Jump to content

gordon setter

Members
 • Content Count

  1,147
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. gordon setter

  Beste 6,5x55 lyddemper.

  Joda. Kanskje ikke svaret jeg var ute etter da. Var mere ute etter erfaringer folk har med forskjellige dempere i kaliberet.
 2. gordon setter

  Beste 6,5x55 lyddemper.

  Har i dag en Hausken 224 demper på min tikka t3 med 51 cm løp. Digger rifla men synes smellet ennå er litt kraftig selv med denne demperen. Er ute etter å dempe lyden mest mulig rundt husveggene når jeg skyter kråker, ravn og rev. Noen her som har anbefalinger og som kan si noe om det er hørbar forskjell mellom feks 29db og 35db? Nå vet jeg ikke hvor mye db min 224 demper i 6,5x55 og vet ikke hva som er hørbart og hva som kun er målbart men om noen kan dette så vil jeg gjerne lære mer. Og hvilke erfaring har dere som er den demperen i 6,5 som demper lyden mest?
 3. gordon setter

  Lyddemper hagle

  Den choke man kjøper med demperen. Hvilken trangborring er det på den?
 4. gordon setter

  6,5x55 med 42 cm løp

  Ser på Browning x-bolt at de leverer den i super light 6,5x55 med 42 cm løp. Noe som slår meg som kort løpslengde i det kaliberet. Ser på en slik i 223. Men de selger samme løpslengde i 6,5. Kort og hendig..men klarer den kravet til elgen? http://www.becotrading.no/browning-xbolt-super-light-65x55-gjenget-mf14x10-p-1808-c-461.aspx
 5. gordon setter

  Ny jaktstøvel, Alfa jegerstøvel advance eller Bergans pasvik

  Kjøpte Bergans Pasvik nå for noen uker siden, og gikk en lang fjelltur i Dividalen med de, 2,6 mil en vei og måtte selvfølgelig gå samme veien tilbake Men verste skoene jeg noen gang har gått i, fikk en knekk i de ved ankelen, og alt for stivt lær. Over en uke siden jeg kom hjem og ennå vondt i føttene. XXL har ikke fornøyd garanti noe som irriterer meg. G-Max har det. Men disse skoene hadde de fått rett i retur om de hadde hatt det. Blir surt å bruke peng på noe sko så umiddelbart etter å ha kjøpt disse men blir nye Alfa sko på meg, er av det jeg har bruk det beste til nå, men sålene holder ikke så lenge som jeg skulle ønske på de da.
 6. gordon setter

  Garmin Fenix 5X

  Jeg har Garmin 5x og den er synkronisert opp mot min astro 320 slik at hunden vises på klokka. Helt genialt! Elsker klokka, og er på lange fjellturer over dager og aldri opplevd at batteritid har vært et problem selv med gps på hele veien på spor meg for å lese av km underveis. Har alltid uansett med meg powerbank for å lade opp enheter som mobil, musikk (høyttaler) klokke, gopro og slikt. Så ser ikke helt problemet med batteritid. Har for øvrig aldri måtte lade klokka på tur. Var senest på tur fredag til mandag i Dividalen og hadde på gps'en hele veien inn og hele veien ut. Henge klokka i teltet eller ute for å måle temperaturen ute. Skal det være noe som jeg synes er negativt så er det høydemåleren og kompasset, må hele tiden kalibrere disse for å ha de rett. Og kompasset stoler jeg faktisk ikke helt på da det ikke alltid stemmer selv etter kalibrering.
 7. gordon setter

  Tikka t1x rimfire

  Da var den kommet. http://www.tikka.fi/en-us/rifles/tikka-t1x/t1x
 8. gordon setter

  Tikka t1x rimfire

  Spent på om den blir lettere en Sako Quad’en. 10 skuddsmagasin er jo også bra.
 9. gordon setter

  Tikka t1x rimfire

  Den her gleder jeg meg til å lese mer om.
 10. gordon setter

  Brno Effect kipplauf

  Har hatt en slik i 243 win, angret mange ganger på at jeg solgte den. God rifle, meget presis og skjøt meget gode samlinger med den. Litt tung til å være Kipplauf, mener den var i hvert fall 2,8 kg men mange år siden jeg hadde den så mulig jeg husker feil.
 11. gordon setter

  En tråd for Kipplaufbrukere

  Merkel K3 Extreme sin relativt ny kipplauf er bare helt nydelig. Noen som har denne her inne? Prøver finne ut om de er mulig å få i 6,5x55 så venter på svar fra Rogne våpen, på siden til Merkel er det bare listet opp noen få kaliber ennå. Får ikke limt inn link her fra youtube men det kan folk som har interesse av det søke opp selv da
 12. gordon setter

  A-tec A12

  Noen som vet hvordan det er med choker når man bruker A-tec A12 lyddemper til hagle? er det en fast choke eller kan man skifte trangboring? Veldig greit med en sånn lyddemper til kråkejakt der mine foreldre bor, en del hus der så fint å få dempa smellene litt.
 13. gordon setter

  Quiet 22

  Hvor langt er innerløpet? hva er det kappet på
 14. gordon setter

  Quiet 22

  Hvordan er pressisjonen i 22 wmr løpet? hvor lang er løpene?
 15. gordon setter

  Hund med roviltegenskaper ønskes kjøpt!

  Ja man lærer stadig noe nytt, måtte inn og lese på tråden du linka til lengre opp for å forstå forskjellen. Helt utrolig at man kan lage en sånn regel. Ser ikke helt forskjellen sett fra Jervens ståsted, men så lenge reglene finnes må man bare følge de og da er det Østsibirsk Laika som teller til slik jakt for min del da.
×