Jump to content

asterix

Members
 • Content Count

  1,169
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

asterix last won the day on September 29 2018

asterix had the most liked content!

Community Reputation

186 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. For min del ser det ut til at det er feil på hylsene. Om hylsa var for mye presset og var for liten for kammeret, ville bruddet kommet lengre opp på hylsa. Hadde bruddet kommet pga overtrykk ville hylsa ha klebet ekstremt til kammeret- og du hadde merket det med at det var tungt å brekke opp våpenet. Det merkelige er dette skjer på nye hylser, "pitting" på gammel messing forekommer- men på ny? Er børsa ny- og har du andre lotter med hylser å prøve? Jeg kan forøvrig nevne at hylsene mine på en splitter ny FinnC 612 ryker tvert av pga alt for stort kammer - på en splitter ny børse. Se forøvrig denne tråden ved interesse:
 2. 7 mm er kal .280, så til en .270 kjøper du for en max 7mm demper. "Alle" kuler er ca 0,2 mm større enn kaliberet, dvs at en 7 mm kule er 7.2mm. En max 7mm demper er boret for denne. Med en så liten demper som Sonic 35 bør hullet være så lite som mulig mtp dempingen.
 3. De som kan svare best på dette er muligens gutta på Vågsland våpen i Drangedal. De er jo spesialister på gamle brekkvåpen. Å høre med de- før du putter i naturalisen koster nok lite.
 4. Ett lite tips på tampen; Om drillingen er av eldre modell med loddet løp er ikke massive kobberkuler noe smart valg. Da kan en fort få seg en overraskelse.
 5. Det er klart at en godt tilpasset hagle er bedre enn en standard. For en sportskytter/konkurranseskytter er det uten tvil mye å hente. På samme vis for en småviltjeger på leirduebanen- han vil uten tvil skyte best med en hagle som er tilpasset for formålet. Men om det betyr all verden for en Norsk småviltjeger som skyter en 5-10 skudd etter fugl er jeg ikke så sikker på. Her er det andre ting som er viktigere. Suksessen sitter mest i hodet. På 80`tallet gikk jeg mye på rypejakt og bommet mye. På en av turene møtte jeg en som ble en god venn og jaktkompis i mange år fremover. Han hadde alltid med en gammel Beretta enkeltløp- og en sekk med en kaffekjele. Og jeg tror aldri jeg så han bommet på en fugl. Jeg lurte på om han ikke ville ha dobbeltløper, men hva skulle han med det? Han lærte meg ett par ting, ta deg tid, det er bedre å treffe på 30 meter enn å bomme på 20, og skal du absolutt bomme på sideskudd- så bom foran fuglen. ( De gangene en tror en skyter for langt foran detter som regel fuglen) For min del er det bedre kolben er litt for kort en akkurat passelig. På praktisk jakt har jeg lite bruk for spesialtilpasset kolbe, da omtrent ingen jaktsituasjoner er like. Noen ganger jakter jeg i T-skjorte, noen ganger med tykk jakke, noen ganger tung ryggsekk, liten ryggsekk og tjukk jakke osv- og da vil ikke en spesialtilpasset kolbe passe- den blir mange ganger for lang... Men for all del- skal en være på topp må utstyret være i orden.
 6. Jeg tror at kun andre holdninger vil hjelpe i dagens overflodsamfunn. Da jeg begynte å jakte var det "regelen" at hylsene skulle ligge igjen på skuddplassen. Det var litt av jakta å kunne se at her hadde du selv- eller en noen andre blåst av noen skudd. På de beste rypeplassene kunne en telle mange årganger med tomhylser. Det var litt stas å få bekreftet gromplassene på det viset. Heldigvis fikk jeg etterhvert litt vett i skolten- og siden konfirmasjonsalderen har jeg aktivt plukket alle plasthylser og alt søppel en finner i skog og mark. Med ejektorer og overivrig ungdom på småviltjakt, må en vel regne med at en og annen tomhylse blir liggende igjen når orrfuglen er skadeskutt- men plukk den opp om en ser den- selv om du selv ikke er synderen. Verre er det ikke. Litt av problemet er holdninger til foreldre- eller mangel på holdninger- det ser en lett langs veiene- godt voksne folk kaster fremdeles søpla ut av bilvinduet. Selv har jeg fra 3-4 årsalderen prentet inn i hode på mine barn- og deres venner viktigheten med å ta med seg søppelet- greier en å bære sjokoladen til fjells- greier en ihvertfall å bære papiret hjem igjen. Alt handler om holdninger.
 7. Men tar fyr- det gjør det hvertfall. Om det var kula eller steinsplintene i ura som forårsaket antennelsen skal være uvisst, men det tok i hvert fall fyr bak skivene hos oss en tørr sommerdag for noen år siden. Så det er ikke kun i amerikanske filmer slikt hender.
 8. Ta en telefon til ABS-shooting. De hadde ihvertfall en del reservedeler til sylindere for mange år siden.. https://www.absshooting.no/nettbutikk
 9. Send meg et PM med hvilken hakemontasje du har, målene på hakene i front og bak. Jeg har en del hakemontasjer liggende- både nye og brukte- kanskje er det noe som passer. Mener det er ca 7mm bredde mellom spora i de jeg har liggende..
 10. Det er nok en kombinasjon av disse to som fordrer presenningen. Når det er så steinete og bratt at en ikke kommer helt frem med ATV er det nok en smart løsning for enklere å trekke dyret til dit det er fremkommelig med motorkjøretøy. Om en i tillegg ikke har så stort behov, - hjorten er som regel mye lettere å fare med enn en elg. Og så koster jo en pulk mer, tar mer plass for lagring osv, osv. DoctoRoys løsning er nok ikke ueffen i gitte situasjon.
 11. Ta med presseningen med på ATVen neste gang, så tar du øks og kaffikjel i sekken. 😉 Selv bruker jeg 6-hjuling, og 2-3 hjorter av normal størrelse går lett i kassa bak, en kalv på frontkassen sikrer styring. Til elg har jeg en boggihenger med alu-inlegg, denne tar sikkert en 2-3 små elger- om behovet skulle dukke opp. Flyter greit på myr, og med en håndvinsj bør en greie å håndtere 300 Kg elg alene. Men motorsaga er nok like viktig, en 6-hjuling trenger mye mer plass enn en 4-hjulig.
 12. Til det første først, å fluktskyte med hagle under kikkerten er dødfødt- her dekker kikkerten alt du har behov for å se under skytingen, mildt sagt- helt ubrukelig. Da er det bedre å fluktskyte med kikkerten- det går rimelig greit med opp til 3-4 gangers forstørrelse. Igjen et større problem med høy montasje. Plan C er nok beste løsningen. Vågsland monterte nye ringer til hakemontasje på min drilling for et års tid siden- mener det kom på en 5-6000. Med litt trening og en 1-4x kikkert skyter en tilnærmet like bra i flukt på fugl med kikkert som uten.
 13. Det er nok lurt, her har du deleliste: https://www.brownells.no/Schematics/Browning/Rifles/Browning-BLR-Lightning
 14. Litt vanskelig å tolke det du skriver. Er det med tomt kammer du sliter med å få sluttstykket i lås- eller er det med ny patron? BLRen har roterende sluttstykke og har ekstremt trangt kammer for at den skal fungere problemfritt etter avfyrt skudd. Ved hjemmelading bør en bruke "small base" dier, ellers kan det bli tull. Den er i kaliber 308W- og liker ikke 7.62x51- som har litt andre dimensjoner. Men med "nato" er det som regel ekstraksjonen som er problemet. Mekanismen til BLRen er litt komplisert med tannhjul og roterende sluttstykke, en liten messingbit fra hylsa eller en annen urenhet i mekanismen kan nok være årsaken. Nå er det noen år siden jeg har hatt BLR. (Ett av få våpenet jeg angrer på at jeg solgte) Ett annet moment kan være at en splint i avtrekkermekanismen har forskjøvet seg litt, sjekk at disse ikke har sklidd litt ut. Med litt mer utfyllende beskrivelse av problemet kan vi kanskje hjelpe deg bedre.
×
×
 • Create New...