Jump to content

magnum_mauser

Members
 • Content Count

  558
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

magnum_mauser last won the day on March 14

magnum_mauser had the most liked content!

Community Reputation

61 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Mitt innlegg hadde ingenting med det bidraget som omhandla rensing av vann å gjere! Det var eit tilsvar på eit halvsurt og forgubba tilsvar som var omtrent som dette "kvifor gjere alt so vanskelig, kva er galt med god gammaldags kvikk lunch og nøtter" Eg skal ikkje ta meg den friheita at eg tilegner deg meininger du ikkje har, då forventer eg det samme frå deg.
 2. Eg vart tipsa om bjørnebrød som eg nevnte tidligare i tråden. Eg bakte det og delte det opp i små porsjonsstykker og la i frysen. Når eg får telefonen om eit ettersøk, so plukker eg med meg eit par biter bjørnebrød. Og då har eg nok energi i reserve, hvis søket blir langvarig og fysisk krevjande - so fremt eg passar på at eg også får i meg nok vann undervegs.
 3. Det er so rart med lokkejakt, ein kan ha mange turer på rad uten at ein ser snurten av rev. Eg har forøvrig ved fleire tilfeller kom på post der allerede reven er på plass, og når eg begynner å lokke - so får eg ingen reaksjon. Men so plutselig løsner det, og reven kjem som ein strek etter 2 minutter og det heile framstår som enkelt. Men etter eg begynte å (på papiret hvertfall) bli voksen, med unger i hus osv, so er åtejakt ikkje aktuelt for min del - eg ofrer ikkje nattesøvn for rev. Då er lokkejakta blitt ein ufattelig spennande, og i perioder effektiv jaktform. Eg har forøvrig lasta ned appen til norges jeger og fisk, samt eg har ein liten høgtaler eg kobler til, og har planer om å prøve den ein kveld. Men eg høyrer jo at eg vil ikkje få like høg lyd med det oppsettet, som eg får med fløytene mine. Men det er kanskje høgt nok? Reven har jo over snittet god hørsel.
 4. Eg reknar med det er andre her inne som også likar å prøve seg på lokkejakt etter rev 😀 Tenkte vi kunne ha ein tråd der vi deler opplevelsane våre for denne sesongen. Eg har vore avgårde tre ganger siste veka og lokka med pusepip. Eg har fått fram rev samtlige ganger, men dei to første gangane kom eg ikkje til skudd fordi det kom hjort å jaga vekk reven før den kom innanfor skuddhald 😶 Men i dag tidleg lukkast det og eg feķk ein flott hannrev. Eg brukar forøvrig ei fløyte som heiter migthy mouse fox call, andre som har erfaring med den? Eg kjøpte den for sikkert 10-12 år sidan, so eg anar ikkje om den eksisterer enda. Eg vant ein skytestokk for eit års tid siden, av den typen til ståande skyting med støtte både framme og bak. Og eg må seie at eg vanvittig godt fornøgd med den! Eg skyter godt nok med den til å plassere skuddet i bogen på ein rev på 160-170 meter. Til smygjakt på hjort og lokkejakt på rev er denne rett og slett suveren! Del gjerne bileter, erfaringer og spørsmål.
 5. Info om rigbyen finner ein på finn.no - finnkoden er 184348125 hvis du har ei dobbeltrifle (sideligger) i 9.3x74r eller mindre og er interessert i å bytte - ta kontakt.
 6. Langhold har aldri interessert meg, men eg jaktar og skyter sopass mykje at eg er komfortabel med å strekke holda innanfor rimelighetens grenser - det er mine egenskaper og kompetanse, samt mine våpen's begrensingar som avgjer kor lange hold eg skyter på. Eg har f.ex 9.3x62 og med dei to kulene eg bruker (nosler og oryx) so har eg i følge produsentane ekspansjon ut til omlag 300 meter, men då byrjar hastigheten å bli so lav at ein i følge produsent ikkje får tilfredstillande ekspansjon. For dei med erfaring: hvis ein har den nødvendige kunnskapen (etikk og moral vedrørande jakt på lange hold er ikkje relevant her), kor lange hold kan ein skyte med f.ex 6,5x55 og 308 og samtidig være sikker på at ein har nok anslagsenergi og ekspansjon til at kula gjere jobben skikkelig - og dyret blir avliva på ein ryddig måte? Og får ein merkbart meir marginer med å gå over til f.ex 6,5-284 kontra 6,5x55 m.tp dødlige skudd på lange hold? Eller må ein over på kaliber som 300 win mag, 338 laupa osv?
 7. Hvis du har gjort dette med eit porsjonsstykke med biff, blir overflata so tørr etter 1 døgn at den må skjerast rein?
 8. Er her folk som har erfaring med dette? Eg har tidligare forsøkt med heil entrecôtefilet som eg har pakka inn i osteklede og lagt på rist i kjøleskap i inntil 60 døgn. Ein må då fjerne den ytterste "hinna" då den er svært tørr. Men kjøttet får ein utruleg konsistens, lukt og ikkje minst smak- vell verdt ventetida synes eg. Eg har også forsøkt ein metode som eg leste om på nett, usikker på kva ein kallar dette på norsk, men her framskynda ein prosessen ved å drysse kjøttet inn med salt og lar det derettef ligge på rist i kjøleskap alt frå 1 time til 1 veke - dette gav også gode resultater. Vakumpakker har lenge stått på ønskelista og her får ein poser meint til dry aging, som kunne vore spennande å prøve. Andre som holder på med langtidsmodning av kjøtt? Hvis ein går med planer om dette, vil eg for husfreden sin skyld anbefale å ha eit eiget kjøleskap til nevnte formål - øverstkommanderende i heimen synes ikkje det var kult å ha svær kjøttstykker liggande på rist i kjøleskapet i vekesvis 😂
 9. Raufoss premium 16 er eit skap som du får til 8000 hvis du forhandler litt 😉 Det er 151 kg so ein slepper å feste det. Og i mitt har eg 6 langvåpen, noko ammo og litt ymse - og då er det igrunn ikkje plass til noko meir.
 10. Og det er av stor betydning på ei investering på den nette sum av 3000 kr?
 11. Kan du seie noko om dine vurderinger av skummringsegenskaper? At den ikkje er på høgde med kvalitetsoptikk seier seg sjølv, men hvis den duger opp mot sikter i middelsjiktet, so kunne det vore interessant.
 12. Eg laga Bjørnebrød (heimelaga energibarer) tidligare i vår og bruker det som energipåfyll/snack på fjellturer med høg intensitet. Mykje energi i ein liten bit, og smaker uforskamma godt 😉 https://www.utemagasinet.no/turmat/energibarer-som-ikke-fryser
 13. Eg trenger ikkje skjefte, løp eller sluttstykke - kun låskassa. Har du for salg, eller veit om ein butikk som har - send meg gjerne ein pm.
 14. Er du sikker på at Hellstrøm sine panner kjem frå Mauviel? Eg har ei Hellstrøm sauté-panne i karbonstål. Hvis eg ikkje hugser veldig feil, har den DeByer sin logo i ein liten silikonklump på håndtaket.
 15. Eg føler med deg! Eg er i utgangspunktet veldig glad i min bedre halvdel! Ho er ei fantastisk og ressurssterk dame! Men på kjøkkenet er ho ei vandrande katastrofe 😶 Ho har ødlagt so mykje godt kjøkkenredskap at eg blir kvalm berre av tanken! Det toppa seg då ho øydla ein japansk kokkekniv som kosta eit lite stadsbudsjett ved å skulle skjære fenalår med den. Den var mykje skarpare enn ho forventa og kniven gjekk momentant i beinet på fenalåret og bladet sprakk 🤢🤢🤢 Eg hadde for ordens skuld fleire gode knivar på ein magnet på veggen, som ho hadde fått beskjed om å bruke. Men ho måtte sjølvsagt rote seg ned i ei skuffe å finne juvelen min, som låg pent innpakka og sodomere den til det ugjenkjennelige 🤢
×
×
 • Create New...