Bugsen Posted October 31, 2010 Share Posted October 31, 2010 Tøft å ha 12 timers natthelg på jobb. Fredag kylling med ris currysaus og crispi grønnsaker. I natt: starter, krepsehaler og reker i rømme med sweet chilisaus med baugetter og grissini til. Hovedrett: svineribbe med poteter og surkål. Desert:Vismann ost fra Tingvoll med kjeks og pære. I morgen natt blir det sosakjøtt...... Knut Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest graahund Posted October 31, 2010 Share Posted October 31, 2010 Jeg sier bare en ting jeg, er GLAD rakfisksesongen er her med all den snadderen som medfølger. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted October 31, 2010 Share Posted October 31, 2010 I dag var det nok ein dag med hjortekjøtt, fant ein mørbrad frå fjorårets hjort, som eg tenkte eg skulle lage til. Var ein liten snartur på butikken, og skulle handle litt friske grønsaker og bernaisesaus, men sjølvsagt så hadde ein viss hjelper i familien, lånt kortet mitt, og ikkje lagt det tilbake, så det blei skikkelig bomtur.. Så då blei det frosne grønsaker og ein halv pose med bernaisesaus, som eg piffa opp med eggeplommer og litt krydder, og så laga eg ein fløytesjysaus, som eg hadde inntil. Godt nok til grisen som han sa.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest graahund Posted November 4, 2010 Share Posted November 4, 2010 I dag ble det konas æljlappskaus. Enkelt, men dæven så godt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Egil Posted November 4, 2010 Share Posted November 4, 2010 Graahund! Føler at den "mobbe" replikken under innlegget ditt er litt malplasert i dag... Jeg fikk bare middagspølser med potetmos i dag... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hyenen Posted November 4, 2010 Share Posted November 4, 2010 Lutefisk Sitter her i sofaen å her bare helt stappa etter å nesten ha forspist meg på nydelig lutefisk....... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted November 4, 2010 Share Posted November 4, 2010 Dere glemmer bilder gutter, bare et halv poeng for postinger uten middagsbilde Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xesray Posted November 4, 2010 Share Posted November 4, 2010 Når vi snakker om fisk her inne, noen som har spist pigghå? Det er sykt snadder mat:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hyenen Posted November 4, 2010 Share Posted November 4, 2010 Shait...!! Er vel i seneste laget å ta bilder nå, det hadde i alle fall ikke blitt pent.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Egil Posted November 4, 2010 Share Posted November 4, 2010 Når vi snakker om fisk her inne, noen som har spist pigghå? Det er sykt snadder mat:) Har spist stekt pigghå, men jeg vet om andre fiskeretter som er bedre... Det er lite som banker nysalta uer... Åhh... ble sulten igjen jeg... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oddgeir Posted November 4, 2010 Share Posted November 4, 2010 Nå fikk jeg lyst på salta uer. Må ta en tur til den lokale fiskesjappa å fikse noen uer Salta uer, kokt potet og smør. Mer trenger man ikke:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted November 4, 2010 Share Posted November 4, 2010 Tja eg synst ingenting er som breiflabb, desidert den beste fisken eg får.. Men eg liker stort sett alt som blir dratt opp av havet, det er nydelig mat, berre den er laga av ferske råvarer og ein som kan lage det.. Saltafisk er eg riktignok ikkje så veldig fans av, eg likte ikkje fisk i yngre år, nettopp fordi det var aldri fersk fisk å få i innlandet. Mem både torsk, brosme og lange har eg spist litt lettsalta, og god mat når den er fersk. Uer har eg kun spist 1 gong, den må eg ta meg ein runde med, veeeldig lenge sidan eg har spist den. I dag hadde eg steikte raspekaker/komler med bacon og skikkelig korv til.. Nydelig, spesielt med kulturmjølk inntil.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
v-max Posted November 5, 2010 Share Posted November 5, 2010 enig i den med breiflabb er beste fisken.....men nyfiska rødspette er heller ikke å forakte....også sprøstekt ørret er også en slager...spesielt for barna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted November 5, 2010 Share Posted November 5, 2010 Den beste fisken er jo hval Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
magnum_mauser Posted November 5, 2010 Share Posted November 5, 2010 Tja eg synst ingenting er som breiflabb, desidert den beste fisken eg får.. Men eg liker stort sett alt som blir dratt opp av havet, det er nydelig mat, berre den er laga av ferske råvarer og ein som kan lage det.. Saltafisk er eg riktignok ikkje så veldig fans av, eg likte ikkje fisk i yngre år, nettopp fordi det var aldri fersk fisk å få i innlandet. Mem både torsk, brosme og lange har eg spist litt lettsalta, og god mat når den er fersk. Uer har eg kun spist 1 gong, den må eg ta meg ein runde med, veeeldig lenge sidan eg har spist den. I dag hadde eg steikte raspekaker/komler med bacon og skikkelig korv til.. Nydelig, spesielt med kulturmjølk inntil.. Saltafisk er best, heile tida Eg skal ha lettsalta brosme til middag i dag. Saman med lettsalta flesk Eg salta det i 14 timar, men kjenner at eg kan gå ned til 10 - 12 neste gong Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest graahund Posted November 5, 2010 Share Posted November 5, 2010 I dag blir det rakfisk gitt, med mandelpoteter fra Alvdal - rødbeter - rødløk - Kviteseidsmør og øl og akevitt. Kan man ha det noe bedre ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HB Posted November 5, 2010 Share Posted November 5, 2010 I dag blir det rakfisk gitt, med mandelpoteter fra Alvdal - rødbeter - rødløk - Kviteseidsmør og øl og akevitt. Kan man ha det noe bedre ? Eg er misunneleg på det måltidet der :D . men får snart rakfisk frå Kallhovdfjorden på Mårfjell sammeige, laga av Hans Marumrud i Tinn, då er det førjul stemning her Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted November 5, 2010 Share Posted November 5, 2010 Saltafisk er best, heile tida Eg skal ha lettsalta brosme til middag i dag. Saman med lettsalta flesk Eg salta det i 14 timar, men kjenner at eg kan gå ned til 10 - 12 neste Brosma er ein flott fisk, til og med lettsalta, he, he.. So det blei litt salt flesket, jamen då har du full kontroll til neste gong. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted November 6, 2010 Share Posted November 6, 2010 Gårsdagens reinsdyrburger. "The Rudolf" Jeg brukte rugbrød og alt er stekt i smør Finhakket kål, revet gulrot og thousand island. Burger, bacon og Emmentaler. Stekt kantarell, stekt løk og tyttebær Enda et lag emmentaler og brød på toppen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest graahund Posted November 6, 2010 Share Posted November 6, 2010 I dag blir det rakfisk gitt, med mandelpoteter fra Alvdal - rødbeter - rødløk - Kviteseidsmør og øl og akevitt. Kan man ha det noe bedre ? Eg er misunneleg på det måltidet der :D . men får snart rakfisk frå Kallhovdfjorden på Mårfjell sammeige, laga av Hans Marumrud i Tinn, då er det førjul stemning her På Kalhovdfjorden har jeg vært mye. Veldig bra kvalitet på fisken der. Hadde campingvogn på Sandviken i Austbygde i 25 år Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Egil Posted November 6, 2010 Share Posted November 6, 2010 "slemmo"! Du kunne godt spandert ett bilde av deg når du gapte over den burgeren... Greide du det? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted November 6, 2010 Share Posted November 6, 2010 Det ble med et ganske mislykket forsøk, den var egentlig ikke så lett å spise uansett hvordan man gjorde det Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest graahund Posted November 6, 2010 Share Posted November 6, 2010 @ slemmo: med den burgeren der ville jeg hatt mat i tre dager . men det så jævla godt ut. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lennart Posted November 6, 2010 Share Posted November 6, 2010 ble mett idag også. idag brøvde vi Klippfisk Stuing hjemmelaget klippfisk lagt lagvis i form med løk, hvitløk, frityrstekte poteter, raspagulrøtter som var stekt sammen løk og hvitsaus med fløte og eggeplommer, muskat og salt og pepper. stekt på 200 grader i 20min og hvitvin og akuavit Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted November 6, 2010 Share Posted November 6, 2010 Puh, er ikkje mindre enn stappmett.. I dag kjøpte eg fersk lutefisk, og det blei det til middag i dag. Tilbehøret var mandelpoteter, ertestuing, bacon og eit glass med maltøl frå Morgedal. Kanonbra, vatna ut fisken i ca 3 timar, og sprengte på med salt, ein halvtime, så trekte den, fast og fin blei den, og det er det sjeldan eg får fisk av den kvaliteten der. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
magnum_mauser Posted November 6, 2010 Share Posted November 6, 2010 Skulle servere hjortesteik til ein heil hær i dag, familetreff hjå foreldra mine. Hadde funne fram ei kjempeflott steik, som blei krydra og svidd i gårkveld. Sette den inn i omnen på 50 grader i går kveld ved midnatt. I dag tidleg når eg sto opp og skulle sjekke omnen, hadde termostaten tydlegvis tørna Det hadde blitt så varmt at steika var blitt vrengt. Steiketermometeret var blitt blått, grunna temperaturen Så det blei mykje banning, men hell i uhell likevell. Det kunne enda med husbrann. Men fant ytrefilet i frysen, så det blei hjortemiddag på familien likevell Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted November 6, 2010 Share Posted November 6, 2010 Å pokker til greier då Magnum-mauser, sånt er heilt utrulig skal gå an.. Men som du skreiv, det er vel kanskje ein smule flaks oppi dette og. Godt det ordna seg iallefall.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
El Gringo Posted November 6, 2010 Share Posted November 6, 2010 Litt OT, men jeg benyttet en lignende "nær-øyet-opplevelse" til å bytte ut både ovn og topp til noe nytt og skikkelig, bl.a. induksjonstopp, noe som var en liten revolusjon i matlagingen. Det går som regel bra i de fleste tilfeller *banker i bordet*. Så topic: Blir elgbiff med bearnaise i morra, og med den størrelsen på biffene blir jeg så mett at jeg ikke orker skrive om det etterpå, så jeg må nevne det nå. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HB Posted November 6, 2010 Share Posted November 6, 2010 ÅÅÅÅÅÅÅÅÅ så metttttttt!!!!!!!!! Dette er hare frå høsten 2009, den har klart seg utmerked i frysaren, me laga middag av den i kveld ,sammen med en Amarone frå 2006 og maltøl + (jule brus til ungane)blei det rektig godt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krone Posted November 6, 2010 Share Posted November 6, 2010 Nå er det siste rest av kjøttdeigen fra årets elgjakt som pakkes og skal i fryseren. Men mat må man ha Hva gjørman da? Aleine her på gården i dag. Hva er vel bedre enn elgkarbonader av nykvernet kjøttdeig?Reint kvernet kjøtt med litt opphakket løk! Og en Rioca til! Akkurat det gjør at pakkingen går litt treigt I går var det en liten enkel hjortegryte. MMMM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
35 VRM Posted November 6, 2010 Share Posted November 6, 2010 Har hatt min første hummeraften med gode venner. Hummerene kom opp av vannet i dag tidlig så det var ingen ting å si på ferskheten. Smakte fortreffelig. Takker vertskapet for en fin aften. 35 VRM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bukken Posted November 11, 2010 Share Posted November 11, 2010 Rester fra i går er snadder. Restene er av låret fra et lammeslakt jeg kjøpte av en jaktkompis som fortsatt har sauer. Sammen med madammens gratinerte poteter, soppsaus, salat og en mugge øl fra en gård her i bygda, blir det en opplevelse. Å, jeg er heldig! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nimrod Posted November 12, 2010 Share Posted November 12, 2010 Jeg er aldeles ikke mett vil bare tipse om at gode kontollrutiner på kalde hvitevarer er viktig. Har hatt høstens fangst (60kg. hjort, 105kg elg og 35kg rådyr) frosset i 3 fryseskap. Skulle ut og hente biff til i lørdagskvelden, det ene fryseskapet hadde tatt kvelden, temp rundt 0 grader.. Har nå besørget søndagsmiddagen til 6-7 familier noen uker fremover. Greit med gode venner Heldigvis var det skapet med minst innhold som takket av. Hadde jeg forsynt meg fra naboskapet, vil dette ikke blitt oppdaget. (tenk hvor sultne minne venner hadde blitt ) Det fine er jo at: med 30kg mindre, har jeg bedre mulighet å få spist opp alt til neste sesong Altså, Sjekk fryserne folkens, ofte. God helg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sako 30-06 Posted November 13, 2010 Author Share Posted November 13, 2010 Mange av oss har ymse årgangsvilt liggende nederst i fryseren. I går sanerte jeg noe av årgangsmaten min og plukket fram diverse småfugler som har ligget nedi der uten at jeg har helt visst hva jeg skulle gjøre med småtteriet. Forretten var to bekkasiner som datt på en rypetur, pluss ei enslig krikkand. Hvorfor bekkasin, det er jo knapt en munnfull. Jo, det var tåke og vanskelig å bedømme avstand. Den første bekkasinen datt fordi jeg trodde at den lettet på kortere avstand enn det var, og at det derfor var en rugde Den andre datt fordi den første allerede lå i viltnettet Brystfiletene ble skåret ut, stekt, anrettet på krutonger (loff som var smurt med smør og stekt gylden i ovnen) og servert ganske enkelt. Hovedretten var etpar rugder og etpar jerper. Sånt er jo ganske smått, men med to av hver ble det en slags hovedrett for etpar voksne og etpar mindreårige. Brystfiletene ble stekt, og til dette hadde jeg to fløtesauser laget på skrogene pluss duchessepoteter (som er hjemmelaget potetmos som irøres pisket egg, sprøytes på bakeplata og steikes i steikeovnen) og karamellisert gulrot. I glasset hadde vi en velmodnet Brunello. Akkurat passe mett nå Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oddgeir Posted November 13, 2010 Share Posted November 13, 2010 Ble sulten av den fortellingen der, Sako:) Har gaflet i meg årets første lutefisk idag:) Var ikke det helt store egentlig. Det partiet vi fikk inn med lutefisk var av semre kvalitet og leverandør har blidt bedt om å hente suppa. Ny fisk er på vei fra Lofoten og inn til restauranten Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted November 14, 2010 Share Posted November 14, 2010 Dagens middag, ytrefilet av hjort, hasselbackpoteter, smørdampa brokkoli og krydderbernaise, puh..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oddgeir Posted November 14, 2010 Share Posted November 14, 2010 Pent stekt den der, ser godt ut Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tailgunner Posted November 14, 2010 Share Posted November 14, 2010 Salt harelår, elgpølse, raspeball, gulrotpure med ekstra mye pepper, smeltet smør og ei mugge med årets juleøl Måtte trille ut på sofaen etterpå @Mauser68, Oppskrifta på pølsene kommer fra deg Vi har ikke så mye hjort her oppe så det måtte bli elg i stedet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted November 14, 2010 Share Posted November 14, 2010 Rekner med den blei bra med elgkjøtt også. Har fått tak i litt avskjær av elg som eg tenkte å lage litt pølser av. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thor Posted December 24, 2010 Share Posted December 24, 2010 Lille Julaften: Tortillasuppe med kylling som forrett. 10 Oz nesten rå filet mignon fra angusfe dekket med hvitløkssmør med smeltet blåmuggost. En bakt søtpotet med kanelsmør som tilbehør. Biffen kunne sannsynligvis tygges uten tenner. Sløyfet vin og slo til med en murer St. Arnolds Amber i stedet. Ikke plass til dessert. Julaften: TBD. En eller annen bedre restaurant. Juledag: Pannestekte østers "breaded" med en deig av egg, malt kjeks og mel. Dampende asparges som tilbehør. Fikk tak i ferske østers fra Washington her om dagen. Forrett blir selvsagt rå østers i coctailsaus servert i drammeglass. Regner med å knalle en flaske Moët & Chandon eller noe i den duren som drikke. Dessert TBD. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted February 5, 2011 Share Posted February 5, 2011 Lager Paella i kveld, har aldri laget det før, men har lest noen oppskrifter og lager min egen variant. Et lite teaserbilde. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Javelin Posted February 5, 2011 Share Posted February 5, 2011 Helvete, jeg spiste en hel Grandiosa Hjemmelaga (1,2 KG) og har aldri hatt det verre! God pizza, men faen så mye! stakkars magen min.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted February 5, 2011 Share Posted February 5, 2011 Er fisket så dårlig at du må ete agnet? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Javelin Posted February 5, 2011 Share Posted February 5, 2011 Er fisket så dårlig at du må ete agnet? Har nå spist Raclette idag, med godt elgkjøtt, god ost og sopp + masse annet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted February 5, 2011 Share Posted February 5, 2011 Ikke du, Grandiosa får du ikke noen fisk til bite på-sannsynligvis får du Bellona og natur og ungdom på nakken om du hiver slikt på sjøen, men Slemmo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Javelin Posted February 5, 2011 Share Posted February 5, 2011 Åja, trodde du mente Grandis var så drittmat at det burde brukes som agn jeg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aesop Posted February 5, 2011 Share Posted February 5, 2011 kan jo ikke bruke grandis som agn! vil dere ikke ha fisk eller?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Javelin Posted February 5, 2011 Share Posted February 5, 2011 Jeg har jo fått fisk på snus og urin, så burde funke fett Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RWA Posted February 5, 2011 Share Posted February 5, 2011 Hehehe - mett blir man ja. I kveld ble det kvalbiff med fløtepotet, sjy og garnityr - nydelig mat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Egil Posted February 5, 2011 Share Posted February 5, 2011 Jeg har jo fått fisk på snus og urin, så burde funke fett Åja, du skremte den på land med dette da! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.