarhet. Med de noe kraftigere kalibrene har det ikke funka. Det kan være at tilpasningene i i min kasse og mine piper ikke har vært tilstrekkelig nøyaktige, men jeg er litt skeptisk. Gjorde det med samme bakgrunnstanke om enkel montering/demontering i forbindelse med forflytning/trensport. For meg ble det altså ikke vellykket og i disse dager settes det moffe i kassa. Jeg hadde ikke delbar stokk ved front av kassa, så det er selvsagt noe begrenset hvor mye kraft jeg fikk lagt i det. Om du har framstokk festet til pipa og kan bruke den som "håndtak" når du strammer til, evt om du løsner framstokken og har et lite verktøy i sekken som kan hjelpe deg litt med tilstramminga så tror jeg muligheten for at det med repeterbarhet skal fungere er noe større. En kompis av meg i Sverige har også forsøkt det med tilskruing med hånd og fått kasse pipe rettet og justert etter alle kunstens regler med dette som utgangspunkt. Han har ca tilsvarende erfaring som meg.
 4. Har du gjort inpassing/støping til kassa sjøl, hos norsk børsis eller ble det gjort i Canada?
 5. Jeger'n

  Ny jaktkompis

  Ikke hatt det.
 6. Jeger'n

  Ny jaktkompis

  Det kan være store forskjeller her som hos de fleste øvrige raser. Fauven er absolutt ikke veldig homogen, så du vil bæde se og høre store ulikheter innen rasen. Stamboka i Frankrike ble vel ikke lukket før 2010 og da må man regne med at det er inregistrert mange med noe underlig bakgrunn underveis. Har jaktet bittelitt hjort og det funka greit det. Jakta en god del dåhjort i Sverige. Det er knall. Skutt både hjort, dåhjort, rådyr, hare og rev for mine. Har også hatt et par villsvinloser i Sveariket, men vil helst ikke at mine jager det, så da skyter jeg i alle fall ikke. P.S. Har solgt hund til denne aktive sjelen, men jammen svikter han totalt i markedsføringen av rasen når det kommer til jakt i bynære strøk 😂 https://www.jaktjournalen.se/chihuahuor-basta-hundarna-i-unik-tatortsnara-jakt/?fbclid=IwAR3epjzeejt2zSW5nh-W-MJFGEAgU-xl4wVquMUvoI5xOZ4A0DlVosNb6TM
 7. Jeger'n

  Ny jaktkompis

  Legger min hals på stubben for hogg og skal forsøke å svare deg kort på de konkrete spørsmålene om Fauve, der jeg anser at jeg har rimelig god kunnskap. Er på min Fauve nr 8-9-10-11 for tiden (har fire 🙂) og har jaktet med rasen siden 2002. At Fauvene stort sett er kortdrivere kommer nok mest fra utstillings/selskapshundmiljøet innen rasen i tidligere tider. I dag skrytes det vel mer av at de jager over stokk og stein uansett om de har hatt med hunden på jakt eller ei. Jeg synes nok også at Cruiser sin erfaring med 4+ er godt i overkant, men de fleste jager ei god stund. Noen jager ikke og noen jager bittelitt. For egen del synes jeg at et par timer må man forvente og det får man om man velger av gode jaktlinjer. I forhold til strihårsdachs så vil du stort sett få bikkjer som tar seg fram noe lettere i terrenget og nok er noe mer sosialt omgjengelige. Pelsen greier seg stort sett rimelig greit i snøen. De er stort sett rimelig lettrente på spor, både blod og fersk. Min er faring er at om man trener mye spor så får man en hund som er veldig spornøye under drevet og da går det ikke riktig så fort. Uansett rase så er det viktig å gi unghunden tid og være tålmodig. Det er ikke første sesongen du skal ha den ultimate topphunden, det er de ti neste. En del av disse hundene starter ofte å drive i rimelig ung alder. Da er det viktig å være litt forsiktig så det ikke blir for mye, rett og slett. En skal huske at en 6-7 måneders valp ikke har spes godt av å jage for lenge da skjelett og muskler så langt fra er ferdig utviklet. Jeg kunne ha skrevet ti ganger så mye, men føler at du har fått enkle svar på de konkrete spørsmålene. Er det noe mer du tro jeg kan svare på, så send gjerne ei mld så skal jeg utbrodere meninger i det vide og breie 😎 Her etter en vellykket dag med fauve.
 8. Jeg ville ikke valgt for butt blad. Min favoritt til den oppgaven er med 80 mm blad.
 9. Du kan melde i åpen klasse, unghundklasse etc. første gang, ja. Det kan du seinere også, men da går vi bort fra "forenklet versjon" "Noteres ikke" betyr at du ikke får ekstra poeng for drevtid over angitt tid. Da må du forsøke å koble bikkja og få et nytt slipp.
 10. Veldig forenklet: Du melder i klasse i forhold til alder første gang. Utstillingsreglene forklarer deg hvilken klasse som er rett for din hund. Etter premiering her kan du melde på drevprøve. Bruksklasse er for de som har deltatt på og blitt premiert på drevprøve og ønsker å oppnå flere utstillingspremier.
 11. Har ei gammal Krico 600 i 308 som jeg har laget en lett stokk til i svartor, kappa pipa til 47 cm, satte på en Hausken Kompakt, ERA stålbaser, Leupold QRW og en Leupold VXIII 2,5-8X36. Standard rembøyleskruer og ei solid, lang reim i nylonweb. Vekta er på 3,485 klar til skogstur. Med en noe større Leupold VX6 2-12x42 ble vekta 3,675. Foreløpig er balansen god og den er helt grei å skyte med, også i stående. Vurderer å sette inn ei slank pipe med samme lengde. Vil fort kunne hente 100-150 gram på det. Har også en Hausken Jakt 151 som kan settes på den pipa og spare 105 gram der også. Faren er at den blir litt lett i munningen og kan bli litt vinglete, for jeg innbiller meg at jeg allerede er temmelig nær grensen.
 12. Jeger'n

  Riflesekk

  Har også en H2 Gunrunner. Bruker den litt i elgjakta om jeg regner med det blir mye gåing og ellers utover høsten når vi jakter i fjellet med mye sporing etc. Med pipelengde på 47 cm og Hausken kompakt demper så blir den mer eller mindre borte nedi våpenfutteralet. På ski etter spor på vinteren er den helt super da den er så smal at man slipper å slå borti noe med armene og våpenet blir så lavt at man slipper å slå stokken oppi alt mulig som man går under.
 13. Om du ønsker at modellnavnet skal gjenspeile bruksområdet, så kan du jo bruke "Langhold" på de med 30 MOA skinne, "Jakt" på de som er slanket en del og uten tilt etc. Om navnet skal gjenspeile kasselengde så kan du jo for eksempel bruke "Stutt" - "Lang" - "Stutt og tjukk" om du vil lage kasse til shortmagnumpatronene.
 14. Aha, så han tilpasset så det ble nesten "drop in"? Sorry, blir vel litt off topic dette, men det handler da om lettvektsvåpen
×
×
 • Create New...