Jump to content

vkil

Members
  • Posts

    186
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

vkil's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Min nye favorittkule på rev er 100grs Lapua FMJ (Trainer, buttneset) i så lite som kun 820m/s. Den legger revene flat på stedet, må være rimelig god "punch" i den kula. Har skutt masse rev de siste 5-6 årene i 6,5x55 med vanlig spiss helmantel, v-max, PowerShock, Sierra Varminter, Lapua Scenar, samt noen andre i andre kaliber, men ingen har vært så utrolig effektiv på reven samtidig som pelsen er helt strøken. Skaut og flådde en rev for ei uke siden, og den hadde to hull på størrelse med en tiøring, og den strakk ikke på føttene engang etter å ha blitt servert knall!! Jeg er ferdig å lete etter revekuler! (Og så er den meget snill med både ryper og hare i samme hastighet!)
  2. Her nevnes både primus, rundbrenner og kull...!? Hva er det de egentlig har fyrt med slags anordning?
  3. Fin artikkel! Jeg har både A-tec og Hausken, de er best begge to!
  4. 1 på10 i snitt over 6 år. Fjoråret hittil best med 1 på 3.
  5. ...for okular kun til Z6i... d e jo litt for dårlig...!
  6. Har skutt en liten drøss med rev med Hornett de siste årene. S&B 45 gr SP (blyspiss) (og også fmj) fungerer fra helt utmerket til ikke så bra. Treffpunkt var viktig.
  7. Side-topic: Der fokus på sikkerhet og innarbeidelse av gode sikkerhetsrutiner er viktig, er ei lang børse ganske ok! Mindre peiving!
  8. Viltart: - Ravn (5p) Antall: - 1 Våpen: - Rifle, 6,5x55 Viltart: - Kråke (2p) Antall: - 3 Våpen: - Rifle, 6,5x55 Viltart: - Måke (2p) Antall: - 4 Våpen: - Rifle, 6,5x55 Viltart: - Rev (10p) Antall: - 5 Våpen: - Rifle, 6,5x55 Poengsum:69 poeng
  9. vkil

    Lukking av O/U Hagler

    Uten å by på så mye mer; alle mine O/U hagler har vært slik du beskriver. Ser ut som om den nederste patronen selv må dytte extractor/ejector noe inn, ca midt i lukkefasen.
  10. Enig der! Synes det er en undertone av noe annet rusk der ja...
  11. Et par spørsmål til dere som har brukt eberlesekk: - Er alle modellene beregnet til at våpenet skal stå med pipa ned? - Der pipa peker nedover; legges all vekt på pipa eller er det noe slags opphengssystem til våpenet i posen? - Er noen av "våpenposene/lommene" harde, evt med harde støttekarmer, slik at ikke alt moment fra bæring og vekt fra sekken "rir" på våpenet i posen? Håper på gode svar!
  12. HSE: Med 41,5 grs N-140 og COL 72 mm fikk jeg såvidt over 900ms (og ca 30 mm pres.), er ikke det litt slapp hastighet for v-max ? Kan også bekrefte at Sierra Varminter 85 grs går glittrende i min Tikka samtidig som v-max sliter...!
  13. Hei. Er selv i akkurat samme situasjon som du beskriver i post 1 , Tikkakjell. Irriterende! Rapportér gjerne hva du kommer fram til, både for 140 og 160!?
  14. Ahh... husker i gamle dager, for ca 4 mnd siden, da jeg skulle avfyre min første hjemmeladning... selv om alle oppskrifter var fulgt var det med en viss frykt for at hele sjalabaisn skulle gå til adundas... ta vare på den følelsen, joakim88... den kommer ikke tilbake på samme måte!
  15. Hallo! Har lest det som eksisterer av v-max tråder på forumet, og laddet mange testskudd med n-140, men trenger tips: Noen (gjerne noen som bruker tikka t3) som får presisjon bedre enn 30mm @100m som kan tenke seg å by på hvilken COL de benytter? Gjerne PM. Har skutt snart en hel pakke med testskyting, ingen soting, kun n140, gjevne hastigheter innenfor seriene, forskjellige COL, fra under 800ms til knapt 1000ms. Feks 123 gr scenar samler ca 10mm, så skytter og våpen er i vater Vil som sagt gjerne høre COL fra noen som faktisk har bra presisjon! ...før æ bruker resten av pakken til pil-spisser! Takk folkens!
×
×
  • Create New...