Jump to content

snekkern

Moderators
 • Posts

  776
 • Joined

 • Last visited

About snekkern

 • Birthday 08/13/1987

Recent Profile Visitors

1,302 profile views

snekkern's Achievements

Experienced

Experienced (11/17)

 • 10 years in Rare
 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Conversation Starter

Recent Badges

34

Reputation

 1. Prøv NJFF, de har introjakter og en del annen jakt man kan melde seg på. Finn et lokallag nær deg som er aktivt og tilbyr de aktivitetene du er ute etter, meld deg inn og møt opp på aktiviteter. Meld deg også gjerne til noe frivillig arbeid. Fin måte å bli kjent med folk på.
 2. Vi pleier å vomme dyret når vi får det tilbake til slaktehuset. Flåing skjer enten da eller før vi drar hjem, avhengig av når på døgnet den blir skutt. Jeg synes det er greit å flå for å få sett slaktet bedre og få renset evt ting som trengs å renses. En annen litt mer juridisk og økonomisk er at når du kommer på grensa så teller det du har med deg. Har du hode og pels på så må du betale for det også. Er vel 10 kg du kan ta med uten å betale toll hver gang og 75 kg per år. Mer enn 10 kg gangen må du betale noe tollgebyr.
 3. Vi deler dyret på laget. Skytter får førstevalg. Hundefører andrevalg og resten blir fordelt på de som vil ha.
 4. Ta kontakt med solemskogen jff. De har ca 20000 mål jaktterreng i Oslomarka.
 5. Vi betaler inn en sum som går i en pot som fordeles ut til ettersøk. Redd for at en skjev fordeling gjør at folk ikke melder ifra om de tror de har skutt. Å tilkalle ettersøkshund bør ikke koste noe der og da for han som står i det og har skutt ett dårlig skudd. Om samme skytter gjentatte ganger skadeskyter kan man vurdere noe, men har mer tro på å invitere skyttern på skytebanen enn å kreve at han betaler ekstra for ettersøk.
 6. Dette står i beskrivelsen du la ut. Det svarer vel på spørsmålet ditt?
 7. Jepp, den Bokken, er usikker på hva de har, men på nettsiden har de mye blader.
 8. Jeg mener du får kjøttblader som er laget spesielt til det formålet. Er ikke sikker på hvor du får tak i det, men du kan jo høre med Bokken, de har mye forskjellige sagblader til kjøtt.
 9. Litt avhengig av hva du har tilgjengelig av utstyr og plass så kan vakuumsalting og spekeposer være en løsning. Salt - 3-4% av kjøttets vekt gnis på kjøttet sammen med litt sukker og annet krydder. Vakuumer i vanlig vakuumpose og la ligge i kjøleskap en uke eller 4, avhengig av størrelsen/tykkelsen på kjøttstykket. Snu kjøttet annenhver dag. Ta kjøttet ut av posen, tørk godt med papir eller lignende. Bruk aldrings/spekepose og la kjøttet ligget til det har nådd en 30% vektreduksjon. Kjøttet blir bedre om det får ligge noen uker i en vanlig vakuumpose etter det er ferdig speket. Da fordeler fuktigheten seg bedre i kjøttet.
 10. Kjøp 223 og behold 308. Det er alltid morsomt med flere ting som smeller. Og med to børser kan du ta med dama/kona/unga/kompis/venninne på skyting og dermed bidra til rekruttering.
 11. Vurder en demper på 308’n. Det hjelpe på rekyl og kan gjøre det mer behagelig å skyte med den. Ellers så skal du være litt obs på at om du har en 223 med demper og en 308 uten demper er forskjellen ganske stor og om du stort sett trener med 223 kan overgangen til 308 være ganske hard etter å ha vent seg til lite smell og spark med 223.
 12. Jeg ville gått for en annen børse. Den er veldig enkel og billig og det merker man. Noen går veldig bra og har ingen problemer, men da jeg jobbet med våpensalg var det påfallende stor prosentandel av disse som kom tilbake med problemer. Så mitt tips er å spare litt til og legge litt mer penger i en annen børse.
 13. Har også brukt min zeiss 6-24 mye på jakt. Skutt dyr fra 20 meter og opp til det tidoble uten problem. Skutt elg for hund, mye rådyr, rev og flere villsvin. Bruker stort sett 5-6x på rifla uansett hvilken som sitter på rifla, med mindre det er veldig trange poster så om jeg må ga 6x har ikke det så mye å si. Men jeg er vant til å skyte mye med høy forstørrelse og trener nesten utelukkende med 16-24x når jeg skyter på bane.
 14. Fasiten var ikke mer ukjent enn det. Full pott på deg i dag. Klar for ny quiz i morgen.
×
×
 • Create New...