Jump to content

gordon setter

Members
 • Content Count

  1,223
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

21 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nettopp solgt en 6,5x55. Så vil gå ned i «størrelse». Men har vurdert 243 på nytt igjen da. Men tja..er liksom mer i 223/222 gata. Og like Browning x bolt med 42 cm løp godt i 223. Så derfor jeg spør litt rundt denne riflestigningen.
 2. Joda ser dere anbefaler tyngre kuler pga vind osv. Men i andre tråder har det ikke vært at Lapua 69gr har gitt gode erfaringer på rypa. Eller tar jeg feil her? Hadde vært genialt å bruke den på fugl man ikke vil sprenge.
 3. Ja ser at det som ligger på youtube og når man leser på dette og andre forum at 1:12 i 223 gir gode samlinger i kuler fra 55 og nedover. Men finner ikke mange som har 1:8 stigning som skyter 55 gr som har vist til gode samlinger- eller sier de har det, og det gjør at man blir skeptisk. Hadde de bare ladet kuler med 69 gr fmj disse produsentene, Norma, Lapua og sako- så hadde jo valget vært lett. Ville da tatt 1:8 Og er ikke mange rifler i 223 å få kjøpt som man liker i 1:12 stigning. Har ikke lyst på rifle med trestokk- må være synt stokk.
 4. Jeg trenger en rifle utover det jeg sitter igjen med nå- en Sako Quad med 22 LR, 22 wmr og 17 hmr løp. Har en bestilling inne på en 22 hornet da. Men den vet jeg ikke om noen gang kommer da vi nærmer oss et år siden jeg bestilte den. Vil ha litt mer kraft og mulighet for lengre hold på dager med mye vind i fjellet- og til jakt på rev og kråker der avstanden kan bli lengre enn det de overnevnte klarer. Men masse tråder om 1:8 stigning og 223 her på kammeret. Finner mange filmer på youtube med Tikka T3 og T3x både med 1:12 og 1:8, og også med 222 rem i samme rifle med meget god presisjon. Ingen med Browning x-bolt da. Og de selger jo en nett lita rifle i kalibret, men i 1:8 stigning. Lurer også på hvorfor det ikke er lagt ut noen film om presisjon i den rifla med det kalibret. Uansett- er det slik ref disse filmene og det jeg klarer forstå ut ifra tråder her inne- at skal man holde seg til 55 gr kuler og ferdigladet, så er 1:8 stigning ikke noe å satse på? Syns ikke slik presisjon som i denne filmen under er god nok- og er det det 1:8 stigningen kan tilby med 55 gr kuler? eller er det noen som har en annen erfaring? Har lyst å holde meg til Norma, Lapua eller Sako sine ferdigladde patroner. Og like Browningen som første valg og Tikka T3x som andre valg. Men må ha bedre presisjon 3 cm for å trives med rifla. https://youtu.be/FF-x00Oi7Os
 5. Googla litt mer og du har rett. 33,5 cm er length of pull på Tikka og 35,5 cm på Sako. Da va det oppklart😋 https://www.sako.fi/sites/default/files/85Finnlight.pdf
 6. Hvordan får sako sine rifler med small låskasse til å bli 103 lange med 51,5 cm løp. Mens Tikka t3x sine med 51 cm løp og standard lang låskasse sine er 102 cm?? Har hatt Tikka T3 så målet stemmer. Men får det ikke til å stemme med det Sako oppgir? Har de lengre stokk på sine våpen? Eller er målet feil?
 7. Nå som vi har fått førerkortet på app. Så tenker jeg det hadde vært greit med våpenkortene også, man logger inn og henter inn med Bankid som på førerkort appen. Hadde vært greit når man skal handle ammunisjon å ha de tilgjengelig slik. Ingen her inne som jobber i politiet som kan ta det videre.
 8. Fin denne. Men ikke å finne på norske nettsider da. https://youtu.be/vu9cuOBkyEI
 9. Va og klådde på en Browning x-bolt superlight igjen. Fy for en lekker børse. Kort lett og fin. Vet faktisk ikke om noen rifle jeg synes «ser bedre ut» enn disse. Kanskje man bør ha en rifle i 223 igjen 🙄
 10. Hatt drilling to stk og en kombi. Når man får kombi med lyddemper på rifleløpet skal jeg ha på nytt, men det kommer vel aldri, om ikke Blaser fikse samme løsning på kombien de har som på rifla de selger med lyddemper. No er nok løsninga å bære rifla i Vorn sekk og hagla i hendene.
 11. Gammel tråd dette. Men noen som har prøvd Lapua 123g sin fmj i 308? Lette kuler og tenker et rekylen må være minimal med demper på rifla. Sako lader også 123g i sine fmj patroner ser jeg.
 12. Virke som Merkel kommer med ny Kipplauf på mandag. K5 Bildet er henta fra Merkelhunting på Instagram
 13. Er vel Merkel K3 som har samme vekt som blaser. Liker denne godt.
×
×
 • Create New...