Jump to content

O/U vs. pumpe


JRT

Recommended Posts

Hei!

Jeg skal skaffe meg min første hagle snart og lurte på hvilken hage.

 

valget står mellom:

star bailkan o/u

remington 870

mossberg 535

 

Har selv lyst på pumpehagle grunnet "mannefaktoren". Men er klar over at på en leirduebane vil ladingen til tider forstyrre utkasteren. samt at det er vanskeligere å holde siktet gjennom flukt på rypejakt når man sammtidig skal pumpe. her er o/u mye bedre.

Men skal også jakte rådyr, og da er det greit å ha ei hagle som tar store ladninger. dette taler til fordel for pumpa.

en tredje ting å ta med i berregningen er at de jeg jakter med er purister. De ser på pumpe/halvato som djevelens verk. og det blir kanskje litt dumt å gå sammen med dem med en pumpe.

 

Hadde vært fint å fått noen innspill/gode råd her, både med tanke på haglene jeg vurderer. og mentaliteten rundt pumpe på fuglejakt.

Link to comment
Share on other sites

Hei og velkommen til forumet!

 

Første hagla mi var også ei Rem 870. Helt klart "mannefaktor" med den hagla. Jeg ble aldri fortrolig med pumpinga, så den ble solgt. (til min bror, så jeg har fotsatt muligheten til å låne den stort sett når jeg vil da..) :wink: Hvis man skal følge reglene så har du jo uansett ikke lov til å ha mere enn to skudd i hagla, og da faller litt av vitsen med pumpe/halvauto bort.

 

Det har ikke blitt til at jeg har kjøpt meg noe ny hagle, da det er kombien som blir brukt istedet. Men hvis jeg skulle hatt ei ny ei så har jeg absolutt ville valgt en O/U, men ikke en Baikal.

 

Pumpehagla er jo helt klart et arbeidsjern og den tåler ALT! Så hvis du vil ha ei tåler en trøkk og meget røff behandling med klatring i steinura så kan det være et rktig valg.

 

Det er rimelige hagler du har listet opp her. Hvis jeg var deg så har jeg ville sett på bruktmarkedet, mye bra kvalitetshagler der til en rimelig penge. Og så taper du ikke så mye penger hvis du skulle ompbestemme deg og selge hagla og få deg en annen motell/type.

 

Lykke til med valget!

Link to comment
Share on other sites

Hei,

 

Mitt råd her er uten tvil baikalen. Jeg har både o/u og pumpe, og har brukt baikal mye.

 

Her er mine innspill til dine tanker litt mer systematisk:

1) Mannefaktor på pumpe: Ja, kanskje det - men det er mer mann over å treffe med to raske skudd.

 

2) Vanskelig å pumpe seg til andreskuddet: Det stemmer, jeg har skutt mye før og sliter veldig med å venne meg til det.

 

3) Store ladninger på rådyrjakt: 12/70 har mer enn nok kraft til å ta livet av alt som kan skytes med hagle. Det viktigste er å begrense avstanden på all haglejakt og bruke ladninger med høy utgangshastighet (Etter min mening mye viktigere enn tunge ladninger). Kommer dessuten ikke baikalen i 12/76 nå?

 

4) Puristiske kompiser: Tja. ditt valg om du gidder å høre på dem. ;-) Jeg drar ikke med meg pumpehagla på fasanjakt i england, da...

 

5) Mentalitet omkring pumpe på fuglejakt: Helt greit, selvfølgelig, og en veldig trygg konstruksjon. Man kan være klar til skudd uten skudd i kammeret ved stillesittende jakt, og du må aktivt lade inn skudd nummer to (i motsetning til 1/2 auto f.eks). Men jeg synes man skal respektere forbudet mot mer enn to skudd i børsa (som er min tolkning av loven...).

 

Om du har skutt lite før venner du deg sikkert til hva det skal være av hagle. Uansett hva du kjøper så gjør også dette: Si til butikken at du vil ha 1000 lerdueskudd til innkjøpspris - og tren så mye du bare greier fremover!

 

Lykke til.

Link to comment
Share on other sites

De ser på pumpe/halvato som djevelens verk. og det blir kanskje litt dumt å gå sammen med dem med en pumpe.

 

Bor det en liten faen i deg så kjøper du deg en skikkelig harryhagle :twisted:

 

Min :oops:

harryh.th.jpg

Den der tror jeg at jeg har sett før.

 

Mit råd er kjøp den biligste hagle er hagle.

Link to comment
Share on other sites

Jeg hadde en mossberg en gang (husker ikke mod.) men solgte den relativt fort.

de andre som har svart deg nevner at de hadde problemer med rask lading, dette skjemmet ikke meg.. for meg så ble det som og ta av sikringen etter hvert, gikk veldig fort og uten trøbbel.

Men den mossbergen jeg kjøpte hadde noe tullball med ladingen, ladet jeg sent ble det aldri noe surr, men gikk det fort ble det ofte backlash i kammeret. Det "nye" skuddet kom aldri opp i kammeret/ det spratt ut med tomhylsa etter det første skuddet eller kilte seg mellom magasin og kammer.sikkert blitt bedre med nyere mod.? eller er det andre også som har opplevd dette?

Jeg overholdt riktignok ikke loven og hadde 7+1 i børsa, men til mitt forsvar satt jeg på kveldstrekket for kråkene når jeg hadde den, og banket alt fra 5 dårligste kveld til 47 den beste kvelden. hadde jeg ikke hatt halvauto hadde jeg nok ikke klart 47, men kansje 40. ikke så ofte man får bruk for mere enn 3 skudd (er i allefall min mening) fuglene henger ikke rundt for og se hva som skjer etter første skudd for og si det sånn. så pumpe/halvauto skal jeg aldri ha igjen, ingen vits.

og som tidligere nevn her i tråden så holder det i bøtter og spann med 12/70 eller 12/76. Har skutt mine rådyr med 12/70

og 3 eller 4 hagl, dør hver gang så sant det er minde enn 25m.

PS: pass på så den nye/brukte hagla du kjøper er godkjent for stålhagl :!:

Link to comment
Share on other sites

Hei

 

Jeg har en Baikal som arbeidsjern, og denne går upåklagelig. Billig og fin til å krye og skrape rundt med. Ett våpen som funker godt og som man ikke trenger å være livredd for.

 

Sniker inn ett spørsmål i denne tråden, diskuterte litt med en kollega ang pumpehagle og jakt. Kan alle pumpehagler brukes til jakt, eller er det regler ang. stokk osv som spiller inn. I så tilfelle, hvor finner en i såfall disse reglene.

Link to comment
Share on other sites

uansett hva du kjøper av o/u,eller pumpe,så finner du ut etterhvert at du ender opp med en halvauto :mrgreen:

 

har hatt begge deler,men i fjor fikk jeg prøve en halvauto,og da var jeg solgt....

nå står det jagguta en churtchill halvauto i våpenskapet :roll::lol:

Link to comment
Share on other sites

Du er inne på noe her :D

 

Jeg jakta i mange år med O/U, kjøpte så en Remington 870 som passer meg svært godt og som er den hagla jeg synes funker best for meg på jakt så langt ...og nå sugler jeg på semi, hehehe.

 

Ang kun 2 skudd i magasinhagle, for meg så føltes det ikke som et "problem" da jeg ikke noengang kan huske at jeg har stått der og ønska meg et tredje skudd. Kommer jeg noengang dit at jeg må ha mer enn 2 skudd for å gjøre jobben slik jeg jakter så er det noe anna enn hagla det må gjøres noe med :P

Link to comment
Share on other sites

Jeg har også hatt en pumpe.

Fordelen med den var at den var lett å plukke fra hverandre for puss. Dette er ikke like lett på alle O/U. Litt kjedelig om hagla skulle henge seg opp på grunn av flere år gammel olje og skitt i mekanismen den dagen ditt livs tiur flyr opp.

Noen sier at magasinhagler har dårlig våpensikkerhet da det ikke er så lett for andre å se at kammeret er tomt. Jeg tydeligjør det ved å vende kammeråpningen mot folk og inspiserer den med fingrene for å visuelt vise at sluttstykket er trukket tilbake og kammeret er tomt.

Ulempene med pumpehagla mi var at den var lang (123cm) og at jeg tross mye trening hadde en tendens til å dra hagla ned og til venstre under repetering.

Pumpa ble solgt da jeg fikk råd til å oppfylle min femten år gamle guttedrøm om en Benelli halvauto. Det er ikke noen fornuft i å ha både en pumpe og en halvauto, men satan som jeg savner pumpa mi.

Link to comment
Share on other sites

Til jakt er det vanskelig å argumentere for noe annet enn o/u eller s/s, fremfor pumpe eller auto.

 

For det første har du to løp. Dette gir deg mulighet til å bruke forskjellige trangboringer. Du kan også jakte med forskjellig type ammunisjon i hvert løp. Dermed kan du til enhver tid være utrustet for skudd på både lange og korte hold. I en enkeltløpet hagle må du ta et valg, og som regel ende på et kompromiss.

 

Den andre fordelen med dobbeltløpete hagler, er at sikringen sitter på kolbehalsen. Jeg blir ihvertfall ikke fortrolig med sikringen på avtrekkerbøyelen, som mange auto- og pumpehagler har. Dette merker man tydeligst under støkkjakt. Det går generelt raskere å avsikre med sikringen på kolbehalsen. I tillegg føles det tryggere. Det er lettere å komme borti sikringen på avtrekkerbøylen, og dermed avsikre våpenet utilsiktet.

 

Dette er mine erfaringer, og jeg har både o/u og automathagle. Automathagler er morsomme å skyte med, men til bevegelig jakt velger jeg dobbeltløper.

Link to comment
Share on other sites

Beklager, men jeg er uenig med deg der. :)

 

På min kombi har jeg sikringen på kolbehalsen. På den må jeg først avsikre med tommelen for så gjøre et lite grepsskifte før jeg får plassert pekefingeren på avtrekkeren (kanskje for liten hånd?). Dessuten er det vanskelig å se om kolbehalssikringen er av eller på da det er kun fem mm som skiller disse to posisjonene.

 

På min halvauto og tidligere pumpe kan jeg enkelt avsikre med pekefingeren og flytte den halvannen cm bakover for å plassere den på avtrekkeren. Det er en rød ring på siden av sikringen som viser om den den er av eller på, og det er lett å kjenne med pekefingeren om sikringen er på riktig side av avtrekkerbøylen. Jeg har heller aldri opplevd at jeg har avsikret våpen ved uhell.

 

Der hvor jeg jakter er skogen så tett at det blir for sært å snakke om nødvendigheten av forskjellige trangboringer og patroner da skuddavstanden forandrer seg lite fra jeg ser fuglen til den er bak et tre. Ikke vil det være tid til å ta et bevisst valg om hvilket løp man ønsker å fyre av først.

Det som jeg derimot har bruk for er en halvauto som gir mindre rekyl og dermed raskere andreskudd, men det er helt OT.

 

Når alt kommer til alt, så tror jeg at valg av våpen bestemmes av underlivet og ikke fornuften. :D

Link to comment
Share on other sites

Alt kan tilvennes. Hvis ditt første våpen har sikring på avtrekkerbøylen, blir sikkert denne plasseringen det mest naturlige. Har man derimot skutt litt hagle og rifle med sikring på kolbehalsen, tror jeg de fleste synes det blir uvant å ha den på avtrekkerbøylen.

 

Jeg har opplevd to ganger, at sikringen på min Benelli M1 har avsikret seg mens jeg har gått på jakt. For å avsikre denne, trykkes sikringsknappen fra avtrekkerbøylens venstre side. Denne vender mot kroppen vår man bærer våpenet med begge hender. Dunker børsa borti hoftebeltereima til ryggsekken, eller låret til jegeren, er det fort gjort å avsikre våpenet utilsiktet. Jeg ser ikke på meg selv som spesielt klønete, men har som sagt opplevd dette to ganger, ved jakt i bratt terreng. Jeg bruker derfor ikke denne hagla på jakt lenger.

 

Jeg kjenner ikke alle andre sikringer i detalj, men hvis de virker på samme måte, er det greit å være oppmerksom på at slike ting kan skje.

Link to comment
Share on other sites

Du er nok ikke spesielt klønete, men det høres ut som at sikringen din er satt til links. :D Nå skjønner jeg hvorfor du føler at sikringen er farlig og treg i bruk.

 

Som standard leveres M1 recht-haglene med sikringene stilt motsatt av det som du beskriver. Dvs. at de avsikres ved å trykke knappen fra høyre side og mot venstre. Og da er det ingen fare for at våpenet skal bli avsikret ved press mot kroppen.

 

Uansett, så er det en lett ti-minutters jobb å snu sikringen på Benelli M1.

Sakset fra http://www.thefiringline.com/forums/showthread.php?p=1484711

This will work with both the NOVA and the M1.

Here's what to do.

Take out the trigger housing.

Relieve pressure on the safety button if desired by drifting out the solid pin just behind and above the trigger.

Drift out the roll pin at the top of the trigger housing, the one behind the trigger and directly above the safety button.

Watch out, or put a piece of tape over the hole at the top of the housing (look down the hole to see the roll pin running across) so you don't lose the spring which holds the detent pin. It will fly out as you drift the roll pin.

 

With pressure from the detent pin removed, reverse the safety button.

Next, insert and compress the detent pin spring with a punch while drifting the roll pin back across the channel (it's a three hand job).

If the roll pin doesn't seat all the way (I hate roll pins), just get it most of the way, or replace it with a piece of solid drill rod if you have the right size. (And if you removed the solid pin just above the trigger, press the trigger back slightly and replace said pin.)

You're done! Reassemble the gun.

Link to comment
Share on other sites

Det var jo skit med den benelli-sikringen da. Går det ann å snu den?

Min rem 870 er er motsatt (fra høye) og da skal det noe til for at denne blir avsikret når jeg bærer hagla i reim over høyre skulder. Men det kan skje slik du beskriver om jeg skifter til venstre skulder...

 

Opplever ikke det som et problem selv fordi hvis jeg må klatre eller er i andre situasjoner hvor jeg må ta hagla i reim over skulder, da tar jeg patron ut av kammer. Det samme gjør kompisene med sine o/u.

Det høres kanskje snerpete og "ja det gjør du helt sikkert, tøffen", men vi fikk for alvor den vanen etter et vådeskudd hvor den ene bikja var farlig nær å stryke med (dette var o/u med kolbesikring) :P

 

Jeg tror mye er som du sier med vane. Jeg har hatt en del treninger i stua for å få de samme sikkerhetsrutinene i fingrene slik jeg hadde det med o/u, og når føler jeg med tryggest med pumpa (fordi det er den jeg trener med).

 

Men jeg kunne ikke tenkt meg en sikring slik den du har, enten så må det være tommel ala typisk o/u, eller pekefinger som med rem 870. Det var som svarte ¤#"¤, jeg som sugla fælt på en benelli halvauto :P

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en pumpehagle som jeg kjøpte som mitt første våpen, eneste grunn til at det ble en pumpehagle var fordi jeg fikk den billig. Den er helt perfekt til sjøfugl jakt da den har lang pipe og er robust, men ellers kan den være litt lang å ha med på jakt. Samtidig så blir det mer en enkeltskudshagle fordi jeg ikke er rask nok til å ta ladegrep. Dette kan nok sikkert trenes opp, men det fungerer litt dåtlig for min del.

Link to comment
Share on other sites

Viktigste av alt når det kommer til hagle er at våpenet passer til deg, og at du lærer deg å kjenne og bruke våpenet. Tørrtrening med klikkpatroner i stuen, der du bare står og kaster opp våpenet til skulderen, avsikrer, får skikkelig siktebildet og trekker av. Det er nødvendig. Alt skal gå i ett, og det må gå fort. Stå der til armene blir slitne, og plukk haglen opp titt og ofte nå før jakten og tren. Om haglen ikke sitter der den skal med en gang kan det bli kjedelige opplevelser på jakt, både med bom og sleivskudd.

Link to comment
Share on other sites

Hei alle sammen. takk for raske og gode svar.

virker som snittalderen på forumet her er voksent. ikke noen tullesvar, det er fint.

er fortsatt usikker. Det virker som de fleste heller til O/U, noe jeg må si meg er mest fornuftig. når det ikke er lov til å ha flere enn 2 skudd på jakt virker det meningsløst med pumpe/halvauto.

Men det virker som om en del av dere også er fornøyd med pumpe, så det er vel bare snakk om en vanesak.

Må innrømme jeg har mest lyst på pumpe. Om ikke bare for erte disse puristene. Noe av det verste jeg vet er å bli fortalt hva som skal gjøres, "du må gjøre dette. For det er det vi alle andre gjør" blæ...

En anen grunn jeg har tenkt på ang. pumpe er: hvis onkel blå plutselig skulle si at pumpe/halvato skal bli forbudt. Da er det greit å ha kjøpt en, disse lovene er jo ikke tilbakevirkende.

 

uansett. har ikke bestemt meg enda. så jeg får bare følge med på forumet med stor innteresse.

takker for alle fine svar.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en Baikal 12/76 og er utrolig fornøyd med den!

Hagle skal være et bruksjern! Gi faen i hvor mye graveringer hagla de har eller hvor tøff den er, det er ikke de som dreper!

 

Jeg mener ikke at pumpe er et dårlig valg, men jeg skyter mye bedre med Baikalen når det kommer til skudd nr 2.

Jeg jakter kun sjøfugl, så for meg er det ikke noen must å kunne utrydde en hel andeflokkflokk om gangen, slik man i prinsippet kan med halvauto eller pumpe. Men du klarer det ikke :mrgreen:

 

Men hvis du for eksempel skal jakte due, eller fasan så kan jeg forstå du vil heller ha litt mer magasinkapasitet. Men da vill jeg isåfall gått for en halvauto ;)

 

EDIT:

Viktigst er det at hagla passer deg. Kolben, skjeftets vridning osv.. Baikalen hadde litt for lav kolbe for meg men det fikset jeg ganske enkelt ved å kjøpe en patronholder som skal festes på kolben, deretter legge noen ark under holderen. Da passet den perfekt for meg :D:D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Noen her som har forsøkt det seven la inn her med tanke på å snu sikringen?

 

lurer på hvordan de gikk frem for å få det til, har en franchi fast selv og så vidt jeg kan finne ut er avtrekker assemblyen helt lik på disse våpnene.

 

lurer mest spesifikt hvordan man har fått ut den pinnen man må slide ut da jeg ikke får den ut iallefall. mistenker at jeg mangler riktig værktøy rett og slett :P

 

Ja jeg vet tråden er gammel, men jeg forsøkte å lage en ny tråd og der svarer jo ingen, så dette var et siste forsøk på å fånoe hjelp med saken her inne.

Link to comment
Share on other sites

Jeg ville helt klart ha kjøpt 870`en. Har en selv og er kjempefornøyd. Den virker alltid og er i mine øyne mye finere enn baikal. Tror ikke jeg hadde valgt o/u hvis ikke jeg hadde borti 10000,- og bruke. Da kan man få pene o/u. Dessuten har jeg gjentatte ganger sett at mange treffer bedre med pumpe enn med o/u. Hvis det i tillegg er pumpe du har mest lyst på, så burde saken være grei. Det er ikke alltid lurt og høre på folk flest, av og til må man stole på magefølelsen :P

Link to comment
Share on other sites

1. Ingen vits med manum patroner på rådyr, med mindre det er 20/76. Jakter selv rådyr med 16/70 hagl str 2

2. Styr unna pumpe. Ser porn ut på film, men er et helvete i bruk ifht en O/U. I noen jaktsituasjoner vil du trenge et ekstra skudd kjapt, tørr vedde skjorta mi på at du er kjappere med en O/U enn en pumpe. Ut fra det jeg nettopp skrev, ville jeg ha valgt O/U

3. Velger du å kjøpe pumpe, kjøp brukt. Det er hagler 95% av jegerstanden ikke vil ha, og de er derfor billige å kjøpe.

Link to comment
Share on other sites

dette er smak og behag, mener jeg, har både pumpe halge (870) og Finn classic o/u, og har hatt halvautomat. jeg kjøpte pumpe for litt tøffere bruk, rævjakt og som jeg ikke trenger å være så redd for,funker kjempe bra for meg !! ikke noe problem og pumpe og skyte 2 kjappe skudd, må trene og så går det at seg selv.. dra å prøve så kjenner du hva du liker best !! :D

Link to comment
Share on other sites

Det er hagler 95% av jegerstanden ikke vil ha

 

 

Hva baserer du dette tallet på?

Det du i praksis sier, er at 95% av alle landets pumpehagler kjøpt inn for jakt, til enhver tid er til salgs, destruert eller står i skapet... :roll:

 

Min erfaring; Gikk fra O/U til 870 pumpe.

Jeg har en røff bruk, og jakter i svært variert biotop.

Jeg anskaffet pumpa pga mine jaktformer. Jeg ville ha et bruksjern av dimensjoner.

Jakter en del på sjøen fra kajakk, og det er mer enn en gang jeg har druknet den i saltvann. Da er det veldig lett å demontere ned til minste splint, vaske i dusjen, ha det i oljebad for så å tørrpusse det hele. Det er svært fort gjort da det ikke er krinkler og kroker.

Jeg har også basert meg på å lakkere låskasse, magasin og løp 1-2 ganger i året.

Angående pumpesystemet er dette svært lett med litt øvelse.

Du finner fort ut at sleiden går tilbake ideg skuddet går. Da er det bare å være på med en gang, og du vil ha skudd nr 2 klar til avfyring i god tid ved en normal jaktsituasjon.

Jeg for min del skyter like raskt som kompis gjør på jakt... De fleste jaktsituasjonene jeg har hatt er fugl som går opp på 15 meter. Ingen problemer med å skyte dubleer.

 

Det viktigste er at du øver, lærer hagla å kjenne, og sist men ikke minst at den passer.

 

:-)

Link to comment
Share on other sites

Eg jakter med pump 870, denne heglen bruker eg til alt, sjø og fjell.

Har brukt den i 7år, ikkje hatt noen problemer i det hele tatt.

Synst vekten er helt grei, det er også mindre rekyl en o/u.

Eg kjøpte denne for eg hadde lite penger, uten jobb å det hele, kjøpte den ny for 3 lapper.

Den ville ikkje støvet ned om eg hadde kjøpt meg en ny finere hagle.

Eneste som eg har å pirke på er at den vil bli litt rust på den etter en dag på sjøen. Men det er fort gjort å bli kvitt.

Og folk sier du ikkje kan skyte kjapt med en pump, det er helt feil, eg tar 2 leirduer på samme kastere uten noe stor kunst.

Trenger bare litt trening for å komme inn i det.

 

Her kan du se Hickok 45 fortelle litt om haglen også.

Denne mannen kan sakene sine.

Link to comment
Share on other sites

jeg har selv en 870 og den er en drøm å skyte med, og den er morro på leirdue banen, og når det er morro på leirdue banen så trener enn mer og da etter hvert og treffer mer.

 

Jeg har gått i høst og vurdert veldig frem og tilbake om jeg skal bytte ut denne halga med en O/U, det pga lengden, for jeg ser at jeg stadig jakter mer og mer med hagla, og at det da på mange måter kunne vært greit med en o/u som er kortere.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har både pumpe og O/U (og har hatt flere.. herregud så mye penger jeg har kastet ut av vinduet ved å bytte ut rifler, drillinger og hagler! :cry: ) jeg ser bare en fordel med pumpehagle, og det er til sjøfugljakt. Den er enkel å demontere etter en tur i kajakken. spyler igjennom den med kokende vann, tørker, og setter inn med olje. Ferdig. Den er harryfisert med Duracoat også, så den tåler sjø og salt veldig godt. En O/U med treskjefte og mekanismen gjemt i skjeftet er en heeeelt annen sak å vedlikeholde.

 

Til jakt i skau og fjell vil jeg mye heller ha en godt ballansert O/U hagle.

Link to comment
Share on other sites

Hei jeg har en valmet o/u og fattern har en mossberg pumpe som jeg bytter på og jakte med. Og med tanke på valg av pupe vs o/u så sliter jeg selv med valgets kvaler. Jeg jakter mye fugel og rådyr med hund iløpet av året og det hender fra tid til annen at det blir litt vilsvinsjakt med hund også. til det meste av dette stiler o/u og pumpen likt så blir lett til at de blir med på tur annver gang. men da det blir snakk om vilsvinsjakt da er det ikke noe tvil om hva som blir valget og det er pumpen da et enkelt løpskifte forvandler det amerikanske arbeidsjærnet fra en hagle til en gigantisk slugkanon med presisjon opp til 100m og en stoppevne som få annet kan måle seg med. Pluss at du får mange forskjellige løp og løpslengder til de fleste nyere pumphagler

 

Men en fordel du har med en o/u er at du har en verden av div kombi valg til mange av de. Så viss du en dag finner ut at du skal ha over og under så anbefaller jeg og kjøpe en valmet / tikka / finn classic da de fleste av disse har løp og deler som passer om verandre og er meget solide og driftsikre. Så min konklusjon etter og ha skrevet dette er JA TAKK BEGGE DELER

 

/Morten

Link to comment
Share on other sites

Om du skal jakte mye med hagle så tror jeg o/u er tingen, kan veksle mellom to borringer og to raske skudd, for min egen del så blir ikke hagle jakt prioritert og da var det greit og kjøpe ei billig Pumpehagle sånn at jeg kan bli med på rypejakt et par ganger i året om jeg vil. Også er det et plastikk våpen som ikke trenger så mye omsorg

Link to comment
Share on other sites

Etter mange år på jakt med mange forskjellige type hagler, er jeg nå tilbake på S/S. Dette fordi at erfaring har lært meg at det man gjør mest med ei hagle, er og bære den. Da ble valget ei hagle som er god og bære i tillegg til og skyte godt. Nå er det dessverre et dårlig utvalget av sideliggere i en fornuftig prisklasse, men noe fins. Og på brukt markedet kan man komme over mange god biter.

Link to comment
Share on other sites

Er ikke noe konkurranse i mine øyne. Alt til sitt bruk.

Jeg bruker ikke motorsag til å hamre spiker.

 

Har en modifisert 870 med (lovlig) pistolgrep jeg bruker mye. Elsker den. koser meg hver gang den smeller av. Lett å rengjøre, pålitelig og gjør jobben mer enn godt nok.

Mange rynker på nesa, men det er ikke noe man kan ta hensyn til. Noen er ikke fornøyd før alle har det samme som de selv har.

Men skal ha meg både en o/u og en sideligger også.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...