Jump to content

kokko321

Members
  • Posts

    54
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by kokko321

  1. Var på rypejakt i tromsø området idag. Været var bra, litt skyer men mye vind. Ble en kjempefin tur med flere ryper og se som var meget greie. Resultatet ble 1 Lirype og 2 Fjellryper, kunne nok ha skutt flere med slaongen men ble for enkelt da de trippet rundt i steinura 10 meter ifra meg. Tok 2 fjellryper med 22lr med lyddemper fra flokken og sa meg fornøyd med det. Kunne sikkert felt enda flere uten problemer. Så rundt 40 ryper idag fordelt på noen enkeltfugler og fugler i flokk på rundt 5-20 stk. Var en drømmedag i fjellheimen og satser på fint jaktvær neste helg for dette var morsomt!
  2. For ei lita stund siden fikk skaut jeg først ei fjellrype. Da jeg hadde plukket den opp oppdaget jeg 2 ryper til 10 m lenge bort, de satt klint intill verandre , da datt begge 2. Dette har jeg opplevd flere ganger, at de bli sittende, og jeg brukte hagle.
  3. Igår var jeg på fjellrypejakt, nærmere bestemt i tromsø. Var bare et par timer på fjellet, må si meg meget overasket. Det var fult av fjellryper / liryper ilag. Spor ved hver busk og rapende stegger overalt. Hadde kun 6 skudd med meg og resultatet ble 3 fjellryper og en lirype. Er nok et området jeg besøker igjen, er kun en 30 min marsj fra huset der jeg bor.
  4. Mater ca 3 gang i uker. Legger man ut brødskiver forsvinner det veldig fort. En hare kan vare i flere døgn, kun ørna som kan sluke den. Bruker og legge ut litt ekstra for den dagen jeg skal sitte der, da legger jeg ut når jeg går inn i skjulet. (Må være mørkt) Er også en ivrig jeger
  5. Er fult av rev her jeg bor. Har ikke hatt tid og jakte på de. Men noen bilder har jeg tatt. Se flere bilder på http://rubjo.blogspot.com/
  6. Fotograferer en del fra fotoskjul. Bruker da rype,hare og rev for og lokke ned hauker og ørner. Kråkene og Ravnene elsker ryper. De er der med en gang det lystner. Men husk og gå inn når det er mørkt. http://rubjo.blogspot.com/
  7. Bjørnebilde er ikke tatt i dyrepark men er villbjørner fra russland, se flere bilder på http://rubjo.blogspot.com/
  8. Gleder meg også stort til rypejakta. Har sett en del fugl i troms, mest fjellrype kull. Her er noen bilder jeg har tatt i sommer. Se flere bilder på bloggen min http://rubjo.blogspot.com/
  9. Var på rypejakt for 2 dager siden. Datt ei fjellrype for hagla. Jeg hadde sola i ryggen så jeg kom meg veldig nærme den, kunne ikke gå for nært heller for da hadde hele rypa blitt ødelagt.
  10. Var og satte ut 1 Røyskattfelle og 1 Minkfelle igår. Så massevis av spor som jeg er usikker på om er røyskatt.
  11. Hvor lenge kan man drive med fangst på røyskatt og når starter det? Har tenkt og prøve meg. Har 3 stk rapp feller som har lugget ute i et halvt år, så det meste av unaturlig lukt har nok forsvunntet. Men det er vel kansje for seint og starte nå?
  12. Ja det er meg på bildene, de fleste bildene er tatt med selvutløser. Ble 16 i år.
  13. Her er noen bilder fra søndagens jakt og fra november. Synes det har vært et godt fjellrypeår her i nord. Har en Star Baikal, Remington hagle og en 22lr salong jeg bruker når jeg jakter.
  14. Blei 2 fjellryper i helga. En med salongen og en med hagla. Synd at det blir så store skudd sår med salongen, har en 22lr og bruker sub hulspiss. Så sirka 50 ryper. Sku legge in bilder men fikk ikke til.
  15. Sa faktisk ikke en fugl idag. Gikk i 2 timer rundt et fjell. Så masse fugler for ei uke siden på samme plass
  16. Cirt and Call , bestilte den fra Cristoffer Clausen. Er vel det samme som Pee Wee bare litt mindre og skarpere lyd.
  17. Gikk til vinduet for og teste den nye revelokk fløyta jeg hadde kjøpt. Etter noen sekunder var det fult av kråker,ravn,og skjærer utenfor. Skjøt først en kråke i buska, så blei den hengende i buska, alle kråken begynte og rope og sirkle over den døde kråka, fikk to til skuddsjanser til etter det. Bruker 22Lr med lyd demper, kråkene stikker ikke av etter første skudd. Det var virkelig morro! Anbefales og bruke fløyta på dem.
  18. Kom nettop fra rypejakt. Så en del ryper, ca 20 stk. Men klarte og bomme på alle sitvasjoner! Til og med på en rype som satt i ro. Bommet også på en hare på tur ned. Fyrte av 8 skudd til ingen nytte. Men men , det var en flott tur uansett
  19. Idag ble det 3 fjellrypestegg på meg. Var en flott dag på fjellet. Prøvde og legge inn bilder men fikk ikke til.
  20. Hadde planlagt en tur etter fjellrypene nå på lørdag, har jo meldt fantisk fjellrype vær. Men det blir ingenting av det :( Må nok en gang vente enda en uke.
  21. Jeg har funnet meg en morsom måte og jakte på . Når jeg kommer på hytta legger jeg matsøppek utfor hytta. Og så står jeg opp på morran og skyter kråke og skjærer igjennom vinduet. Og det funker bra, 2 skjærer idag.
  22. Var på rypejakt idag. Kom litt opp for tre grensa da jeg oppdaget en rype. Tok salongen og skjøt et skudd , angrer masse på at jeg brukte hulspiss. Traff rype godt, men det ble store skader og mye blod, en del av kjøttet ble ødelagt, men nå har jeg lært at jeg ikke skal bruke hulspiss. Brukte en 22lr. Så 9 fjellryper, 2 kull på 3 og 5 og en enkelrype. Rypene var blitt helt hvite. De var mye tykkere i pelsen en for noen uker siden.
  23. kokko321

    Lokking av rev.

    Hva er forskjell på peewee fløyten og cirt`R-Call fløyten?
×
×
  • Create New...