Jump to content

Javelin

Members
 • Content Count

  829
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

47 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. At DFS ikke hadde noen åpenbar nytte før må jeg si meg uenig i - med henvisning til mobiliseringene i 1905 og 1940. I etterpåklokskapens ånd kunne selvfølgelig ting vært gjort bedre, men noe ble i hvert fall gjort. Videre tror jeg kanskje at det heller er belegg for å påstå at DFS fikk en mer indirekte rolle overfor Forsvaret med opprettelsen av HV i 1946, der DFS heller fungerte som en støtteorganisasjon for Forsvaret ved å drifte skytebaner, være en plass man kunne vedlikeholde skyteferdighetene, holde kurs for forsvaret, drive skiskyting o.l, som jo ble sett på med positive øyne (samt finansiert) av HV så lenge det ble gjort med grovkaliber. Med tanke på størrelsen på mobiliseringsforsvaret under den kalde krigen vedder jeg på at et meget stort antall av DFS-medlemmene var med i HV og således var underlagt mobiliseringsforsvaret, slik at DFS fungerte (og fungerer) som en sivil institusjon der medlemmer av Forsvaret (og andre) fikk/får øve sine skyteferdigheter. Kan også nevne at i 1995 ble det enstemmig vedtatt av Skyttertinget at DFS ikke ønsket innendørs grovkaliberbaner, der innendørs grovkaliberskyting ble ansett for å være i strid med DFS´ sine mål om å drive forsvarsrelevant skyting i form av blant annet utendørs feltskyting. Forsvarsrelevansen i Sauer i 6,5 kan selvfølgelig diskuteres hvis man skal sammenligne det med standard armévåpen - men at Saueren er en utmerket skarpskytterrifle er utvilsomt, der det (i hvert fall i tidligere tider) ble understreket av både Forsvaret og DFS at den moderne masseilden fra tyngre våpen gjør at presisjonsskyting fortsatt er meget relevant. DFS har jo også skapt høy våpenkyndighet hos en stor del av befolkningen opp gjennom årene, samt at det muligens vil være grunn til å tro at det gjennomsnittlige DFS-medlem har mer positive holdninger til Forsvaret enn resten av befolkningen, på bakgrunn av DFS´ regler.
 2. Titta litt på Maxxtech, er den virkelig så udugelig at man sparer seg til fant hvis man kjøper et parti?
 3. Har den vært forsøkt godkjent i Norge? I så fall så hadde det virkelig vært noe om noen tok initiativ til å prøve. Selv om sjansen for å gå den godkjent kanskje er lav, så hadde det virkelig vært kjekt med en slik til jakt.
 4. De er produsert av Hufa luefabrikk. Send de en mail så ordner de resten 👌
 5. Ble litt usikker, men er det kun Gulati som har gjort helomvending eller er det FRP? Ser at forslaget lyder som så: "Stortinget ber regjeringen tilføye macheter i våpenlovforskriftens paragraf 9 om hvilke knivtyper det er forbudt å erverve, eie og inneha i Norge, og sørge for at legemsbeskadigelse med kniv igjen blir registrert i STRASAK-rapporten." Ikke bare ønskes det forbud mot å kjøpe machete, men at innehav også vil bli forbudt. Hva med alle som eier og innehar machete (eller sannsynligvis: kniv over en viss lengde, evt med en viss tynge o.l) fra før et eventuelt forbud trer i kraft, skal de kriminaliseres? Noe sånt skulle man jo tro er umulig å gjennomføre, med tanke på at det er snakk om redskaper som svært mange har behov for, samt at jeg tviler på at etatene stiller seg positive til å skulle behandle eventuelle søknader (eller sørge for register) over slike redskaper, hvis det skulle vise seg at det åpnes for søknadsbaserte ervervelsestillatelser av macheter og lignende. Noe slikt ville blitt svært ressurskrevende.
 6. Skaff deg større leilighet! 😂 Neida, fra spøk til revolverskap/pistolskap/våpenskap for vitale deler.. Jeg kan ikke huske å ha sett noe mindre enn Raufoss SafeHouse av FG-godkjente våpenskap her på markedet.
 7. Mitt tips er at du sjekker Finn.no etter nevnte hagler som har blitt anbefalt her i tråden, der nevnte hagler ofte er billigere enn nypris på Tyrkerhagla. Ser det ligger pumpehagler fra Remington, Winchester, Benelli og Mossberg til lavere og ca lik pris som nypris på Tyrkerhagla
 8. Den italienske våpengarderoben økes fra 6 til 12 våpen, det var noe annet enn 6 til 8 det!
 9. En av Kammerets virkelig klassiske tråder!
 10. https://www.ebay.com/itm/Magnet-Holder-Concealed-Magnetic-Mount-Car-Home-Accessory-for-Rifle-Pistol-Gun/302794209280?hash=item467ff0f800:g:w4gAAOSwuehbPYOn:rk:1:pf:0 Kanskje noe sånt også kunne vært noe. Jeg fristes.
 11. Ble litt Topshot på meg i dag og, men den lokale XXL-sjappa hadde dessverre ikke så mye igjen..
 12. 0,49 kr for Topshot på XXL denne uka 👌
 13. Har ei eldre Miroku selv, modell 700. Storfornøyd med hagla, ser for meg at dette er ei hagle jeg kommer til å ha i mange tiår til, selv om den er fra slutten av 60-tallet. Nesten at jeg liker den bedre enn Berettaen..
 14. Før i tiden, om de ikke fortsatt gjør det, så var det hvis jeg ikke tar helt feil Varta som produserte batterier for Ikea. Jeg pleier som regel å kjøpe inn en del alkaliske batterier når jeg er på Ikea, men bruker kun lithiumbatterier i dyr elektronikk. Angående at Duracell lekker så tror jeg de har garanti mot lekkasje, der de erstatter produkter som er ødelagt eller noe sånt.
 15. Jeg må virkelig bli flinkere til å ta bilder.. Min S&L M68 DL 30-06. Gammel traver fra Otterup!
×
×
 • Create New...