Jump to content

asterix

Members
 • Content Count

  1,238
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

asterix last won the day on July 30 2019

asterix had the most liked content!

Community Reputation

240 Excellent

Recent Profile Visitors

1,411 profile views
 1. Jeg vil tro at organisasjonene over har mottatt dette- eller vil motta det rimelig kjapt- siden de har fått en frist til 2. juni 2020 for å komme med høringssvar. Så langt ser det rimelig fornuftig ut- vi får håpe fornuften seirer denne gangen.
 2. Han skriver at pipa var i .308- jeg vil tro at kammeret var i 30-06? Med en spiss kule er det sikkert mulig. Å få en 8x57 inn i ett 308W kammer burde by på problemer selv med uhyre mye rå vold. 😉Men ut ifra teksten i tilsvaret kan det jo tyde på at han har greid det....😳
 3. Akkurat den har jeg sett, og resultatet gjorde at jeg fikk en helt annen respekt for kraften i hagl! Hadde aldri trodd at ett 4-er hagl kunne ha slik en kraft på 50-60 meter. Men flaksen gjorde at ett hagl gikk rett gjennom hjertet på dyret, ett annet knuste lårbeinet. Men haglene gikk altså rett igjennom dyret! Nå var det riktig nok en rådyrkilling tidlig på høsten, men likevel. Mener å huske at det kun var truffet av tre- fire hagl fordelt over hele dyret. Skytteren solgte Valmeten med enkel avtrekker... Slikt kan også skje om en har to avtrekkere, med rifle på fremste kan en lett fyre av en kule etter orren, med hus 2-3 Km unna. Kombi krever øvelse og konsentrasjon uansett type. Derfor mener jeg kombi er for viderekommende.
 4. Alternativet i kal 12 i samme prisleie. Denne ser jo riktig pen ut. https://www.beverensport.no/products/diamond-combo-two
 5. Topp tråd 358 Win. Mye patron for pengene Melior, for de som liker kraftige patroner. Selv har jeg brukt den med 32 grams ladning i kal 16, hastighet og ladning som en normal kal 12. Har også en 32 grams fra Rio i kal 16 som jeg vil tro er lagd på samme fabrikk, helt lik Melior, men vel dobbel pris
 6. Det gjør det helt sikkert ikke, men det blir litt slitsomt i lengden. Med en gang Blaser nevnes kommer det alltid en hel haug med idiotkommentarer. Selv i denne tråden, TS har faktisk sitt første innlegg her på Kammeret. Det er omtrent som å nevne "Listhaug" i et rom fullt av lærere! I gamle "Sluttstykkets" tid var det på akkurat samme viset- samme "morsomhetene" - i snart 20 år...🙄. Jeg kjøpte sågar min første R93- for å sjekke om den var så bra- eller dårlig- som enkelte hevdet. Siden har det blitt mange... TS kommer med ett seriøst spørsmål- svaret på problemet han beskriver kan være av stor interesse for mange av oss. (Og er en riktig heldig får humoristene en ny ting å vitse om. 😉)
 7. Om en snur litt på spørsmålet, til hvilket vilt i Norge er det behov for en 42 grams haggleladning? Hvilket lovlig vilt er som ikke dauer av en 32 grams ladning? Og er det mat-vilt en snakker om- hva tror du er finest å servere til middag, en orrhane etter en fulltreffer på 25-30 meters hold- truffet av en 32- eller en 42 grams haglesverm? Jeg har faktisk en kombi i 12/76 selv- men den brukes kun til ettersøk- jeg har vel aldri brukt patroner med mer en 32(36?) gram bly.. Tro og overtro er et godt salgstriks- og det virker. Mye derfor kjøper nok mange (yngre?) jegere "magnum haglepatroner" Spot on..
 8. På generell basis er ikke dette helt korrekt. Har en hatt våpenkort/kaliberet tidligere/ eller på annet vis ervervet ammunisjonen lovlig, er det fullt lovlig å inneha ammunisjon du ikke har våpenkort for. Forøvrig er jeg helt enig. Men i TS sitt tilfelle bør han nok se litt på §13 §14.
 9. Det er vel nærmest en garanti for rust. Og når det tar 20-30 sek å dra igjennom en Boresnake.. 😕
 10. Sluttstykkehodet trenger du egentlig ikke å bytte, den kaster hylsa mot høyre i stedet for venstre. Du kan risikere en varm hylse i jakkeermet ved liggende skyting, men.... Har både høyre og venstre bolthoder selv, ingen praktisk betydning.
 11. For min egen del er jeg lykkelig eier av en drilling med loddede løp. Med en godstykkelse på vel 1mm i rifleløpet velger jeg ammunisjon som jeg stoler på. Jeg vil tro en TTSX er helt trygg, men de få dyrene jeg skyter med denne får smake 170grns Oryx i moderat hastighet. Det er godt mulig en 140 grns TTSX gir mindre påvirkning på loddingen, men "gammel overtro" sitter vel litt i ryggmargen. 😉
 12. Det har vært en formidabel utvikling av homogene kuler de siste 15-20 årene. I dag har de fleste typene dreide spor i kulekroppen for bla å redusere bæreflaten og trykket, samt at mange av kulene er mykere. Jeg vil tro at problemet er nærmest eliminert om en bruker moderne kuler. Men å skyte gammel BarnesXC i en lett drilling med loddede løp vil jeg tro er lite lurt. TTSXen er jo rimelig bløt og er av nyere konstruksjon, fantastisk god kule. Det koster lite å ringe Vågsland Våpen og spørre. De er vel de i Norge med mest kompetanse på brekkvåpen og loddede piper..
 13. Turer hjorten i terrenget rundt postene kan den holde på en time eller to, men tar hjorten ut kommer den fort tilbake til der den forlot meg sist og følger sporet mitt til den finner meg, så starter vi søk etter nye dyr. Har det vært en lang los sitter den på ATVen og venter til jeg kommer. Det lengste den har vært borte etter at hjorten tok ut er vel en liten time. Regelen er 10-20 min. Jeg går sammen med hunden, så søker den ut en 100-300 meter til hver side til den finner dyr. Kommer innom meg ca hvert 5 min i håp om skryt og en liten godbit. Slipper den kun i et kjent område med litt fjellterreng, lengst mulig unna trafikkerte veier og strie elver. Er den på los er den idiot og hopper på elva uten tanke for konsekvensen. I trafikkerte områder går den med sporlina sammen med meg.
 14. Jeg har som nevnt en Beagle. Terrenget er variert med innslag bratte lier og steinur, litt for krevende for dachs og andre små hunder. Vi har tidligere hatt et par drevere på laget, men Beagelen er i en annen divisjon- (antaklig mest pga bedre dressur). Brukes til ettersøk, løshund og på sporet i bånd. Funger meget bra i los etter hjort- de gangene jeg slipper den. De første årene turet hjorten i ring i terrenget, men nå kjenner hjorten tydeligvis hunden og tar kun en runde eller to- før de drar ut av terrenget. De lærer fort. Stålos er ikke uvanlig, men har ikke greid å stille innpå å få skutt i stålos. Skjøt både elg hjort og rådyr for den som åring, den fikk da litt for mye selvtillit. Det ble en stri tørn å ta av den sjefsrollen etter det😕 Negativt med min Beagel: Jaktidiot som aldri må gå uten bånd selv på korte turer. Krevde nok en bestemt/hard dressur. Sterk hund, og hard i lina når en er tett på frisk hjort i terrenget. På ettersøk er den lett å gå med. Tynn i pelsen, blir lett frossen. Den har ingen forståelse for at den er en liten hund, møter den en annen hannhund/huskey på "sitt område" forstår han ikke at han er en mindre hund og vil tape en kamp... Konstant sulten, krever stor disiplin i matveien- hvis ikke blir den en julegris på få dager.😕 Positivt: Fin familiehund, glatt fin pels som er veldig lett å holde ren. Sosial, huslig og lydig. Sporsikker, takler det meste av terreng. Etter 3-4 årsalderen ble den en meget "forstandig" hund. Bra losmål og bryter av losen rimelig kjapt når hjorten stikker ut. Ingen interesse for sau, men jeg stoler ikke på den, slipper den ikke før sauene er borte. Jeg vil nok ikke anbefale en Beagle som første hund om du ikke har godt med tid til dressur de første par årene, krever litt. Men når den først har forstått sin plass i hierarkiet har du en fantastisk venn og jaktkompis.
 15. Når en NEG jager en hjortekalv over lengre tid- som beskrevet over- er det er vel liten tvil om at dette er et brudd på Viltlovens §19, lov om human jakt? Forskriftens §22, for hjort og rådyr- er vel utarbeidet nettopp for å forhindre slike episoder? Altså, hunden skal være så liten og treig at den ikke jager hjorten "til den skummer rundt munnen" Et annet moment, dyr som skytes etter slike loser som beskrevet over er som regel så fulle av adrenalin og melkesyre at kjøttkvaliteten blir deretter. Kvaliteten på kjøtt fra stressede dyr burde være et kjent problem for de fleste jegerne. Når jeg oppsummerer tråden er vel enkelte av oss uenige i tolkningen av forskriften, men det ser ut til at det er enighet om at NEG ikke burde være førstevalget til primært hjortejakt.😉
×
×
 • Create New...