Jump to content

Sakoen75

Members
 • Posts

  1,107
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Everything posted by Sakoen75

 1. Ufyselig, verre en å stjele noen skarve krabber. Kan like godt være barnestreker, irriterende å miste krabber men er måter på. Oppsynet setter sikkert også pris på nåler og barberblad i tauverket. Sitt på post heller med noen nykokte krabber og god drikke.
 2. Ser ut som de vil ha sin del av det mer moderne jakt klær markedet som Kuiu og Sitka med en "revolusjonerende" kamuflasje
 3. Kobber og bly blir brukt som overflatebehandling av metaller ja.
 4. Var selvpålagt og ikke et lovkrav. Staten kan sikkert bruke napalm eller BK skulle de finne ut at det var tingen. Kan ikke finne rapporten/reportasjen men mener de brukte Lapua Naturalis i 6,5×55, i andre kaliber husker jeg ikke hva de brukte. Kan også være jeg har lest det på kammeret så ta det med en klype salt 😅
 5. Skal ikke si det er fasiten men mer mine tanker uten å diskutere selve forbudet. Blir ikke 5.7x28 ammo solgt sivilt blir det ikke mange patroner i feil hender. Var rifle i kaliberet lovlig er det plutselig lett å skaffe ammo til en ulovlig pistol for de som ønsker.
 6. Måtte ikke de bruke ammo etter det gammle kravet?
 7. Takk for det. Ser ikke ut som det skal renne over av villrein når det er stier og kjørevei på kryss og tvers. Får prøve å la eventuelle turfolk lede dyr min vei skulle de være i terrenget samtidig. Naturen ser ut til å være fin der oppe så blir sikkert fin tur uansett utfall.
 8. Har fått kort i Øyer Statsallmenning, er det noen som har noen tips for terrenget? Tenker litt på å begynne i triangelet mellom Eldåhøgda i N, Lyngkampen i Ø og Goppollen i V. Får litt inntrykk av at jeg blir å vasse i tur-folk i dette terrenget, mulig jeg tar feil?
 9. Hva står det på den osv, et bilde eller to hjelper også. Går også å legge den ut på finn.no og se hva som kommer av bud.
 10. Ser du på en "Bino Harnes" og har valg USA og Dollar koster den 99USD som er 857NOK. Bytter du til Norge og NOK koster den 1198NOK så alt av skatter/avgifter blir automatisk lagt på og du slipper og tenke på dette.
 11. Treffer greit her i Agder flere år på rad. Hvilket distrikt bor du i og hva er den reelle tiden nå?
 12. Kuiu pleier å levere hjem på en god uke som de andre sier. Husk å legge inn Norge og norske kroner når du skal bestille så slipper du tull med fortolling osv.
 13. Ligger på nettet estimert behandlingstid for alle distrikt https://www.politiet.no/tjenester/vapen/soke-om-vapentillatelse/saksbehandlingstider-vapensoknad/
 14. Ja skulle de bli usynlige? Buksene lyser ikke opp likt som signal orange. Orange blir orange med denne uv lampa mens den grønne og brune buksa blir i samme toner som resten. De ligger oppå en vanlig lysebrun papp plate så vil si orange skiller seg klart ut den nærmest gløder. Var samme effekt med signal gult. Legger jeg de under et helse teppe lyser det orange rett gjennom.
 15. https://www.regjeringen.no/no/dokumenter/rundskriv-g-3600/id108749/#4 @Elmer K
 16. Hørt med Magne Landrø A/S? Sauer 202 er vel gått ut av produksjon men kan jo være de har et som sammler støv i butikken.
 17. Takk @Skrueråmuttere det var at reinsdyr hadde uv følsomme øyne. Prøvde Norrøna Recon buksa, det orange Jerven duk flagget og Swasi fleece buksa sammen med uv lys. Resultatet er under med farger og sort/hvit
 18. Har fått forkjærlighet for Swazi sine klær, lyse og som holder seg lyse når de er fuktige også og ikke blir sorte når de er våte. Minuset er at de kan være for tette i varmen.
 19. Ja dyr ser stort sett ikke farger den er jeg klar over. Men hvor hvitt/lyst er signal orange egentlig i svart/hvitt syn? Husker det ble henvist til et forsøk i en post her inne på Kammeret. Uansett ikke så viktig, mister heller et dyr en å få en kule rundt ørene.
 20. Hvordan reagerer villreinen på signal farger? Er i tankene om hvor mye (lite) signal orange påvirker dyrene. Har sett og hørt noen historier om uheldige situasjoner når flokken blir skutt på og jegere ligger på alle sider. Mener det var en diskusjon om hvor bra reinsdyr reagerte på farger men finner den ikke.
 21. Jeg sikkler litt på denne. Litt stiv i stoffet men tror den er lydløs nok til drivjakt. https://jaktbutikken.no/produkt/swazi-yukon-anorak/
 22. Drillingen min med 57cm piper har grei balanse føler jeg og er kort og grei. Pumpe hagla med 46cm pipe føler jeg selv ble et bedre jakt våpen i skogen med kortere pipe og mye hyggeligere å dra på.
 23. Pleier å vaske lignende i zalo og spyle med kokende vann fra vannkokeren når det blir altfor mye dritt på børster
×
×
 • Create New...