Jump to content

gordon setter

Members
 • Content Count

  1,215
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

20 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Fin denne. Men ikke å finne på norske nettsider da. https://youtu.be/vu9cuOBkyEI
 2. Va og klådde på en Browning x-bolt superlight igjen. Fy for en lekker børse. Kort lett og fin. Vet faktisk ikke om noen rifle jeg synes «ser bedre ut» enn disse. Kanskje man bør ha en rifle i 223 igjen 🙄
 3. Hatt drilling to stk og en kombi. Når man får kombi med lyddemper på rifleløpet skal jeg ha på nytt, men det kommer vel aldri, om ikke Blaser fikse samme løsning på kombien de har som på rifla de selger med lyddemper. No er nok løsninga å bære rifla i Vorn sekk og hagla i hendene.
 4. Gammel tråd dette. Men noen som har prøvd Lapua 123g sin fmj i 308? Lette kuler og tenker et rekylen må være minimal med demper på rifla. Sako lader også 123g i sine fmj patroner ser jeg.
 5. Virke som Merkel kommer med ny Kipplauf på mandag. K5 Bildet er henta fra Merkelhunting på Instagram
 6. Er vel Merkel K3 som har samme vekt som blaser. Liker denne godt.
 7. Er 6,5 creedmoore lovlig på elg?
 8. Ville hatt denne uten siktene på, og gjenget for demper jeg da. Men det er vel som å banne i kirka for garva kipplauf'ere å ha demper på Uansett- har drømt om en slik i mange år i 6,5x55 og 22 hornet. Og leve vel for kort til å ikke oppfylle drømmen....noen kjøper jo motorsykkel til 2-300.000,- er min unnskyldning.
 9. Rett kolbe og den er vel "høyere" bedre tilpasset skyting med kikkertsikte. Og er vel noe i oppspenneren som gjør at om du bruker Blaser kikkertsikte så slår lystet i siktet seg på når man spenner opp.
 10. Noen her inne som har kjøpt den nye Blaser k95? tenker på den med trestokk ikke den med carbon. Eventuelt er det kommet "norske" priser på denne. Noen som vet? https://www.youtube.com/watch?v=qtB2jY_QznM
 11. Hvorfor lurer du på det? og hvorfor spør du slike spørsmål?😉 er de relevant for temaet?😉 eller er du ute etter å «ta» meg på noe. Om så ta det heller på melding enn i en tråd slik 😁
 12. Like 17 hmr til slikt bruk som du skriver. Skyte kråker, skjur, måse og type predator vilt. Sånn om det er mulig å høre...så syns jeg faktisk at med 17 demper, så er lyden også litt lavere fra 17 hmr enn fra 22 wmr. Men mulig det er følt hørsel😅 Så har no begge kalibrere men til matvilt så holder jeg meg no til 22 wmr.
 13. Har jaktet med 222. 223, 5,6x52R, 243, 6,5x55, 7x57R og 308 på forskjellig småvilt. Men syns alle disse smeller for høyt selv med demper, men at de uten tvil gjør jobben bedre fra 120 meter og utover i vind enn 17 hmr og 22 wmr. MEN jeg elsker 22 wmr til min type jakt. 17 hmr syns jeg så som så om. Kanskje noe mer presis en 22 wmr, men det er nå jammen ikke mye å snakke om. Men du strekker skuddholdet bra mye lengre med 17 hmr. Men CCI sin fmj kule og gamepoint i 22 wmr er noe helt annet å bruke til rype for eksempel enn 17 hmr. Bruker ikke gamepoint stort på rype da det i både 22 wmr og 17 hmr ødelegger for mye, men desidert mest med 17 hmr. Men FMJ kula til CCI i 22 wmr er vel nært det perfekte til rypa. Gampointen brukes på større vilt som hare og rev osv. Grunnen til at jeg liker 22 wmr/17 hmr mer enn de store kalibrene er nettopp smellet. Har ikke tall på de gangene jeg har skutt flere ryper med min 22 wmr nå i samme situasjon- noe som "nesten" aldri skjedde med min for eksempel 222. Da fikk man en sjanse og rypene fløy etter skudd. Nå har jeg bestilt meg en Ruger 77/22 hornet hos Våpen Sølien da. Og vil nok kunne strekke skuddavstanden en del i forhold til 22 wmr, og redusere vind ømfintligheten noe. Tror også jeg skal få den dempet ned til nivået til 22 wmr og 17 hmr. Så ser fram til å få teste det kalibret som jeg tenker er det helt optimale til mitt bruk.
 14. Så hagle er ikke lov men pistol og rifle 🙄
×
×
 • Create New...