Jump to content

Sakoen75

Members
 • Content Count

  434
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Sakoen75 last won the day on February 6

Sakoen75 had the most liked content!

Community Reputation

106 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Sakoen75

  Kuiu

  Har bare erfaring med Talus hybrid pant i grønn kamuflasje. Veldig fornøyd med den så kjøpte en i grå/grønn til vanlig friluftsliv også. Den har membran i rumpa og under knærne. Stivhet er som en dongeri bukse.
 2. Kan ikke skjønne at jeg ikke har sett de før nå, har sett etter de før men ikke funnet de.
 3. Ambulanser er som bøffel, ekspanderende på første skuddet og solids til de stopper.
 4. Vi krysser jo vidder, fjord og fjell bare for vi kan og har lyst. Er jo ikje helt umulig at et dyr går seg "vill" og går og går og dukker opp på feil plasser i følge læreboka.
 5. Etter mye frem og tilbake for å velge meg en ny stokk til en av jakt riflene ble det en KKC til min Sauer 404. Men hva er egentlig tommelfinger "regelen" for lengde på kolbe. Har justert kinns støtten så siktebildet ligger midt i når jeg legger rifla til skuldra med lukkede øynene. Har justert kolbe kappa så den ligger godt ned i skuldra. Men lengden er jeg litt usikker på hvordan den bør være. Har justert stokken for sittende og stående skyting. Liten tvil om at det ble bedre skyting med ny stokk så det kan anbefales.
 6. Er den forstørrelsen du faktisk bruker. Du "konsentrerer" lyset som kommer inn i åpningen ned til 7mm i en 8x56 kikkert. 7mm skal være ca målet på friske pupiller. Så går du ned til 4x56 så "sløser" du med lyset. Tenk på en lykt med justering av lys strålen som du lyser på et hull i veggen. Du har samme mengden lys hele tiden men du konsentrerer den ned til et lite punkt på samme størrelse som hullet og opplever lyset som sterkere på motsatt vegg. Sikkert vanskelig forklaring men håper det er forståelig.
 7. 56/8=7. Er pupillene dine 7mm så stemmer det. Da får du "max" forstørrelse og lys.
 8. Fikk du lov av politiet og arbeidsgiver eller bare av arbeidsgiver?
 9. Ja, hadde jeg bare ikke vært etterpåklok Mulig du må ha nytt forskjefte også hvis pipe profilene er forskjellige. Eller lær av mine feil og Kjøp med den tykkeste profilen og bestill den tynneste pipa utenom så slipper du å ha en dyr trepinne stående. Jeg har 308win og 375h&h og kjøpte i feil rekkefølge. Er 404 verdt pengene? Tja, en Tikka eller Remington gjør samme jobben. Men jeg liker bolt mekanisme, opp-spenner, muligheten til å låse magasinet, system våpenet, hurtig montasjen, enkel justering av avtrekkeren både vinkel og vekt uten spesial verktøy. Og gud så deilig den er å pakke ned, av med siktet og kolben og smekk nedi sekken. Bruker bare den lille unbrako nøkkelen som er inne i reim festet.
 10. Legger man manndommen og egoet våres til siden og åpner bruksanvisningen så står det.
 11. Etter det jeg forstår så er det pipe og magasin du trenger. Standard: .222 Rem., .243 Win., 6,5x55, 6,5 Creedmoor, .270 Win., 7x64, .308 Win., .30-06 Spring., 8x57 IS, 9,3x62
 12. NOHA har ikke fått med seg midnattssol i nord Norge heller. De leverer anmeldelse på alt de kan av jakt så er det opp til systemet å avgjøre galskapen...
 13. Leste om at blåskjellene og andre skalldyr sliter siden havet enkelte steder er blitt surere. Dette fører til skallet på eggene brytes ned. Her jeg bor finnes nesten ikke blåskjellene lengre og det har skjedd på ca 10 år. Hvordan dette påvirker hummeren og dens venner kan vi jo bare tenke oss. Finner ikke artikkelen nå så mangler dessverre kilder.
 14. Har du et passende verktøy i 10x20mm for hånden eller må du bestille eller lage det?
 15. Hun sier det enkelte ønsker og høre.
×
×
 • Create New...