Jump to content

magnum_mauser

Members
 • Content Count

  597
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

magnum_mauser last won the day on August 31

magnum_mauser had the most liked content!

Community Reputation

104 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Som ettersøksjeger veit eg det at min oppklaringsprosent ville vore høgare dersom folk skaut skudd nr 2 og 3 hvis dei var i tvil på første skuddet. So eg meinar du har gjort heilt rett, skyt til dyret detter eller du er 100% sikker på at du har plassert eit skudd der det skal stå.
 2. 😂😂 Her i huset har ØKH skissert følgande generelle innvendinger: - rev skal ikkje leggast i frysen i påvente av skuddpremie før det er avklart med ØKH. - organ som hjerte og lever skal ikkje leggast i kjøleskapet eller i vann på vaskerommet uten at ØKH er informert og forberedt. - fluesneller eller patroner - sjølv ikkje fornikla, skal ikkje på noko tidspunkt oppbevarast på nattbordet.
 3. Min erfaring er at dersom hjorten ikkje har fått lukta av eller på andre måter er klar over at her er mennesker, velger dei sine naturlige trekkruter ut av eit område, dersom dei får hund etter seg - og farten er gjerne lav/moderat (basert på eigne erfaring med tjt). Men hvis hjorten merker at der er mennesker i tillegg til hunden, er det tilfeldig kor dyra går, og farten er gjerne høg.
 4. Eg skal forsøke å ikkje framstå som ein party pooper, det her er meint som vellmeinande råd og innspel. Har du lyst, har du lov! Sjølv har eg 416 rigby - fordi eg hadde lyst! Men har du erfaring med rekylsterke våpen frå før? Hvis du har det, so veit du kva du går til. Men hvis du ikkje har det, vil eg anbefale deg å prøve litt forskjellig før du velger kaliber. Min erfaring er at kaliber som 9,3x62 og 375 h&h i våpen med kurant vekt og form er kaliber som dei aller fleste vil klare å handtere, dvs skyte godt og avslappa med. Men det er alikevell eit betydelig hakk
 5. Takk for hjelpa, no er eg tilbake til slik det var, einaste minuset er litt sprø farger 😝
 6. Min it-kompetanse er ikkje all verden, so det er mogleg eg spør dumt no. Men korleis får eg tilgang til meldingane mine? Eg fekk ei ny melding i dag, men eg rakk ikkje klikke på varselet og vekke var den. Eg bruker mobiltelefon og den funksjonen der ei kunne gå inn på eigen brukar og meldingarer vekke hjå meg.
 7. Løfter denne her litt. Eg rusler ofte ut etter hjorten på ettermiddagen og setter meg nærme trekkrutene hjorten bruker til dyrka mark. Eg liker å være ute i god tid og bli gjerne sittande på post i 2-3 timer, og då trenger ein eit eller anna slags form underlag å sitte på. Stolsekk har eg og synes den fungerer greit nok, hvis underlaget er greit - men den eg har behandler ikkje rifla fint. Det klinker og dunker mellom metallet på stolen og børsa, so bruker eg den, er alternativet å bære børsa i handa. Eg har også ein liten stol som eg kan feste til ein sekk, den fungerer greit igru
 8. Ein bekjent av meg knakk kolben i pistolgrepet på sin r93 lux og forsøker fortvila og skaffe seg eit nytt skjefte. Er det nokon som her inne som tilfeldigvis veit om ein forhandler eller privatperson som kan ha eit lux skjefte til r93 liggande?
 9. Eg vil tru at når det er nærme bebyggelse og dei er vant til mennesker i nærheten burde det ha mindre og sei - det er berre å komme seg på post 😉
 10. No sitter du i ein jaktstige og vitringa frå deg blir mindre, men du må uansett gå fram til posten din. Og då har du satt lukta di i terrenget, og det trur eg dyra merker. Vi har som fast regel i det terrenget der vi er 2 stk som jakter hjort, at vi er maks 1 til 2 ganger i utmarka på jakt kvar veke. For sjølv om vi ikkje skremmer dyr når vi er på jakt, so sprer vi menneskelukt over alt, dyra merker det og trekker seg ut av området. So ved å gå til samme posten og sitte dag etter dag, trur ikkje eg er optimalt. Men det er min subjektive meining, det kan godt være du sitter på posten i kveld ig
 11. Hei folkens, eg er på leit etter ein liten vadmelssekk med tynne reimer i skinn. Har leita litt rundt på nett utan å finne noko som appellerte. Nokon som har tips?
 12. Eg snakka med ein kar om denne seinast i går. Dei hadde begge størrelsane og brukte den minste til og dra kalv og fjorddyr, den største til voksne dyr (hjort) - og dei var veldig godt fornøgde med sine.
 13. Dette er ein skotørker som blåser luft som er oppvarma, ikkje veldig varmt men litt meir enn lunkent.
 14. Vi har fått skotørker i hus, småtroll krever ymse investeringer 😂 Skikkelig klamme alfa bever bruker jo gjerne 2 døgn på å bli skikkelig tørre innvendig. Eg lurer derfor på om det er innafor å bruke skotørker på jakt/fjellsko med skinn/lær? Eg hugsar at når eg kjøpte nye jaktstøvlar for mange år sidan, sa selger at eg måtte være veldig forsiktig med varme, ein skulle for eksempel aldri la sko med lær stå på golv med varmekabler.
×
×
 • Create New...