Jump to content

Castor

Members
  • Posts

    991
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    48

Castor last won the day on February 5

Castor had the most liked content!

3 Followers

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Castor's Achievements

Mentor

Mentor (12/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • Very Popular Rare
  • First Post

Recent Badges

1.5k

Reputation

  1. Det er stille for reveskrøner i denne tråden synes jeg, foruten Brandlbracke da, som har svingt seg skikkelig i valsen. Ingen jeg vet om har knertet både rev og mår....atpåtil 2x mår i løpet av samme posteringsøkta. Hats off og ærbødige gratulasjoner herfra. Nuvel....nok om det. Må da være noen kammer(ater) som har vært ute på revejakt i vinternatta i det siste?? Har nå vært ute noen ganger jeg da, men for å begynne med slutten, så går det svææært tregt synes jeg. Stang ut hver gang. Har enten sett snurten av de, eller hørt de på hver eneste tur, men man vil jo ha lønn for strevet og revepels i bakken da. Reven er vettskremt og lettstøkt og går i svære buer rundt åta pga besøk av gaupe i området og på åta i en lengre periode nå, som allerede skrevet i forrige innlegg litt lengre opp i tråden. Tror dere ikke at jeg hørte gaupekauking også da, forleden natt. Da fikk man ståpels momentant dere. Oi Oi. Veldig spennende var det mens det sto på. Sikkert første og siste gang man hører det. Vel helt håpløst har det ikke vært. Fikk knertet revepelsen dere ser på bildet under for noen netter siden. Det var jaggu fortjent synes jeg. Har "slitt" adskillige timer for å få denne i bakken. Ei nett revefrøknen....5,2 kg og på hold iht jegerprøveboka. Det som derimot har imponert meg mest i det siste, er besøk av luftens baron på åteplassen. Ikke bare 1, men 2 stk der Kaiser har vært å se ganske ofte. Se på den størrelsen a. Fått denne på nakken så hadde man pinadø tapt basketaket. Dette er saker dere. Sånn som de gafler i seg a gitt. La ut et inntakt/helt trafikkdrept rådyr for 3 dager siden. Kun beinrester igjen nå, så imponerende magemål på de. Feite og fine så ingen sultkatastrofe for de utover, men de bruker ganske lang rullebane på take off'en etter åtebesøk ser jeg Som dere ser, er det kø-ordning. Når der Kaiser ruler på åta, må de andre gjestene stille seg i kø. I denne sammenhengen, er det størreslen det kommer an på i tillegg til nebb og klør. Kommer nok et innlegg eller to til, før sesongen er over, fra denne kanten.
  2. Da har man vært ute på revejakt igjen da dere, eller dvs flere ganger ute på revejakt, etter angrep av livstruende revekløe...nok en gang. Som nevnt adskillige ganger før, bare en måte å kurere revekløa på og det er ut på jakt Var innom åteplassen tidligere i dag og byttet SD kort i viltkameraet. Så det hadde vært aktivitet på åteplassen siden siste inspeksjon, så spent på hva som var å finne på SD kortet. Joa var opptak av dette Hva i all verderns navn er dette for noe da??? Når man trodde man hadde hatt besøk av alt som har interesse av å svinge innom og forsyne seg av åta, så dukket dette kreaturet her opp. Må da være en Hubro, for dette er ingen liten pippipp. Vet ikke om mange ugler som spiser rådyr til frokost, eller hva mener dere??? Nuvel....nok om det. Nevnte over her at det har vært aktivitet på åta, siden siste sjekk. Yes Sir Denne krabaten her og flere andre hadde forsynt seg. Se på den a dere. Dette må da være en skikkelig bøse bisk revirhevdende hannrev. Tjukk og feit som en tyristokk. Sikkert den som har tatt for seg godt av rådyrsnaks og hundepellets, ved siden av gaupa som var innom 3 netter på rappen rett før jaktstart. Har forresten ikke fått flere viltkameraopptak av gaupe, så da er vel faren over for ei stund får vi tro. Så var det revejakt....har vært ute 4 turer etter revepels i det siste. Har sett rev hver bidige gang, men på for langt hold. De har vært livredde for å svinge innom åta, så lenge man har har hatt gaupebesøk i området og travet i svære buer utenom. Livredde og lettstøkte. Har kun hørt de kauke inni tetta. For et par netter siden lykkes man endelig. Da ble det nærkontakt med denne nette revefrøkna dere ser på bildet under. Tispe...4,2 kg...80 meter fra posten. Sleten pels på denne, så den får ørna til frokost. Kom som en rakett etter ca 15 sekunders lokking med den elektroniske revelokken. Må ha vært rett i nærheten denne frøkna her. Ble tatt fullstendig på senga, som det heter. Ikke nok med det, den sto pinadø med forbena oppetter bustgrana for å få tak i det den oppfattet som verdens største og feiteste mus (revelokken) Komisk å se på, men en fatal feil. Da ble det umiddelbart besøk av sinna V-MAX da vet dere. Ingen tvil om virkningsgraden, for å si det slik. Var en uerfaren og veldig sulten (ung)rev dette. Denne synes jeg jaggu var fortjent. Har brukt 25 timer eller noe, fordelt på flere økter på å få lagt ned denne her. Revekløa midlertidig kurert for noen dager.
  3. Enkelt forklart er stål sterkere en alu. Litt flåsete formulert, men om man drar av hjulboltene på bilen hver gang man bytter dekk, er 505'en et bedre valg enn 404'en.
  4. Men litt bedre enn hypen 505 er det mulig å få til. Med de forventningene man hadde i forkant av lanseringen av 505'en.....og så ser man dette, til den (over)prisen. Nesten så man ikke tror det er mulig. Sauer 404 er et mye bedre valg i min bok.
  5. Ja da har man vært å inspisert og snust i jaktområdet igjen dere. Svingte samtidig innom reveåta og byttet minnekort i viltkameraet. Etter ankomst heimen var det til å sjekke filer. Det er jo dette man forventer å finne flest opptak av da. Flott revepels på åta. Det er saker vet dere Gammelt opptak som dere ser, da det ikke var nye opptak av revepels på viltkameraet. Ikke til å tro Det man derimot så på var dette..... 2X Kongeørn og ørtenogførtig Skjærefanter satt så fint på rekke og rad og fylte opp tarmtottene med rådyrsnacks og hundepellets. Nedslående, men åta forsvant kjapt den da Etter sjekk av flere filer inneholdende Kongeøren og Skjærefant......hva var det som sto å gnafset rådyrsnacks da....joa dette Dette er sjefen i lia nå dere. Har sett spor etter'n hver gang jeg har vært utom i det siste. Solid plugg dette. Flott hanngaupe. Tror dere ikke at sjefen pissa på meg også da, dvs den markerte på viltkameraet. Lenge og grundig. Flott svans på'n da Men rev derimot. Demprimerende. Har vært ute noen ganger etter jul og sett lettskremt rev hver gang, men på for langt hold. De går i svære buer rundt åta. Ikke noe merksnodig egentlig, når man ser på bildene over. Sjefen vil ha reveåta for seg selv, ingen som helst tvil om det. Kommmer nok flere oppdateringer fra denne kanten utover, forhåpentligvis med bilde av revepels i bakken.
  6. Jeg derimot er ikke i tvil at porting hjelper, litt avhengig av avstand kammer - porting og totalareal på porting. Kan også bore hull mellom bakre og fremre dempermodul, for bedre utnyttelse av totalt dempervolum.
  7. Da har man vært ute i jaktområdet for å sjekke opp etter det massive snøværet og ikke minst kuldeperioden vi nettopp har vært igjennom. Var 28 blå her i området på det værste. Brrrrr Joa det sto til liv så jeg. Observerte 11 rådyr på rekke og rad, på veien oppover til åteplassen. Var hverken mye utslag eller fart på de nå. Gikk kun i renslene de hadde/har tråkket opp. På reveåta så det ut som en gravemaskin hadde vært på besøk, som dere ser Må ha vært en veldig sulten og ikke minst målrettet rev dette Passet samtidig på og toppe opp med hundepellets, avskjær, innmat, skinn og beingrind, etter siste rådyrdrapet oppunder jul, så da er det klart for revejakt igjen. Må bare bli litt mildere i værdraget, så er det rett ut på revejakt. Har trua på revepels i bakken nå dere. Passer bra egentlig, da det er en stund siden siste rev.... i bakken. Det som derimot ikke var så bra, var at man så spor etter stor katte oppetter.......i lia. Ikke bra i det hele tatt. Denne kommer til å tynne ut skikkelig i den lokale rådyrpopulasjonen, om den ikke håndteres på riktig måte dere. Gudskjelov ikke så lenge i gjen til Gaupejakta.......så får vi se hva som skjer da.
  8. Det er bare meg. Synes det er merkverdig stille i denne tråden. Må da vel være noen kammer...ater som har vært ute i vinternatta på jakt etter revepels i det siste? Nuvel...Får prøve å bidra litt jeg da. Har vært ute 3 turer etter revepels, etter "åpnings-salutten" for ca 3 uker siden. For å begynne med slutten, så har det blitt 2 rever i bakken og en bomtur, meeen de sitter lengere inne nå dere. Mindre spor å se. Begge eksponert seg på lagelig hold ved bruk av den elektroniske revelokken, men måtte ha noen repetisjoner før det ordnet seg utpå natta. Hadde aldri i verden fått disse 2 uten å bruke lokken. Prima jakt og skytefohold var det. Kunne se rev uten bruk av håndkikkert på flere hundre meters avstand. Helt topp. Har ikke sett mye rev på turene mine, som allerede skrevet, men det har vært noen få rådyr inom posten. Kjente imidlertid at det ikke har passet å velte rådyr, så de har gått skuddfri. Førstemann, eller mer presist....ei flott tispe kom plutselig som en rakett etter gjentatte forsøk med revelokken. Tok meg fullstendig på "senga" men derimot veldig behagelig hold da. POFF la seg så fint atte. Dønn iht jegerprøveboka. Slik så den ut. (voksen) tispe...7,0 kg....60 meters avstand Lot de få en lang og velfortjent vinterferie etter dette, inntil for et par kvelder siden. Fikk akutt anfall igjen av den berømte revekløa da vet dere. Måtte bare ut. Hadde ikke den store trua. Har ikke har sett mye revespor i området i det siste, men noen få spor har man sett. Skjedde ikke noen verden ting de første 2 timene, bortsett fra besøk av et rådyr på post. Lot det gå. Var ute etter rev. Så plutselig så man rett på en rev 400 meter utpå jordet. På med den elektroniske revelokken. Revepelsen kunne ikke motstå forsiktige modulerte musepip. Fikk nok et bevis på at en rev hører rimelig bra. Kom rett mot lokken i lett jogg. Man har god tid til å slå av sikringen når revepelsen er såpass langt unna....og så inni hampen spennende a gitt. Slapp den inn på 70 meter og POFF. La seg rett ned. Et par forsiktige vift med svansen, så var det over. Slik så den ut. Prima kvalitet hannrev. Hvit og fin i bringa som dere ser. En flott rev var det. hannrev...6,7 kg...70 meters avstand. Nå skal de få juleferie hadde jeg tenkt, før neste økt. Så spørs det på revekløa da. Kommer den er det bare en kur som hjelper vet dere. Kommer nok helt sikkert flere revehistorier fra denne kanten utover
  9. Er stadig ute i busken vet dere for å titte og sjekke opp ymse. Kom plutselig over dette fallhornet etter bukk forleden, på en av turene mine. Lå så fint på kritthvit nysnø. Dette er hornet sitt dere. Se på den perlingen a. Tilogmed perling på fremre piggen om dere forstår. Det har jeg ikke sett før Kan legge til at jeg har sett en god del rådyrgevir opp gjennom årene, i ymse former og fasonger, men da har man sett dette også. Artig. Stanglengde målt til ca 27 cm. Mao ikke av de lengste. Man må over 30 cm stanglengde for at det skal dufte gull, for å si det slik. Heller ikke rosenkransen er av de mest omfangsrike som dere ser. Tipper at eier av dette fallhornet er 4,5 år gammel. Denne har hatt fri tilgang på salatbaren og sunn og næringsrik kost, de siste årene ut fra perlingen å dømme Om denne karen får et år til å vokse seg til på, da blir det saker. Hadde vært gull.....bokstavelig talt om man fikk denne på kroken i bukke-jakta neste år. Vær sikker på at denne skal følges opp om'en overlever vinteren. Nå skal dette fallhornet får plass på veggen på gutterommet, sammen med de andre falllhorna man har funnet opp gjennom. Kommer til å henge i godt selskap der dere
  10. Min erfaring med elektronisk revelokk kontra lokkefløyte, er at den elektroniske revelokken er overlegent bedre. Reven har fullt fokus mot lydkilden (den elektroniske revelokken) og jeger har mer å "gå på" mht bevegelse og muligens litt mer å gå på mht lyd. Man må være kreativ som revejeger. Stadige turer ute i felt hjelper på. Hvis man i tillegg har godsaker reven liker i ryggesekken, eks hundepellets og strør ut strategisk drar det rev inn i området og i en skuddsituasjon bremser reven, slik at man får mer kontroll på situasjonen og kan avgi et sikkert skudd. Jeg strør nesten uten unntak hundepellets rundt den elektroniske lokken. En rev er lett å avlede og setter bremsen på umiddelbart om den har golukt i nesa Bruker samme trikset foran viltkameraene for å få opptak av rev (og grevling) En elektronisk revelokk er meget effektiv brukt riktig. Løp og kjøp.
  11. Sthil Crazy Bruker den på bildet over, en IcoTec gc500 Helt OK, men kunne vært bedre kvalitet. "Billig" og grei rekkevidde mellom sender og mottaker.
  12. Da ha man bokstavelig talt fått en pangstart, på revejakta dere. Begynner egentlig litt senere i sesongen, men pga tøvær etter massivt snøfall, for noen dager siden, ble det revejakt før sesongstart, som allerede skrevet. Pga tøværet smeltet nesten all snøen som kom ned i bøtter og spann foruroligende fort, så derfor førpremiere på jakta. Revejakta begynner ikke for alvor før det er snø på bakken synes jeg, men det er meg. Slik gikk det. Over all forventning egentlig. To hannrever på 7,8 og 7,2 la seg pent ned på stedet hvil i løpet av posteringsøkta, som dere ser. Så forresten revepels 30 minutter etter innstallering av mann og utstyr på post. Kom så fint spankulerendes utpå jordet, men på for langt hold, så den ser fortsatt nordlyset, for å si det slik. Hadde med den elektroniske revelokken. Den virket slik den skulle. Lot det gå en snau time før musepipen kom på. 4 lokkestrofer senere var mikkel på plass, på jakt etter lettvint musefrokost. POFF.... ned med den på 80 meters avstand og 8 meter unna lokken. Helt topp. Lot det gå ca 30 minutter før neste lokkeøkt. 4 - 5 lokkestrofer senere var rev nr 2 på plass. Ned med den på (behagelige) 60 meters avstand og 5 meter unna lokken. Så man lyst på livet fra før så man enda lysere på livet nå dere Etter dette kjente jeg at man hadde vondt i viljen og helt greit å pakket sammen utstyr, mann og rev og vende nesetippen i retning heimen og en velfortjent strekk. Man skal jakte rev, men ikke overdrive det. Kommer nok flere revehistorier fra denne kanten utover.
  13. Min påstand er at 222.....vel og merke med rett kule i front tilpasset jobben den skal gjøre......er et undervurdert kaliber pdd. Ikke mye fikling som skal til før det går som en laser. De av dere som har en 222 stående i en eller annen variant....ikke kvitt dere med den. Til de av dere som ikke har.....løp og kjøp
  14. bobby Jeg bruker den til venstre i bildet på rådyr og bever. Lillebroren til høyre er standard revemedisin. Anbefales. Med en passende dose N130 bak, går det som en strek i min rifle. Ikke forskjell i treffpunkt på de to, på de avstandene jeg har prøvd de på. Gjør det enkelt og greit....bruker samme dose krutt til begge kulevekter. Hverken revepels, bever eller rådyr har klaget.....så langt. Virker omtrent som en guillotine. Passet på å kjøpe inn et passende kvanta av begge kulevekter, da prisen var levelig, så går ikke tom hverken i dette eller neste liv.
  15. Ja da har det skjedd at gamle Castor'n har fått seg bukk i bakken a dere. Litt i seneste laget, for å si det forsiktig. Måtte ut forleden kveld da vet dere. Har nettopp vært fullmåne nå. Måtte benytte tjangsen da. Greie jaktforhold var det, men heller ikke mer. Tiden gikk fort på post. Kom piltrenes bukk utpå snauhogsten etter en snau times postering, men feil bukk. Ikke den jeg var ute etter. Kort tid etter kom det en revepels slarkenes, men på (litt) for langt hold, så den gikk skuddfri. Er denne bukken jeg var ute etter. Dette bildet er tatt få dager forut for bukkejakta, med bukkefar i brunstmodus. Årvåken og stram i nakken som en gardist på vakt forran slottet, som dere ser. Har hatt flere og intime nærmøter med denne bukken, i våres og utover sommeren, men etter 10ende Aug var den søkk borte. Har vært ute etter'n noen ganger, men nei søkk borte, som allerede skrevet. Trodde kanskje nabo-jegeren sønnaforr hadde knertet den, men nok om det. Så kom det ny bukk utpå, lik den på bildet over. Grønt lys og POFF Med solid anlegg og 160 meters avstand var resultatet gitt. Easy peasy og lights out. Rett ned på stedet hvil. Høyt bogskudd sikret knall og fall. 222 skuffer aldri forutsatt proper blyspiss i front og korrekt skuddplassering. Ettersøk i mørket vil man unngå i det lengste. Derfor er knall og fall å foretrekke. Slik ser bukkefar ut på få cm's avstand. Ganske så lik den på bildet over, eller hva synes dere Dette er en "ung" bukk. Tipper at den er en 3,5åring. Det som derimot ikke var så bra, var at man følte vedmod i etterkant i stedet for glede faktisk. Har vel skrevet det før, men å filme og jakte samtidig, da får man en helt annen kontakt med viltet, enn noen sekunders nærkontakt gjennom et sikte. Ikke bra for jegermoralen i det hele tatt. Trøsten er at denne bukken aldri ante hva som skjedde. Nå skal den prekiveres og bli til masse deilige middager utover. Nam nam. Nå skal de få ferie fram til neste månefase hadde jeg tenkt. Skal prøve meg på et kje da. De er feite og fine oppunder juletider vet dere. Satser på at det kommer et "reisebrev" til fra denne kanten, før jul.
×
×
  • Create New...