Jump to content

Freeride

Members
 • Content Count

  679
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Freeride

 1. Dette hadde ikke vært et problem hvis skyting med dårligste hånd fortsatt hadde vært et krav.
 2. Underlige skruer som lager disse reglene. Det er da ikke lenge siden man ble rådet til å kjøpe .32 til grov før man kjøpte 9mm til militærfelt siden 9mm lovlig kunne brukes til grovpistol, og derfor kunne gi avslag på søknad hvis det skjedde i motsatt rekkefølge.
 3. Hvis man virkelig vil lese dette på verst mulig vis kan jo det til og med gjelde våpen med åpne sikter.
 4. Med forbehold om at de kan ha byttet siden artikkelen ble skrevet. https://www.politiforum.no/artikler/dette-er-politiets-nye-ammunisjon/385922
 5. Freeride

  Sjøfugljakt

  Grunneiers jaktrett går helt til vannkanten. Skal du benytte deg av den frie jakten på sjøen (uten grunneiers tillatelse til å jakte fra fjæra) må du i alle fall ta et lite skritt ut i sjøen selv ved lavvann. Vær også obs på at du kun kan skyte viltet hvis det befinner seg på eller over sjøen.
 6. Høres ut som om du har 7x57 R patroner.
 7. Her er noe lignende. https://forums.gunboards.com/showthread.php?959322-Old-Winchester-amp-UMC-primers-amp-tins#/topics/959322
 8. Nå har politiet også varslet at de skal på hjemmekontroll hos et tilfeldig utvalg av våpeneiere i Tromsø. Først og fremst for å se at våpen er forskriftsmesig oppbevart. I avisartikkelen hevdet de at det var et krav at skapet skulle være boltet i gulv eller vegg. Så vidt jeg vet er det kun om skapet er under 150 kg, eller er reglene forandret igjen?
 9. Blir det totalforbud mot bly på jakt tror jeg at det også kommer et forbud mot bly på bane relativt kort tid etter. Blir nok temmelig dyrt å være aktiv skytter. Sikkert mange som da bare kvitter seg med våpnene/hobbyen, men det blir vel bare å regne som en positiv bieffekt.
 10. @Chiefen.v-2. Du tror vel ikke at POD er uvitende om hva som foregår her oppe. Denne praksisen vil nok snart bre seg over hele landet, og det etter beskjed fra POD.
 11. Her ville jeg dreid over de eksisterende gjengene til f.eks M13,5x1 og gjenget å limt på en fôring. Denne kunne da gjenges til M18x1.
 12. Lukter jo litt "Forebygging gjennom forvaltning". I Troms er vi nå på andre runde der alle som eier håndvåpen må dokumentere sin aktivitet for å få lov å beholde våpnene sine. https://www.politilederen.no/fagligforpolitiledere/forvaltning/983-forebygging-gjennom-forvaltningsgjoremal
 13. Nye vådeskudd. https://www.vg.no/nyheter/innenriks/politietaten/vaadeskudd-paa-manglerud-politistasjon/a/24178531/
 14. Så lenge du holder deg til Hornady gas checks går det nok fint da disse faktisk klorer seg fast i kula.
 15. Morro å se på men gud bedre så irriterende å høre på den øredøvende "musikken ".
 16. Politiet stoppet skytetrening i sandtak. https://www.fremover.no/lokale-nyheter/beisfjord/politi/bevapnet-politi-stoppet-to-personer-som-drev-skytetrening/s/5-17-296526
 17. "Blir litt å banne i kirken, men for min del er lyddemper krav, da mye av skytingen vil foregå på hytten eller garasjen, og jeg vil til å starte med kun ha én pistol." Da er nok ikke GSP et alternativ. Den er ikke lov å ha gjenget løp på.
 18. Ser ut til at det er noen misforståelser ute å går vedrørende disse Berger kulene. Hunting versjonen er det samme som den opprinnelige Target versjonen. Det som nå er Target kula har fått tykkere mantel. Bare les hva Berger skriver. http://www.bergerbullets.com/history-of-the-match-grade-berger-hunting-vld/
 19. Da var det nok en gang sendt epost til alle EU representantene. De fleste adressene ligger også på på sidene 13-15 i denne tråden.
 20. Her er en fin side med masse data for blylegeringer. http://www.lasc.us/castbulletnotes.htm
 21. Dette må vel være ekstrautstyr til en god gammeldags kjøttkvern.
 22. Og da er det vel på høy tid å minne på at alle epostadressene representantene ligger på side 16-17-18 i denne tråden.
 23. Kampen mot skytebaner i tromsø tilspisser seg. http://www.itromso.no/nyheter/2016/06/20/Pistolklubben-utsatt-for-h%C3%A6rverk-12919929.ece
×
×
 • Create New...