fredda83 Posted June 2, 2012 Share Posted June 2, 2012 forrett hovedrett dessert ble det dessverre ikke plass til. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted June 9, 2012 Share Posted June 9, 2012 grillet makrell med potetsalat i går: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Noraf Posted June 9, 2012 Share Posted June 9, 2012 Skjønner ikke hvorfor folk absolutt skal ete agn? Var fiske dårlig? Skal man først grille fisk, så må det jo være ordentlig fisk, og ikke agnet..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted June 9, 2012 Share Posted June 9, 2012 Grunnen til at det funker som agn også er jo fordi det smaker godt, det er ikke bare fisk som har skjønt dette Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Noraf Posted June 9, 2012 Share Posted June 9, 2012 du om det men, selv gleder jeg meg over denne nyheten : Hvalkjøtt skal bli mer tilgjengelig for norske forbrukere - etter ønske fra Fiskeri- og kystdepartementet. De har bidratt med midler til Innovasjon Norge for å fremme bruken av hval blant norske forbrukere. Dermed skal det lanseres nye, forbrukervennlige hvalprodukter på det norske markedet. ... *snipp*.... Dagligvarekjeden Spar er en av kjedene som er med på hvalkjøtt-satsningen. Fra og med slutten av juni blir ferskt hvalkjøtt en del av sortimentet på alle Spar- og Eurospars butikker, forteller Elisabet Mæland Fosse, kjededirektør i Spar, til DinSide. Blandt produktene de skal lansere, er gryte- og wok-kjøtt, mørnet indrefilet, mørnet biff og lettrøkt hvalkjøtt. Har selv vært nødt til å "importere" norafra for å få ordentlig kjøtt her sørpå, så hvis prisen ikke er helt ublu ( som den nå er, sist jeg så ordentlig kjøtt i butikken, var til 300,- \ kg !) blir dette bra ! Har bare ett par tre kg igjen, og grillsesongen er jo såvidt begynt jo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted June 9, 2012 Share Posted June 9, 2012 Jacobs i Oslo har også god tilgjengelighet på ferskt hvalkjøtt, men jeg har faktisk ikke spist hvalkjøtt enda i år. Det må det snart gjøres noe med! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Noraf Posted June 9, 2012 Share Posted June 9, 2012 hvordan er prisen der da ( de 300,- var i drammen ), og når jeg får for under 100,- norafra, så sier det vel seg selv? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted June 9, 2012 Share Posted June 9, 2012 Tror ikke det kostet så mye, men kan sjekke neste gang jeg jeg skal kjøpe. Tenkte å ha hvalbiff neste helg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TRX 850 Posted June 9, 2012 Share Posted June 9, 2012 Får ta dere turen til kokeriet i hvalfangerbyen Sandefjord , serverer nydelig hvalbiff . Hadde T-skjorte med "We kill whales for fun" engang. ikke til bruk i USA Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted June 9, 2012 Share Posted June 9, 2012 På tide med litt sommerpinnekjøtt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ruger #1 Posted June 9, 2012 Share Posted June 9, 2012 Fy f... Slemmo NÅÅÅÅhhhh... ble jeg sulten Kjempebra tråd ! Gir inspirasjon.. Har as we speak grillspyd med marinert får ytrefilet, løk, paprika, maiskolber. Laks marinert i olivenolje, bladpersille, og fersk basilikum på grillen.... Lukter godt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mS Posted June 9, 2012 Share Posted June 9, 2012 Skjønner ikke hvorfor folk absolutt skal ete agn?[...] Du vet, vi som kommer fra møblerte hjem velger gjerne kun det beste. Slike smålige hensyn som om det er "agn", "fattigmannsmat" eller "urent" hever vi oss over. Derfor bruker vi kvaltitetsråvarer som blåskjell, østers, makrell, lysing, kråke, gris og steinbit. Så kan dere andre bare sitte der med den kjipe torsken og de slappe potetene. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ruger #1 Posted June 9, 2012 Share Posted June 9, 2012 Enig i alt utenom kråke mS Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mS Posted June 9, 2012 Share Posted June 9, 2012 Har du prøvd? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ruger #1 Posted June 9, 2012 Share Posted June 9, 2012 Nei, aldri vært så sulten... Meeen har har jo lest blindtesten Vilmarksliv ( tror jeg ) hadde for endel år siden.. Mulig det er godt ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mS Posted June 9, 2012 Share Posted June 9, 2012 Kråke kan være ekstremt bra, og det kan være helt elendig. Smaken er så godt som alltid god, men (som det ofte er med viltkjøtt) så blir det lett tørt og seigt om man gjør alt feil. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Noraf Posted June 9, 2012 Share Posted June 9, 2012 er vel med på alt der, untatt agnet kråke høres spennende ut da. og steinbit er jo delikatesse, blåskjell er snadder, og gris kan brukes til så mangt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ruger #1 Posted June 9, 2012 Share Posted June 9, 2012 Tror deg på det mS. Er vel gamle fordommer som spiller inn Dersom du hadde tilberedt det, og sagt det var rype, hadde jeg antakelig spist det med velbehag Sorry til trådstarter for OT Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted June 22, 2012 Share Posted June 22, 2012 På tide med en hvalsandwich: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Desert-Beagle Posted June 23, 2012 Share Posted June 23, 2012 Hva er prisen på hval for tida? Før var det jo nærmest å anse som kjøtterstatning, billig. Tipper det er koster minst som indrefilet av ku? Hval burde vi spise mer av her i landet. For øvrig, ei stund trodde jeg Skrova var et sted på hvalen, ikke et stedsnavn i Nordland (?). Kjøttet var godt, men skrova høres ut som å være i området kjønnsorgan/kloakkåpnig. Lo godt da misforståelsen ble oppklart. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted June 23, 2012 Share Posted June 23, 2012 199,- kiloen her, det er på en av landets beste matbutikker, så det burde vel ikke være så mye dyrere andre steder. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blackhawk Posted June 23, 2012 Share Posted June 23, 2012 på vei nordover snart, det kjøttet fra hval som selges i butikk har jeg prøvd.....ikke bra. får rett fra båten som skyter og kun lys indrefilet som smaker som hjortekjøtt Det mørke kjøttet i butikk er fra store dyr og smaker "vel mye hval"(transkutt), men man må få tak i kjøtt fra ungdyr om det er mulig, men pga kvoter blir det kun store dyr skutt og jegerne selv tar godbitene til seg selv og sine Men slemmo...det der så utsøkt ut,gleder meg nå til grillet hvalbiff snart Jeg betaler heldigvis mindre enn butikk om jeg betaler noe i det hele tatt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted June 23, 2012 Share Posted June 23, 2012 På butikken jeg handler velger de nok ut det beste kjøttet, det har aldri hatt antydning til transmak. Alt jeg har kjøpt har hatt samme smak, farge og konsistens. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mS Posted June 23, 2012 Share Posted June 23, 2012 [...] aldri hatt antydning til transmak[...] Transmak har nok ikke så mye med hva slags kvalitet kjøttet har rett fra den nyskytte hvalen, men kommer heller av kjøttbehandlingen i ettertid. Litt går det sikkert an å ødelegge allerede fra start, men selv den beste hvalfilet vil være omdannet til transtinkende gugge om den får ligge å oksidere i "fersk"varedisken til en kunnskapsløs kjøpmann i timesvis. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helgemo Posted June 23, 2012 Share Posted June 23, 2012 Tar 2 sånne jeg Slemmo, når kan du levere? Det der så bare ufattelig nydelig ut! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Noraf Posted June 23, 2012 Share Posted June 23, 2012 Hmmmm, kamera er no dritt... Serverte hval tartar, og hval carpaccio med strandaskinke her om dagen. Funka fint det Ps, mandag starter (euro)spar kjeden, sammen med inovasjon norge, og fiskeridep. en hvakkjøtt kampanje... Er ikke mordnorge priser, men blir bedre enn i dag. Desverre er det bare vakumpakket kjøtt, men man får : Grytekjøtt Yttrefilet Indrefilet Røkt Løp og kjøp! (og, nei, jobber ikke for noen av de nevnte....) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted June 30, 2012 Share Posted June 30, 2012 Digert stykke entrecot (fra alle oksers mor/far iflg slakteren..) marinert over natten i litt olje, rødvin, løk og pepper; grillet (Weber kule + kull)), med fløtegratinerte poteter (+ endel parmesan), brokkolli og en enkel rødvins-saus. Makrellen er her-hvem bryr seg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferieguru Posted July 1, 2012 Share Posted July 1, 2012 Ps, mandag starter (euro)spar kjeden, sammen med inovasjon norge, og fiskeridep. en hvakkjøtt kampanje... Er ikke mordnorge priser, men blir bedre enn i dag. Desverre er det bare vakumpakket kjøtt, men man får : Grytekjøtt Yttrefilet Indrefilet Røkt Kremmerånden har tatt den bransjen også. Skulle likt å vite hvor på hvalen ytre-og indrefiléten sitter, og hvilken anatomisk funksjon de to måtte inneha... De skal ha for forsøket, men får stryk for kreativitet. Juks av denne typen er gjort før, Prior solgte (selger?) indrefilét av fjærkre. Morsomt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted July 1, 2012 Share Posted July 1, 2012 Hvalen har indre og yttrefilet på samme vis som andre pattedyr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted July 4, 2012 Share Posted July 4, 2012 Spareribs: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted July 21, 2012 Share Posted July 21, 2012 Snadder Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OveR Posted October 14, 2012 Share Posted October 14, 2012 Elg bourguignon i går. Det er psykogodt! Oppskrift til andre interesserte! Alle mål er sånn cirka, nøyaktige oppskrifter bruker jeg svært sjelden. 6-700 gram grytekjøtt skjæres i terninger, stekes, krydres og legges i en gryte sammen med en flaske rødvin minus et par små glass til kokken. Kokes sammen med et par laurbærblad, noen stilker frisk timian, en ss tomatpure, noen knuste einebær og et fedd hvitløk. Småputre til vinen er godt innkokt. Ca en tredjedel av opprinnelig mengde er passe. Hell i viltkraft eller til nød oksekraft. Jeg brukte 6-7 desiliter tenker jeg. Kok videre til kjøttet er mørt. Det tar en god stund. Når kjøttet snart er ferdig tar du oppi like mengder småløk, gulerot og sellerirot. Gryta kan godt koke 20-30 minuttet etter at grønnsakene er tilsatt. Det skal også være sopp i gryta. Jeg brukte en blanding av frossen forvellet kantarell, tørka traktkantarell og svart trompetsopp. Champignon osv går også helt utmerket. For å få litt sødme tok jeg også oppi litt granskuddsirup som jeg overraskende fant i kjøleskapet. Justeres med salt og pepper. Jeg liker å jevne med en blanding av smør og hvetemel. Det må gjøres et kvarters tid før servering så det ikke er noe melsmak igjen. Litt ekstra smør smaker bare godt. Jeg serverte hjemmelagd potetmos til. Dette blir rimelig kraftig kost, maten tåler ganske tøff smaksrik rødvin. 3 voksne spiste nesten hele gryta. Da rulla vi rundt etterpå og ba om nåde. Ganske mange glass digestif ble servert. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Noraf Posted October 14, 2012 Share Posted October 14, 2012 Hmmm, laga no så enkelt som bacon cheeseburger i går, med ristet sopp. Du vet du kommer til å bli mett når osteskiva er på 120g. (grillet den og seff). Burgeren i seg selv ca 150g. råvekt. Snadder:grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted October 15, 2012 Share Posted October 15, 2012 Snadder Den grisen hadde jeg søren ikke fått med meg, er det pattegris? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted October 15, 2012 Share Posted October 15, 2012 Den var 18kg så noen pattegris var det vel ikke. Men god ble den Neste store grillprosjekt er et helt lam, utfordringen er å finne et tidspunkt hvor en får samlet nok folk til å ete opp dyret Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Øystein Posted October 15, 2012 Share Posted October 15, 2012 Den var 18kg så noen pattegris var det vel ikke. Men god ble den Neste store grillprosjekt er et helt lam, utfordringen er å finne et tidspunkt hvor en får samlet nok folk til å ete opp dyret bare å si fra!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted October 15, 2012 Share Posted October 15, 2012 Hvor bor han?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted October 15, 2012 Share Posted October 15, 2012 I Baillsund, og det kom faktisk 2 stykker kjørende fra Oslo for å ete gris Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tjt Posted October 15, 2012 Share Posted October 15, 2012 si fra,i kjem kjørende fra hjelset Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 I disse hestetider: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Glensen Posted May 19, 2013 Share Posted May 19, 2013 Ikke så veldig mett enda, men kan potensielt bli det. Satt ute på terrassen i nesten 30 grader og lurte på hva jeg skulle gjøre med det tinte rådyrlåret som lå på kjøkkenet. Så fant jeg ut at jeg ville grille det. Halvannen time senere sitter jeg og min snart to år gamle datter og gomler på kun grillet rådyrlår som har sovet en halvtime i folie sammen med salt, pepper, rosmarin, løk, hvitløk og en dæsj smøøøøør. Sommersnacks på sitt beste. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tailgunner Posted June 3, 2013 Share Posted June 3, 2013 Fersk torsk fra i natt, vårløk, nypoteta, måsegg og smelta smør. Nu e det strax middagskvil! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted June 3, 2013 Share Posted June 3, 2013 Ååå satan det såg godt ut Tailgunner. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tailgunner Posted June 4, 2013 Share Posted June 4, 2013 Det var nydelig Kjæring, unger og undertegnede var alle stappmett etter middag og ettermiddagen gikk i sirup Til kvelds ble det en ny tur ut med båten og etter et par timer var kveitemiddagen i boks Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted June 23, 2013 Share Posted June 23, 2013 Aldri feil med spekemat og øl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Plukkfisk Posted June 23, 2013 Share Posted June 23, 2013 Ooooh. Vestkyst. Den er snop. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted July 12, 2013 Share Posted July 12, 2013 I dag blir det gris på grillen, 4 kg brutto bør være tilstrekkelig for meg, hansen deluxe, oystein og snekkern. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hansen deluxe Posted July 12, 2013 Share Posted July 12, 2013 Vi blir nok mette ja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ruger #1 Posted July 12, 2013 Share Posted July 12, 2013 Bilder av ferdig grillet marsipangris forventes Gjerne med fornøyde gjester også Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted July 12, 2013 Share Posted July 12, 2013 Det ble ikke så verst Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.