Jump to content

Sakoen75

Members
 • Content Count

  746
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Sakoen75 last won the day on February 29

Sakoen75 had the most liked content!

Community Reputation

188 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har aldri skjønt helt hva folk tror straff hjelper når det kommer til rene uhell pga dårlig eller feil opplæring. Det politiet bør gjøre er å lære av feilene og se på egen opplæring og sertifisering av betjenter med våpen tilgang. Mistenker at det ikke er mange timene de får sitte i fred og ro på hybelen for å bli kjent med våpenet (uten ammunisjon). Hvor mange timer og uker får ikke rekrutter i forsvaret sitte og klå på utlevert våpen i fred og ro og bli trygge på eget våpen? Vi fikk en grundig innføring i våpenets oppbygging og virkemåte så vi forstod hva som skjedde inni.
 2. Tok du bare antakelsene med at den er lik Leupold sin ut av lufta @Vida? Litt hva de skriver om Calonox Tekniske spesifikasjonerOptisk grunnforstørrelse: 2,5xDigital zoom: 10xOppløsning, skjerm: 1280x960Oppløsning, sensor: 640x512Skjermtype: LCOSDiopterkompensasjon: +/- 5Bildeflyt: 50 HzDeteksjonsrekkevidde (objekt på 1,7x0,5 m😞 3000 meterOpptaksenhet: Ja (stillbilder og film)Internminne: JaVideo ut: USB-CBatterilevetid: 4-5 timerVanntett: JaDimensjoner: 170x65 mmVekt inkl. batteri: 665 gram .
 3. Har gått noen timer og sett i bakken der oppe. Fantastisk natur omgivelser når en kan ta en pause og speide utover området, beste minnene var å kunne sitte og studere moskusen til de var på trygg avstand.
 4. Faren er at "feil" ting blir drillet til det blir muskelminne. Du tenker ikke det blir bare gjort på automatikk. Personlig er jeg litt "redd" halvauto våpen pga det er så lett å kuke ting til hvis feil drill sitter i ryggmargen
 5. Vet ikke hvordan Politiet trener med våpen. Men så i Forsvaret at "overdreven" repetisjon på magasin bytte og klikk fikk folk til å automatisere ladegrep når de bare skulle sette i magasin. Når de uheldige skulle tømme våpenet trodde de bare at de kunne ta ut magasinet for våpenet var jo ikke ladet. Katastrofen var et faktum. Øvelsen tøm våpen kontroller ble det også kuket med. Noen klarte å ta ladegrep for å kontrollere tomt kammer, smelle ned sleiden, magasin ut og "klikk" som ble "pang". En dødelig blanding av "klikk" og tøm våpen.
 6. Utfallet hadde sikkert blitt det samme som når noen brenner av et skudd i låret i den tro det var bogen. Jegern blir muligens dømt for inhuman jakt. Hvorfor pålegger enkelte jegere seg selv og andre strengere "lover", etter det jeg husker står det ikke et spesifikt forbud mot hodeskudd. Så da er det lov så lenge det går bra? Diskusjonen om det er lurt for alle er noe helt annet.
 7. Ja regnet med at jeg må ha trekk på de Amerikanske også, var mer om de produsert i Norge tåler å bli "ombygd" til en termos med trekk når de advarer mot et så lavt antall skudd som mellom 5-15. Jeg personlig har ikke lyst på noe fra statene så skulle jeg begynne med demper igjen blir det kjøpt over disk hos den lokale våpen og jakt butikken.
 8. Joda, samme legering tåler det samme. Men når det er o-ringer og plastikk støtte ringer som enkelte har så kan de være av så god legering de vill. Nå har jeg selv smeltet o-ringer og en støtte-ring på jaktfelt. Hausken anbefaler ikke mer en 10-15 raske skudd og a-tec 5 skudd serier på hjemmesiden. Vet ikke hvor mange skudd en aluminium demper tåler er jo ekstremt mange legeringer å velge i men hadde en Hausken som det gikk hull på med normal skyting. Dette er ca 15 år siden så mye kan ha endret seg. Når det er sagt har a-tec sine "pro" serier som tåler å frese
 9. Tåler ikke som regel de Amerikanske varme ganske mye bedre en de Norske? TE-Titan er vel den eneste som tåler en byge eller to uten å miste reklamasjonen. Jeg trenger det ikke til mitt bruk men ser at andre kan trenge det på lik linje med sorte AR rifler. Vi har forskjellige lyster sånn er det bare
 10. Allikevel gikk du for Sauer til å begynne med, merkelig valg. Er vel det motsatte Sauer er kjent for med ladegrep. Kan bli tull hvis ikke løpet er satt riktig i. Men Blaser R8 er ikke noe dårlige våpen de heller så flott våpen har du uansett.
 11. Regner med at du skjønner at det var noe galt med akkurat det våpenet og ikke alle...
 12. Nydelig og interessant svar må jeg få lov til å skyte inn. Takk for det. Takk for link, den skal leses når jeg går av vakt.
 13. Blir mye fra meg nå. Var med i et storlag og fikk banket igjennom fritt dyr til alle men med vanlig antall dyr i forhold til lagets jakt areal. Vi som storlag/vall hadde veldig romslige kvoter. Det ble enighet om å melde inn etter hver jakt dag og ble det en overvekt av kalv i forhold til storlagets kvote ble kalv fredet. Resultatet ble som du sier at det ble skutt nesten uten untak det første som kommer og nært perfekt etter avskytnings planen fra myndighetene. Lag som tidligere fikk tildelt bastante kvoter men ikke fikk skutt pga "feil" dyr fikk fylt sin kvote. Det ble holdt igje
 14. Kan det tenkes at elgen ble tvunget ned på Sørlandet ogsp når de historisk sette gode elg områdene ble omgjort til barskog? Barskog er det dårligste foret for elgen, spesielt gran viser studier. Husker ikke i farten hvile stoffer, men de gjør noe (negativt) med tarmfloraen til elgen. Bar er mer som vomfyll i mangel av bedre kvalitet. Men ja de gir deg rett på at høyden på voksen skog gjør det umulig for elgen å få tak i maten og plantene får tid til å utvikle "anti beite stoffer". Før vi absolutt skulle plante tømmerskog ble skogen/heiene her brent med gjevne mellomrom, det førte til
×
×
 • Create New...