Jump to content

Sakoen75

Members
 • Content count

  165
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Sakoen75 last won the day on March 3 2017

Sakoen75 had the most liked content!

Community Reputation

22 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Sakoen75

  Lekevåpen

  Skuddet som stoppet Utsi ble vel avfyrt av Delta som satt i bakhold og hadde tid til å forbedre seg psykisk og fysisk. Annet utstyr og opplæring en en vanlig patrulje.
 2. Sakoen75

  Norma tipstrike og ecostrike i 308win Til storviltjakt

  Hva fant dere ut av? Ble det noen dyr med Ecostrike?
 3. Sakoen75

  Kule til elg 6,5x55

  Når jeg brukte 6,5x55 brukte jeg Nosler Partition. God effekt, muligens litt blodslått men ikke noe spesielt gale. Ofte utgangs hull også.
 4. Sakoen75

  Zeiss HT ASV

  Bare for å ta det enkle først, er det null-stopp på ASV? De gammle var det fort gjort å sette det sammen feil og du fikk ikke skrudd noe serlig opp.
 5. Sakoen75

  Nazi-merke

  Reichsarbeitsdienst (Riksarbeidstjenesten), forkortet RAD, var en institusjon i det tredje rike underlagt Tysk arbeidsfront (Deutsche Arbeitsfront, forkortet DAF)
 6. Sakoen75

  Lyddemper hagle

  Skal bare brukes 12/70 patroner og max US#2. Max 42g ladninger, slug er heller ikke anbefalt. Så setter seg noen begrensninger.
 7. Sakoen75

  Forbud mot macheter

  Selv gamblet jeg og kjøpte aksjer i Machete a/s så venter på verdi stigning nå 💰💰
 8. Sakoen75

  Forbud mot macheter

  Da kan det laues og ryddes poster i år også. https://www.nrk.no/ostlandssendingen/justisministeren-sier-nei-til-macheteforbud-1.14146543
 9. Sakoen75

  Bygge garasje og isolasjon?

  Fikser du enkelt med kryssisolering. Plast må du ha som nevnt tidligere, ventiler for lufting når det trengs også. Skal du bygge adskilt lade/furte/gutte rom eller et stort rom med parkering og en verksted benk i enden? Kan bli problem med fuktighet hvis du har en åpen garasje og ikke adskilte rom. Blir en del vann av en våt bil og dette må du få luftet ut.
 10. Sakoen75

  Forbud mot macheter

  Ikke alle som har samme flaksen som oss, vet om tre i bygda som har en arm/neve forlite i separate hendelser. Noen som ikke overlevde og de som fikk diverse skavanker etter en ulykke som mange var involvert i. En ble blåst i filler når det skulle "fiskes" i pausen på anlegget og fiske feberen tok overhånd. Men de var jo amatører og ikke proffene som vi trodde vi var... Så noe gøy må vi skjermes mot, men lengde på kniver er ikke et av de.
 11. Sakoen75

  Nytt løp til rifle.

  Du kan bytte piper hele dagen lang*, men du må søke for hver av de forskjellige pipene ved kjøp. *I ditt eget våpen
 12. Sakoen75

  Nytt løp til rifle.

  Du glemte "Bestemmelsen om utskifting av piper uten politimesterens tillatelse kommer derfor bare til anvendelse ved utskifting av identiske piper."
 13. Sakoen75

  Nytt løp til rifle.

  Klippet fra side 37 i https://www.politiet.no/globalassets/02-tjenester-admin/vapen/politiets-behandling-av-vapensaker.pdf "Politidirektoratet understreker videre at bestemmelsen i våpenforskriften § 22 om erverv av geværpipe uten politimesterens tillatelse, utelukkende gjelder ved utskifting av piper, m.a.o. piper som skiftes fordi de er slitt, ødelagt el. Bestemmelsen om utskifting av piper uten politimesterens tillatelse kommer derfor bare til anvendelse ved utskifting av identiske piper. Bestemmelsen forutsetter således at utskiftingen ikke medfører en vesentlig endring av skytevåpenet. En slik vesentlig endring krever politimesterens tillatelse etter våpenloven § 8 tredje ledd. Det skal også søkes ervervstillatelse i de tilfelle man bytter til en pipe av et annet kaliber enn det som står oppført på våpenkortet."
 14. Sakoen75

  Ivareta gevir - vannstoff - hydrogenperoksid

  Får virkelig ikke håpe det er sterkere enn ren hydrogenperoksid, så nå at det var nevnt tidligere med frisør produkter. Men funker det? Dette står på Apotekets egne sider Informasjon om skalleblekingJegere bruker hydrogenperoksid til bleking av skaller. Gevir blekes ikke. Man bleker skaller fordi de er en del av geviret (jakttrofé), man deltar i konkurranser om trofémåling eller samler på dyrekranier. Tidligere har hydrogenperoksid 30 prosent blitt foretrukket. Nå når ikke dette lenger er lov å selge til privatpersoner kan det bli spørsmål til apotek hva man kan brukes i stedet.DSB har innhentet ulike ekspertuttalelser og konklusjonen er som følger:• 10-12 prosent bør være tilstrekkelig ved skallebleking• Man bør beregne litt lenger bleketid enn vanlig (7 dager mot 1-2 dager)• Man bør være nøye med rense skallen godt før bleking
 15. Sakoen75

  Ivareta gevir - vannstoff - hydrogenperoksid

  Er ikke hår og bein nesten det samme? Noen som har prøvd å bruke hårblekemiddel? Selv har jeg slengt noen oppvaskmaskin tabletter i gryta og kokt skaller hvite.
×