Jump to content

Jeger'n

Members
 • Content Count

  1,542
 • Joined

Community Reputation

51 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det holder lenge å snu den. Her er et eksempel S&B har ofte korte mellomrør. Da er en slik løsning helt utmerket.
 2. Det er kun til 30mm ringene det følger med excenterfôringer. Kjøpte et sett 1" for et par uker siden og der var det ikke med annet enn 0 moa. Schou kunne heller ikke skaffe, fikk jeg beskjed om fra J&F der jeg handlet. I stedet for 46-55 så kan du også bruke 25-35. De bygger litt mindre høyde. Dersom du finner på å bruke en moderne kikkert med kort mellomrør så kan du til sistnevnte kombinasjon skifte ut fremre base med 40A da den går litt lengre bakover.
 3. Så en film med en slik løsning på ei FB-gruppe som heter "Jägarliv" (tror det var der) i dag eller i går.
 4. Med fare for at de små grå ikke fungerer optimalt, så mener jeg at du skal ha baser til Mauser Small Ring på en M83.
 5. En del moderne kikkerter har veldig korte mellomrør. Disse basene er vel beregnet på å stå motsatt vei for å passe til den lengden mellomrør.
 6. Nederst på siden står det noen ord om vedlikehold. KAnskje det kan hjelpe deg. http://www.kynochammunition.co.uk/silvers.html
 7. Bildet i annonsen viser et våpen med flutet pipe.
 8. En av forskjellene på Classic og Limited Edition var vel at lakken var matt på LE. På vanlige Classic kunne den være temmelig speilblank rett fra esken. Var veldig nær å kjøpe en i 1988 da alle forhåndsspådommer tilsa den skulle komme i .338-06, men endte opp med å kamre om en CG 1900 til det kaliberet i stedet for en LE som da kom i .35 Whelen.
 9. Stemmer. Takk skal du ha.
 10. På min gamle PC hadde jeg lagret ei amerikansk side som solgte div deler til alle mulige våpen. Noen som har tips om ei slik side med et utrolig utvalg? Dersom minnet er rett, så var navnet på firmaet noe annet enn domenenavnet. Jeg kjøpte bl.a. et par lekre classicstokker til Lakelander der for en del år siden.
 11. Jeger'n

  NORTH Fork kuler

  Svenskene har overtatt produksjonen og er i gang fikk jeg mld om fra dem. Så får vi bare se hvor lenge det går. NF er i alle fall ei knall kule. https://www.jbhunting.se/
 12. Har et par år hatt en Eberlestock H2 Gunrunner som jeg har vært veldig fornøyd med. Tar rifla ut av hylsteret og slipper den nedi uten å ta sekken fra ryggen. Praktisk! Nå så jeg et mulig behov for en riflesekk med noe mer volum og lånte en Vorn Hunter for å teste. Ble ikke enig med den. Min rygg er for kort til å matche bæresystemet og jeg fikk ikke justert høyden på hoftebeltet, noe som ville vært det ideelle for min del. Forsøkte også å flytte ned bærereimene, men dæven det var så krøkkete at jeg ga opp. Det ville også gjort at lyddemper/ munningen på våpenet stikker ennå litt mer opp over hodet, noe som jeg ikke oppfatter som positivt. Fant da en Eberlestock X1 Euro som jeg stappa full og gikk en tur med. Passet meg helt utmerket og jeg handla, uten å teste med rifle oppi. Det var nok ei lita tabbe. Den sekken har ei plate mellom riflehylsteret og ryggen til brukeren som gjør at det blir forbasket trangt å dytte rifla nedi og lyddemperen henger seg opp når man forsøker å løfte opp våpenet. Noen som har praktske erfaringer med denne sekken og evt et godt råd?
 13. Den begynner jaggu å bli gammel nå 😎 Skjøt et litt høyt lungeskudd på ei beitende elgku en gang. 308 og 180 grs Hornady RN. Den løp ca 400 meter og stoppet for å samle krefter ved å lene seg inntil ei bjørk. Der fant jeg den med rød blodrose på nevra og ei blodstripe nedover som tydet på at den hadde sigi sammen mens den fortsatt lente seg inntil bjørka. Skal innrømme at pulsen steg etter hvert som jeg kom lengre og lengre fra skuddplass uten å finne dyret. Var SÅ sikker på treffpunktet og uten adrenalinkick før skuddet burde den lagt seg ned langt tidligere.
 14. Du kan jo forsøke her https://www.jaktogfriluft.no/filterSearch?q=gmx
 15. Hva er vekta på ei slik innstikkpipe?
×
×
 • Create New...