Jump to content

gordon setter

Members
 • Posts

  1,323
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

gordon setter last won the day on June 14 2020

gordon setter had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

gordon setter's Achievements

Mentor

Mentor (12/17)

 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • 10 years in Rare
 • First Post
 • Collaborator

Recent Badges

79

Reputation

 1. Husker jammen ikke. Men mener på klokka det bare var retning og avstand. Og at resten var på selve gps’en.
 2. Ok takk. Det der var jo egentlig enkelt da. Mangler kruttet men skal teste ut den metoden der og i tillegg kontrollveie selvfølgelig. Og starte med kruttmålet som er hakket mindre enn den man kommer fram til. Slik beskrevet.
 3. Ja har - så ender nok opp med å måle hver enkelt dose. Klarte ikke finne ut av de kruttmålene til Lee.
 4. Er det noen som har noe oversikt over hvilket kruttmål i settet man skal bruke på Viht N320 krutt, for å få 1.60 gram 1,65 gram og 1,75 gram kruttladning? Finner ikke dette på nett eller her på forumet. Noen som har Lee All Load 2 og lader med Viht N320 krutt?
 5. He he har bestilt min Blaser K95 uten sikter på løpet og gjenger for demper på begge løp. Og må jeg få høyere kolbe så klistrer jeg på en Bearproof - har ikke lyst å sage i stokken. Svemco lyddempet med hurtigkobling for å kunne ta demper av og på enkelt.
 6. Cheddite får jeg ikke tak i. Og dette er vist å anbefale ut i fra hva jeg leser her på forumet. Tomhylser er plukket på leirduebana, wads handlet inn. Men hva er å anbefale av CCI 209 og Federal 209 tennhetter?
 7. Men til dere med mer fartstid innen ladning og hastigheter enn meg. Slik jeg ser det her så er det rett og slett i denne rifla de høyeste ladningene som ikke samler optimalt, mens går man ned på kruttmengde og nok hastighet så blir samlingene gode, mens går man for langt ned igjen så åpner de seg opp igjen. Litt for lite testgrunnlag ennå- men syns det ser slik ut. Om det er en konklusjon å ta i alle 1:8 løp er muligens feil, men siden feks Norma sin ferdigladde, der leser man jo på forumet at veldig få får den til i 1:8 løp generelt. Den er vel tilpasset 1:12 løp. Et tips om Norma ansatt i Norge er på forumet er vel å ta det videre, og få ladet denne ned om det så er tilfelle- om så en pakke til 1:8 løp og en til 1:12 løp. Skulle likt teste Sako fmj ferdigladd 50 gr, og sett på den også etter hvert.
 8. Ja er nok mye ferdig ammo som går dårlig, og nok derfor det er skrevet mye om det. Men lader man selv- i hvert fall i min så ble det bra.
 9. Etter mye diskusjon her på forumet om Tikka, Sako og Browning som går dårlig med 50 og 55 gr kuler i 1:8 løp. Her er en kort test av min. Skutt i går på 100 meter. Mer tekst under bildene Lå med en sekk som støtte og ikke noe benk skyting dette men: Som dere ser oppe til høyre. Jeg som andre sliter med Norma sin ferdigladd med 55 gr fmj kule. Oppe til venstre Lapua sin ferdigladde 55 gr fmj. God samling. Så ser dere tre blinker skutt med med Lapua 55 gr kule fmj. Ladet med 21 gr, 21,5 gr og 22 gr Vith 133 krutt. Og en serie med Sako fmj 50 gr kule ladet med vith 110 krutt 13,5 gr. Så her er potensialet større å teste også. De to nederste er med Lapua 69 gr kule. Den til venstre gikk desidert best av de to ladningene. Vith 133 krutt 20,2 og 21 gr Men dette er jeg veldig fornøyd med. Og kan jo jobbe og utvikle ladningen også, så tror potensialet er større. Tror at ved å lade Norma 55 gr fmj selv så skal jeg få den å til å gå godt. For ser rifla liker ikke de høyeste ladningene ang kruttmengde, og Norma sin ferdig ammo har mye høyere hastighet på pakken enn Lapua sin. Ser også på 69gr kula at rifla vil ikke ha for mye hastighet. Kan jo teste andre krutt også feks i 50 gr kula enn vith 110 krutt. Feks vith 120, 130 og 133. Så får nok til alle disse kulene i min. MEN alle går jo likt, og dvs man kan jo bruke de om hverandre. 50 gr svakt ladet på nære hold. 55 gr på normale hold og ja mye vind og lengre hold 69 gr.
 10. Ja da var en ny Blaser K95 bestilt. Den nye med rett stokk. Foreløpig 2 kaliber. 222 rem og 6,5x55. Depositum betalt og 6-7 mnd vente tid. Men underveis skal kikkertsikte ordnes også. Digge Blaser sin konfigurator. Da blir det akkurat som man vil. nesten så men fikk lyst å skredder sy en Blaser F16 også🙄 https://www.blaser.de/en/produkte/konfigurator/
 11. Har ikke Lapua ladebok, men den skal vist ha ladedata på 100 gr kule i 6,5x57R.
 12. Sliter med å finne ladedata i dette kaliberet i 100 gr Lapua fmj og 120 gr Norma fmj. Noen som har i andre ladebøker enn jeg har?
 13. Når man ser de skyter gås på heftige avstander med BB og nr 2 og 3 i stål i USA. Ender jakter de å med stål, nok med andre hagle størrelser. Så må no nr 5 i stål være fin til rypejakt. Skulle helst hatt 32g da.
 14. Forklar litt nærmere hvordan dere klipper opp. Ny i dette med haglelading så prøver suge til meg det jeg kan av kunnskap.
×
×
 • Create New...