Jump to content

Sakoen75

Members
 • Content Count

  507
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Sakoen75 last won the day on February 6 2019

Sakoen75 had the most liked content!

Community Reputation

122 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg er mer på jakt eller i skogen en på banen. Men det er jo litt gøy med skyting, kuler og krutt. Det jeg enklest har så godt som 100% kontroll på er kulebanen og avstand til målet, har avstandsmåler og har skutt på "alle" hold ut til 400m så har et lite kort med justeringen jeg må ta. Når det er sagt så er langhold for meg 101-400m så er ikke i samme klasse som enkelte her inne, har simpelthen ikke tid til å bli god på alt det krever. For meg så spiller det egentlig liten rolle hvordan kulebanen er når jeg lett kan vite avstand og justere for den uten egentlig å kunne noe, min største fiende er vinden. Jeg klarer ikje å ha kontroll på den så for meg er det viktigste at kula går beint. Men jeg lar heller dyret gå hvis det er vind i lufta og skyter ikke på lengre hold en 200m hvis jeg ikke må. Under perfekte forhold skulle jeg klart 400m.
 2. Se kulebanen når du er innskutt på 200m i en app. Mulig du finner ut at du er i mål da. Typisk ikke mye mer en 5cm avvik på sikte-linja ut til 200m
 3. Fikk bare utlevert #4 stål hagl. Hadde det bare blitt utlevert tyngre saker så hadde det blitt rådyr suppe til middag. Her hjemme har miljø hagl fungert fint.
 4. Jeg var med i 2012 og da måtte det brukes "stål" hagl. Usikker på om de mente såkalt miljø hagl eller kun stål. Vi var i våtmarker, så mye rådyr på hagle hold men turte ikke å skyte på rådyr med #4 stål, mulig jeg er feig men sånn er det. Ble kaniner og sniper i sekken så var strålende fornøyd.
 5. Leter etter en Swarovski Z3 3-10x42 til en god pris.
 6. Ikke sikkert det kommer til å fungere. Sitter og leser på ukas tilbud fra jakt og friluftsliv relaterte firmaer og fikk en ide. Skriv litt om det du planlegger å kjøpe eller har på ønskelisten her så er det mulig at en eller annen forum bruker kjenner til et tilbud på akkurat ditt ønske.
 7. Kjenner 4 dansker som jakter og de bruker Nosler ballistic tip, riktignok i 6.5x55. Men tror nok den går gjennom et rådyr.
 8. Fikk ikke jaktet før i slutten av jakta pga jobb i 2019. Håper på tidligere start for meg i år og at jeg får meg kort i god tid. Lærdommen fra i fjord må være å bære "tungt" et kort stykke og slå opp teltet og jakte med lettere sekk med kun det nødvendige. "Jaget" rundt på vidda med utstyr og mat for 5-7 dager i sludd og regn, planen i år er mer "hygge" i leiren og heller ha teltet på samme plass og litt mer komfortabel jakt. Er sugen på å bytte til lettere sekk og sovepose i dun som er litt varmere men får se, koster jo flesk i denne kategorien. Håper også å få tatt en kosetur i terrenget før jakta det hadde også hjulpet betraktelig.
 9. Lager tråd for årets jakt. Ble ikke skutt Villrein av meg som førstegangs jeger i 2019 så satser på jeg har mer flax i år. Skitt jakt alle sammen i 2020.
 10. Glemte i farten å nevne knappen som sitter på forskjefte for å kunne pumpe uten å hente en ny patron fra magasinet er gull i mine øyne.
 11. Ja det vil jeg si, ikke et smykke på noen måte. Har brukt den i kajakk, norsk vær og natur. Tror ikke det er rust på den som jeg kan se, har smurt den med lanolin fra apoteket. Eneste jeg har gjort er å kjøpe et ekstra løp da jeg ville ha en kortere hagle i kratt og steinur. Ikke noe galt med orginal løpet bare "gal" lenge.
 12. Har en i svart plast. Har ikke hatt noen problemer med min, enkelt å demontere for puss og fjerning av vital del.
 13. Sakoen75

  45 Blaser

  Hva skjedde?
×
×
 • Create New...