Jump to content

Castor

Members
 • Content Count

  821
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  27

Castor last won the day on December 23 2019

Castor had the most liked content!

Community Reputation

675 Excellent

4 Followers

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Blir mer "fart" i de etter brunsten. Nå har damene 1te prioritet og ikke mat. Prøv igjen om 1 måneds tid, med samme tilnærming som i innlegget ditt litt lengre opp her. Ellers har jeg samme erfaring som deg mht snø og isforhold i området her. Nesten ikke snø igjen og ikke is på elva. Mao ikkje bra forhold for revejakt, som du nevnte. Lykke til videre med revejakta og man setter pris på en oppdatering etter endt jakt, om du føler for det.
 2. Da har man vært på kusketur til preparant for å hente diverse som har vært til preparering og utstopping, bla denne reven dere ser på bildet/ene under. Slik så den ut noen timer etter felling, for omtrent ett år siden Slik ser den ut ferdig prekivert Synes den ser skikkelig staselig ut. En skikkelig bøse bisk revirhevdende hannrev. Omstenighetene rundt felligen, samt at dette er nok den i særklasse med lytefrie rev jeg har lagt ned, pdd, gjorde at det måtte bli denne reven som får stasplassen på gutterommet.....og etter hvert på gamlehjemmet😀 Et tips er å gjøre en bogmontert rev. Tar mye mindre plass i forhold til en utstoppet rev i "full størrelse" om man har begrenset plass til rådighet. Videre kan jeg informere om at det er skikkelig revetørke her nå. Har ikke vært forhold for revejakt i det siste, med fraværende måne, er det for dårlige lyforhold for revejakt, slik jeg praktiserer den.
 3. Støtter Fysikeren her. Bark River er "good shit" Kalahari Gunny Bravo 1,25 LT Alle 3 er gode all round kniver, spesielt i forbindelse med jakt, flåing, slakting og partering. Må være nært optimalt å gå med på hofta, alternaltivt under sekkelokket i forbindelse med Hjort, Reinsjakt eller Rådyrjakt. Du går ikke feil ved å velge en av disse. Personlig er Gunny'ien min favoritt. Akkurat passelig stor og livsfarlig skarp. Nesten slik at den glefser etter deg, når du går forbi😀 Har prøvd alle disse i felt, så disse kan jeg gå god for. Løp og kjøp.
 4. Ny rev i bakken. Ble ny tur ut på jakt etter rev, etter nok et angrep av akutt revekløe. Siste tjangs på denne månefasen. Månefar er på vei ne(d) nå vet dere. Litt for dårlig vær var det egentlig, med regnbyger og frisk bris i kastene, mao ikke idelle forhold for revejakt, men jaggu ble det rev. Kom slarkenes kl 03.04 KLAKK.....la seg rett ned. Avstand: 110 meter Voksen tispe. Også denne med skabb. Nr 5 med skabb av totalt 9 stk, så langt dene sesongen. Har skrevet det før, skriver igjen, denne utviklingen liker jeg absolutt ikke.
 5. Fikk akutt anfall av revekløe igjen i går kveld. Bare en måte å kurere revekløa på vet dere. Pakka snippesken og ut på revepost. Passet bra egentlig, med fullmånen hengende nesten rett over hodet. Bort imot like lyst som midt på blanke formiddagen var det, mao glimrende forhold for revejakt. Var stille utpå jordet i går kveld/natt. Ikke uventet, da det har gått med noen revetasser utpå der.....og i området den siste tiden. Observerte rev i godt driv utpå jordet kl 00.20, men urolig revefant, litt langt hold og akutt angrep av avtrekks - vegring, gjorde at reven gikk skuddfri. Det føltes ikke rett. Da skal man ikke skyte. Nuvel.....så kl 02.34 var det reveaktivitet igjen. "skvetter" like mye hver bidige gang jeg dere og like spennende er det hver bidige gang. Reven i forrige revehistorie fra denne kanten, la seg ned for godt på behagelig skuddhold, men denne reven derimot, svinset fram og tilbake i andre enden av skalaen, 140 meter unna min post. KLAKK....ned med den......nei ikke denne gangen. Denne reven fikk det for seg at den ville løpe 80 meter, før han la seg til for godt. Merksnodig. Følte at jeg hadde berghammertak på'n. Når det er skrevet, VMAX har den egenskapen at den gir grei signatur ved solid treff. Ingen problem med å høre at det var skikkelig nærkontakt ute å gikk her. Da var det bare å pakke sammen mann og sekk og utpå for å inspisere rev og treffpunkt. Ante meg at treffet ikke satt der det burde sitte. Den hadde fått det midtskips. Derfor 80meters sprinten. Slik ser reven ut. Nok en skabbrev. Voksen hanne Som skrevet i forrige innlegg, jeg liker ikke denne utviklingen. Av totalt 8 rev pdd, så er 50% av de skabbete. Nok om det. Var ett eller annet som lå å gnagde bakerst i hypofyselappen i fohold til treffpunkt-avviket på denne reven, så da måtte man ta en tur på skytebanen i går, for å sjekke treffpunkt, for man vil jo ha alt på stell vet dere. Enda bra at man har skytebanen så å si rett utenfor stuedøra, slik at man slipper å kuske land og strand rundt, for å dra av noen få skudd. Slik så det ut på pappen på 100meter'n Et aldri så lite avvik, som dere ser. Ante meg. Rifla har vært i "bakken" et par ganger på vei til post i det siste. Som dere vet så er treffpunkt avik stort sett linjært utover. Hverfall innenfor hold som er aksepterte skuddhold iht jegerprøveboka. Dvs at på 200 meters avstand ville dette blitt bom, eller det som værre er......skadeskyting. Nok om det....4 forsiktig knepp venstre, så var alt på stell. Rifla må være skutt inn dønn i vater, spesielt når man jakter rev. Et forsiktig råd er å frekventere skytebanen med jevne mellomrom, for å verifisere treffpunkt, holdt på å skrive, året rundt. Da var denne revehistorien over.
 6. Først.....godt nytt jaktår til dere. Så har man vært ute på revejakt igen....og ja jeg kan bekrefte at det har blitt rev i bakken. Har ikke vært forhold for revejakt her pga alt for dårlige lysforhold, før forleden natt. Med snaue 70% nymåne var det brukbare lysfohold synes jeg, men heller ikke mer. Man vil jo være rimelig sikker på at det virkelig er en rev man har i siktet og ikke katta til naboen, for eksempel. Nuvel.....satte meg til på gromposten jeg vet dere. Det var aldeles dødt utpå jordet. Merkelig egentlig. Ett eller annet pleier bestandig å skje når man sitter slik på post, men nei, helt dødt. Nada. Null aktivitet. Timene kom.....og gikk. Motivasjonen sank proposjonalt med tiden. Etter hvert ble man veeeldig lang og trøtt i trynet, såpass at man synes man så rev flere steder utpå flata. Sikkert mange av dere som har opplevd dette, etter noen timer på post Så kl 03.36 var det plutselig revefant ute på flata. Hvor den reven kom fra, vites ikke, men rev var det definitivt utpå der. Fra å være i standby modus og til veldig våken tilstand, tok det nok ikke mer enn 0,3 sekunder, eller noe deromkring😀 KLAKK....reven la seg tvert ned, strakk seg ut på snøen, dønn stiv som en stokk. Game over. Helt toppers. Akkurat slik man vil ha det. På behagelige 63 meters avstand, var det lett match for bråsinna V-MAX Slik ser denne reven ut. En ungrev. Ei tispe. I utgangspunktet med helt lytefri og prima pels, om det ikke hadde vært for skabbangrep på det ene låret. Ikkje bra. Dette liker jeg ikke. Av de totalt 7 revefallene så langt, har 3 hatt skabb. Om denne trenden fortsetter....mja, nei dette er ikke bra. Revekløa ble hvertfall kurert midlertidig. Blir nok en tur til før månen forsvinner, så da får vi se om det blir en revehistorie til😀
 7. vux.....tipper at både 40 og 50 grs kommer til å virke bra i 250ien.....og avhengig av om du tenker å ta vare på pels eller ikke, så har nok 40 grs litt lettere for å ta vare på pelsen. Spesielt om man lader selv og ikke dytter ladningene opp i max fart og trykk. 250 har en tendens til å gi både fart og trykk😀 Blir uansett spennende og følge med på hva slags ladekombinasjon du foretrekker på revejakt etter hvert. Nuvel nok om det.....var ute for å teste et par av julegavene her om dagen. Da passet det bra å ta en sving innom jaktområdet, for å sjekke opp. Og ja....jeg kan informere om at både revespor og rådyrspor ble observert på kryss og tvers. Da man løftet blikket opp fra revesporene og glyste utover jordet, tittet man rett på en rev i fullt firsprang midt på blanke ettermiddagen. Nesten ikke til å tro🦊 Da skal jeg si revekløa kom momentant tilbake gitt, for ikke å si pulsen. Den steg merkbart, for å si det forsiktig. Skal nok ikke drøye veldig mange timene inn i 2020 før man er ute på revejakt igjen, om vær og føre tillater det😀 Da kan det hende det kommer nok en revehistorie fra denne kanten, men man skal være forsiktig med å skrive revehistorier, før reven faktisk er skutt😀 Det er dette man drømmer om å oppleve igjen. Hadde griseflaks forrige sesong (2018) og poffa disse revene på samme økta Dette kommer man nok ikke til å oppleve veldig mange ganger til, i løpet av revejaktkarrieren, men det er jo lov å håpe.
 8. Om man er uheldig og lager digre høl i reven, er det ikke verdens undergang. Kreativ bruk av nål, tråd og "hardangersøm" kan redde en i utgangspunktet rufsete pels, til å bli prima kvalitet. Har tråklet meg gjennom flere revepelser med svært så tilfredstillende resultat synes jeg. Det beste utgangspunktet for prima kvalitet pels er imidlertid minst mulig hull i skinnet, om dere skjønner. I ca 75% av tilfellene hvor jeg har brukt 40 grs VMAX i høy fart, blir det ikke gjennomskyting, men treffet må sitte på forbeinet. Om man derimot treffer Noen få klikk bak forbeinet, så får man motsatt resultat, men uansett treffpunkt, så blir det med få unntak, svært så human og umiddelbar avgang ut av det.
 9. Nå bruker jeg stort sett kaliber 223 på reven. Har brukt forskjellig kaliber, men synes ymse 224 kaliber så som 222, 223 og 22 Hornet virker desidert best, med eksplosive kuler i tuppen av patrona. Jeg bruker 40 grs VMAX. Topp revemedisin som ved grei skuddplassering legger reven dønn flat tvert. Har også brukt kaliber 308 på revejakt. Det virket mindre bra synes jeg. Ca 50% av all rev jeg brukt 308en på, løp litt vel langt avgårde før de la seg ned. Ved skudd rett i front alternativt motsatt vei, da var det umiddelbar avgang, men slike skudd bør man helst unngå, da treffområdet ikke er veldig stort på en rev uansett skuddvinkel. Jeg er for lette eksplosive kuler i kombinasjon med høy fart, på revejakt. Da har det lettere for å bli knall og fall, slik man vil ha det. Man har også litt mer å gå på sikkerhetsmessig ved bruk av varmintkuler. Homogene kuler derimot, er styggedom på jakt, uansett hvilken jaktform man bedriver. Da må man definitivt sjekke bakgrunn nøye(ere) før man slipper homogent løs., da disse er det nærmeste man kommer panserbrytende ammo, uten at det er definert som panserbrytende ammo. Så vet dere min mening om homogent på jakt. Styggedom er det og skulle vært forbudt på jakt.
 10. Aller først......gratulasjoner til alle som har lagt rev i bakken i det siste. Veldig bra. Så......alle gode ting er 3, med det 4de skal det skje. Nå skal dere høre....... Har vært etter mikkel rev 3 turer i det siste uten ha fått rev på kroken. Ja jeg har sett rev. Enten har det vært for langt hold. Eller så har det vært alt for urolig rev. Så kom tåka plutselig sigende forleden natt og la seg som et lokk utpå jordet. Så har det vært for dårlige lysforhold. Månefar er fraværende nå vet dere.....mao bare uflaks og stang ut, fram til forlenden natt. Da ble nærkontakt på 4de forsøk, som skrevet, litt lengere opp her. Akkurat som de 5 første revefallene gikk svært så smertefritt og oppskrifsmessig for seg, har jeg slitt skikkelig med med å få lagt nr 6 i bakken gitt, så nå er det foreløpig slutt på griseflaksen og man er tilbake til normalen. Nuvel....Slik ser rev nr 6 ut Så den første gang kl 00.21....da den kom i målrettet trav over jordet. Helt døvhørt virket det som. Prøvde å stoppe den med noen forsiktige modulerte musepip, men nei. Reven hadde helt andre planer den. Så ble dørgende stille utpå jordet, bortsett fra ei Kattugle som kom flagrendes og hold meg med selskap ei stund. Tiden kom og tiden gikk....fram til kl 03.26 da kom revetassen slarkenes tilbake over jordet, nå litt mer avslappet, enn forrige gang jeg så den. Lett å kjenne igjen, da dette var en skabbrev. Holdet var over det jeg setter som max skyteavstand nattestid, men med berghammer-tak på reven og fjellstøtt anlegg for rifla gikk det svært så bra det, som dere ser. KLAKK......la seg rett ned, akkurat slik som i revejakt-videoene vi ser på Youtube og akkurat slik det skal være. Har nevnt det adskillige ganger før, men VMAX, det er saker å bruke på rev. Avstand 170 meter Som nevnt, dette var en skabbete hannrev. Har hatt den i siktet et par tre ganger før uten å bange, før forleden natt. Nå har julefreden senket seg i heimen merker jeg. Revekløa er midertidig kurert for noen dager nå. God Jul og et riktig Godt Nytt Jaktår til alle ihuga revejegere.
 11. Den reven der ser skikkelig staslig ut. Fullpelset. Bra med dekkhår. Hvit og fin i bringa og hvit haletipp. Helt topp. Tipper det er en hannrev (fullvoksen) som ligger der. Ser slik ut. Kan nok tenkes at det er selveste revir-reven du har fått has på. Denne er såpass fin at denne bør du ta litt ekstra godt vare på synes jeg. Du kommer ikke til å knerte mange fler av det kaliberet der. Kan jeg foreslå en bogmontasje? Har en bogmontasje på gang selv. Gleder meg til å få den i hus. Kan evt legge ut et bilde, når alt er på stell. Uansett......denne reven bør få litt ekstra omsorg, for den var fjong. Bra jobbet.
 12. Bukkejakta er vel over den nå, med god margin. Ble desverre ingen bukk i fryseboksen her i huset, men nok om det. Var en tur utom jaktområdet for et par dager siden, for å titte etter eventuelle ferske revespor. Ferske revespor var det, men det er ikke rev det skal handle om nå, men rådyr(bukk) Som nevnt lengre opp i tråden her, fant jeg et fallgevir, eller mer presist, 1/2parten av et fallgevir i Juli, på en av turene mine, som dere ser på bildet under. Spesiell "vri" på dette geviret og lett kjennbart, kan man si. Tror dere ikke jeg fant nok et fallgevir, eller mer presist 1/2parten av et, på turen for et par dager siden også da. Ikke nok med det, men dette nye fallgveiret lå omtrent på meteren på samme plassen. Ikke til å tro egentlig. Slik ser det ut Bort imot identisk med forrige, bare et ørlite kaliber mindre, men igen, lett kjennbart. Så et bilde av begge, i samme "ramma" Det nyeste nedert i bildet. Om det ikke er samme eier av disse fallgevirene, så må det være noen felles gener ute å går her vel. Uansett eier og gener, så var det såpass spesielt, at begge kommer til å henge på veggen på gutterommet, etter hvert. Satser på å knerte eieren/e av dette geviret i bukkejakta om noen måneder😀
 13. Jeg har vært ute på revejakt igjen jeg da. For å begynne med slutten, for å si det slik, så ble det rev igjen. Nesten ikke til å tro at man kan ha slik flaks. Observerte nye revespor i området 2 dager etter forrige revefall. Revekløa kom momentant tilbake og ga seg ikke. Har forresten ikke vært forhold for revejakt her, pga klart vær og ingen måne, før nå de siste dagene. Da måtte man ut vet dere. Prøvde å være i forkant av snøværet som feide inn over Østlands-området i natt. Det gikk akkurat. Har gått og sparka i grusen ute på gardsplassen i dagesvis, i påvente av bedre jaktforhold. Endelig var det høvlige forhold, med bort imot fullmåne bak lavt skydekke. Helt perfekt. Satte meg strategisk til jeg vet dere. Helt stille utpå jordet, ingen rev å se, men derimot 5 rådyr som holdt meg med selskap. Tiden kom og tiden gikk den. Så hørte man forsiktig tasling på skaren. Plutselig satt man å titta på rev gitt.....5 meter unna posten. Da skal jeg si blodpumpa fikk kjørt seg skikkelig. Hva gjør man i en slik situasjon??? Fant ut at det smarteste man kan gjøre, er å ikke foreta seg noen ting i det hele tatt. En støkt rev kommer garantert ikke tilbake. Det ble en skikkelig stirre-konkurranse ut av det. Reven titta på meg....og jeg titta på den....i en evighet virket det som. Revetassen lurte veldig på hva jeg var for noe......helt til den fant ut at det var klar bane og ingen ting å frykte. Reven piltret videre den og forsvant inn i busken. Konklusjonen på denne tildragelsen var, at da har man nok plassert seg taktisk veldig riktig i forhold til vær og vind, vil jeg si, for på 5 meters avstand, får en rev med seg ALT som skjer. Skikkelig spennende var det og et nærmøte man ikke glemmer med det første. Nuvel....Reven kom den, men denne satt langt inne. Slik ser den ut Hadde bestemt meg på forhånd for å sitte til kl 04.00 Revefrøkna, for det var ei voksen tispe, kom på slaget kl 03.32......mao lovlig sent synes jeg. Da var man såpass lang i trynet at man "så" rev flere steder utpå jordet, før denne ekte reven dere ser på bildet over, plutselig åpenbarte seg. Da ble man fort våken ja. For en gangs skyld kom reven i mårettet trav, i retning posten. Var bare å gjøre seg klar og slippe'n inn på skytbart hold, som i dette tilfellet ble 90 meter, skulle det vise seg. KLAKK....la seg dønn rett ned, akkurat slik man vil ha det og akkurat iht VMAX spec. Ja det var det. Pakka mann og sekk og snudde nesetippen retning heimen jeg, til en velfortjent Cowboystrekk. Da er det å vente på nye spor og ny rev å jakte på. Bakdelen med å jakte rev.....og all annen jakt for den del, er at reven evt viltet man knerter, ikke kommer tilbake. Det er definitiv avgang, slik at det går lengre og lengre tid mellom hver gang man har mulighet til å legge rev/vilt i bakken. Datt forresten en del rev rundt om i Norges land, i natt dere. Fra nord til sør. Tikket inn meldinger med jevne mellomrom. Alle med samme budskap. Rev i bakken.
 14. Mjaaa.....det er mange dyktige reve-jegere rundt omkring i landet, som har samme revekløa som meg, men som derimot ikke har samme skrivekløe og muligens er litt mer beskjedne, for å si det på den måten.😀 Det er slik at som reve-jeger ( i dette tilfellet) får man kontakt med mange skarpslepne reve-jegere rundt om. Tikker stadig inn SMS'er med meldig om revefall, spesielt rundt fullmåne vinterstid😀 Uansett er det artig og holde kontakten med lidenskapelige reve-jegere som prater "samme språk" og utveksle erfaringer. Detter mye mer rev rundt omkring, enn det som kommer fram her på forumet. Først...man må kjenne sitt jakt-terreng. Så må man tilpasse postvalg etter vindretning. Etter hvert danner det seg et mønster og etter hvert noen kremposter som utmerker seg. Der hvor jeg jakter, blåser det stort sett fra Nord og Vest. Når Østing'en kommer på besøk, drar den med seg dritvær i form av snø og regn. Dårlig vær for oss mennesker, men ofte bra reve-jakt vær. Felles for postvalg, uansett om det blåser nordavind fra alle kanter er at om man kan velge post med god overhøyde, er det absolutt en fordel. Da har man også litt mer å gå på i forhold til lukt og lyd, er min erfaring. Stemmer det. Sitter/ligger i sovepose (med armer) og som du nevner....varmevesten har blitt en god venn på revepost. Fryser aldri, når den står på svak lunk. Når man sitter slik på revepost utendørs, utfordrer man reven, på revens premisser. Da må man sitte dønn stille. Det gjør man ikke veldig lenge om man fryser, så cluet er å holde seg varm. Noen ganger sitter jeg på stol, andre ganger ligger jeg på post, alt etter postvalg, men igjen, man må sitte/ligge stille. Alt av utstyr og mann må være på stell, slik at når revepelsen dukker opp, switcher man over på "autopilot" Dvs rifla må være ladet, man må stille inn forstørrelsen på siktet på forhånd, man må vite hvilken knapp man skal skru på for å få på rødprikken, rifla må være ferdig stilt opp/inn i den retningen man forventer reven kommer fra. Tofot/støtte må være sjustert i riktig høyde. Telefonen må stå på "lydløs" og man må gå gjennom scenarioet oppe i knollen, på forhånd, hva man gjør når mikkel dukker opp. Så må man være skjærpet, når man sitter slik. ikke drive å fikle med telefon og sjekke FB, Snap og Twitter. Når man har gjort overstående mange nok ganger, slipper man å tenke. Da slår "autopiloten" seg på. Litt klønete forklart, men dere skjønner sikker hva jeg mener. En annen viktig faktor oppi revejakta er den berømte dyreskjælven. For den kommer en eller annen gang i løpet av jaktsituasjonen. Alle jegere får dyreskjælven. Den gir seg utslag svært så individuelt og må man greie å kontrollere den, på noe vis. Man må tenke igjennom hvordan man reagerer når reven dukker opp og bruke "autopiloten" positivt. Min dyreskjælv dukker opp etter selve fellings-situasjonen. Da sitter man å hyperventilerer i 5 minutter etterpå, men det er meg Da må man for det første ha topp optikk på toppen av rifla, kortere skuddhold og rette inn revejakta etter fullmåne. Min erfaring er at det må minimum være 1/2 måne.....og man kan jakte 2 netter, etter fullmåne, for å kunne jakte forsvarlig, i tillegg til snø på bakken Ang forsvarlig...man må være 100% sikker på at det virkelig er en rev man har i siktet. Mye forskjellig som desverre har blitt lagt ned opp gjennom årene, i den tro at det var rev, så som: katte, mår, irsk setter, jämthund, elg, ponny og homo sapiens for å nevne noe. Mange av dere som muligens rister på hodet å drar på smilebåndet av dette, men når det koker i knollen, så kan det meste skje. Så igjen...tenk 2 ganger og skyt 1 gang. Ingen varsel-lamper må blinke. Husk....et skudd man ikke har avfyrt osv Så må man ha stålkontroll på kulefang/bakgrunn. Man vil ikke ha rikosjetter og kulefragment på avveie opp i atmosfæren, over jorder, vei og vann. Ble mye sikkerhet på slutten dette, men jakt er ikke ingen lek...og vi som driver med dette, har alle et felles ansvar for å forvalte hobbyen slik, at vi kan beholde den også i framtiden, med minst mulig restriksjoner. Hver eneste vådeskudds-ulykke er med på å stramme inn skruen litt mer vet dere.
 15. Takker og bukker. Tålmodighet på post har nok litt å gjøre med hvor godt man lykkes med revepelsinga. Denne sesongen har det gått veldig bra faktisk. Har lykkes hver eneste gang jeg har vært ute. Trua er viktig på revejakt (og all annen jakt) og holder motivasjonen og gløden oppe Forrige sesong derimot, gikk det tregere. Regnet ut at det gikk med ca 20 timer på post pr revefall. Ble 12 revepelser forrige sesong, så det ble noen timer på post, for å si det slik. Man får derimot god tid til å filosofere og løse verdensproblem/er når man sitter slik å glaner ut i vinternatta. Bedre enn alskens piller og besøk hos psykolog, for å få orden på knollen om man har slike utfordringer, er nå min mening. Når det er skrevet, der hvor jeg jakter rev, er det nok litt over normalen bra tilgang på revetass. Området jeg jakter i, er jaktområdet mitt. Jordet jeg jakter rev på, er et gigantisk muse-drivhus, ved at grunneier ikke slår jordet. Han kommer ikke til med redskapen, da det er for bratt terreng. Da jeg begynte leieforholdet, drodlet vi generelt om jakt og da kom det bla fram at han gikk på med ugrasmiddel, for å ta knekken på uønsket tilvekst og gjengroing av jordet. Jeg spurte forsiktig om han ikke kunne spare litt på ugrasmiddelet. Joda vi kunne nå prøve et par år. Alle rådyra jeg har slått av en prat med.....og alle revene jeg har pelsa, synes det har vært en utmerket løsning. Vår og sommer, da hopper og spretter det rådyr utpå der. Men i bukkejakta....neeei da er det sparsomt med bukk. Virker som de har lært seg jaktkalenderen. Nuvel....tilbake til revejakt. Når snøen kommer, for den kommer hvert år, legger den graset ned, slik at mus trives utmerket i sjiktet gras/bakke. Det formelig putrer med mus/smågnagere utpå jordet. Hver gang jeg er utom jaktområdet, havner det i tillegg noen never hundepellets utpå jordet. Dette har reven fått med seg. Virker som om mesteparten av revene som frekventerer området bare MÅ innom dette jordet for å få seg en matbit. Det er ofte ikke mye justering/vilstell-tiltak som skal til, for å øke avkastningen betraktelig, for å bruke en mer vitenskapelig terminologi. Grunneier synes også det er trivelig og titte på både rev og rådyr utpå jordet. Mao en vinn vinn situasjon for alle parter. Grunneier, leietaker og vilt😀
×
×
 • Create New...