Jump to content

snekkern

Moderators
 • Content Count

  769
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

32 Excellent

About snekkern

 • Birthday 08/13/1987

Recent Profile Visitors

996 profile views
 1. Dette står i beskrivelsen du la ut. Det svarer vel på spørsmålet ditt?
 2. Jepp, den Bokken, er usikker på hva de har, men på nettsiden har de mye blader.
 3. Jeg mener du får kjøttblader som er laget spesielt til det formålet. Er ikke sikker på hvor du får tak i det, men du kan jo høre med Bokken, de har mye forskjellige sagblader til kjøtt.
 4. Litt avhengig av hva du har tilgjengelig av utstyr og plass så kan vakuumsalting og spekeposer være en løsning. Salt - 3-4% av kjøttets vekt gnis på kjøttet sammen med litt sukker og annet krydder. Vakuumer i vanlig vakuumpose og la ligge i kjøleskap en uke eller 4, avhengig av størrelsen/tykkelsen på kjøttstykket. Snu kjøttet annenhver dag. Ta kjøttet ut av posen, tørk godt med papir eller lignende. Bruk aldrings/spekepose og la kjøttet ligget til det har nådd en 30% vektreduksjon. Kjøttet blir bedre om det får ligge noen uker i en vanlig vakuumpose etter det er ferdig speket. Da fordeler fuktigheten seg bedre i kjøttet.
 5. En del organisasjoner har gratis juridisk veiledning. Vet Njff har hatt en halvtime med advokat. Da får du snakke med en som er ekspert på det.
 6. Kjøp 223 og behold 308. Det er alltid morsomt med flere ting som smeller. Og med to børser kan du ta med dama/kona/unga/kompis/venninne på skyting og dermed bidra til rekruttering.
 7. Vurder en demper på 308’n. Det hjelpe på rekyl og kan gjøre det mer behagelig å skyte med den. Ellers så skal du være litt obs på at om du har en 223 med demper og en 308 uten demper er forskjellen ganske stor og om du stort sett trener med 223 kan overgangen til 308 være ganske hard etter å ha vent seg til lite smell og spark med 223.
 8. snekkern

  Remington 783

  Jeg ville gått for en annen børse. Den er veldig enkel og billig og det merker man. Noen går veldig bra og har ingen problemer, men da jeg jobbet med våpensalg var det påfallende stor prosentandel av disse som kom tilbake med problemer. Så mitt tips er å spare litt til og legge litt mer penger i en annen børse.
 9. Har også brukt min zeiss 6-24 mye på jakt. Skutt dyr fra 20 meter og opp til det tidoble uten problem. Skutt elg for hund, mye rådyr, rev og flere villsvin. Bruker stort sett 5-6x på rifla uansett hvilken som sitter på rifla, med mindre det er veldig trange poster så om jeg må ga 6x har ikke det så mye å si. Men jeg er vant til å skyte mye med høy forstørrelse og trener nesten utelukkende med 16-24x når jeg skyter på bane.
 10. snekkern

  Ulvedokumentar

  Vargkriget er det noe som heter. SVT som har laget. Ligger på YouTube
 11. Fasiten var ikke mer ukjent enn det. Full pott på deg i dag. Klar for ny quiz i morgen.
 12. Hvor mye for høyt er det snakk om? Jeg har også litt forskjell på min drilling, men ikke så mye at det har noen praktisk betydning med mindre man skyter med slug. 5 cm på 25 meter kanskje på senter haglsverm og rifla. Har bare testa med kikkert.
 13. Er nok brukerfeil dette ja. Har ikke vært borti maskiner som takler fuktig sveis. Brecom Vr100 har en pulse funksjon som gjør det lett å kontrollere hvor mye lift som suges ut og dermed også å unngå fukt i sveisen.
×
×
 • Create New...