Jump to content

Muntjac

Members
 • Posts

  562
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Muntjac

 1. Ja, det ser ut til at Boble har rett i det, dessverre. Er det noe restverdi i en slik? Kan eieren like gjerne levere det inn til å bli spiker?
 2. Artig, og denne ser da ganske original ut? Er slike karabiner sjeldne? Har de historisk/samleverdi. Takk for hjelpen!
 3. Hei, kan noen fortelle meg hva slags krag dette er, samleverdi, historikk og eventuelt en pengeverdi? Setter pris på all hjelp og bistand! Våpen funnet i forbindelse med booppgjør.
 4. Mulig du har googlet selv, men jeg ble litt nysgjerrig og gjorde noen søk. Her står det en del, ser jeg, også prisantydninger på markedet i USA. http://www.guns.com/2014/04/09/winchest ... llery-gun/ http://www.justanswer.com/firearms/7ayv ... arrel.html http://www.gunbroker.com/All/BI.aspx?Ke ... er+.22+WRF) http://homesteadfirearms.com/appraisals/1890/
 5. Et argument for 7x57r er nok at det er lettere å få solgt, om du bestemmer deg for det senere.
 6. Hei, Våpenet er en Merkel 96k, og riflestigningen vet jeg rett og slett ikke. Har tidligere hatt en Fair kombi i 7x57r, som også var svært presis. Nå lader jeg opp med Norma fmj 150gr og Oryx 156gr. Jeg har egentlig ikke eksperimentert med noe annet enn kruttladningen. Jeg bryr meg stort sett lite om kaliber, og vil ha færrest mulig kombinasjoner og gjøre livet mitt så enkelt som mulig. Litt rekyl er det i i min børse, men ikke voldsomt.
 7. Har sjekket nøyaktig det samme. Her er svar fra j&F. Det ble for dyrt for meg, men er altså mulug. "Hei Da må kikkerten din ned til fabrikk, og blir borte i ca 6 mnder Koster mellom 4 og 5000. Vennlig hilsen Best regards Egil Haugen Jakt & Friluft Arendal As"
 8. Hvorfor så lette kuler til fugl? Jeg har en Merkel 96k i 7x57R, og lader Normas FMJ til samme treffpunkt som Oryx. Det er utrolig praktisk, og erfaringen med kula er at den dreper og lager bare et lite hull. Kjøttskaden kan ikke bli mindre. Jeg vil tro at fordelen med en lett kule ifht kulebane er teoretisk på de avstander du vil bruke drillingen på, eller? Min erfaring begrenser seg til under 10 fugl, og ingen avstander over 130, så jeg er åpen for å lære.
 9. Hvordan kan du tolke dette slik Tja, det skal vel ikke mer enn en feiltolkning eller skriveleif til. I mitt hode hørtes det korrekt ut. Takk, korrigert opprinnelig innlegg.
 10. Jo, det er justerbart. Noen som har/finner manualen som beskriver hvordan?
 11. Har samme problem med min, og liker heller ikke snellert. Har lurt på å gå motsatt vei, og forsøke å sette snellerten så tung som mulig (1kg?). Da kan jeg kanskje få et veldig bra snellertavtrekk, og et ok vanlig avtrekk med litt polering fra en børsemaker. Hold meg gjerne informert om hvordan du løser dette.
 12. På jakt synes jeg det går greit uten hørselvern, selv om man sier det er en risiko for hørselskade også med lyddemper. På bane er det uansett ikke et tema siden det er andre skyttere der.
 13. Kjøpte samme kulene i dag, og skal lade .308. Dessverre har jeg bare N202 krutt på hylla. Finnes det ladedate for N202, 308w og 150gn TTSX?
 14. Takk for svar. Slik jeg tolker det kan jeg bruke normalt ladede homogene kuler i drilllingen, men da helst ikke av den pressede typen. Noen konkrete kuleforslag i 7mm, helst tilgjengelig her på berget? Bruker i dag slapt ladede 156gn Oryx, og får veldig fine slakt.
 15. Er det noen grunn til å ikke benytte homogene kuler i drillinger? Jeg har en Merkel 96k, og har lyst til å lade TTSX til denne i kaliber 7x57r. Belaster dette den loddede løpsbunten for mye? Får jeg nok fart til at TTSX kan benyttes?
 16. Du kan vurdere å hente den selv? Med visitors shotgun certificate kan du kjøpe hagler, og ta med deg disse på flyet hjem. Det blir neppe billigere, men du kan jo kombinere med annen hygge.
 17. Har brukt Norma og S&B helmantel. Begge funker fint, og lager bare hull. Skjøt senest en rev på søndag med Oryx, og det ble ganske grisete. Har skutt rev og orrfugl med S&B SP og SPCE, og det er også ganske grisete.
 18. Gjort akkurat det samme. Leverte til børsemaker for å være sikker på å ikke ødelegge mer. Surt og litt flaut, men det overlever man.
 19. Tirsdager kan du skyte innendørs i fjellhallen på Grefsen.
 20. Åpent nesten hver dag. Onsdager og fredager er det skyting i regi av oslo jff, fredager på hjortebanen og ikke100 meteren. Sjekk også websidene deres for nøyaktige åpningstider, kveldene blir jo kortere nå.
 21. Noen skytebaner i Jessheimsområdet som er åpen nå på lørdag? Har lovet å ta med nevøen min. Mvh Eivind
 22. Skankene er fantastiske behandlet som lammeskanker. Mye bedre enn å la dem sitte på lårsteikene.
 23. Hmmm. Jo Ofte gode tips fra mange her inne, så håpet på kloke innspill i prosessen, og gjøre antallet testladninger færre.
 24. Hei, Hva er sannsynlig ladestige for å finne ladningen som dupliserer Normas fabrikkpatron, 308w og 180g Oryx? Har Norma 202 og vil gjerne fortsette å bruke det. Norma hylser og Cci 200 hetter. Takk for hjelpen!
×
×
 • Create New...