Jump to content

Javelin

Members
 • Content Count

  829
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

47 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Debatt på TV2 Nyhetskanalen mellom NOAH, representert ved Siri Martinsen og Landbruksdepartementet representert ved Widar Skogan angående statsstøtte for å fremme jakt for barn og unge:
 2. At DFS ikke hadde noen åpenbar nytte før må jeg si meg uenig i - med henvisning til mobiliseringene i 1905 og 1940. I etterpåklokskapens ånd kunne selvfølgelig ting vært gjort bedre, men noe ble i hvert fall gjort. Videre tror jeg kanskje at det heller er belegg for å påstå at DFS fikk en mer indirekte rolle overfor Forsvaret med opprettelsen av HV i 1946, der DFS heller fungerte som en støtteorganisasjon for Forsvaret ved å drifte skytebaner, være en plass man kunne vedlikeholde skyteferdighetene, holde kurs for forsvaret, drive skiskyting o.l, som jo ble sett på med positive øyne (samt finansiert) av HV så lenge det ble gjort med grovkaliber. Med tanke på størrelsen på mobiliseringsforsvaret under den kalde krigen vedder jeg på at et meget stort antall av DFS-medlemmene var med i HV og således var underlagt mobiliseringsforsvaret, slik at DFS fungerte (og fungerer) som en sivil institusjon der medlemmer av Forsvaret (og andre) fikk/får øve sine skyteferdigheter. Kan også nevne at i 1995 ble det enstemmig vedtatt av Skyttertinget at DFS ikke ønsket innendørs grovkaliberbaner, der innendørs grovkaliberskyting ble ansett for å være i strid med DFS´ sine mål om å drive forsvarsrelevant skyting i form av blant annet utendørs feltskyting. Forsvarsrelevansen i Sauer i 6,5 kan selvfølgelig diskuteres hvis man skal sammenligne det med standard armévåpen - men at Saueren er en utmerket skarpskytterrifle er utvilsomt, der det (i hvert fall i tidligere tider) ble understreket av både Forsvaret og DFS at den moderne masseilden fra tyngre våpen gjør at presisjonsskyting fortsatt er meget relevant. DFS har jo også skapt høy våpenkyndighet hos en stor del av befolkningen opp gjennom årene, samt at det muligens vil være grunn til å tro at det gjennomsnittlige DFS-medlem har mer positive holdninger til Forsvaret enn resten av befolkningen, på bakgrunn av DFS´ regler.
 3. Titta litt på Maxxtech, er den virkelig så udugelig at man sparer seg til fant hvis man kjøper et parti?
 4. Har den vært forsøkt godkjent i Norge? I så fall så hadde det virkelig vært noe om noen tok initiativ til å prøve. Selv om sjansen for å gå den godkjent kanskje er lav, så hadde det virkelig vært kjekt med en slik til jakt.
 5. Javelin

  Styrketrening

  Virker som om du har hatt god progresjon, og det begynner jo å bli tunge vekter du løfter på. Gratulerer så mye og lykke til med knebøyen og forhåpentligvis oppfylt delmål på søndag!
 6. Kreativt å putte følgende annonse inn under søkeordet "langhold" (samt et flust av alle urelevante søkeord..) https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=141429129
 7. De er produsert av Hufa luefabrikk. Send de en mail så ordner de resten 👌
 8. Ble litt usikker, men er det kun Gulati som har gjort helomvending eller er det FRP? Ser at forslaget lyder som så: "Stortinget ber regjeringen tilføye macheter i våpenlovforskriftens paragraf 9 om hvilke knivtyper det er forbudt å erverve, eie og inneha i Norge, og sørge for at legemsbeskadigelse med kniv igjen blir registrert i STRASAK-rapporten." Ikke bare ønskes det forbud mot å kjøpe machete, men at innehav også vil bli forbudt. Hva med alle som eier og innehar machete (eller sannsynligvis: kniv over en viss lengde, evt med en viss tynge o.l) fra før et eventuelt forbud trer i kraft, skal de kriminaliseres? Noe sånt skulle man jo tro er umulig å gjennomføre, med tanke på at det er snakk om redskaper som svært mange har behov for, samt at jeg tviler på at etatene stiller seg positive til å skulle behandle eventuelle søknader (eller sørge for register) over slike redskaper, hvis det skulle vise seg at det åpnes for søknadsbaserte ervervelsestillatelser av macheter og lignende. Noe slikt ville blitt svært ressurskrevende.
 9. Skaff deg større leilighet! 😂 Neida, fra spøk til revolverskap/pistolskap/våpenskap for vitale deler.. Jeg kan ikke huske å ha sett noe mindre enn Raufoss SafeHouse av FG-godkjente våpenskap her på markedet.
 10. Mitt tips er at du sjekker Finn.no etter nevnte hagler som har blitt anbefalt her i tråden, der nevnte hagler ofte er billigere enn nypris på Tyrkerhagla. Ser det ligger pumpehagler fra Remington, Winchester, Benelli og Mossberg til lavere og ca lik pris som nypris på Tyrkerhagla
 11. Javelin

  Styrketrening

  Godt at du har fått utredet hos lege og fysio at det sannsynligvis ikke er noe galt, og jeg synes det virker som en god ide at du selv regulerer og finner ut hvordan du kan trene uten å føle deg elendig i ettertid Å øke med 7,5 kg pr mnd vil for de fleste som har trent i lang tid være å anse som luksus. 7,5 kg ekstra pr mnd blir mye vekter på lang sikt.
 12. Den italienske våpengarderoben økes fra 6 til 12 våpen, det var noe annet enn 6 til 8 det!
 13. En av Kammerets virkelig klassiske tråder!
 14. https://www.ebay.com/itm/Magnet-Holder-Concealed-Magnetic-Mount-Car-Home-Accessory-for-Rifle-Pistol-Gun/302794209280?hash=item467ff0f800:g:w4gAAOSwuehbPYOn:rk:1:pf:0 Kanskje noe sånt også kunne vært noe. Jeg fristes.
 15. Nordland PD her, mon tro om praksisen er forskjellig fra PD til PD. Jeg har dog ikke satt meg nøye inn i saken, og baserer meg kun på en uttalelse av en bekjent. Håper inderlig at jeg/han tar feil!
×
×
 • Create New...