Jump to content

tailgunner

Members
 • Content Count

  1,351
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

tailgunner last won the day on October 10 2018

tailgunner had the most liked content!

Community Reputation

36 Excellent

Recent Profile Visitors

522 profile views
 1. Begynte med hjemmelading.. etter et par år røpet den lokale sjappa at jeg handla for mer enn det lokale skytterlaget. Begynte med å støpe sluker i gipsformer... endte opp med en liten fabrikk med custom-former. Måtte ha en billig bil, patrol... med takgrind, dekk og felg for 20000, skjermbreddere osv så var det en svindyr bil. Barn ja. En jente og en gutt. Perfekt! Trudde jeg var ferdig men det ble et par til og den «billige» bilen ble til en grisedyr 9-seter. Sånn går nu dagan. Har aldri gjort ting halvveis. Bortsett fra båt. Jobber på sjyen og hjemme trenger jeg bare en stødig balje for å dra ei koking👍
 2. Min cz startet sitt liv som Carbine i 7,62x39 og fikk ny stokk og ekstra løp i 22 PPC USA. Etter noen år så har jeg funnet ut at lette helmantel og v-Max er tingen siden jeg ikke finner noen kuler med god bc som holder sammen i fugl. Det blir mye splætt uansett. Vurderte 6mm ppc en stund men utvalget i helmantel er så dårlig at jeg ikke orker det. Vurderte grendel også men da begynner vi å snakke rekyl i den lille rifla og jeg vil ha tilnærmet null for å se innslag i målet. Mulig jeg burde hatt en 222 for enkelhets skyld..
 3. Jeg bruker nå min jevnlig i alle fall. Kunne byttet kaliber men vil fortsatt ha cz 527. Mine har hatt frittliggende løp og klaringen mellom okular og hevarm kunne ikke vært mindre. Det har du rett i men sett på den positive siden så ser det bra ut med x50 objektiv.
 4. Fjellrypa har jo bittesmå fileter så de er jo nesten ferdig før du rekker å få skikkelig stekeskorpe. Skal du brune i flere omganger og legge utover en ovnspanne så la de hvile litt så alle har noenlunde samme temp før ovnen. 200 grader i 5 minutter er nokk i min ovn med heftig varmluft. Da er de rød/rosa
 5. Ikke ta bort tre! se om sprekken blir større med litt manipulasjon. Bruk epoxy av den tynnflytende varianten med lang tørketid og fyll i litt etter litt ettersom det trekker inn. Klem sammen når den ikke super mer.
 6. Har litt over 400 stk .224 scenar. Byttes gjerne i helmantel.
 7. Lurer på at det var en slik som sto for salg hos Pettersen våpenforetning utenfor Harstad. 308 var det i alle fall og kunne deles på et blunk. Pent brukt.
 8. Lokale sjappa her har😉
 9. Skriver til og med fritur Stuert på ankerhandterer!
 10. Går fint som bare det. Har 4 barn fra 1-9 år og jobber skift. Kjærringa kan levere unger i barnehage og skole mens jeg er langt til fjells med hunden. Som regel rekker jeg ned i tide til å hente unger og få i gang middagen. Kjærringa har sin hobby som tar litt tid og da stiller jeg opp så godt jeg kan de dagene hun trener og arrangerer. Da er det lett å ta seg tid til en langhelg med jakt eller fiske uten å få dårlig samvittighet. I september og oktober i fjor hadde jeg mest sansynlig i snitt 5 dager i uken i 5 uker på jakt og jeg gikk ned 8 kilo. Frituren etter var jeg sikkert nede på 2-3 dager i uken. Planlegging er viktig for meg. Alt av store prosjekter gjøres helst i mai og juni og når opptreninga starter for fullt er poteten i hus, båten tatt opp, kjærringa smurt opp skikkelig og hus og hage er ryddet.
 11. Det ligger litt penger i å få den pen og da er ikke en gammel mauser så attraktiv. Jeg kjøpte selv en penere Oberndorfer for lommerusk hos en forhandler.
 12. tailgunner

  Speking

  Nix. Varmrøykingen har drept det som skal være i kjøttet for at spekeprosessen skal kunne starte
 13. Makes a mess with the rabbit but if you place the bullet high and away from the back and tigh you only loose the meat on the front entrance. The goose looks whole when you pick it up. If you open up the entrance hole you will find a 2 inch crater a couple of cm inside. Thats my experience but I have 2 friends also using v-max bacause of the effect. No more chasing goose that flew 50-100 meters before dying.
 14. I’ve used 40 grs v-Max in 1100 ms for goose and hare. Works really goood if you place the bullet behind the filets of the goose and straight on the hare. The bullet expands rapidly without destroying the meat. It just «disapeares» inside the target. I will continue to use is for goose bacause of the fear of ricochets.
 15. Jeg hadde tenkt å foreslå nettopp global og mac. Det er er greit steg videre uten at det blir for dyrt. Jeg har selv brukt den samme mac'en i 13 år og den holder veldig godt. Min er en 20 cm kokkekniv. Skaftet på mac'en passer meg bedre enn globals siden jeg har store hender og liker å holde langt frem. Edit: 13 år som Kokk/stuert. Fått mye juling altså.
×
×
 • Create New...