Jump to content

Castor

Members
 • Content count

  679
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

Castor last won the day on May 7

Castor had the most liked content!

Community Reputation

276 Excellent

2 Followers

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Castor

  Jaktfilmer fra folket

  Beverjakt på gang. Husk varmt tøy, kaffe og sitteunderlag. Trenger ikke ta med myggmiddel.
 2. Castor

  Beverjakta 2018

  Har vært ute å titta etter bever igjen jeg vet dere. Bli med ut dere å da vel. Jakta er jo slutt nå, men artig å titte på bever lell. Tar ikke lang tid dette. Trenger ikke ta med hverken myggmiddel, sitteunderlag, ekstra tøy, kaffe eller boller😂 En ørliten overaskelse på lur i denne videosnutten.
 3. Castor

  .222 på rådyr - marginalt eller helt innafor?

  Godt skrevet ahumbo og spot on. På rådyr som med annet vilt, er skuddplassering prioritet nr 1 Sitter det iht jegerprøveboka, går de ned med nesten hva som helst, er min erfaring. Minner meg forresten om da vi skulle ha Tacos til fredagskos for noen år siden. Alt var bra og smakte som Tacos skal gjøre, inntil man plutselig satte tenna i en beinsplint, som hadde fulgt med kjøttdeigen gjennom kverna. Fikk "silt" ut og manøvrert ut beinsplinten, som viste seg å være den røde plast-tuppen på en 40 grs VMAX i cal 224......Ikke til å ta feil av der den lå på tallerken ved siden av alt garnityret😊 Var egentlig på revejakt, men så ble det råbukk i stedet, så det ene utelukker ikke det andre, hverken når det gjelder kulevalg, eller viltart.
 4. Castor

  Beverjakta 2018

  Her får dere en liten smakebit av beverjakta vår. Trenger ikke ta med sitteunderlg, varme klær eller kaffe, for dette tar ikke så veldig lang tid😊
 5. Castor

  222 rem med 1:14 twist anbefalinger

  N120 i kombinasjon med 50grn kule høres litt for voldsomt ut i mine ører, men det er meg Gå heller for N130......som gir bedre hylsefylling. Jeg bruker hvertfall N130 i mine rifler enten det er 222 eller 223. Rifler og spesielt de småkalibra er veldig følsomme for bytte av krutt type, vekt og kulevekt......mao veldig individuelt. Du må nesten bare prøve litt forskjellige kombinasjoner leoestby og se hva som går (best) i nyervervelsen, men igjen jeg ville gått for N130 i stedet for N130 krutt. Uansett valg av krutt type og kulevekt......lykke til.
 6. Castor

  Beverjakta 2018

  Da har man vært på beverjakt og jammen har det blitt bever i bakken gitt. Ble full klaff i går kveld etter 2 dagers spaning og planlegging, samt "innforing" av bever i form av saftige seljekvister, utlagt på stategiske plasser langs vassdraget. Ble jaggu 2 bever på oss i går kveld ja. Glemte helt å ta bilde av de i alt oppstusset, men fikk derimot helt greie video-opptak av beverjakta vår, slik at dere kan bli med oss ut på beverjakt, når videosnuttene har blitt redigert nok til at det blir "Beverjakt 2018" ut av det. Tror den blir svært så severdig. Kompisen var skytter og jeg filma. Det har vist seg å være og ikke minst er.......en bra combo.
 7. Castor

  Beverjakta 2018

  Da er man hjemme igjen i stressless'en etter beverspaning.....og humøret er på topp etter å ha observert 3 (forskjellige) bevere. Hadde hverken med videokamera eller rifle, mao helt typisk Var null aktivitet på samme stedet for bare få dager siden, så man forventet ikke å observere noe som helst i kveld heller, men der tok man fullstendig feil gitt. Tydelig at varmen og intens snøsmelitig her i området har trigget bevera slik at i kveld, som allerede nevnt, da var det fart i de. Man fikk jo hakaslepp av å se mørk bever på kritt hvit snø. Nesten like spennende som å se mørk rev på hvit snø, men bare nesten. Blir å brålade jaktskudd nå, med en passelig dose nitroglyserin + VMAX i tuppen. Det bør være brukbar bevermedisin. Legger ved et bilde av bever, tatt forrige sesong, men evulusjonen forandrer ikke mye form og farge i løpet av ett år, så slik ser de fortsatt ut. Dette er en skikkelig sværing. Minner mer om slagskipet Tirpitz enn bever, der den ligger klar som gjedda i sivet.
 8. Castor

  Villreinjakta 2018

  Lysten og ikke minst spasmene i fjellfoten etter å komme seg til fjells, etter å ha sett den nyeste reinsjakt DVD'en til Høgfoss&Fallan, ble overhengene og jaggu ble det fjelltur gitt. Gliset går fra øre til øre. Passet bra å få proviant til sommerens spaningsrunde etter reinsdyr og høstens jakt opp i fjellet og inn på jakthytta. Slik ser det ut sommerstid Slik ser det ut omtrent nå om dagen. Fra hytte til utedass Ikke mye som synes av utedassen på hytta nå, så hvis man må, så bør det planlegges i god tid, for her har men en formidabel jobb foran seg før man kommer på ramma Norovirus er ikke noe man bør dra på seg før do-beskøk på dette etablissementet nei, ellers kan det bli utfordring. Nuvel.....Slike utedasser har en tendens til ikke å være særlig vind og vanntette, så ofte er like mye snø inni, som utenpå. Slik er det hverfall med denne utedassen. Gedigen utsikt, enten man glyser ut gjennom stuevinduet på hytta, evt sitter på utedassen, men utsikten er grei den, mener nå jeg, uansett om det er sommer, eller vinter. Da man var ferdig med en velfortjent lunch og en ørliten powernap, titter man jo ut vinduet for å orientere seg litt. Da så man dette. Jaggu hadde rudolf med følge troppet opp på flata bortenfor hytta, mens man lå og fordøyde lunchen. Øynene holdt på å trille ut av hodet dere og det var rett før man måtte ringe 113 og be om flybåren hjertestarter. Villrein i mektig natur. Stort mere vilt enn dette får man det ikke. Close up...eller det vil si de var ca 1 km fra hytta da, men med en lang snabel montert på kameraet, fikk man zoomet de greit inn til severdig avstand. Uansett...litt av et syn......man ikke glemmer så lett. Etter hver kom kveldsleitet og solnedgang og for en solnedgang, som liksom toppet hele opplevelsen. Fjellheimen i solnedgang....det er saker. Spasmene i fjellfoten har ikke blitt mindre etter denne fjellturen nei. Det har heller blitt værre.
 9. Castor

  Revejakten 2017/2018

  Vi/jeg takker for at vi/jeg får være med ut på spennende revejakt Winter. Bra at du deler dette med oss. Gratulerer med flott felling forresten. Du skriver bra og med innlevelse, slik at denne revehistoren ble svært så leseverdig Bra bilde av rev på vegg var det også, så det blir en solid tommel opp herfra, samt en vel fortjent "likes" Selv var jeg ute på revejakt i natt og med lavt skydekke og yr i lufta, ble det brukbart skytelys ut av det, men ikke mer. Intet sett og intet hørt, av noe slag. Tror det er bort imot første gang man ikke har observert noe som helst, på jakt etter revefant. Det er dårlige forhold rundt her nå, med røtin snø, men det er ikke 15.04 enda, så det blir vel en tur til, så får vi se.
 10. Castor

  Villreinjakta 2018

  Var innom Camp Villmark nå i helga og dumpet borti denne DVN'en her. Helt fersk fra pressa, fikk jeg høre. Da kom visakortet lynfort opp fra lommeboka og like raskt i kortleseren, så da dro man hjem med reinsjakt(DVD) i ryggesekken. Tenkte jeg skulle prøve meg på en omtale av denne DVD'en. Må understreke at dette er min personlige vurdering og uten noen som helst kompensasjon og påtrykk fra kara som selger den. Dette er en ærlig og ekte framstilling av reinsjakta, slik jeg opplever det og uten sjenerende heavy rock musikk i forgrunnen/bakgrunnen på max volum, slik det ofte er på DVD'er produsert i landet på andre siden av dammen. Rolige og oversiktelige skuddsituasjoner og man føler at man er med kara på jakt. Stort mer human avlivnig av reinsdyr, er det ikke mulig å få til. Litt av grunnen er at dyra er svært så samarbeidvillige og lette å "jobbe" med. Stikk motsatt av eks de på Hardangervidda og Rondane Den ene av kara er litt anpusten innimellom, men slik er det med jakt....også reinsjakt. Man har lett for å la seg rive med når det drar seg til og blåser mellom øra. Denne DVD'en er svært så severdig og jeg anbefaler den uten reservasjon. Løp og kjøp Burde også vært obligatorisk visning for de som skal ta jegerprøva nå i år...og i årene framover, som et eksempel på hvordan reinsjakt utøves. Kara var også meget hyggelig og behagelige og prate med, så det ble noen jaktskrøner med på kjøpet før man tok toget hjem til Kongsberg ja Har sett denne adskillige ganger allerede og jeg kjenner det klør ørlite i fjellfoten etter å komme seg til fjells.....og på reinsjakt.
 11. Castor

  Beverjakta 2018

  Det er da merkelig at ingen har kommet på at det er beverjakt rundt om i Landet da?? Bør være fart i Bevera nå, etter hvert som snø og is smelter sakte, på bakken, i vassdrag og vann. Isen blir mer og mer usikker for hver dag som går. Har vært ute å spanet bever, men det er for tidlig her i Kongeberg. Bør vel løsne i neste uke. Meldes om masse varmegrader og da skjer ting fort. Da er det på an igjen......på an igjen Er det andre som har vært ute å titta og evt fått til beverfelling, så vil man selvsagt høre......og ikke minst, se bilder av det. Slik ser de hvertfall ut, for de som har glemt hvordan en bever ser ut
 12. Castor

  Kammeret på Camp Villmark

  Var en tur innom og slo av en meget hyggelig prat. Flere kjente fjes dukket opp etter hvert. Stor takk til "krone" som holdt stand.....hele helga........for å si det sånn. Veldig bra "krone" Neste år må vi sørge for at han får avløsning innimellom dere👍
 13. Castor

  Villreinjakta 2018

  De fleste av dere er vel klar over at det er lagt ut reinsjakt på inatur.no nå Følg også med på de lokale fjellstyrene rundt om. Hender det ligger tilbu der. Sett igang og søk på reinsjakt, om dere ikke allerede er igang. Flotte bilder fra tigor og Berdal fra fjorårets reinsjakt. Tommel opp herfra.
 14. Kunne ikke du sjekke opp dette da fleskebacon......og evt komme med en oppdatering sånn etter hvert. Du har vel litt bedre forutsettning enn menigmann til å gjengi på en korrekt måte, enn brorparten av oss andre her på forumet, som antar, tror og mener for det meste.
 15. Castor

  Revejakten 2017/2018

  Først må jeg få lov til å gratulere dere som har får rev i bakken i det siste.....og spesielt Skautussa som virkelig ser ut til å justere revebestanden/e rundt om. Men om man ikke får rev i bakken, kan man få med seg mange fine opplevelser, som nevnt av Arox i innlegget over, så det ene utelukker ikke det andre. Rev i bakken….ja det er kortversjonen etter nattens lokkejakt for min del. Vel fortjent synes jeg, for nå har det vært revetørke aaalt for lenge her i heimen. Men for å begynne med begynnelsen, som….holdt på å skrive….. var slutten på forrige revefall. Etter forrige revefall var det nada spor eller sportegn å observere i området på hverfall 14 dager, før noen forsiktige markeringer hist og pist sa meg at ny rev var på plass. En meeeget forsiktig hannrev ville fortelle andre rever at han var sjefen i denne teigen, via markeringene sine. Så gikk det ei drøy uke, før man så et nytt sett revespor i snøen, tråkle seg bortetter jordekanten. Mao et revepar var på gang. På denne månefasen, som ble litt amputert pga påske(fredningen) ble det revejakt i går kveld. Har hatt vedvarende massiv revekløe lenge. Alt for lenge. Bare en måte å kurere den på vet dere. Nuvel…Det var godt og vel fullmåne og da lyser den en anelse svakere enn når det er nymåne synes jeg. Det var bare helt magisk å sitte ute i månelyset i natt, med månefar som utpå natta lyste opp jordet på en helt spesiell måte. Det var masse aktivitet utpå jordet og ikke minst i jordekanten, fra jeg kom og til nesetippen pekte retning heimen ca kl 03.30…..i form av revekauking, observasjon av både rev på musejakt utpå jordet, samt en hel haug rådyr i ivrig matsøk på den beinharde skaren langsetter jordekanten/e. Da fikk man samtidig sjekket opp rådyr bestanden i jaktområdet……og dere…..gliset gikk nesten trill rundt, for såpass mange rådyr var det å observere. Inntrykk og opplevelser toppet seg helt da et par ugler i nærmeste bjørk så ut til å kose seg fælt med hverandre……og de så også ut til å nyte det like mye som vi mennesker gjør, når vi koser oss med hverandre. Ja nå snakker jeg kun for meg selv, bare så det er sagt. Nuvel….tilbake til revejakt. Gikk ikke lang tid fra man var kommet på post og godt nedi soveposen, til første reveobservasjon. Prøvde å lokke på den, men ingen reaksjon. Mikkel forsvant inn i storskogen. Så ca kl 23.30 var det bevegelse utpå jordet igjen, på høvelig hold. Lysprikk på…siktet på max forstørrelse….prikk i bog…..mjaiiii….var det virkelig en revetass i siktet tro? Den ene rødlampa kom på og pekefingeren rettet seg ut....og revetassen berget livet denne gangen. Skulle tatt seg ut om man hadde lagt ned voffen til grunneier, for ikke å snakke om katta hans, i stedet for rev. Da hadde nok jaktkontrakten blitt inndradd tvert og det gode samarbeidet avsluttet umiddelbart ja. Det var nok en rev jeg hadde i siktet, men litt for dårlige lysforhold der og da, gjorde at den ene rødlampa kom på, som allerede nevnt. Et skudd man ikke har avfyrt osv…osv Så ca kl 02.10 kom det ny rev slarkenes utpå jordet, i godt driv, i retning min post. Samme prosedyre som sist og like usikkert om det var rev i siktet på første forsøk, var det nå ingen verdens tvil om at det var revetass i siktet på andre forsøk. Hele jordet var opplyst av månefar nå, godt utpå natta. Det var like lyst som på dagtid bort i mot. Et kort kontant BOFF fikk reven til å stoppe opp akkurat lenge nok til at det ble godt hørbar nærkontakt med VMAX. En kjempespurt i 30 meter. Så var det ned på stedet hvil. Det er nesten ikke til å tro at denne reven kom så mye som en eneste liten meter, med det treffet, dønn i senter, men ett ørlite knepp for lavt. Må være mye livsgnist i en rev dere. Slik ser den ut. Mørk rev på hvit snø, opplyst av månefar. Det er saker. Ei tispe, ikke veid, men tung som et blylodd….som for en måned siden hadde hatt en prima kvalitet pels, men som nå var rufsin etter løpetid og skubbing, så det ut som, så denne gikk dessverre til resirkulering. Rev nr 7 denne sesongen, forhåpentligvis ikke den siste, men det begynner å dra seg til nå. Snipp snapp osv....da var denne revehistorien over.
×