Jump to content

Mikkel

Members
 • Content Count

  1,154
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Løp og kjøp! Kjempebørse! Hadde en slik Sabatti Kombi Lettvekter en gang i 12/76 og 7X57R. Av en eller annen grunn solgte jeg den... Du får kjøpt disse ganske billig på bruktmarkedet, så det er verdt å ta en titt på slike sider også.
 2. Hagle passer fint. Haglstørrelse nr. 4-BB med bly. Hardskutte krabater, så ikke strekk holdet for langt.
 3. Prøv begge nr på papp. Hvis nr 2 gir minimum 12 treff innenfor et A4-ark på for eksempel 25 meters hold, bruker du nr 2. Blir skuddbildet for glissent, prøver du nr 4.
 4. Har litt lyst til å prøve 180 grains TTSX på æljen. Noen som har prøvd, eller har noen formening om penetrasjonen er tilfredsstillende?
 5. På 5 meter vil et presist hodeskudd være best egna. Har benytta meg av det noen ganger på duejakt når duene har landa litt vel nærme. Treffer du der du skal, er fuglen dau, og kjøttet berga. Men du har ikke noe hue å tre inn i rypegalga...
 6. På due mener jeg den beste ladninga er 32-34 gram US 7,5 i høy hastighet. Holder med 70mm patroner til dette. Til kråke synes jeg US 6 gir best effekt. Gås, hare og skogsfugl ville jeg brukt US 5 på. Kanskje US 4/3 på canadagåsa? På rev og rådyr vil US 4-BB gjøre jobben. Husk bare å sjekke noen skudd på skive for å teste dekning med de grøvste hagla.
 7. På due mener jeg den beste ladninga er 32-34 gram US 7,5 i høy hastighet. Holder med 70mm patroner til dette. Til kråke synes jeg US 6 gir best effekt. Gås, hare og skogsfugl ville jeg brukt US 5 på. På rev og rådyr vil US 4-BB gjøre jobben. Husk bare å sjekke noen skudd på skive for å teste dekning med de grøvste hagla.
 8. Mikkel

  Stokkmaur

  Biter mauren er det sannsynligvis en skogsmaur. Stokkmaur gjør alt den kan for å unngå en konfrontasjon, og biter normalt ikke.
 9. Mikkel

  Stokkmaur

  Har du stokkmaur i en råteskadet stokk, er det råteskadene, og ikke stokkmauren som er problemet ditt. Bytt ut de råteskadede stokkene, og maurkolonien har ikke lengre noe sted å bo. Kan være lurt å ha med en sprayboks eller to med Permetrin eller Radar eller liknende når man begynner på jobben. Selv om stokkmauren er et fredelig vesen, blir også denne irritert når noen ødelegger bolet dens. Utrivelig å snekre med stokkmaur oppover armene. Spray godt inn i maurhullene i stokken før du begynner, og maurene får akutte problemer med nervesystemet etter hvert som de kommer frem.
 10. Impregnerte materialer fungerer fint. Du kan ikke forvente særlig fangst av rev det første året båsen står ute uansett. Men grevlingen går rett i uansett. Viktig å fange grevling også!
 11. Hadde en periode en Sabatti Lettvekter i 7X57R og 12/76. Utrolig fin børse, og jeg angrer stadig vekk på at den ble solgt. Godt innenfor budsjettet ditt er den også.
 12. Vil en standard Maxim holde utstrakt bruk av .300 Weatherby Magnum? Gammel tråd, så det finnes kanskje noen mer oppdaterte erfaringer?
 13. Du MÅ nok ikke ha kasse, hvis felleplasseringen oppfyller kravet om maks 7cm åpning, og 30cm fra åpning til utløser. Men personlig vil jeg alltid ha kasse. Da er jeg helt sikker på at fella står støtt, og at ingenting kommer i vegen for slaget. I tillegg styrer du dyret slik at den kun kan komme til fella fra riktig vinkel.
 14. Lag deg noen gode fellekasser av bord eller slike mørke 12mm forskalingsplater. For den størrelsen du har på fellene dine, er et innvendig mål på ca 20x20 cm passe, hvis fella blir montert med begge fjærene rett opp. Lengden på fellekassa må være 50-60 cm. Fellekassa lages med netting i bakenden. I åpningenden sages det ut et rundt hull på 70mm. Fella monteres med utløseren minst 30cm fra åpningen i kassa. Pass på at fella har plass til å slå bakover også. Derfor såpass lengde på kassa. Lag et hengslet lokk, og monter en enkel lås. Plasser ut kassene godt kamuflert på strategiske plasser, og l
×
×
 • Create New...