Jump to content

Castor

Members
 • Content Count

  800
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  23

Castor last won the day on March 24

Castor had the most liked content!

Community Reputation

569 Excellent

4 Followers

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Støtter Haavard her. Det er vaksin bukk som gjelder. Om det er enkeltdyr, eller større flokker det jaktes på, spiller ingen rolle. Utfordringen er faktisk å få tak på (voksen) bukk. Når det er skrevet......det har vært god jakt flere stedet på vidda. Er en del allerede som har fått bukkekjøtt i fryseboksen. Det tikker stadig inn bilder av svært så fornøyde jegere, med bukk i bakken, men det er nok ikke alle som har like stort markeringsbehov som en del av oss har, her på forumet og som kan være noe av forklaringen til beskjedene mengder med innlegg. Nuvel....nå har nok mesteparten av hurven skjønt meningen med livet, for å si det slik og tatt klauvene fatt, retning vestover, så kara og jentene på vestvidda har god jakt nå. Bra at det fordeler seg utover. Vi drar opp i fjellheimen i morgen og jeg kan informere om at det klør skikkelig i fjellfoten. Fikk SMS fra en av gutta på laget i går om han hadde vært klar for jakt lenge.....og spesielt etter at naboen hadde fyrt med sur bjørkeved. Da han kjente røyklukta, var han allerede på hytta sa han😊 Så ønsker jeg de av dere som skal ut på reinsjakt i nærmeste framtid.....SKIT JAKT. Kommer nok en rapport fra denne kanten etter endt jakt, spesielt om det blir bukk i bakken......også om man kommer hjem med store hengeører og svær hengeleppe😊
 2. Da har man endelig fått rotet seg til å ta årets manndomsprøve gitt. Det var på tide for å si det slik. Trodde nesten jeg måtte jakte bukk uten rifle, kun med videokamera i år. Nå blir det derimot ja takk....begge deler. Slik ser det ut. Ikke helt topp, men OK...nok. Bare å sette seg ned å bange på. Jegeravgiftskortet er høytidelig underskrevet, stemplet og påført alle formaliteter, så da er det bare å pakke snippesken og vente på den 10ende😀
 3. Jeg har vært ute i busken adskillige ganger i løpet av våren og gjennom forsommeren, som nevnt opp til flere ganger før i tråden over her, for å spane rådyr(bukk) Det har gått svært så bra det, som dere sikkert vet. Har alltid med kamera og ikke minst videokamera under sekkelokket jeg vet dere. Gjelder å ha alt på stell og under kontroll den 10ende August, slik at man ikke får seg alt for mange overraskelser. Om dere har litt ledig tid, kan dere være med ut i busken for å titte etter rådyr Husk å ta med sitte-underlag og ei kanne med kaffe. Jeg kan spandere smulteringer😀 De er steike gode de hu mor lager. Det er lov å kommentere, evt by på en tommel opp evt ned.
 4. Var nok en gang utom jaktområdet i går kveld, denne gang for å titte etter rådyr/bukk. Ikke så jæskla lenge til bukkejakta starter vet dere, så da gjelder det å ha alt på stell. For å begynne med slutten. Så ikke snurten av hverken rådyr eller bukk, for å si det slik, men hadde en hyggelig "prat" med denne drusulen her, som dukket opp på snauhogsten utpå kvelds-slengen. for å få seg en matbit. Jeg kan informere at en elg av dette kaliberet her er ganske stor på kort avstand, så det var helt greit for min del å sitte i toppen av jaktstigen å titte på. Så i tillegg Grevling og Hønsehauk a gitt. Det var saker. Spesielt Hønsehauken. Den var gild. Så dukket denne pippipen her opp. Storfint besøk egentlig, da denne er rødlistet i norges land. Har aldri sette noe slik før, men vi hadde en hyggelig prat vi. Svært så fotogen var den også, så både elgoksen og denne Tornskaten....det var forresten Herr og Fru Tornskate, dukker nok opp i en eller annen videosnutt på YT kanalen min etter hvert. Men igjen....så jeg rådyr (bukk).......neiiii Så og hørte en del annet, som allerede nevnt, så totalen var at man dro svært så fornøyd hjem, men knollen full av inntrykk. Fikk igjen bekreftelse på at den ene ikke utelukker det andre.
 5. Man bør nok ha en annen innfallsvinkel/innstilling når man drar inn i fjellheimen, på reinsjakt. Man må beregne seg god tid, ellers blir det fort vekk stressjakt ut av det. Stress er det nok av i jobbsammenheng og ellers i livet. Man drar til fjell for å slappe av og lade røret, er min innstilling. Godt med mat, drikke og sosialt samvær er med på å skape en avslappet atmosfære i og rundt hytta. Ang prekivering av kjøtt i fjellet, kan man eks ure/steine det ned (husk viltpose), grave det ned i ei snøfonn og i aller værste fall, søkke det ned i rennende vann. Dyret bør da kun være vommet ut. Ved siden av rifle (og bolten til rifla) patroner og kniv, er viltpose (uten hull) høyt oppe på prioriteringslista. Må ikke oppfatte overstående som kritikk av ditt innlegg da Haavard, mer som en betraktning.
 6. Det første jeg ville undersøkt med kortutsteder var om det er etablert faste landingsplasser på angjeldende vald. Om så er, er det mye mindre byråkrati ved at man slipper å søke på landingsløyve. Er hvertfall slik på den delen. av vidda hvor jeg/vi jakter. Om valdet ligger innenfor nasjonalpark - grensene, er det bort imot håpløst å få landingsløyve.....om det ikke er etablert faste landingsplasser. Så ville jeg sjekket med andre jegere som skal innover i samme område hvordan de ser for seg ut-transport av felte dyr.....man kan evt slå seg sammen og spleise på ut- transport. Trenger ikke være heli....kan være traktor. Timeraten for helitransport er ca 18k/time PDD litt avhengig av heli type og løftekapasitet. Det er lov å prøve å forhandle pris. Vær MEGET nøye med å sjekke og dobbeltsjekke at alle formaliteter er på plass før man står på pad'en klar for transport. Om man tenker å søke på landingsløyve, så send søknad umiddelbart, ikke 2 dager før avreise fjellheimen. Lykke til.
 7. Når det er sagt, eller mer presist formulert....skrevet, er det et helt urealistisk mål besluttningstakerne i Miljødirektoratet har satt seg, med et forventet uttak på 2000+ bukk inneværende sesong, uten vesentlig tilrettelegging for det. Les smidige overgangsavtaler, smidig utransport av felte dyr og generelt mindre byråkrati, noe som i praksis ikke kommer til å skje. Min spådom er at uttaket etter jakta vil ligge på i området ca 1000 bukk, altså langt under målsettingen. En mye bedre strategi etter min mening er å spre uttaket over mer en 1 jaktsesong. Kanskje så mye som over 3 år. Da vil man oppnå uttak iht målsettingen UTEN statlig inngripen etter ordinær jakt, a la Nordfjella modellen. Det vil man IKKE ha på vidda. Det er dette man vil se på nærmeste på fjelltopp når man titter ut av hyttedøra 10ende August Villrein i urørt natur, Vilt og vakkert.
 8. Var en tur utom jaktområdet tidligere i dag i forbindelse med spaning i forkant av lokkejakt på rev, i kveld. Da kom jeg over dette fallgeviret av grom bukk. Ikke ofte å komme over noe slikt nei. Faktisk første gang for min del. Med litt govilje kan man si at det er et 4 taggers gevir, eller mer presist.....1/2parten av et gevir. Har lagt ved ei 6,5x55 patron slik at man får en formening om størrelses - forholdet, som ikke er all verden, men ta en titt på bunn - diameteren a gitt. Det er saker. Utskjelte 6,5x55 er etter min mening nær det perfekte kaliberet for bukkejakt. Bra balansert i forhold kaliber/kroppsvekt.....muuuligens ørlite overkill, men som nevnt....nær perfekt. Dette må være fallgeviret fra en returbukk....tror jeg. Hva mener dere? Det gledelige og kanskje mest overraskende er at man slettes ikke visste om denne bukken. Hadde vært gildt om man fikk lagt eieren av dette fallhornet i bakken etter hvert og kjøttlonsene i fryseboksen.
 9. Skal sjekke opp og gi tilbakemelding. Er såpass lenge siden de ble kjøpt inn at husken ikke er helt på stell😊 Dukker opp en PM med oppdatert info om ikke alt for lenge.
 10. Ja slik kan det se ut etter at slåmaskina har vært på besøk ute i enga dere. Mao en aldri så liten tragedie på gang i går da det i tillegg til rikelige mengder med rundballe-råstoff etter den fuktige og etter hvert varme sommeren, ble "bifangst" av rådyr-killing/er, se bilde. Fant denne killingen i dag ute i enga, på min daglig spaningstur etter rådyr(bukk) Ble oppmerksom på kjeet, etter å ha titta på en gjeng med kråker, som oppoldt seg på samme stedet ute på jordet i lang tid. Ikke noe vanlig syn nei. Et kjapt sveip med kikkerten, bekreftet mistanken, selv på 350 meters avstand. Selveste sjefsbukken og kjærestene hans har holdt til på og i området rundt denne enga i hele sommer. Geita fikk tvillinger for ei tid tilbake. Nå blir nok sannsynligvis begge killingene revemat etter å ha vært i nærkontakt med slåmaskina, mao er den lokale rådyrbestanden brått og brutalt desimert med 40% ca. Jeg var selvfølgelig på plass i går kveld rett etter slåtten, med filmkamera under sekkelokket, med håp om å få filma rev på musejakt, men nei.....helt dødt...bokstavelig talt....ute på jordet i går kveld. Det at man i tillegg finner en død killing dagen etter.....vel da er det nok ikke mye rev i området, ellers hadde killingen vært revemat for lengst. Reven har formidabel luktesans og feiler aldri når maten ligger ferdig servert på jordet. Tragedier lik denne skjer hver dag ute i naturen dere og når man i tillegg vet at 40 - 50% av alle rådyr-kje blir meid ned av slåmaskin og de resterende 50% av rådyrkjea blit tatt av rev + at vi jegere tar for oss av rådyrbestanden er det et under at det i tatt finnes rådyr igjen.....satt på spissen. Nuvel nok om det. Synes det er trist å se slikt som på bildet over, men igjen, dette skjer ofte ute på jordene rundt omkring, og ofte når slåmaskina er på besøk.
 11. Du trenger ikke bekymre deg for å tråkke ned grensene på nabovaldenede her. Det er et ganske romslig vald du har fått tilbud om løyve på, mao store avstander å tilbakelegge om du skal sjekke hver kvadratcentimeter av valdet, på jakt etter bukk, se bilde/r Nord for RV7 (283) Sør for RV7 Personlig ville jeg holdt meg unna området nord for RV7 og heller satset alt på ett kort, bokstavelig talt, sør for RV7. Igjen, det er store avstander det er snakk om å tilbakelegge på denne eiendommen, så litt grunntrening er absolutt ikke å forakte. Å jakte rein på dette valdet, er ikke a walk in the park og det er lett å dra på seg betydelige ryggsmerter, men uansett, lykke til om du bestemmer deg for at dette er valdet du skal satse på og kom gjerne med en oppdatering når reinsjakta er over.
 12. Et moment er vekt, et annet er demping. Lavest mulig vekt og mest mulig demping er ikke det enkleste å få til. Ungdommen prioriterer lavest mulig vekt virker det som. Vi mer modne, mange av oss med betydelig tinnitus i pannelappen, prioriterer best mulig demping. Gjerne ja takk begge deler, men som allerede nevnt, ikke det letteste å få til.
 13. Godt formulert moviken. Spot on. Om man legger til besluttsomhet i selve skuddsituasjonen, bør kjøtt i fryseboksen absolutt være innen rekkevidde.
 14. Nå er det ganske nøyaktig på millimeteren 60 dager til Bukkejakta starter dere. Tiden går fortere enn man skulle tro egentlig. Synes ikke det er veldig lenge siden jeg var på Bukkejakt, men jammen begynner det å nærme seg et år siden. Nesten ikke til å tro. Nå er det på tide og komme seg ut i busk og kratt, langsmed jordekanter og ikke minst å spane av snauhogster, på leit etter selveste grombukken vet dere. Greit å være i forkant synes jeg, slik at man slipper panikk-tilstander, når datoen plutselig er der. Jeg har vært ute i krattet jeg, adskillige ganger i løpet av våren og forsommeren og kan informere om at jeg har funnet selveste bukke-sjefen i skogen😀 Slik ser han ut. En skikkelig drusul av en praktbukk vil jeg si. Men igjen....og jeg har vel nevnt det flere ganger før, fra å observere bukk, til at den faktisk ligger i fryseboksen og geviret henger på veggen, kan være en skikkelig utfordring og ofte, mange timer ute i felt på jakt etter bukk. Bukken på bildet over (og under) er et resultat av måtehold i avskytinga over flere år. Har ikke knertet praktbukk på flere år. Det har vist seg å lønne seg ser det ut til. Denne bukken har jeg trua på, for dette er en klar medaljekandidat. Om det er av interesse, kan dere bli med ut på bukkespaning etter hvert, for videokamera er bestandig med under sekkelokket det, vet dere😀 Bukkefar har blitt behørlig filma han, både han og kjærestene hans. Jeg kommer tilbake🖕
 15. Når man er inne på reinsjakt. Et par mimrebilder fra fjorårets jakt, som gikk i boks, som dere ser. Ble masse kjøttlonser ut av det. Slik håper vi det ser ut i kjøttkassene, etter endt uke i fjellheimen i år også🙂 Dette er hva jeg har av slakteutstyr under sekkelokket på Recon Pack'en. En del av det går nok under betegnelsen "kjekt å ha" og noe er absolutt å anbefale, så som Viltpose (spyfluesikker...dvs uten hull) gulle god å slakte på også den. Kjøttposer, fortrinnsvis i gilde farger, slik at man finner igjen det prekiverte kjøttet, om man legger det igjen i fjellet. Presenning 2x2 m (kjekt å ha...og ikke minst slakte på) Kan også overnatte under den i et knipetak, om man er skikkelig barsk. Strips. Det er MÅ ha i sekken, mener nå jeg. Blir penere slakt ut av det også. Det å kunne presentere akseptable slakt ved hjemkomst heimen er absolutt å foretrekke. osv...osv...dere ser selv. Og ja.....skarpe kniver må til. Husk at ulykker nesten uten unntak skjer med sløve kniver. Husk på bolten til rifla også da Minnner meg forresten om kompisen som skulle guide en Svenske på reinsjakt for noen år siden. Svensken møtte opp han, men da kara skulle inn i fjellheimen på reinsjakt, hadde svensken glemt igjen bolten til rifla i leiligheten. Svensken var sporty innstilt han, så da ble det tur/retur Gøteborg for å hente bolt utover natta. Han kom seg på jakt og fikk reinsdyr i sekken. Det gikk seg til etter hvert😀😀
×
×
 • Create New...