Jump to content

Oddgeir

Members
  • Posts

    968
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Oddgeir's Achievements

Mentor

Mentor (12/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hei. Tenker du på jakt med hund nå? Eller støkkjakt?
  2. Har lest noe litteratur om lading og sitter igjen med et spørsmål: Hva er fordelen med forniklet blyhagl kontra uforniklet blyhagl. Og endrer egenskapene seg noe? Finnes det forniklet vismut?
  3. Viste ikke at man bare kunne bestille tennheter fra utlandet slik. Rogne våpen har jeg snakket med for noen år siden, dem var ikke intresert i bryderiet med å skaffe tennhetter i det hele og store og mente at hjemmelading var en farlig affære og at jeg heller skulle kjøpe ferdigrulla ammo. Handler ikke der lengre.
  4. Hjemmelading har desverre ikke
  5. Hei, har en oppskrift på jaktpatroner der jeg trenger elten Winchester 209 eller Nobel U-688 . Finner ikke mer av disse, noen som vet hvor de finns eller eventuelt om det er noen andre hetter som har tilsvarende effekt og trygt kan benyttes som erstattning?
  6. Midway har ikke på lager desverre. Noen andre som kannskje har slikt inne da?
  7. Hei, min far har en Halvauto Remington Model 1100. Hagla er 35 år gammel og skutt mange tusen skudd med. Idag på jakt knakk en tapp på sluttstykket som tar tak i hylsa for å kaste den ut. Går bare å skyte ett skudd av gangen nå og så ta hylsa helt ut selv. Noen som vet hvor man får kjøpt denne delen? Eller vet om noen som vet. Linker, telefonnr osv er kjærkomment velkommen på bildene ser dere denne tappen jeg mener. På forhånd takk for hjelp
  8. min far har jaktet der siden han kunne gå og har ikke sett så mye fugl på 20 år.
  9. Kommer tilbake fra 10 dagers jakt på Senja. Rypa der var skjær som bare det, vanskelig å komme innpå om du ikke går slik at dem sitter rett bak en høyde eller noe slikt som gjør at du kommer litt brått på. Rypa hadde stort sett plukket seg hvit. Noen mer en andre, men også noen liryper som var helt brune. Vi så tildels enorme flokker, alt fra 30-200. disse kan man bare glemme å komme på hold på. Det er alt for tidlig for at rypa er så skjær, men det har med det tidlige snøfallet som kom. Og da plukka rypa seg hvit og skoogrypa trakk opp i fjellet og blandet seg med fjellrypa og det gjorde disse blandingflokkene vrien. Vi skjøt 4 ryper i en flokk som kom susende over hodet på oss, 2 av hver sort datt. Men fjellrypekull på rundt 5 fugler gikk å komme innpå, samme gjelder med skogrypa og, dem som ikke var blandet var grei å ha med å gjøre. Enkeltfugler og par var det som gjorde at vi fikk noen i sekken Vet ikke om dette kan være tilfelle der du har jaktet da, men du kan jo sammenligne. Snø under smelting gir alltid dårlige forhold. Så forøvrig sykt mye fugl
  10. Hei. Skal på jakt i Sverige og kjører forbi svinesund. Tenkte å kjøpe forniklet blyhagl der. Noen som har peiling på om noen har det der? Og tennhetter?
  11. Hei. Noen som har noen ladedata som passer til Armusa hylser i 12-70? Må også funke med Una 65/VP 65 Skal lade bly i størrelse norsk 5. (Skal lades og brukes i det svenske landet på andre siden av grensen) Har hylser, wads, tennhetter og hagl. Trenger en type krutt som er egnet til å bruke under høstjakt når det er litt kaldere i været. har før ladet med vv pistolkrutt, men har lyst å prøve noe haglekrutt. Tror disse Armusa hylsene er Cheddite. Patronene skal brukes under rypejakt både i tett kratt/skog og på fjellet.
  12. Hei. Noen som sitter med kunnskap om forskjellen på Winchester 209 tenhetter og Remington 209 tennhetter? Lurer på om Remington er kraftigere eller ikke? Oddgeir
  13. Oddgeir

    Tennhetter

    Hvor stor forskjell er det på Winchester 209 og Remington 209? Tenker på om jeg må justere ladningen mye ved å endre fra Winchester til Remington.
  14. Takk til Kobble for hjelp. Da blir det jaktammo til rypejakta og
×
×
  • Create New...