Jump to content

snekkern

Moderators
 • Content Count

  744
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

25 Excellent

About snekkern

 • Birthday 08/13/1987

Recent Profile Visitors

872 profile views
 1. snekkern

  Ulvedokumentar

  Vargkriget er det noe som heter. SVT som har laget. Ligger på YouTube
 2. Fasiten var ikke mer ukjent enn det. Full pott på deg i dag. Klar for ny quiz i morgen.
 3. Da er dagens quiz klar, 6.12. Fra venstre har vi?
 4. snekkern

  Skuddbilde - drilling

  Hvor mye for høyt er det snakk om? Jeg har også litt forskjell på min drilling, men ikke så mye at det har noen praktisk betydning med mindre man skyter med slug. 5 cm på 25 meter kanskje på senter haglsverm og rifla. Har bare testa med kikkert.
 5. snekkern

  Småvilt alene når man er 16?

  Ja
 6. snekkern

  Problemer med vakumpakker

  Er nok brukerfeil dette ja. Har ikke vært borti maskiner som takler fuktig sveis. Brecom Vr100 har en pulse funksjon som gjør det lett å kontrollere hvor mye lift som suges ut og dermed også å unngå fukt i sveisen.
 7. snekkern

  Saltutslag i framtidig laderom

  Jeg tror ikke du kommer noen vei med å prøve å få noe ut av selger. De sier nok at det er noe du burde oppdaget på visninger evt på overtagelse om det var skjult på visning. Jeg vil også tro at det er så en så vanlig feil at de mener det er ditt ansvar å undersøke det før du kjøper om det ikke var synlig under visning. Jeg har ingen erfaring med forsikringsselskaper når det gjelder denne typen skader, men har mine tvil ettersom bygget er såpass gammelt. Men det finnes veldig mange løsninger på hvordan man kan utbedre det. SINTEF Byggforsk kan være et fint sted å begynne for å finne løsninger. Jeg er litt usikker på hvor mye mannen i gata har tilgang til der, men de har flere saker om å bygge om kjellere til oppholdsrom. Kjellerne på denne tiden ble ikke bygd for å oppholde seg i så de mangler en god del i forhold til kjellere i dag. Men noe varme og god lufting er en god start. SINTEF sier dette i begynnelsen på sin artikkel om ombygging og innredning av kjeller. Men du er kanskje ikke ute etter ett permanent oppholdsrom som soverom e.l, men heller et rom du skal tilbringe noen få timer i innimellom. Da vil jeg tro det ikke er like farlig som ved rom for permanent opphold. Men undersøk litt, se om du kan få tilgang til byggforsk, fukt og en del materialer kan gi en del helseskadelig sopp blandt annet som du nok ikke vil ha, spesielt om du har unger.
 8. snekkern

  Injisere saltlake i (blivende?)spekekjøtt

  Jeg har brukt litt mer salt. 3-3,5%, men det er en smakssak. Ulempen med vakumsalting er at det tar en stund. Kjøttet bør ligge minst en uke, men kan ligge mye lengre. Så det tar en del plass i kjøleskapet om du ikke har annet egnet sted. Skal du speke finnes det en også nye fine produkter til det. Jeg har testet ut spekeposer i høst. Vakuumposer som slipper ut fuktighet, men ikke inn luft. De slipper også ut lukt så om kjøttet er røkt kan det lukte litt røkt i kjøleskapet.
 9. snekkern

  Injisere saltlake i (blivende?)spekekjøtt

  Vil anbefale deg å prøve vakumsalting. Har brukt det en del og fungerer veldig bra hver gang. Riktig saltmengde hver gang.
 10. Er fu medlem i Njff har de noe fri rettshjelp. Hvertfall nok til å få en vurdering av saken din. Bare ring Njff på Hvalstad så setter de deg i kontakt med advokat.
 11. snekkern

  Lydene i NJFF sin lokkeapp funker dårlig..

  Jeg har lokket inn rev, rådyr, kråker, skjærer, orrfugl og elg med appen uten ekstern høytaler så det kan hende du gjør noe feil.
 12. snekkern

  Zeiss - Service. Låst forstørrelsehjul.

  Ja, jeg har ringt de og de har sendt samme dag.
 13. snekkern

  Myggmiddel, hva virker?

  Jeg har veldig god erfaring med Thermacell. Har brukt det mye på posteringsjakt på sommeren. 10 minutter etter du tenner den er det mygg- og knottfritt. Litt upraktisk med gass osv som må byttes, men det er voldsomt effektivt. Mye bedre enn alt annet av lurium jeg har prøvd, men det fungerer ikke så bra når man er i bevegelse.
 14. snekkern

  Zeiss - Service. Låst forstørrelsehjul.

  Jeg har aldri sendt inn noe til service hos zeiss, men jeg får fått tilsendt reservedeler jeg har mista flere ganger. Har hatt kamerater som har fått problemer med siktene sine på jakt hvor zeiss har sendt de utlånssikter med bud over natta så minst mulig av jakta skal bli ødelagt. Har all tro på at de fikser siktet ditt. Mitt inntrykk er at tryggheten på god servicen du får hos zeiss gjør det verdt prisen.
 15. snekkern

  Nærmeste Villsvinhegn

  Jensens Villsvinhägn ligger i Ed. Hørt bra ting om det.
×