Jump to content

Ole_Netland

Members
 • Posts

  2,491
 • Joined

 • Last visited

About Ole_Netland

 • Birthday 04/18/1981

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Ole_Netland's Achievements

Veteran

Veteran (13/17)

 • Conversation Starter
 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

 1. Da er jeg plutselig innom kammeret etter tja, lenge. Men måtte inn å se hvem som skal være med å skyte til lørdag. Mye kjente nick på listen her ja. Vi var å rigget litt i går, og det har smeltet bra med snø nå, for en uke siden når jeg brøytet vei til skivene var der fra 50cm og oppover, nå er der fra 0 til tja 20 cm. Men Der vi har pleid å parkere er der jo da snø/jørme, så kanskje lurte å ha det i bakhodet når du pakker, at du fort må bære utstyret 100m. Der er ikke bøytet på jordet hvor standplass og det vil heller ikke bli gjort pga manglende frost i bakken.
 2. Ser der skrives at jakt ikke er tema for dette våpen, da blir det vel UNL skyting innen NBSF sitt program som blir søknadsgrunnlaget, bare vær klar over at innen NBSF er max kaliber 400, så det du får mest ut av er nok 378Wby Mag uten at jeg vet helt hvordan kuletilgangen er i dette kaliberet til langholds bruk. Ellers er jo 338-378AI en mulighet... da har du vel max hylse og en kule med god BC samt kurant tilgang på gode kuler. Mullins her på kammeret har vel en slik rifle om jeg ikke tar feil, kanskje få han inn her å si litt om kaliberet...
 3. jeg har bare positivt å si om dem, har selv flere sauere, riktig nok ikke handlet direkte fra dem, men har før handel vært i kontakt med dem for å høre hva de faktisk har på lager for så å bestille våpen gjennom lokal forhandler, og har ved disse anledninger for rask service, god service hvor de har svart på det jeg spør om uten å forsøke å selge på meg noe dyrere enn først planlagt. Har også kontaktet dem ett par ganger hvor jeg har hatt behov for deler til sauer, og har hver gang fått god service og delene har ligget i postkassa i løpet av en dag eller to (leveringstid ala hjemmelading på sitt best).
 4. jeg har hørt, merk dere "har hørt", at for å skyte ut kule laget de seg en plugg av voks/starinlys som ble satt ned i halsen på hysa for å holde kruttet på plass og for å bygge opp litt trykk. om det i det hele virker vet jeg ikke, ser jo for meg at voksen smelter veldig fort, men kanskje en mulighet. Dersom denne pluggen vil gå inn i løpet vil der jo da også danne seg ett trykke mellom voks pluggen og kula som sitter fast, mye mulig det vil kunne hjelpe..... Men NB, dette er ikke noe jeg har testet selv eller gjort meg noe seriøse tanker om, hørte det for et par år siden, og kom på det igjen nå som jeg leser om det aktuelle problemet.
 5. Dersom noen trenger overnatting i forbindelse med BR50 og F-class stevnet så er dette det nærmeste, ca en km fra BR50 og ca 20 min fra F-class http://birkelandhotell.no/ Dette må også være en fin mulighet for pistol skyttere, om jeg ikke tar feil er Pinsesmellen på Flakkeloner banen samme helga, dvs, det bør være mulighet for å kunne få med seg både pistol og riflestevner på samme reisen... pistol banen på Flakkeloner banen ligger ca 5 min fra BR50 banen.
 6. Dersom noen trenger overnatting i forbindelse med BR50 og F-class stevnet så er dette det nærmeste, ca en km fra BR50 og ca 20 min fra F-class http://birkelandhotell.no/ Dette må også være en fin mulighet for pistol skyttere, om jeg ikke tar feil er Pinsesmellen på Flakkeloner banen samme helga, dvs, det bør være mulighet for å kunne få med seg både pistol og riflestevner på samme reisen... pistol banen på Flakkeloner banen ligger ca 5 min fra BR50 banen.
 7. da har jeg fått prøvd med Blue Gold Cleaner i UL vaskeren, og for å si det kort, det stoffet der skal jeg ha mer av... vasket sluttstykker og en låsekasse, og for å si det kort, ting ble reint... det løste ikke opp olje/fett som zalo, her ble det liggende å flyte på toppen eller sank til buns alt etter hva det var, følte ikke stålet ble helt ut-tørket som jeg føler det kan bli med zalo eller andre sterkt fett løslige stoffer. Genialt på feks sauer piper hvor enn skal få bort dritten fra låseklakkene i løpet bare å sette løpet nedi og vaske kammer enden i UL badet. Kan legge til at jeg bruker Lyman UL bad. http://www.bluegoldcleaner.com/ Jeg har ikke forsøkt dette stoffet på hylser enda, men neste gang jeg skal til å vaske så blir det nok å forsøke med litt hylser også for å se om de blir blanke eller bare reine.
 8. kan jo bli noen artige filmer på youtube etter hvert når de kommer hjem til USA for å lage neste film, og de banner som M67 hver gang det går galt...
 9. gratulerer så masse... går ut fra det nå blir jakt i bekledning som passer våpenet kjenner jeg deg rett...
 10. jeg har selv flere dempere, a-tec, S&L, alm og BR-reflex. hvilken jeg skal si er best vet jeg ikke, alt til sitt bruk. men skulle jeg kjøpt en ny demper nå i dag hadde jeg nok kjøpt sonic, MIN oppfattning er at det er den som demper best i forhold til prisen.
 11. jeg er med så lenge helsa holder. skyter HV liggende. får jeg lånt en annen rifle satser jeg på å skyte begge klasser.
 12. jeg er med så lenge helsa holder. satser da på å skyte begge klassene. ingen rekylbrems. 308 og trolig 243
 13. det er vel vortex du får mest for penga og av de bedre kikkertene i den lavere prisklassen. nå vet jeg ikke hva som er billig, men PST serien til vortex kan jeg varmt anbefale, har en slik selv og på sikt kommer jeg nok til å gå for flere slike..
 14. Bildet er hentet herfra... http://www.facebook.com/pages/Byggmakker-Eftevaag/126279857392164
 15. Tankene mine så langt er nå å legge benken ca 10 cm over en kjøkkenbenk, dvs 100-105 cm høy. Etter som at jeg ikke driver med praktisk skyting blir det fort mindre kvanta, og som der blir nevnt vil en fordel med å stå være at det er lettere å bevege seg rundt, feks når en helpresser og trimmer hylser er det jo en fordel ser jeg. En barkrakk er nok ikke det dummeste å ha nei, Pr nå har jeg egentlig et utrolig greit laderom vegg i vegg med kjøkkenet, men nå har det seg slikt at ene guttungen trenger større rom med det resultat at jeg må flytte ladebenken til en bod i kjelleren, så da er det greit å kunne ha litt ting lagret under benken siden plassen blir mindre.
×
×
 • Create New...