Jump to content

Lokking av rev.


Malle

Recommended Posts

Har denne fløyten her: Hubertus-Rehfiep.JPG

kan den fungere på reven?

isåfall skal jeg stramme den mye, eller lite?

 

tenkte jeg skulle prøve denne på premiere dagen, men hvis det ikke er noe vits å prøve den, posterer jeg heller uten noe lokkelyd på et grasjorde med mauseren som selskap :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Var en tur i jakt-tårnet en kveld for å se etter hjortevilt. Da rådyrbukken stakk ble det litt kjedelig, så jeg tenkte jeg skulle prøve å lokke litt på reven, bare for morro skyld (hadde ikke med våpen)

 

Hadde ikke særlig store forventninger, har verken skutt eller lokket rev før :roll:

 

Prøver noen pip med nordik-predator fløyta, etter 1min ser jeg noe mistenkelig på andre siden av jordet. Der står "Mikkel" og ser rett på meg! Jeg prøver noen pip til, og mer skulle ikke til før reven kommer løpende tvers over jordet og stopper å perfekt hagle-hold!

 

Tar meg en tur opp i morgen kveld hvis jeg får tid, og da tar jeg med hagla :)

Link to comment
Share on other sites

ABC Fritid (på Røra/Inderøy) selger Nordic Predator og en del andre lokkefløyter, Jakt&fangstbua (Langvind, på Steinkjer) selger Crit'r Call.

 

Årets første lokkesekvens med Crit'r Call dro inn en illsint mår som holdt på å hoppe rett i fanget på meg, kom på 3-4 meter... Jeg satt 30 meter unna han som lokka, så måren var fokusert på lyden og ikke meg...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ser tidligere i tråden at noen var skeptisk på å forhåndsbetale på gamecall.se.

Kan avkrefte dette, bestillte og forhåndsbetalte noen varer av de igår, de ble også postet igår.

Bestillte bla. Sam's european crowcall FT2, fikk mail fra de samme dag med flere dokumenter som inneholder bruksanvisning/blåseteknikker, og et par filer med lydklipp.

Link to comment
Share on other sites

Akkurat kommet inn etter en tur ut for å forsøke å lokke rev. Har ikke sett rev her i området på snart 4 uker, så jeg hadde ikke de store forhåpningene. Gikk et stykke oppenfor hytta på et myrområde. Satte meg i en bakke med utsikt over ei lita myr samt noen fjell nabber. I dag hadde jeg bestemt meg for å prøve Buttoloen. Laget kontaktlyder. Etter ca 10-15 min så jeg noe oppe på den ene fjellnabben ca 90 m fra meg, jo det var rev. Den stod i siluett mot himmelen, hvor lenge den hadde stått der aner jeg faktisk ikke for jeg var opptatt med å holde utgikk i en litt annen rettning, men den hadde nok ikke stått der lenge. Men det var veldig vanskelig å sitte stille pga en hel horv med mygg så det kan godt hende at den hadde oppdaget meg. Så snudde den og ble borte, jeg gjorde noen forsiktige trykk på Buttoloen, da kom den til syne igjen og satte seg ned og så direkte mot meg. Lot mygg være mygg og håpet at den skulle komme litt ned på myra slik at det ble sikker bakgrunn for et skudd, men det ville den ikke, så ble den borte. En fantastisk opplevelse sån på tampen av ferien. Lokking funke som bare det, men hvor og hvordan du plasserer deg er avgjørende.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Synes personlig at nordik predator pipa langt fra er den optimale lokkefløyta for rev, ikke fått no greie på den. Derimot har crying bird pipa fra nordik virka bra.

Var ute etter bukken nå for noen dager siden, men ingen bukk kom. Tenkte at jeg skulle avslutte med å lokke etter rev. Prøvde crying bird pipa, og dro en serie på 20 sek tenker jeg. Etter 2 min kom reven ut på jordet, og satte seg. Tok noen forsiktige toner, og den kom direkte mot meg. Fikk skutt`n når den var på 120m. Var ei tispe på 5,7kg.

Vel tilbake i bilen la jeg reven på en søplasekk, og hørte vel at det gikk i sentrallåsen på bilen. Smekka igjen bakluka og hørte at døra gikk i lås. Det viste seg at nøkkelen lå under søplasekken, og da jeg la inn reven så gikk låsen på. Satan, låst ute av en død rev, kjenner ingen andre enn meg selv som får til sånt. Det var da regnet kom, et av disse skybrudda som vi har hatt så alt for mange i sommer. Sto der i mørket da og ble bløtere for hvert minutt som gikk, ja, livet kan være herlig! Falken brukte 1.5 t for å få opp døra, og dyrt ble det å, men det er en annen historie.

Har prøvd endel amrikanske piper, og de jeg har prøvd har virka bra. Snakker nå om hareskrik piper. Vet ikke hvorfor, men det blir liksom en mer naturlig lyd enn av nordik predator synes jeg. De pipene jeg har kjøpt er fra gamecall.se, et bra firma med utrolig rask levering. Anbefales!

Link to comment
Share on other sites

Vel tilbake i bilen la jeg reven på en søplasekk, og hørte vel at det gikk i sentrallåsen på bilen. Smekka igjen bakluka og hørte at døra gikk i lås. Det viste seg at nøkkelen lå under søplasekken, og da jeg la inn reven så gikk låsen på. Satan, låst ute av en død rev, kjenner ingen andre enn meg selv som får til sånt.

 

:lol:

 

Jeg har ikke klart dette ved hjelp av død rev, men hvis denne tråden hadde handlet om død fisk skulle jeg ha fortalt hele historien :wink:...

Link to comment
Share on other sites

Prøvde Nordik predator pre tuned for et par dager siden. klarte å lokke inn min første rev med den. såg den var svært nysgjerrig og den kom inn fra langt hold. felte den på ca 120 meters hold.

 

Blir nok ikke den siste dette. er mye rev i år..

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...

Skal kjøpe meg en revelokk nå. Men er veldig usikker på hvordan type`?

Har tenkt og sette opp et telt og ligge og lokke rev fra teltet, skal plasere det på en stor åker hvor det paserer rev daglig. Bor i tromsø området. Hvilken fløyte er den beste på markete nå for tiden og lettest og bruke for en nybegynner. Er det mye trening og bruke en sånn ? og skal man blåse i fløyta lenge , og hvor lenge opphold? Er egentlig helt blank på dette området, skjøt min første rev i helga så har fått stor inntresse for lokke jakt på rev.

Link to comment
Share on other sites

Holder til i nærheten av Oslo, og har hatt et par år bak meg med åtejakt på et jorde. Skaut et dusin rev med en kamerat i fjor vinter, men tenkte å flytte jakta inn i skogen i et småviltterreng noen kilometer unna kulturlandskapet. Har hørt at det er vanskelig å få rev på åte midt i skauen, så vi tenkte at vi skulle lokke litt. Har Nordik Predator-fløyta og har sett filmen av Mikael Tham hundre ganger, så jeg begynner å skjønne prinsipper rundt postplassering, vindretning etc. Spørsmålet til dere eksperter er når på døgnet det funker best å lokke til de forskjellige årstidene?

Link to comment
Share on other sites

Lokking av rev funker stort sett hele jaktsesongen. Men blir bedre utpå vinteren og mot slutten av sesongen og parringstiden. Det har nok noe med at da er det vanskeligere for reven å finne mat og da er et hareskrig meget innteresangt for reven. Han tenker, lettvint mat. Når på døgnet som er best er nok på morgenkvisten i grålysningen og på ettermiddag/kveldstid rett før mørket kommer. Så har vi kveld/natt når det er snø og fullmåne. På disse tidspunktene er reven mest aktiv og er dermed de beste tidspunktene for lokkjakt på rev. Har lokket inn rev både med Nordik Predator fløyten og Buttoloen. Meget spennende jakt. Nå til helga skal jeg ut en tur tidlig på morgenkvisten i et nytt terreng hvor jeg ikke har jaktet før, hvis været blir sån passe bra, skal prøve lokking der. Ser frem til det.

Link to comment
Share on other sites

Blir nok og kjøpe cirt`R-Call standar fløyte, den ser veldig enkelt ut og bruke og det følger en instuksjonsfilm med for 249 kr.

Har noen erfaringer med den?

 

 

http://www.jaktogdvd.no/butikk/k/Jaktutstyr

 

 

Jeg har den fløyta! lærte meg og lokke sånn som dem gjør på filmen etter 10 min. har ikke prøvd den på rev ennå, men den ser ut som den funker :o

Link to comment
Share on other sites

Hva er forskjell på peewee fløyten og cirt`R-Call fløyten?

 

 

Begge heter jo critrcall.. Pee wee er mer spiss og låter ikke så høyt som critr call standard. pee wee er mindre i størrelse også. Etter min mening er pee wee fløyten mye lettere å få bra lyd i enn standarden, som må trenes litt med for å få et bra resultat.

 

leste et sted at pee wee er den mest kopierte fløyta for hareskrik. ikke uten grunn det!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ja.. Hva gjør man når det ligger en fersk sjøldaua elgku på jordet, og reven er så proppfull av elgkjøtt at den gir blanke faen i om en "hare" ligger å sloss for livet borti skogkanten :mrgreen:

Elgen var enda varm, har kontakta viltnemda som egentlig ikke hadde noe særlig lyst til å gjøre noe, dem sa jeg skulle skyte så mye rev jeg klarte på den :twisted:

Tenkte å ta en tur i ettermiddag. var rev da jeg kom i dag tidlig,men den trakk inn i skogen utenfor hold..

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Hei

 

Har kjøpt critrcall fløyta men får ikke til hareskriket slik som på dvden, etterligner hånd og blåsebevegelser så godt jeg kan uten hell.

Noen som har hatt samme problem som kan gi noen tips?

 

Har og lest at dette ikke er beste tiden å lokke på da reven har mange mørketimer å lete etter mat på nå.

Er det noen som har hell med lokking på denne tiden?

Link to comment
Share on other sites

Får lyd men klarer ikke å få til den grusome vibrerene greia de avslutter hvert skrik med på dvden.

Når jeg gjør det høres det mer ut som en vanlig fløyte som noen overhodet ikke klarer å spille på.

 

Vanlig muselyder klarer jeg uten problem å lage.

Link to comment
Share on other sites

Vibreringene lages ved hjelp av kjeven og pusteteknikker. Litt vrient å få til med det første. critrcall standard er nok litt krevende. men til gjengjeld låter den høyt pg fint.

 

fikk min red river bandit her om dagen. Dette er den mest realistiske fløyta jeg har hørt tilnå. den låter høyt nok og er meget lett å bruke..

Link to comment
Share on other sites

Vibreringene lages ved hjelp av kjeven og pusteteknikker. Litt vrient å få til med det første. critrcall standard er nok litt krevende. men til gjengjeld låter den høyt pg fint.

 

fikk min red river bandit her om dagen. Dette er den mest realistiske fløyta jeg har hørt tilnå. den låter høyt nok og er meget lett å bruke..

 

Tenkte nok du ville bli fornøyd med den ja, kjempefløyte!

Tror jeg har fått inn 4 rev på den så langt.

 

Bestilles på www.Gamecall.se

 

Når det gjelder lyd, så har jeg et fint eksempel på hvordan man bør høres ut her..

 

http://predatorquest.com/tvepisodes.php

Gå inn der og se på de episodene, han karen har vunnet masse lokkekonkurranser og greier borti der, veldig flink men også VELDIG amerikansk :lol:

Link to comment
Share on other sites

Ikke heng dere så voldsomt opp i om dere ikke får fløyta til å låte akkurat som på dvd'n. Er ingen fasit på hvilken lyd man bør lage for å få frem reven. Jeg tror faktisk alle klarer å lage lyder som vil kunne få fram en sulten rev, etter kun kort tids øving med fløyta.

Det dere virkelig bør bruke tid og tankearbeid på er hvor dere setter dere ut på post. Vindretning, terrengformasjon, værtype, snøforhold,når på året og døgnet du lokker, mest mulig lydløs adkomst til post uten å vindsette område der du tror reven oppholder seg. Disse faktorene er det som avgjør om du lykkes med den spennende lokkejakta, ikke hvor flink du er til å blåse i fløyta.

 

Skitt jakt :)

Link to comment
Share on other sites

Går jo an å lokke inn rev på annet enn angstskrik av hare å da. Har hatt bra suksess med å etterlikne "muselyder" Reven oppfører seg litt annerledes når den hører lyden av mus, kontra angstskrik av hare. Mindre var og skeptisk for muselyder, for å si det slik.

 

Kommer mer rett og kontant på lydkilden liksom.

Link to comment
Share on other sites

Joda, men musepip funker bare på korte avstander opp til maks et par hundre meter. Innenfor dette fungerer det nok supert!

Med "distress sounds" kan du lokke inn rev fra opptil 2 kilometer unna hvis forholdene er riktige.

Fuglelyder kan også være veldig effektivt har jeg erfart, men også disse har begrenset rekkevidde.

 

Det er sant som du sier at reven kan være litt mer skeptisk til hareskriket, men det er som regel fordi du lokker på kvelden da reven må undersøke terrenget for farer før den kommer helt inn, eller at lokkingen din ikke er helt "top notch".

Selvsagt får du inn rev med en nordic predator en gang i blant, men siden jeg begynte å studere nøye hva amerikanerne gjør, hvilke fløyter de bruker og andre ting som har med lyd å gjøre, har jeg fått inn mye mere rev enn tidligere!

Før hadde jeg inn ca 1 rev på hver 6 stand, nå har jeg hvertfall i snitt 1 rev hver 3 stand, om ikke mer.

Men dette har selvsagt også som Tor Ola sier veldig mye å gjøre med plassering og planlegging, selvom jeg mener bestemt at riktig/bra lokking er viktig dersom du ønsker å få inn mye rev.

 

Følelsen av en stor fin vinterrev som kommer løpende rett mot deg på 40m er det SVÆRT lite som slår :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Ikke heng dere så voldsomt opp i om dere ikke får fløyta til å låte akkurat som på dvd'n. Er ingen fasit...

-//-

Skitt jakt :)

 

Second that!

Når man får til en skikkelig fin lyd, og klarer og lokke inn en rev er det mycket kjipt at du ikke har tenkt nok på plassering, vind mm, slik at reven blir vár deg for tidlig og fordufter... Skjer dette 5-6 ganger på rad er det enda kjipere... snakker av egen erfaring! :shock:

 

Enig med Sigurd2verud at det er SVÆRT lite som slår følelsen av en skikkelig rev som kommer inn på lokk!

Link to comment
Share on other sites

Hei, Jeg har Nordik Predator fløyta og får dårlig med rev. Har lokket inn en rev av sikkert 15 stand.

Hva vil du si om denne fløyta etter din erfaring? Sigurd?

 

Den funker, men er ikke perfekt på noen måte rett og slett. Jeg hadde akkurat samme erfaringen som deg at jeg fikk inn dårlig med rev med den fløyta, men jeg tror egentlig at det var like mye min egen skyld som fløytas..

Gjør som Erikr og kjøp feks den Red river banditen. Fins også veldig mange closed reed fløyter som kanskje er litt lettere å få riktig lyd ut av, men de kan man jo ikke variere like mye da.

Link to comment
Share on other sites

Hei, Jeg har Nordik Predator fløyta og får dårlig med rev. Har lokket inn en rev av sikkert 15 stand.

Hva vil du si om denne fløyta etter din erfaring? Sigurd?

 

Den funker, men er ikke perfekt på noen måte rett og slett. Jeg hadde akkurat samme erfaringen som deg at jeg fikk inn dårlig med rev med den fløyta, men jeg tror egentlig at det var like mye min egen skyld som fløytas..

Gjør som Erikr og kjøp feks den Red river banditen. Fins også veldig mange closed reed fløyter som kanskje er litt lettere å få riktig lyd ut av, men de kan man jo ikke variere like mye da.

 

 

Hva med Crit`r call standard? Hører jo mange skryter av den:)

Link to comment
Share on other sites

Ja critr standard er bra, men vrien å bruke. Kreves mye trening for å få bra lyd i den.

 

Jeg og en kompis har lokket inn flere rever med nordic predator, så den fungerer. Men jeg synes at litt lysere og skarpere lyder er mer realistisk.

 

Ville sjekket ut fløytene til aaron glenn hos predatorpros: yella fella og red river bandit. Dette er gode hareskrikfløyter som er lette å bruke.

 

 

hadde en lokkeseanse her i ettermiddag, men ingenting kom.

Mistenker at det er mye ungrev i området jeg var i. Hadde en rev på 200 meter her forleden som vi lokket med alle verdens fløyter, men den var alt annet enn interessert i revelokken. Den jaktet mus og var nok en ungrev.

Link to comment
Share on other sites

Takk for tips folkens, begynner å få til hareskrik nå :D

 

Er det noen som har tips til hvordan å få til kråkelyder med critrcall fløyta?

 

Prøvde å få sett episodene på Predatorquest linken, men de står bare og loader i flere timer uten at noe mer skjer.

Link to comment
Share on other sites

Joda, men musepip funker bare på korte avstander opp til maks et par hundre meter.

Eller på litt lenger avstand om en legger inn litt mer volum og intensitet enn det som er et "normal" musepip :wink:

 

Gummiblåsene fra PRIMOS fungere bra i så måte. Bare å trykke på og kose seg.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...