Jump to content

tailgunner

Members
  • Posts

    1,806
  • Joined

  • Days Won

    13

tailgunner last won the day on October 20 2023

tailgunner had the most liked content!

1 Follower

Recent Profile Visitors

1,556 profile views

tailgunner's Achievements

Veteran

Veteran (13/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

504

Reputation

  1. Ja, noe trykkskutt selv. Resten fra gammelt. Trykket går etter alle solemerker ned når man bytter fra plastwad til fiber så det går å ta vanlige data og erstatte med fiber så lenge du har en grei forståelse av hva som er rett høyde på alt oppi hylsa. Selv har jeg forberedt meg på å miste tilgangen på ferdig fiber og har kjøpt hullpipe for å stanse ut selv
  2. Om du hadde 20k å blåse bort så ville jeg heller brukt dem på skikkelig ammo. GGG, fiocchi og selleri&gulrot kan gå bra men sjansen for at di ikke gjør det er for stor til å dømme en rifle nord og ned.
  3. Høres ut som rast for meg. Fått det noen ganger fra færøyene. Ble forklart at man kunne strø på et lag finsalt om man var redd fluer
  4. Astro funker og jeg gidder ikke kjøpe ny peiler når astroen forteller meg hvor hundene står. Et blikk på skjermen så går jeg til standen. Hva mer trenger jeg? En ting skulle jeg hatt og det er en tone for at hunden går ut av stand. Siden jeg ikke glor på skjermen hele tiden så kommer jeg noen ganger frem til der standen var og hunden i nytt søk.
  5. Har ved et tilfelle det siste året funnet ut at å ringe det lokale våpenkontoret her nordpå var uhorvelig mye enklere enn at selger sørpå gjorde det. Dette var snakk om feilregistert hagle og i utgangspunktet helt umulig å løse virket det som. Det ordnet seg på 10 minutter med en annen saksbehandler og en del bilder av våpenet som viste type og våpennummer. Ved et annet tilfelle litt før så hadde jeg kjøpt en rifle og brukt blålappen første sesongen. Våpenkort kommer som regel etter noen måneder men jeg glemte det av helt til neste sesong og blålappen var uleselig. Da viste det seg at den rifla med det våpennummeret var uregistert. For alt politiet viste så fantes den ikke. En telefon til selger så ordnet det også seg. Politiet lokalt har vist seg å være veldig greie folk med sunn fornuft.
  6. Jeg ville ikke gitt meg helt enda, men en tiur er en del kraftigere så klart.
  7. Litt pussig. Jeg hadde tenkt å dele motsatt erfaring med samme kule. Jeg har skutt tre haner de to siste dagene med 80grs SMK. Den første traff jeg vingeknoke på tur inn uten at det hadde så mye å si. De to andre sleit jeg med å finne kulehullene før jeg hadde flådd. Knapt noe ødelagt. Testet å lukke kuletuppen og skyte i aviser men når jeg dro på jakt orket jeg ikke å gjøre det. Forskjellen var ikke stor. Kaliber: 22 ppc Kule: 80 grs sierra mk Ladning : ikke relevant Utgangshstighet: 800 m/s Avstand: 80-150 Resultat: Pent
  8. Det må fuglan vite. De vanlige fjellskiene er 190cm. Hvor lange treskiene er vet jeg ikke. 150 kanskje
  9. Bruk en kraftig stokk til å komme deg rundt med korte treski. Et alternativ er jo å kjøpe slike russiske trugeski.
  10. Ski med feller her og men jeg synes at korte treski bråker mindre. Selv har jeg kappet ned et par natoplank, høvlet de ned og flyttet bindingene.
  11. Ja nettopp. Og det skjedde meg. Jeg var ikke godt nok forberedt og endte opp med en ødelagt leica avstandsmåler. Mye bedre å bare pakke den inn veldig godt i innsjekket bagasje. Det høres sikkert ut så jeg finner det opp men linsa på leicaen min fikk seg en såpass skade at den ikke var brukendes.
  12. "Sikkerhetskontrolløren har myndighet til å stanse gjenstander han/hun vurderer at kan true sikkerheten om bord, selv om gjenstanden står oppført som tillatt, eller ikke er listet i regelverket." Prøv å krangle på den.. Har sikkerhetskontrolløren en dårlig dag? Ditt problem..
  13. Hjelper ikke å ringe å spørre om de har tenkt å følge sine egne regler akkurat den dagen. De har gitt hver enkelt i sikkerhetskontrollen anledning til å bruke skjønn og det går ofte ikke min vei. Og gardermoen er verst..
  14. Pyrodex er svartkrutterstatning men jeg vet ikke av ferdig ammunisjon ladet med det. Jeg tror ikke man får svartkrutt-patroner heller. Hva slags hagle har du?
×
×
  • Create New...