Jump to content

Freeride

Members
  • Posts

    696
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Freeride

  1. Vil det være en ulempe om dreide kuler med smale drivband er et par hundredeler større en riflingsdiameter?
  2. Kaliber 12 patroner ladet etter SAAMI standard skal ha samme maks trykk om patronen er 70 eller 76 mm. https://www.shotgunlife.com/shotguns/tom-roster/important-information-about-shotshell-pressures.html
  3. Vihtavuori har data for 50 grs Lapua Naturalis. Det burde vel være greit å ta som utgangspunkt.
  4. Politiet selv har jo brukt avlivningsmetoden. https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/8e6qE/politiet-kjoerte-over-katt-to-ganger-saken-lagt-doed
  5. Har testet nevnte rengjøringsmiddel på en demper til .22lr. Trengte mange dager bløtgjøring med litt forsiktig skrubbing innimellom før baffle var rene. Tenker jeg prøver med ultralyd neste gang.
  6. Ser ut til at det er litt arbeid for på få liv idet gamle jernet.
  7. Hvis det virkelig er tilfelle at 10-22 er/blir forbudt å inneha, får man håpe at politiet gir beskjed til eierene i form av et brev. Man vil jo helst slippe å få politiet på besøk for å beslaglegge den farlige salongrifla fordi man plutselig (og uvitende om det) er innehaver av ulovlige våpen.
  8. Det spiller ingen rolle hvilken toleranse skrue (pipa) og mutter (demperen) er laget til. Den største skruen skal gå inn i den trangeste mutteren. Det er jo akkurat det som vises i den tabellen. Toleransen delene er laget til avgjør bare hvor stor pasning/slark det er mellom delene. Selv vil jeg gjerne ha midtdiameter på pipegjengene opp mot maks tillatte størrelse for å få så lite slark som mulig.
  9. Magnum 1 er den i alle fall ikke egnet til. Det er vel kul umulig å oppnå faktorkravet med det korte løpet. Hvis du klarer å finne en snill ladning som har nogenlunde riktig treffpunkt blir det nok mye morro i feltløypa.
  10. Freeride

    Quiet 22

    Noen som vet hvordan demperdelen er "permanent" festet til pipa? Lim, sveis?
  11. https://lovdata.no/dokument/LF/forskrift/1987-11-06-897
  12. Ebay https://www.ebay.co.uk/itm/Pike-Arms-Grooved-Charging-Handle-Black-Finish-for-the-RUGER-10-22-Rifle/203198423528?hash=item2f4f91e1e8:g:jsMAAOSw2gBfwBGS
  13. Her er jo varen kjøpt og betalt på nettet, men hentet hos selger. Vil tro angreretten fortsatt gjelder.
  14. Hornady og Fiocchi lader 50 grs V-Max til .222 Remington så det går nok helt fint. Bruker selv Nosler 52 grs NCC og 50 grs BT uten problemer.
  15. Dette hadde ikke vært et problem hvis skyting med dårligste hånd fortsatt hadde vært et krav.
  16. Underlige skruer som lager disse reglene. Det er da ikke lenge siden man ble rådet til å kjøpe .32 til grov før man kjøpte 9mm til militærfelt siden 9mm lovlig kunne brukes til grovpistol, og derfor kunne gi avslag på søknad hvis det skjedde i motsatt rekkefølge.
  17. Hvis man virkelig vil lese dette på verst mulig vis kan jo det til og med gjelde våpen med åpne sikter.
  18. Med forbehold om at de kan ha byttet siden artikkelen ble skrevet. https://www.politiforum.no/artikler/dette-er-politiets-nye-ammunisjon/385922
  19. Grunneiers jaktrett går helt til vannkanten. Skal du benytte deg av den frie jakten på sjøen (uten grunneiers tillatelse til å jakte fra fjæra) må du i alle fall ta et lite skritt ut i sjøen selv ved lavvann. Vær også obs på at du kun kan skyte viltet hvis det befinner seg på eller over sjøen.
  20. Høres ut som om du har 7x57 R patroner.
  21. Her er noe lignende. https://forums.gunboards.com/showthread.php?959322-Old-Winchester-amp-UMC-primers-amp-tins#/topics/959322
  22. Nå har politiet også varslet at de skal på hjemmekontroll hos et tilfeldig utvalg av våpeneiere i Tromsø. Først og fremst for å se at våpen er forskriftsmesig oppbevart. I avisartikkelen hevdet de at det var et krav at skapet skulle være boltet i gulv eller vegg. Så vidt jeg vet er det kun om skapet er under 150 kg, eller er reglene forandret igjen?
  23. Blir det totalforbud mot bly på jakt tror jeg at det også kommer et forbud mot bly på bane relativt kort tid etter. Blir nok temmelig dyrt å være aktiv skytter. Sikkert mange som da bare kvitter seg med våpnene/hobbyen, men det blir vel bare å regne som en positiv bieffekt.
×
×
  • Create New...