Jump to content

asterix

Members
  • Content Count

    1,200
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    6

asterix last won the day on July 30

asterix had the most liked content!

Community Reputation

221 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Sett kula til krymperilla og glem alt annet- så lenge patronen ikke blir for lang for magasinet og kula har friflukt. Enkelt og greit
  2. asterix

    Biltema motorsag

    Om navnet ditt er etter Sitkagrana...- vil jeg tro du vet hva du snakker om ja...
  3. Den eneste standard ammunisjonen som "går godt" i alle børser er vel muligens Norma Oryx?
  4. I prinsippet er forskjellen at 685 med faste choker, 686 har utskiftbare. Finner du en 685 med 1/2 og 1/4 eller åpnere er det et meget bra våpen. Men prisen på den du viser til er litt for høy. Men 686en er ett godt kjøp om den er rustfri. Jeg har forøvrig en 685 i 20/76 selv, egentlig den beste hagla jeg har til skogsfugl og høyfjell...😕
  5. Det er nok Hausken som ikke bruker standard gjenger. Jeg har tre forskjellige løp i M14x1, Jeg har to A-tec dempere som passer fint på alle tre løpene, men min Hausken JD184 passer kun på det løpet den er tilpasset til. Hausken vil ikke entre på de to andre løpene. Slikt blir for dumt, her burde Hausken skjerpet seg.
  6. Du bør i så fall ikke gå opp, men ned- men M14x1 er perfekt på din børse. Har det selv på børser med 15,6 mm og 16,1mm piper. Slik ser den tynneste ut. Du blir het sikkert fornøyd.
  7. Hva skal du bruke børsa til? De to børsene du lurer på har for så vidt to forskjellige bruksområder...
  8. Vil tro vi har en liten skrivefeil, antar at han mener 1885, ikke 1485.. ?
  9. På det først bildet ditt se det jo ut som du har ett fremmedlegme mellom selve magasinet og "innmaten"? Hva er det, og kan dette hindre matebordet fra å komme i rett posisjon?
  10. Løsningen kan være så enkel som å bøye ørlite på magasinfjæra i fremkant slik at du får mer fjærkraft i fremkant av magasinet/patronen.. men vær yderst forsiktig, knekker den har du et problem. Magasinet åpner du ut ved å trykke inn bunn av magasinet i fremkant, trekk så bunnen bakover. Blafjæra er klinket fast i matebordet, det er rett bak den er klinket en kan prøve å bøye ør-lite. Utover dette har jeg ingen tips, men hadde samme problemet med min 9,3 med rundnesete kuler- i ett 30-06 magasin. Innvendig ser det slik ut:
  11. Og dagen derpå lages det en enkel kjøttsuppe av restene. Serveres sammen med nystekt Ciabattinabrød og smør. Enkelt, kjapt og godt. Det er herlig å være jeger. ☺️
  12. Bukkejakta nærmer seg, og fremdeles var det noen lår igjen i fryseren. Med over 30`C i skyggen er det stort sett grilling som slår an. Det endte opp med noe av det beste kjøttet jeg noen gang har smakt, og jeg føler derfor at jeg må dele den oppskriften. Dessverre glemte jeg å ta bilde av kun det oppskårne kjøttet, saftigere og finere kjøtt må en lete lenge etter. Det tar litt tid, men smaken er verdt det. Tin opp rådyrlåret i romtemperatur- skjær ut nøkkelbeinet. Gni det så godt inn med rikelig med sitronpepper. Gni låret inn med en pose Santa Maria "Allround marinade", legg låret i en form med plast over, og la det hvile i kjøleskapet til dagen etter. Ta låret ut av kjøla og la det ligge i romtemperatur noe timer, slik at hele låret blir temperert. Legg låret i en ildfast form, dekk forma med alu-folie, sett i steiketermometer og sett det i steikovnen på 80-100`C. Langtidssteikes i 2-3 timer til termometeret viser 50-55`C. Lag en marinade/grillolje bestående av et par dl olivenolje, litt sennep, pepper, noen fedd knust hvitløk, en skvett rødvin, litt salt, timian osv Fyr gassgrillen hardt med alle brennerne, husk å pensle låret med grilloljen før det legges på grillen på sterk varme. Grill låret noen minutter på alle sider og pensle ofte med grilloljen. Jeg justerte ned varmen og grillet låret et kvarters tid med jevn pensling. Steng av brennerne under låret, men la en brenner gå for å holde grillen på et par hundre grader. Husk steiketermometer. Sett på lokket på grillen og steik til termometeret viser ca 60`C. Dette tok ca 20 minutter.Ta ut låret dekk det med alu-folie og la det hvile i en 20-30 minutter (samtidig som potetene tilberedes) før en skjærer låret og serverer. Under hviletiden vil temperaturen stige til ca 65. Serveres med egenkomponert fløtesaus, råstekte poteter, salat og iskald pils. Jeg har spist en del viltkjøtt, men dette var nok det beste jeg har smakt. Nyt maten og god fornøyelse. 😉
  13. Tja, jeg har tilfeldigvis en i skapet selv- jeg finner to ankepunkt. Løpsvelgeren er en dårlig konstruksjon, da en kan risikere å trøbble litt med sikringen, og både kal 12 og 20 er bygget på samme lås. Forøvrig er det en solid lås og mekanisme. Jeg har- og har hatt en del brekkvåpen. Om en sammenligner med en ny Finn Classic 612 vil jeg si at Daimonden er mye mer for pengene enn en 612 😉. Husk trådstarter etterspør en børse til 4-5000... Her kan han få mye glede for noen tusenlapper
  14. Legg i en tusenlapp, litt lett, men her er det mye børse for pengene: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=152438455
  15. https://www.jaktdepotet.no/ammunisjon/haglepatroner/12
×
×
  • Create New...