Jump to content

snekkern

Moderators
 • Content Count

  767
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

32 Excellent

About snekkern

 • Birthday 08/13/1987

Recent Profile Visitors

961 profile views
 1. Jepp, den Bokken, er usikker på hva de har, men på nettsiden har de mye blader.
 2. Jeg mener du får kjøttblader som er laget spesielt til det formålet. Er ikke sikker på hvor du får tak i det, men du kan jo høre med Bokken, de har mye forskjellige sagblader til kjøtt.
 3. Litt avhengig av hva du har tilgjengelig av utstyr og plass så kan vakuumsalting og spekeposer være en løsning. Salt - 3-4% av kjøttets vekt gnis på kjøttet sammen med litt sukker og annet krydder. Vakuumer i vanlig vakuumpose og la ligge i kjøleskap en uke eller 4, avhengig av størrelsen/tykkelsen på kjøttstykket. Snu kjøttet annenhver dag. Ta kjøttet ut av posen, tørk godt med papir eller lignende. Bruk aldrings/spekepose og la kjøttet ligget til det har nådd en 30% vektreduksjon. Kjøttet blir bedre om det får ligge noen uker i en vanlig vakuumpose etter det er ferdig speket. Da fordeler fuktigheten seg bedre i kjøttet.
 4. En del organisasjoner har gratis juridisk veiledning. Vet Njff har hatt en halvtime med advokat. Da får du snakke med en som er ekspert på det.
 5. Kjøp 223 og behold 308. Det er alltid morsomt med flere ting som smeller. Og med to børser kan du ta med dama/kona/unga/kompis/venninne på skyting og dermed bidra til rekruttering.
 6. Vurder en demper på 308’n. Det hjelpe på rekyl og kan gjøre det mer behagelig å skyte med den. Ellers så skal du være litt obs på at om du har en 223 med demper og en 308 uten demper er forskjellen ganske stor og om du stort sett trener med 223 kan overgangen til 308 være ganske hard etter å ha vent seg til lite smell og spark med 223.
 7. snekkern

  Remington 783

  Jeg ville gått for en annen børse. Den er veldig enkel og billig og det merker man. Noen går veldig bra og har ingen problemer, men da jeg jobbet med våpensalg var det påfallende stor prosentandel av disse som kom tilbake med problemer. Så mitt tips er å spare litt til og legge litt mer penger i en annen børse.
 8. Har også brukt min zeiss 6-24 mye på jakt. Skutt dyr fra 20 meter og opp til det tidoble uten problem. Skutt elg for hund, mye rådyr, rev og flere villsvin. Bruker stort sett 5-6x på rifla uansett hvilken som sitter på rifla, med mindre det er veldig trange poster så om jeg må ga 6x har ikke det så mye å si. Men jeg er vant til å skyte mye med høy forstørrelse og trener nesten utelukkende med 16-24x når jeg skyter på bane.
 9. snekkern

  Ulvedokumentar

  Vargkriget er det noe som heter. SVT som har laget. Ligger på YouTube
 10. Fasiten var ikke mer ukjent enn det. Full pott på deg i dag. Klar for ny quiz i morgen.
 11. Hvor mye for høyt er det snakk om? Jeg har også litt forskjell på min drilling, men ikke så mye at det har noen praktisk betydning med mindre man skyter med slug. 5 cm på 25 meter kanskje på senter haglsverm og rifla. Har bare testa med kikkert.
 12. Er nok brukerfeil dette ja. Har ikke vært borti maskiner som takler fuktig sveis. Brecom Vr100 har en pulse funksjon som gjør det lett å kontrollere hvor mye lift som suges ut og dermed også å unngå fukt i sveisen.
 13. Jeg tror ikke du kommer noen vei med å prøve å få noe ut av selger. De sier nok at det er noe du burde oppdaget på visninger evt på overtagelse om det var skjult på visning. Jeg vil også tro at det er så en så vanlig feil at de mener det er ditt ansvar å undersøke det før du kjøper om det ikke var synlig under visning. Jeg har ingen erfaring med forsikringsselskaper når det gjelder denne typen skader, men har mine tvil ettersom bygget er såpass gammelt. Men det finnes veldig mange løsninger på hvordan man kan utbedre det. SINTEF Byggforsk kan være et fint sted å begynne for å finne løsninger. Jeg er litt usikker på hvor mye mannen i gata har tilgang til der, men de har flere saker om å bygge om kjellere til oppholdsrom. Kjellerne på denne tiden ble ikke bygd for å oppholde seg i så de mangler en god del i forhold til kjellere i dag. Men noe varme og god lufting er en god start. SINTEF sier dette i begynnelsen på sin artikkel om ombygging og innredning av kjeller. Men du er kanskje ikke ute etter ett permanent oppholdsrom som soverom e.l, men heller et rom du skal tilbringe noen få timer i innimellom. Da vil jeg tro det ikke er like farlig som ved rom for permanent opphold. Men undersøk litt, se om du kan få tilgang til byggforsk, fukt og en del materialer kan gi en del helseskadelig sopp blandt annet som du nok ikke vil ha, spesielt om du har unger.
×
×
 • Create New...