Jump to content

Sakoen75

Members
 • Content Count

  241
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Sakoen75

 1. Sakoen75

  Valdkart Hardangervidda.

  Drar opp en eldgammel tråd. Noen plass det ligger kart på nettet nå?
 2. Sakoen75

  Ingen helsemessige grunner til å spise kjøtt

  Skal ikke si hva de inneholder og ikke inneholder. At de inneholder anabole steroider eller ikke har jeg heller ingen kunnskap om, selv spiser jeg vanlig mat men har omgangskrets som trener på høyre nivå en meg og de spiser og drikker diverse tilskudd og de har fått negative prøver de gangene kontrollen banker på døra. Men sikkert ikke lurt å kjøpe fra en lastebil fra østeuropa. Selv så foretrekker jeg også som du å få min næring fra det jeg skaffer selv. Poenget mitt var at det ikke er noe problem å leve vegansk for de som måtte ønske det, masse næringsrik vegansk mat for de som gidder. Så du blir ikke pingle av å leve vegansk.
 3. Sakoen75

  Ingen helsemessige grunner til å spise kjøtt

  Glemte helt at jeg var på Kammeret, mente selvfølgelig mennesker som lever som veganere og er godt trente 😅
 4. Sakoen75

  Ingen helsemessige grunner til å spise kjøtt

  Går fint å være stor og sterk veganer. Mye vegansk som er fullt av det som trengs for å bli stor og sterk etc. Mange av kosttilskuddene er veganske.
 5. Sakoen75

  Starte opp jaktbutikk

  Muligens jeg er litt sær, men jeg betaler gladelig litt mer for å få god service, kundebehandling og kunnskap om varene og det har de ikke på Xxl, G-max etc. Finnes unntak selvfølgelig. For meg er det ikke vanskelig å velge når det står mellom den lokale sjappa som lar deg komme etter stengetid hvis det brenner på dass for deg eller de store kjedene som ikke kan ta tilbake varen du kjøpte feil og enda ligger i ubrutt orginal emballasje. Håper du får til drømmen din.
 6. Sakoen75

  Reinsdyr jakt ABC

  Førstegangs reinsdyr jeger (håper jeg). Hvor søker jeg kort? Tenker kalv eller smådyr er midt i blinken for meg, så blir ikke sekken for tung skulle flaksen holde. Finner noen som selger kort men til "litt" høye priser. Greit nok å betale for skutte dyr men blir for meg litt drøyt å betale 15.000,- bare for å få lov til å jakte. Helt greit å betale noen tusen for kort også men litt grenser må det være. Har aldri jaktet på Rein så det er nytt for meg, men vant til fjellet og med annen jakt så utstyr og nødvendig jakt kunnskap på storvilt har jeg. Men alle tipps og triks motas med glede.
 7. Sakoen75

  Avstandsmåler - nytte ?

  Ja, måler opp på forhånd og merker meg maks holdet. Jeg går også og tipper avstanden og kontroll måler. Men laseren har reddet meg fra noen brølere.
 8. Sakoen75

  Reinsdyr jakt ABC

  Takk for gode tips og råd. Får nok ta noen turer med kikkert og lett sekk før jakta hvis får kort. Godt tips med at de flyktet med vinden, viste ikke det før nå. Greit å vite hvis det er mange jegere så kan en plasere seg bak flokken og vente på de kommer flyktende. Ja har lest om "kø systemet" og la andre få sjansen også med å vente til dyrene har trukket bort og ikke jage de unødvendig med å løpe bort rett etter skuddet. Hvordan oppfører skutt rein seg? Tar de rett ut eller følger de etter flokken til de ikke klarer mer? Litt mer åpent på fjellet så sikkert ikke noe problem.
 9. Sakoen75

  Reinsdyr jakt ABC

  Ja det er jo noe med hygienen også 🖒 greit å la det være i orginal emballasje lengst mulig. Hvordan jaktes det rundt forbi? Oppsøker dere reinen, går mye og speider litt som støkk-jakt. Eller finner et oversiktlig område med tidligere observasjoner som blir camp og speider og venter for så å smyge når de oppdages? Har pleid å ha en camp i fjellet/skogen og jakte ut fra den med "tom" sekk med bare det mest nødvendige for jakta og legger komforten i leiren. Men det er ikke sikkert det er å anbefale etter rein. Merker jeg burde lyve godt på alderen og melde meg på opplærings jakt for ungdom.
 10. Sakoen75

  Kahles Helia RF

  Flisespikkeri på gang? 😅 Ligger en 8x45 RF i Lyngdal ser jeg på finn.no
 11. Har måttet pakke ut og vise våpen på Sola i Stavanger og Gardermoen. At vital del var fjernet og at det er tomt for ammo.
 12. Sakoen75

  Reinsdyr jakt ABC

  Takker for det, ser ut som en fin og krevende jakt. Telt, sekk og børse blir ikke feil så fint må det bli uansett. Har bare jaktet de med kikkert tidligere så det blir noe nytt. Muligens jeg er litt for tidlig ute med å søke på inatur.no. Kommer sikkert mer ut over vinteren. Må innrømme at kalv/smådyr frister pga vekt og litt lettere å skille fra resten av flokken. Vet at Simle mangler penis og bukken har 😅 så får jeg lese og studere mer fremover sesongen. Har studert reinen i fjellet og da tror jeg at jeg klarer å skille på de så lenge de er i flokk vel og merke. Får bære flere turer skulle det bli nødvendig eller i etapper, hva kan ligge igjen i naturen utenom vomma? Alt kjøtt blir selvfølgelig med hjem, må skinnet og bein etc være med? Tenker da på å beine ut og la bein og skinn ligge under en stein.
 13. Sakoen75

  Ulveforvaltning og rettsfølelse

  Refleks på kvelden holder seg unna de mest belastet områdene og låser døra sikkert. Men problemet til de som bor i ulveland er vel at problemet (ulven) kommer hjem på døra/tunet og ellers i nærmiljøet noe den ikke gjorde tidligere? Kan vel sammenlignes med at det plutselig kom 100 ville vill-hunder til Oslo og omegn, hva ville de lokale gjort da?
 14. For min del har valg av kaliber ikke blitt styrt av avstandsmåler. Men har reddet meg fra stygge bom eller skadeskutte dyr. Fort gjort å bli lurt av avstanden i terrengt. Men har fått meg sikte med balistiske tårn eller hva det heter og har en liten tabell i lomma så jeg slipper å tippe kulebanen.
 15. Sakoen75

  Hk mr223a3

  Mener å ha lest om en AR med to/dobbelt gass stempel som takler dempet og u-dempet skyting. Skulle være rart hvis ingen har laget dette 🤔
 16. Sakoen75

  Lyddemper til 22-250

  Blåser liv i en gammel tråd. Kommet noen bedre? Har en Hausken 151 i kaliber .30 og det smeller friskt så lurer på å få en ny en bare til 22-250 løpet.
 17. Sakoen75

  12/89 Rekyl

  12/89 er vel laget for jakt med stål patroner der du må gå opp x-antall størrelse i hagl for å få samme effekt og må ha lengre patroner for å få samme antall hagl. Hagle magnum er nesten motsatt av rifle magnum.
 18. Sakoen75

  Hvilken type kniv

  Champagne sabel?
 19. Sakoen75

  Sako 85 med oppspenner

  Fant dette men forstår minimalt med Tysk.
 20. Sakoen75

  Hagle til ekspedisjoner

  Han tenker på at du får lengre piper med samme våpen lengde siden kammeret er nærmere skulder i forhold til en pumpe hagle.
 21. Sakoen75

  Går det til helvete..??

  Når du dreier for mye til styrbord, nesten som om det har skjedd noe "galt" i styrhuset
 22. Sakoen75

  Hagle til ekspedisjoner

  De fleste pumpe haglene av kjente merker får du lett tak i korte løp til. Så har du et langt til jakt og et kort til ekspedisjon. Vet ikke hva som er lovlig/anbefalt bjørne ammo.
 23. Sakoen75

  Går det til helvete..??

  Er vell bare landkrabber som ikke bruker dette sytemet. Sjø og luft er enige. Styrbord/babord er vel fra Vikingtiden lenge før andre farkoster med egen fremdrift ble oppfunnet.
 24. Sakoen75

  Garmin digitale kart

  Kan jeg bruke samne kart fila i flere enheter når jeg har kjøpt en orginal minnebrikke med kart over mitt område? Eller har de satt en sperre på så det bare er mulig å bruke den i en gps/enhet?
 25. Sakoen75

  Garmin digitale kart

  Takk for tipset, da prøver jeg å bruke de gratis kartene og ser om det er bra 👍
×