Jump to content

steinart

Members
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by steinart

  1. Jeg har skutt med denne i noen måneder, bare å kjøpe.. + koster ikke noe (1790,-) + god rekyldempende kappe på kolben + lett - etter mer enn 250 skudd på en dag, så får man litt vondt i avtrekkerfingren på grunn av en litt skarp skjøt i kolbehalsen (når man holder hagla for å lade osv), men det er kanskje bare jeg som har puselanker.. - Ingen fester for reim, eller reim som følger med (kan kjøpes) Dette er den letteste hagla jeg har skutt med i hele mitt liv. Har skutt endel OU hagler før, har en Lanber, og i motsetning til den, så treffer jeg på 99% av skuddene med mossbergen.. Nå står Lanber hagla mi stort sett i skapet.. Den virker kanskje litt lang i starten (70cm løp), men jeg vil ikke kalle lengden noen ulempe..
  2. Bare så det ikke blir noen misforståelse.. Det er ikke lov å jakte byduer i sentrum - det er ringduer som er tillatt, etter tillatelse fra grunneier.
  3. Formålet med loven er vel å unngå "enhåndshagler" - eller våpen særs egnet for ran o.l og lite egnet for sport/jakt? Justerbare kolber på hagle er ganske aktuellt - da man ofte skyter sammen med feks frøkna, som jo har litt spedere bygning enn meg. Det kan man fikse med to hagler - hver tilpasset skytter, men en enkel "innskyvbar" en (som kan justeres ihvertfall noen cm) hadde vært bra.. Når det gjelder pistolgrepet - så skal det ikke være "frittstående fra kolben" dvs at det skal være festet til kolben. (hvis hotlinking går bra) Dette er altså ok: Ikke ok: Hagler med kolber av type 1 selges i Norge..
  4. Jeg har denne, synes den er helt grei. Jeg ville ha en hagle med syntetisk stokk, og synes det var dumt å ha to OU hagler i skapet, så da ble det en billig-pumpe. Funker flott selv om den bråker, jeg har jo hørselvern på uansett. Men kan kanskje skremme fugl hvis du er skikkelig uvørn i skogen. Det er kanskje lite ekstrautstyr til den, men skal du ha en zombie-forsvars-hagle, så bør du kanskje gå for en 500? + Den tåler vel omtrent alt? + Den har choke (uten at jeg kommer til å gidde å bytte ut den 1/2 som er der.. - Den er lang (71cm løp!)
  5. Hva styrken koster avhenger jo helt av hva som er galt med øya.. Hvis man fra før kjøper langsyntbriller på nille til 20,- så koster de jo ikke stort.. men har man skjeve hornhinner og alt mulig merksnodige avvik, så blir det fort dyrt.. Tror jeg gav 1500,- pr glass for mine, de er innlegg og kan flyttes over i feks ski/scooterbriller, så der har jeg jo ihvertfall vært litt lur..
  6. Jeg har flere sett skytebriller, og jeg ville ikke gått for 3M "verkstedsbriller" hadde jeg vært deg.. De vil selvsagt hindre smuss i å komme i øynene dine, men helt avhengig av hva du skyter (på), så kan det være greit å ha noe som også stopper større fragmenter eller deler av rikosjetter.. Ett billig alternativ er Revision Eyewear, men det finnes selvsagt mye dyrere å skaffe seg og. Disse gir og mulighet til å ha korrigerende brilleglass inni brillen. Du skal selvsagt ikke ta ett hagleskudd til ansiktet, men dette er jo bare for å vise at det er forskjell på briller.. Forsvaret har gått for ESS, disse koster jo bare 450,- fra norsk nettbutikk.. http://equipnorshop.no/productDetails.a ... 66&cId=356
  7. steinart

    O/U vs. pumpe

    Jeg har en fin Lanber OU hagle, men den er så fin at jeg er på vei til å kjøpe meg en Mossberg for "allværsbruk".. Dessuten er det noe med lyden i pumpehagler som er herlig..
  8. Varmluft, da? Hvis treet er litt fuktig, så vil den vel krympe når den blir tørr?
  9. Brenne den? ... og hvordan fikk du den inn der?
  10. Det er jo forskjellige klasser, så det går fint - politiet vil mene noe hvis du ønsker å kjøpe flere våpen som kan brukes i samme klasse/divisjon..
  11. Jo, nå må dere riff raffet som ikke har råd til årsavgift roe dere.. Jeg ser frem til fasanjakt med innleid bygdefolk til å bære sekken min og helle sherry i glasset.. /sarkasme At det blir noen enorm avgift anser jeg som helt urealistisk, men vi får sjå..
  12. Det er selvsagt lov til å transportere dem - men de skal være pakket ned og transporteres "skjult".. Du kan ikke slenge ett luftgevær over skulderen og rusle rundt..
  13. Jeg tror dere leser med "worst case" brillene på her - Denne Talgø eller hva han heter har fått sagt sitt, det dominerer ikke dokumentet slik jeg ser det. Utvalget har tydeligvis bestått av oppegående mennesker, og konklusjonene skremmer ikke meg på noen måte - at man må "påvise at man fortsatt har behov" er da helt ok? - Hvis man aldri er på skytebanen kan man heller selge våpna og frigjøre litt kroner Men at opiker skal ha meldeplikt overrasker meg - hva med blinde skyttere? (de har til og med eget forbund!) http://www.ibsa.es/eng/deportes/shootin ... tacion.htm
  14. Hehe, jeg mente ikke å være drittsekk, ville bare si det i tilfelle det hadde gått deg hus forbi.. Selv kjøpte jeg opp garderoben til en som ikke hadde fått det med seg endringen - men som ikke jakte mer heller, bedre for ham å selge våpna enn å kjøpe seg våpenskap når aktivitetsnivået var såpass lavt..
  15. Du burde vel strengt tatt hatt våpenskap for lenge siden - det er krav fra første våpen. http://www.bjerkli.no/product.php?produ ... t=0&page=1" target="_blank Denne har jeg - ett lite rom på toppen til feks pass og annet - men "brannsikkert" - det er det jo ikke, tar det fyr i leiligheten er det bare spørsmål om tid før også dette brenner opp.. (avhengig av når brannmannskaper ankommer).. Eneste "dumme" med dette skapet i min erfaring er små hyller i døra, på grunn av all "mekanikken" som er der, det finnes mer sexy skap med større hyller der (men da er som regel hele skapet større og). "Brannsikre" skap for dokumenter - er noe helt annet enn våpenskap.. Det finnes og små enkle skap for vital del - da kan våpenet stå i en krok.. Uansett bør du virkelig skaffe deg FG godkjent skap omgående, ellers får du skikkelig smekk fra onkel blå hvis noe blir borte..
  16. Nå er det vel snart sarkasme på sarkasme her - men jo, det er vel AKKURAT det "staten" og byråkrater mener i dag.. hvis man ser på holdninger rundt avgifter i dette landet?
  17. Fortsatt mange som har problemer med å se en direkte kobling mellom regulering av elgstamme og halvauto.. Men må alt være tuftet i rotnorsk nøkternhet, jantelov og snusfornuft?
  18. Jeg skal ikke kverulere her - men dette er vel mer ett filosofisk og kanskje politisk spørsmål, enn hva som er "ett nødvendig onde" - Er vi virkelig fornøyd med ett samfunn der alt skal bestemmes ned til minste detalj? Selvsagt må ingen handle slik at det skader andre - men å "forby til man blir trygg" er vel som å tro at god moral kommer fra religion?
  19. Jeg er like forvirret nå som da jeg startet å lese tråden.. Hva er egentlig "frittstående" pistolgrep i lovens forstand? Det beste svaret på dette har kanskje folk som har hagler med annet enn tradisjonell kolbe.. Dette er ikke viktig for meg, bare litt nysgjerrig.. Dette eller dette eller er vi på vei til å få regler som påbyr dette? (håper bildene lar seg hotlinke!) Edit: Ser det selges hagler med "frittstående" pistolgrep her? http://www.vaapensport.com/index.php?na ... liste.html
×
×
  • Create New...