Jump to content

Sako 30-06

Members
  • Content Count

    3,877
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

15 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Noen varianter av stekt fisk, alle oppskriftene er til ca. 4 personer: Klassisk seibiff Ta en halv til en boks rømme og rør opp med litt eddik og sukker. Rømmesmaken skal spisses litt av eddiken, og det hele skal rundes av sukkeret. Et typisk "smak til"-prosjekt. Skrell 2-4 løk og skjær i skiver. Alt legges i steikepanna og steikes til det har krympet og blitt godt brunet. Strø på litt salt og slå over en dl eller to med vann og la dette stå og surre på svakeste varme. Sett over potetene. Bland 2ss hvetemel, 1/2 ss finsalt og noen drag med pepperkverna, tøm på en middagstallerken T
  2. I gamle dager pleide man å si at spekekjøttet var ferdig når gjøken gol. Da ble det gjerne hengt opp i slaktetida og hang på stabbur uten varme. Et rådyrlår, eller enda "verre", en rådyrbog er mindre og magrere enn et lammelår og vil nok være ferdig noe før den tida. Men skikkelig speking tar tid, ikke vær for utålmodig og ikke prøv å speede opp prosessen. Da får du salt tørkakjøtt istedenfor spekekjøtt. Jeg for min del går og ser til spekekjøttet sånn dann og wann, godsnakker med det og stuller litt med det, men jeg ville ikke regnet med å ha det ferdig før godt utpå ettervinteren/våren. Ti
  3. Da er hodene i hus (fikk de tre siste halve som butikken hadde i dag ) og til vanning. Imorra blir det til med koking, rensing åssåvidere. Man glær sæ allerede (til å være ferdig...)
  4. Sako 30-06

    Whisky

    Til en avveksling fant jeg ut heromdagen at jeg måtte prøve noe nytt fra den norske pusheren. Ei flaske med The Singleton fant veien ned i handlekurven da jeg likevel var innom for etpar krukker vin til søndagsmiddagen, og litt av innholdet befinner seg i et glass foran meg nå. The Singleton er fra Speyside, og har en del av Speyside-elegansen. Den er relativt mørk, nesten kobberfarget og betydelig fyldigere enn de Speyside'ne jeg omgås oftest (Glenlivet og Cragganmore), men det er ennå et stykke igjen til den kan sammenlignes med freksempel The Macallan (som absolutt er i søteste og fyldi
  5. Det skal du ikke se bort fra. Jeg har skutt endel gås med 50gr Rhino ladet til 950+ m/s, og selv i den hastigheten så jeg ingen tegn til fragmentering av kula. 5.7mm høl inn, 11.5mm høl ut. Jeg vil derfor tippe at ei .228" Rhinokule ladet til rundt 800 m/s vil være ganske så skånsom med maten. Det er klart, hvis kula gikk i bein, fant jeg beinsplinter og annet søl et brukbart stykke utafor selve hølet, men det er en ganske annen sak og hadde nok mer med kulehastigheten enn med kulekonstruksjonen å gjøre
  6. Sako 30-06

    Whisky

    Kanskje litt sterkt sagt, men nok ikke veldig langt fra sannheten. Whisky, derimot... Fornuftige, fornuftige mennesker. Selv sitter jeg med en ørliten Cragganmore for å mote meg opp før arbeidsuka starter på manda's morran...
  7. Nei, ikke mer enn jeg har vurdert V-Max på bøffel, elefant eller annet farlig, hardskutt vilt. Hvis du leser den første posten i denne tråden, er anbefalt kulevalg nokså godt beskrevet: Og du, Stykkjunkeren: Det der du beskriver var sikkert gangbar mynt på din tipp-tipp-ogsåvideres tid. I dag regnes det som like "sportslig" som å fòre inn rådyret og skyte det mens det står til knes i djupsnøen og gomler rynkete fjorårsepler, kålblekker og visne gulrøtter. Jeg skal være forsiktig med å stille meg til doms over andres jakttøvelse, men sånt er ikke helt min form for trolljakt.
  8. For å sitere fra filmen: Trur du på Gud eller Jesus eller noe sånt? Ikke? Bra.
  9. Da var det på tide å bumpe denne tråden. VG melder i dag om den første trolljakt-dokumentaren Dette er en film som alle jegere bør se, kan den bli like populær som Kristoffer Clausens filmer, tro? Min naturlige beskjedenhet forbyr meg selvsagt å nevne at jeg har fungert som fagkonsulent for produksjonsteamet og var ansvarlig for kontakt mellom teamet og den skjeggete trolljegeren som vi ser glimt av i filmtraileren
  10. En hodelykt beregnet på nattorientering. Silva har hatt endel snadder, men det koster litt. Husk at hvis du skal ha "dagslys" som varer mer enn noen få minutter, bør du se på ei lykt som har et stort, oppladbart batteri. En av mange tester: http://turistforeningen.no/article.php? ... fo_id=2771
  11. Den finnes jo ikke god! Tja, de gustibus non est disputandum, så jeg håper ærlig talt at fyren liker et øl som smaker... eh... ikke etter min smak, framfor et øl som smaker... "like making love in a canoe"
  12. Nå håper jeg for din del at du snakker om den tsjekkiske Budweiser fra Budvar, ikke den amerikanske "Bud" fra St. Louis http://www.youtube.com/watch?v=Y9cTXl5ApEk
  13. Carlsberg... Tuborg... Jeez, hvorfor ikke drikke Bud Ice, Corona eller Farris? De er alle "like making love in a canoe" Mitt favorittøl for tida er Chimay Bleu, et mørk Trappistøl fra Belgia. Chimay Blonde er også veldig godt hvis man vil ha noe litt lettere. Av norsk industriøl funker Aass' Pale Ale OK, og så har jeg et langt kjærlighetsforhold til Frydenlunds bayerøl. Når det gjelder Fryden-bayer'n er det nok en god porsjon nostalgi og vane med i bildet.
  14. Hmmm... Nå fikk jeg noen -- lett unevnelige -- bilder inni hodet mitt... For jeg antar at det navnet ikke var helt tilfeldig valgt?
  15. Du, akkurat den diskusjonen har vi hatt før, og for å foregripe mer utglidning av tråden skal jeg fastslå at akkurat svaret på akkurat dét spørsmålet er en smakssak, der preferansene varierer en god del. Både hos den som spiser og hos den som blir spist. Me velly, velly solly Tilbake til topic: @wolfhunter: Hvis du tenker på giardia/"beaver fever", er dette en innvollsparasitt som spres via avføring, Den går ikke i kjøttet, men den spres i omgivende vann. Don't drink the water... Det er mulig du blander dette med trikiner som kan finnes i kjøttet på kjøtt- og altetende dyr som gris, se
×
×
  • Create New...