Jump to content

Roe

Members
 • Posts

  1,027
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by Roe

 1. Clymr er stas! Magnus stokken er også god, men den er ikke unik - der får du tilsvarende egenskaper hos andre. Men pass på dollarkursen, fikk en fin ekstraregning på valutakursen. Norsk krone passet på å rase akkurat i ventetida (3 mnd?). Mitt stalltips vil være å be dem trekke kortet tvert om du ikke vil gamble. Hansen satte stokk og pipe på min Remington 700 221 Fireball.
 2. Jeg kjøpte Gunwerks Clymr karbonstokk i korrekt lengde for meg. Stokken veide vel 150 gram mer enn Hi_tech stokken fra Rafdal som allerede stod på min Remington. Er veldig fornøyd, men leksa jeg lærte var å be Gunwerks trekke kredittkortet tvert. Valutakursen endret seg dramatisk i ventetiden og stokken ble derfor endel dyrere enn da jeg bestilte. Veldig slank og fin stokk. Overrasket over hvor godt grepet er, passer mine store hender men også unga på 8 skyter lettere med denne enn med min CZ527 22 Hornet. Integrert og forsenket tofotfeste er snop, fatter ikke hvorfor dette ikke er standard hos alle.
 3. Da var del to på plass. Har ikke fått til noe god film av hundearbeidet, men ansmygningen og konseptet vises greit nok https://youtu.be/6j20ZMSgLbo
 4. 6.5x55 og Grendel Lapua 100gr FMJ 750-820 msec 50-150m Sett xx storfugl skutt nå. Alt har falt rett ned m eksemplarisk slakt.
 5. 6xc 105 amax 840 msek Kula gir gjennomskudd på hjort. Eneste jeg hadde tilgjengelig. Skjøt en røy i halsen, varmint effekt og sprengt fugl. Avsluttet jakta.
 6. 221 Fireball 55gr Lapua FMJ Ca 730 msek 5-220m på ryper. Har kassert kun 1 brystfilet.
 7. Hva med 204 Ruger? Mye av 22-250 egenskapene i mindre pakke.
 8. Dette er stor stas for meg og en jaktform jeg burde ha startet med MYE tidligere. Jeg klarer ikke helt å både filme & jakte her, så filmen er mer om opplevelsen enn en full gjengivelse av jakten.
 9. Ja. 221 Fireball er visstnok ikke i produksjon hos Lapua lenger. Jeg kjøpte 300 ekstra fordi jeg ikke vil omforme...
 10. Produksjon av 221 Fireball hylser har vel stoppet oppnå? Ja Vixen er nok et bedre valg. Rem kassa er STOR rundt den vesle hylsa. Mye "sprett" når patronen dyttes opp fra magasinet. Jeg ble tipset om at et HS Precision 223 magasin kan tilpasses, men for kr 7002,- pluss arbeid er det uaktuelt.
 11. Slå rett øst fra Fauske og over grensa så treffer du fjella jeg er i.
 12. Det smeller lite, men snø og mikrofonplassering gjør at du ikke får et skikkelig bilde av lyden. Jeg hadde definitivt brukt lyddemper om dette ikke hadde vært Sverige. Det er vel 17gr krutt i patrona mot 12'ish i 22 Hornet og 25'ish i 223?
 13. Tilbakeblikk til vinteren. Har ikke skutt mye fugl, men filmen er typisk for slik jeg opplever 221 Fireball mtp effekt og lade-plunder... Liker patronen, gir passe sikre skudd (ville ha brukt 6-6,5mm men ikke tillatt her) og fuglen ser veldig pen ut. Lapua har nå sluttet å lage hylser så har hamstret litt 😐 Siden denne jakten har også rifla blitt levert til Hansen for et pipeskift. Samme profil, 1:12" og forhåpentligvis bedre presisjon. https://youtu.be/qWH2LfaPr2g
 14. Da ble det pipeskift også. Ing Hansen, Lothar Walther 1:12", 47 cm. (Svenskene har krav om 45 cm, hvis ikke hadde det nok blitt kortere)
 15. Roe

  Custom Turret

  I Danmark Du kan printe ut hjemme https://turretlabels.com/?fbclid=IwAR0wjSiamHnNLsM4PuibzPr3XY3_QubXwq1j3UWhr33X8cMKHHwETh3TJho
 16. Hvis ikke kan du få kjøpe min...
 17. Takker. Det er først det siste året jeg har satt meg ned for å lære filming. Driver du med foto finner du hur mye publikasjoner som helst, driver du med video må du fikse sjæl med YT tutorials.
 18. Ja delvis. Om fruen spør, selvfølgelig ikke, jeg har da tipp-topp utstyr allerede. Jeg likte Gunwerks Magnus stokken veldig godt, så jeg har bestilt en Gunwerks Clymr carbonstokk med en viss grad av "målsøm". Dette var dog før krona krasjet mot dollaren... Denne stokken skal i første omgang på min 221 Fireball, så får jeg se hva det blir til. Etter fiaskobygget 6,5 Grendel (bygde en tung rifle når jeg ville ha lett...) og dertil 20K tap, har jeg blitt litt mer forsiktig med å bruke penger på prosjekter før jeg får kartlagt om detaljene passer med idéen. Det har nå engang blitt slik at kamera er Pri 1. Rifla får bare henge med og må ta imot det den får mens kamera manøvreres på plass, i all den tid jeg bare har to hender. Jeg har helt gitt opp å beskytte annet enn linser og pipe.
 19. En enkel film som mest er trening med kamera. Filmen gir et greit inntrykk av tårna. https://www.youtube.com/watch?v=U7rPDzsDgYE
 20. En kort film om hvordan smyge på hjort i åpent terreng. Basically finner du rute di med kikkerten først. https://www.youtube.com/watch?v=oOmL8CfTCzY
×
×
 • Create New...