Jump to content

MikiN1486

Members
 • Content Count

  168
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by MikiN1486

 1. Utleiepris på dyrka mark her vi driver er 250-300 pr mål for gress og korn. Nærmere 1000 om du har jord som er godt egnet til gulerøtter osv.
 2. Mulig at de fungerer godt på rådyr. Har ikke prøvd disse selv. Men har fra flere hold at mange av de homogene kulene ofte holder såpass godt sammen at de drar rett igjennom både elg å bjørn. Men de bruker riktignok grøvere kaliber.
 3. Nesten fritt frem på Svalbard for norske statsborgere. NESTEN kun reinen og isbjørn det er begrensninger på.
 4. M92 er et forferdelig våpen å skyte konkurranse med. I allfall orginal. Hadde en sånn i gamle klubben. Ble aldri brukt. Sikkert et kjempefint tjenestevåpen.
 5. Hvorhen holder du hus? Har en 1911 Springfield du kan prøve om du vil så du vet om det er noe du kunne tenke deg
 6. Må nesten prøve deg frem. Men vil tippe på at kvalitesammo fra norma, lapua , federal osv vil gå bra. Husk å finne ei kule som klarer krav til storvilt. Ekspanderer over 9 gramm vel om jeg ikke husker feil. Skeptisk til homogen kobber til rådyr om du skulle vurdere det. Tror du vil på Helmantel effekt.
 7. Synd at det ikke ble gjennomført. Tror det kunne vært et fint jaktvilt
 8. Det er en flokk med dådyr i nærheten av der vi har hytte i Värmland. Disse rundt på seg på et området på kanskje 20km2. Så de er som du sier ganske stedbundet. Men jeg vet at disse bukkene kan trekke ganske langt. Muflon er også et viltart jeg også kunne tenke meg fremfor villsvin
 9. 2.80 +mva for ensilert høy er ganske bra. Kommer ann på kvalitet og om det er økologisk eller ikke. Blir fort 1000 for en gjennomsnittlig ball på rundt 300 kg ballen.
 10. Sånn må det bli når reinen nord for Oppdal på død å liv skal være tam🤔. Sånn med fare for å være skikkelig politisk korrekt ifg eliten🙄
 11. De gangene jeg har vært i Sverige i Småland på jakt så har jeg sett at de liker seg i blåbærlyng som vinterbeite. Ellers så har jeg oppfatningen at de går mye på gress på sommerhalvåret. Så beitegrunnlaget bør jo være tilstede her i landet å. Går sannsynligvis mer på forvaltning fra grunneiere.
 12. Synd dåjhorten sprer seg så ekstremt sakte. Blir riktignok store stammer lokalt hvis de får ro til det. Dåhjort er vel et mer undervurdert jaktvilt her i Norge en villsvin.
 13. Handler på Rema. Er bonde selv😆. Ønsker i grunn ikke noe stamme av gris her i Indre. Det jeg heller ønsker meg er dåhjort.
 14. Trist i grunn. Vanskelig å konkurrere mot finn.no og brownells.no vel
 15. Har forsåvidt den oppfatning selv. Flere andre jeg har pratet mener også at dette med skuddpremie er feil vei å gå. Men samtidig så kan det også hindre spredning. Prata med en i Rakkestad som hadde skutt 7 gris på tomta si frem til juli i år.. Blir jo cash av sånn med 2000 pr stykk
 16. Nå har jo skuddpremie blitt innført så å si så det blir jo spennende å se hvordan dette slår ut på antall skutte dyr og eventuell videre spredning av gris i norge
 17. Brukte børse Lars en gang. Ikke noe å utsette på han
 18. Var min tanke å. Den hadde sett ganske bøs ut med en litt lenger pipe eller lyddemper på
 19. @Ei tohi varjataSå forsåvidt at det at det ikke var rifle kaliber ut fra låskassa på bilde. Blir vel mindre rekyl en i en 22 med rekyldemper på det kaliberet der. Tror dere at man kan få kjøpetillatelse på denna. Morro som plinkevåpen
 20. Så forsåvidt at det at det ikke var rifle kaliber ut fra låskassa på bilde. Blir vel mindre rekyl en i en 22 med rekyldemper på det kaliberet der.
 21. Går for tacticool ser jeg. Er det 45/70? , har du prøvd rekyldemperen enda?
 22. MikiN1486

  Marlin 1894

  Har du prøvd youtube? Mange marlin guruer det. Eller Marlinowners.org. Der er vel nesten alle guru'ne
 23. MikiN1486

  Marlin 1894

  Sjekk om skruen til ladeporten er ordentlig tilskudd. Denne er kjent for å lage krøll på marlin. Har også opplevd problemer med min 336 om jeg ikke klarer å trykke patronen langt nok inn i rørmagasinet før ladegrep.
 24. Ja ikke nødvendigvis aimpoint men noe i den duren. Men synes samtidig at det er greit med variabel forstørrelse.
 25. Det kan jeg fortelle at det er ikke alle de gamle finske som gjør heller
×
×
 • Create New...