Jump to content

joergen_holt

Members
  • Posts

    204
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by joergen_holt

  1. Noen som veit hvordan skinnprisene har vært de to siste åra? Jeg leverte sist i 2014, og da mener jeg at jeg fikk 645,- pr skinn
  2. Gratulerer! For et antall!! Hadde vært gøy å høre hva treffprosenten din var.
  3. Noen som har jakta noe i Vestfold? Har vært mye ute å kikka, både på nye områder og områder hvor jeg har hatt bra jakt tidligere år, men synes det er ekstremt lite fugl å se. Vet ikke om det er noen andre som deler denne oppfatningen?
  4. Jeg lurte på det samme igrunn. Sjøl endte jeg opp med snitt på 656, og er godt fornøyd med det. Hadde også vært gøy å høre snittet andre mårfangere her inne fikk.
  5. Noen som vet når oppgjør fra skinnauksjonen kommer?
  6. Mårfangst har blitt sport http://fotball.aftenposten.no/internasj ... 271707.ece
  7. Rundt 2-3 cm. Har brukt litt forskjellig, både tamponger, men også rein honning. Har da lagt det på ei plate, eller i en boks som passer inn i plastkassen.
  8. Enig, dette var ingredienser som hørtes veldig feil ut.
  9. Gratulerer! Har fått skikkelig sansen for tramp-plater denne sesongen. Fått fem mår denne sesongen med den type utløser og alle har fått et strøkent dobbeltslag. Anbefales!!
  10. Svært nyttige klipp. Aldri sett den sentrifuga før. Tøft Flådde fem mår her forrige lørdag, og lot skinna tørke for lenge med hårsiden inn. Fikk da ei god rift i ene skinnet når jeg skulle få det av tanen. De andre skinnene måtte jeg fukte for å få av tanene. Han nevner i ene klippet at han tørker skinnet med hårsiden inn i et døgn før han snut det. Det synes jeg kanskje var i lengste laget. Vet ikke om det er noen med ytterligere erfaringer rundt dette?
  11. Henta hjem sesongens sjette. Liten hann på 1200 gr. Tatt i plastkasse med Victor 160 med et perfekt dobbeltslag. Åtet var honning og fiken, laugeman sable oil som luktstoff.
  12. Fungerer det bra med einer på denne måten synes du?
  13. Festes slik som på bildet: http://i3.photobucket.com/albums/y88/co ... 461dda.jpg" target="_blank
  14. Prisene på plastkasser i Norge er forholdsvis høy. Jeg forespurte derfor fntpost.com om de hadde mulighet til å levere kasser. Prisene der borte er jo som kjent lavere enn her hjemme. Jeg fikk følgende svar: They are expensive here too.........not that they cost that much, but shipping is very high on them because they are bulky. For guys in the U.S., mostly they go down to their local newspaper companies and get old ones for free.
  15. Sesongen femte blei henta hjem i kveld. Kania med fiken, honning og anisolje. Laugemans sable oil som luktstoff.
  16. En flaggspett og to nøtteskriker denne sesongen
  17. Jeg ville valgt Belisle 120, også med tramputløsing og plastkasser, eventuelt kasser laget av kledningsbord 198x22. Veldig god slagkraft i disse fellene.
  18. Bra slag ja, den typen som jeg liker veldig godt. Den virka veldig fin i pelsen, ligna nesten litt på oppdrettsmink.
  19. Grattis! Åssen hadde måren din fått slaget? Vekt og veiing er gøy
  20. Hmm, Kaniafella har så og si nesten samme utløse mekanisme, men kan ikke si at jeg har sett et bilde med ei Kaniafelle hvor slaget har truffet over halsen eller på siden. På kaniafella greier vel måren å akkurat stikke snuta under utløsebøylen, mens på Syningfella er det ingen åpning mellom gitter og bunn på fella. Ser for meg at måren i Syningfella fort kan vegre seg mot å benytte snuta til å trykke på gitteret, og heller prøver andre løsninger. Noen som har noen synspukter på dette?
  21. Brukte en slik kasse som på bildet. Brukt "killer clips" for å feste fella, og fjærene har her fritt spillerom. Den ene måren hang etter ene framfoten, og fortsatt i live når jeg sjekka fellene, Ikke spesielt hyggelig. En annen mår hadde ikke kommet langt nok inn i fella før den løste ut og hadde fått bøylen rett bak øynene, og dermed ikke dødd momentant. Har nå kun en slik kasse i drift, men da med tramputløsning. Bruker nå hovedsaklig plastkasser og Victor 160 med tramputløsing. Dette funker bra, men kunne nok vært mer ideelt å benytte 120 feller.
  22. Sjekka feller i kveld og fikk henta hjem sesongens fjerde mår. Stor og fin hann på 1,88. Tatt i plastkasse med Victor 160 med trampplate. Perfekt dobbelslag med ene bøylen over overgang hode-nakke, og andre bøyle over underkant bryst. Honning og fiken som åte. Laugemans Sable oil som luktstoff. Fått tre mår nå denne sesongen i oppsett med trampplate, og er veldig fornøyd med oppsettet.
×
×
  • Create New...