Jump to content

snekkern

Moderators
 • Content Count

  732
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

18 Good

About snekkern

 • Birthday 08/13/1987

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. snekkern

  Småvilt alene når man er 16?

  Ja
 2. snekkern

  Problemer med vakumpakker

  Er nok brukerfeil dette ja. Har ikke vært borti maskiner som takler fuktig sveis. Brecom Vr100 har en pulse funksjon som gjør det lett å kontrollere hvor mye lift som suges ut og dermed også å unngå fukt i sveisen.
 3. snekkern

  Saltutslag i framtidig laderom

  Jeg tror ikke du kommer noen vei med å prøve å få noe ut av selger. De sier nok at det er noe du burde oppdaget på visninger evt på overtagelse om det var skjult på visning. Jeg vil også tro at det er så en så vanlig feil at de mener det er ditt ansvar å undersøke det før du kjøper om det ikke var synlig under visning. Jeg har ingen erfaring med forsikringsselskaper når det gjelder denne typen skader, men har mine tvil ettersom bygget er såpass gammelt. Men det finnes veldig mange løsninger på hvordan man kan utbedre det. SINTEF Byggforsk kan være et fint sted å begynne for å finne løsninger. Jeg er litt usikker på hvor mye mannen i gata har tilgang til der, men de har flere saker om å bygge om kjellere til oppholdsrom. Kjellerne på denne tiden ble ikke bygd for å oppholde seg i så de mangler en god del i forhold til kjellere i dag. Men noe varme og god lufting er en god start. SINTEF sier dette i begynnelsen på sin artikkel om ombygging og innredning av kjeller. Men du er kanskje ikke ute etter ett permanent oppholdsrom som soverom e.l, men heller et rom du skal tilbringe noen få timer i innimellom. Da vil jeg tro det ikke er like farlig som ved rom for permanent opphold. Men undersøk litt, se om du kan få tilgang til byggforsk, fukt og en del materialer kan gi en del helseskadelig sopp blandt annet som du nok ikke vil ha, spesielt om du har unger.
 4. snekkern

  Injisere saltlake i (blivende?)spekekjøtt

  Jeg har brukt litt mer salt. 3-3,5%, men det er en smakssak. Ulempen med vakumsalting er at det tar en stund. Kjøttet bør ligge minst en uke, men kan ligge mye lengre. Så det tar en del plass i kjøleskapet om du ikke har annet egnet sted. Skal du speke finnes det en også nye fine produkter til det. Jeg har testet ut spekeposer i høst. Vakuumposer som slipper ut fuktighet, men ikke inn luft. De slipper også ut lukt så om kjøttet er røkt kan det lukte litt røkt i kjøleskapet.
 5. snekkern

  Injisere saltlake i (blivende?)spekekjøtt

  Vil anbefale deg å prøve vakumsalting. Har brukt det en del og fungerer veldig bra hver gang. Riktig saltmengde hver gang.
 6. Er fu medlem i Njff har de noe fri rettshjelp. Hvertfall nok til å få en vurdering av saken din. Bare ring Njff på Hvalstad så setter de deg i kontakt med advokat.
 7. snekkern

  Lydene i NJFF sin lokkeapp funker dårlig..

  Jeg har lokket inn rev, rådyr, kråker, skjærer, orrfugl og elg med appen uten ekstern høytaler så det kan hende du gjør noe feil.
 8. snekkern

  Zeiss - Service. Låst forstørrelsehjul.

  Ja, jeg har ringt de og de har sendt samme dag.
 9. snekkern

  Myggmiddel, hva virker?

  Jeg har veldig god erfaring med Thermacell. Har brukt det mye på posteringsjakt på sommeren. 10 minutter etter du tenner den er det mygg- og knottfritt. Litt upraktisk med gass osv som må byttes, men det er voldsomt effektivt. Mye bedre enn alt annet av lurium jeg har prøvd, men det fungerer ikke så bra når man er i bevegelse.
 10. snekkern

  Zeiss - Service. Låst forstørrelsehjul.

  Jeg har aldri sendt inn noe til service hos zeiss, men jeg får fått tilsendt reservedeler jeg har mista flere ganger. Har hatt kamerater som har fått problemer med siktene sine på jakt hvor zeiss har sendt de utlånssikter med bud over natta så minst mulig av jakta skal bli ødelagt. Har all tro på at de fikser siktet ditt. Mitt inntrykk er at tryggheten på god servicen du får hos zeiss gjør det verdt prisen.
 11. snekkern

  Nærmeste Villsvinhegn

  Jensens Villsvinhägn ligger i Ed. Hørt bra ting om det.
 12. Vi har et annet jegerprøve system i Norge enn de har i Sverige. Her tar du en prøve som gjelder for storvilt og småvilt, og vi har en årlig skyteprøve du må bestå for å kunne jakte storvilt med rifle. Vanligvis kan man "overføre" jegerprøven fra Sverige til Norge og motsatt om man flytter. Jeg er litt usikker på hvordan det når du bare er godkjent for å jakte småvilt. Du kan ta en telefon til Miljødirektoratet evt se om det står noe på nettsidene deres om hvordan du skal forholde deg.
 13. snekkern

  Hvilken stilling skyter du opp i?

  I år var det litt stress så det ble sittende. De siste åra har det blitt 5 skudd sittende og 5 skudd stående og 5 skudd på løpende på prøva.
 14. snekkern

  Avklaring om utlån av våpen.

  Jo det stemmer. Det er henvist til feil kapitel i forskriften over, det gjelder ved utlån fra person til person. Det er egne regler som gjelder for utlån fra forandler. Se uthevet. § 92.Utlån fra autorisert forhandler Den som har bevilling til å drive handel med skytevåpen, kan midlertidig fjerne slike våpen fra forretningen når dette er nødvendig fordi våpenet skal repareres av børsemaker eller prøveskytes eller innskytes av annen våpenhandler. Ved utlån til annen forhandler skal bevillingshaver forsikre seg om at denne har bevilling til å drive handel med den aktuelle våpentypen. Våpen kan også lånes ut inntil fire uker i forbindelse med kjøp. Låntaker skal fremvise våpenkort eller ervervstillatelse fra politiet for den aktuelle våpentype, og godkjent legitimasjon. Forhandler innfører låntakers navn, våpenkortets nummer og utstedende myndighet i en fortløpende fortegnelse over alle kjøp, salg og utlån som nevnt i § 40. Forhandler skal også utferdige utlånserklæring som skal inneholde låntakers navn, personnummer og adresse, opplysninger om ervervstillatelse, dato og låneperiode. Annen midlertidig fjerning av våpen fra forretningen skal skje under direkte oppsyn fra bevillingsinnehaver eller person med dennes fullmakt. Denne bestemmelse gjelder også for revolvere og pistoler. Den som får revolver eller pistol overlatt skal være fylt 21 år. Ved utlån til tilvirker eller børsemaker skal bevillingshaver kontrollere at denne har bevilling som tilvirker eller reparatør, jf. kapittel 8.
 15. snekkern

  Rifle nr 2 elgjakt +++

  Jeg har klådd veldig mye på S&L og om jeg skal ha meg en ny boltrifle blir det nok en sånn. Sluttstykkegangen er blandt de bedre jeg har prøvd. Det er jo også gode rifler, vinnerne av NM i de fleste riflegrenene i NJFF er vunnet av S&L rifler de siste par åra. Når det gjelder GRS/KKC så er det noe som er viktig for meg, og det er at børsa passer meg, spesielt ved kjappe skudd, at man får god kinnkontakt og at det stemmer med kikkerten, noe jeg synes mangler på veldig mange orginalstokker. Dette lar jeg jo løse med å montere en kolbeforhøyer. For meg er det viktigere at børsa er god å skyte med og at den sitter som den skal ved kjappe skudd enn om den er 500 gram tyngre. Om ingen børsesjapper i Troms har S&L burde de bestille så de har noe inne. Ting folk ikke kan prøve er veldig vanskelig å selge...
×