Jump to content

Sakoen75

Members
 • Content Count

  658
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Sakoen75 last won the day on February 29

Sakoen75 had the most liked content!

Community Reputation

161 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nå nerder vi på litt. Hva er vekta på Browningen? Min sauer 202 med en 1.7-10x42 Meopta kommer på 3.22kg egentlig fornøyd med det. Men ser det er mye lette rifler som er å få kjøpt. SG sekk er på ønskelisten når jeg må ha ny sekk.
 2. De hadde elefanter en liten stund i Kvinesdal også, mener de vaskebjørnene var også i Kvinesdal.
 3. Tror mange av de negative omtalene tror at Gore-Tex er magisk og som å gå med noe som puster/ventilerer 100%. Klarer fint å gå meg svett i en tynn ull t-skjorte men det betyr ikke at den ikke puster. Resultatet blir enda verre i noe så tett som Recon dressen. Er ingen netting eller stoff som kan absorbere svette i Recon dressen så en må kle seg riktig (som du sikkert vet). Personlig går jeg skjelden med mer en brynje under skall-dressen og kler på meg når jeg sitter stille. Kuiu har en hybrid dress med membran på utsatte steder, skuldre, bryst og armer på jakka. Fra knærne og ned og rumpa har membran på buksa. Egentlig veldig greit system. Bruker Kuiu buksa ofte i jakta og drar frem Swazi buksa hvis det pøser ned. Håper å spare vekt med en bukse i fjellet med å velge Recon. https://www.kuiu.com/on/demandware.store/Sites-kuiu_ca-Site/en_CA/Product-Variation?pid=40014&dwvar_40014_color=Caribou
 4. Swazi har en bukse for uværet men den er nesten å regne som en regn bukse. Ingen lommer eller lufte åpninger, men holder meg tør har joggebukse snitt så den er løs og god. Men noen allround bukse er det ikke, laget i samme stille stoffet som jakka så fin å smyge i eller skogs-jakt. Kjøpte i år Norrøna sin Recon bukse til mer allround bukse, den har alt en fjell-bukse bør ha, lommer, lufting, stramming/justeringsmuligheter oppe og nede, belte hemper (store og små) og noe jeg personlig liker er seler. Snittet er mer atletisk så jeg måtte opp en størrelse for å få en løsere passform som jeg liker i tur/jakt bukser. Personlig er jeg usikker på hvilken jeg har som favoritt skulle jeg bare ha en uværs bukse i jakta. Swazi har plass til (mye) ekstra klær og er enda ikke stramme, greit når det er surt og kaldt. Norrøna er mer laget som en vanlig tur bukse med sine pluss og minus. Nå er begge svindyre så det finnes sikkert like gode bukser i andre merker og prisklasser.
 5. Ok, skjønner. Så jeg må altså gå via pistol-klubb med kurs, skyting og karantenetid søke eget våpen og kjøpe pistol. For så og ta sikkerhetskurs i dynamisk med pistol og så begynne å skyte med hagle. Greit nok, fikk skutt litt pistol i januar og frem til i mars når verden lukket stilke ned. Så nå er det bare og begynne igjen når klubben har tid og mulighet/plass i disse tider. Holder det med en Benelli Supernova egentlig? Takk for svarene.
 6. Ser den, er det normalt å få låne klubb våpen til akkurat dette? (Regner nesten med det)
 7. Betyr det at jeg kan ta reve hagla og Hawaii skjorte mi og bli med å skyte? Hva kan jeg eventuelt bli med på? Har en Benelli supernova med orginal løp og et "kort" 47cm løp. (Har ikke pistol eller halvautomatisk rifle)
 8. Hvordan den måles i Norge er "alle" enige om. Usikker i resten av verden, blir ikke overrasket om det er andre måter. Men våres og tydligvis USA virker nest fornuftig.
 9. Sier alle (oss) som ikke har fått noe staselig. Personlig skyter jeg bare kvota og tar vare på mest mulig av dyret og ikke bare kaster mest mulig 😉 Når vi en gang først får større dyr på kvota er det litt ekstra stas og være den heldige, blir et ekstra minne. Mine "sykkel og moped" gevir ligger ute i garasjen, noen har blitt kniv skaft og resten har barna beslaglagt. Har min første hjort (spissbukk) og en rådyrbukk hengende på veggen på hytta. Så usikker på om jeg kan kalles trofe jeger.
 10. Måler alle land pipelengde likt slik som i Norge?
 11. Ikke alle jaktlag som består av en kompis gjeng, våres elg-lag består av grunneiere og deres "utvalgte". Vi har en som ikke skyr noen midler, klarer alltid å "misforstå" til egen fordel under jakta. Han har påberopt seg dødskudd og beskylde nabo posten (50 meter unna) for å skyte i vomma på oksen. Heldigvis lå hans 6.5mm kule i skinnet etter en tur i vomma. 375 kule hullet gikk rett gjennom maskinrommet. Så da var den diskusjonen heldigvis over, riktig nok en 8-tagger men prinsippene teller. Beste er å gi dødskuddet så skallen kløyves skjønner jeg fra nå av 😅
 12. Kjøp brukt kvalitets optikk og våpen. Så slipper du å irritere deg over de første ripene som kommer uansett. Kan være utrolig å spare hvis du er litt aktiv på finn.no og dine lokale våpen butikker og finner "skattene" før andre tar de. Hadde valgt noe bedre en Redfield, Leupold er et bra og "rimelig" merke. Lykke til med å blåse liv i gammle kunster. (Howa har et godt rykte hvis jeg ikke tar feil)
 13. Tja, jeg er glad i min Jerven Thermo hunter. 120x220cm stor nok til å ligge i og bruke til poncho, varm og behandling i kaldt og dårlig vær.
 14. Enkelt forklart så lager ikke Benelli, Remington osv egne modeller til Norge. Så ansvaret for å følge norske regler ligger på deg. Litt som at de fleste biler fint kan bryte fartsgrensene men du selv må passe på å holde riktig fart.
 15. Kan brukes til alt en hagle kan brukes til. Til jakt er det maksimalt 2 skudd, et i kammer og et i magasinet. Følger med en magasin plombering, men husk å kontrollere at det ikke går to skudd i magasinet, enkelt å lage en ny hvis ikke.
×
×
 • Create New...