Jump to content

Tjuagutt

Members
 • Posts

  79
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Tjuagutt's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

 1. Dagens FR kan også nytes kald, da i form av med kaldt vann. En evner å ha den mengde vann klar til ca enhver tid, sommer som vinter. I verste fall kan en spise maten tørket som den er.
 2. Jeg svetter faktisk bare av å ta på meg tøfler. Eller tykke ullsokker. Alt annet enn dressokker gjør at fuktigheten tar til å ansamle seg på beina, og nå snakker jeg om å sitte i ro hjemme. Er rent våt på beina etter en dag på ski. Tror eneste mulighet er å akseptere en viss genetikk og bytte sokker ved de større rastene, og tørke våte sokker på kropp. Så får alle turkamerater med knusktørre bein sitte og godte seg, jævler.
 3. Jepp, spesielt hvis såpen er skånsom og uten parfyme. Hadde vært interessant å teste ut.
 4. Så er vel det også flett nye jakker på samtlige personer som beveger seg opp på Himalaya og over polene.
 5. Eventuelt kan jo en ta med desinfiserende tabletter. Lettere, tar mindre plass og billigere. Selges bl.a på XXL. http://www.katadyn.com/chen/katadyn-pro ... -esisnfin/
 6. Rettelse: Har vanlig Tyin, med kort glidlås. Om jeg kunne valgt, hadde jeg nok gått for lang glidlås. Likevel, kort glidlås vil være noe varmere. Er selv ikke særlig varm av meg, men har sovet med denne i telt i -27 på Hardangervidden. Da hadde jeg svært lite innerklær med ned i soveposen, noe jeg angret fælt på, men kom meg igjennom natten (selv om jeg frøs noe JÆVLIG til tider) og fikk meg i hvert fall noe hvile. Ved høyere temperaturer opplever jeg ofte at posen har tendenser til å være noe for varm. Det bør definitivt være noen minusgrader i luften for at det skal være komfortabelt. Eneste minus er at den er stor når pakket ned, og noe tung. Det får så være. Ellers bruker jeg Ajungilak Kompakt 195L. http://www.klikk.no/helse/dinkropp/fril ... 365585.ece" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank Veldig god pose til meget god pris som fungerer bra ellers på året. Om den blir for varm åpner jeg bare glidlåsen godt, og om den blir for kald slenger jeg bare på meg enda et innerplagg av ull. En kan jo alltid se på soveposer av dun, og da har en mulighet til å spare mye vekt og volum. Til gjengjeld vil soveposen koste mer, og hvis våt vil dunet kollapse, og varmeegenskapene vil forsvinne i stor grad. Syntetisk er noe bedre der. Ellers, hvis ikke temperaturen er under -5 så ha alltid en vanntett pakkpose rundt soveposen, så blir den aldri våt mens du er i bevegelse. Når du slår opp telt, så hiv den inn så snart teltet er oppe. Soveposen er da vekke fra vær og vind, og den får tid på å blåse seg opp som igjen fører til at den blir varmere. Ingenting er som å ligge i posen etter en lang da, med feltkino (primus) i full gang, og gjerne noe varmt i koppen. Ha gjerne en ullgenser, lue, og hals liggende ved siden av deg når du tar til å sove. Om du våkner opp og fryser slenger du bare på det du føler for. Verre er det om de varme klærene fremdeles ligger i sekken, som enten er i forteltet, eller ute i snøen. Ikke er det bare ubehagelig, men det blir også et forbasket styr midt på natten. Edit: Og når det kommer til liggeunderlag, så er det personlig one and only året rundt: Ajungilak Bamse Extreme.
 7. NOLAN: Den stokken der har vært skrevet om på forumet før med brukerbilder og alt, men jeg husker ikke av hvem. Om du søker litt så finner du nok noe. Det jeg mener å huske var at konklusjonen angående stokken ikke var helt positiv. Edit: Her viewtopic.php?f=38&t=6085
 8. Ontario Rat Model 1. Bra kniv til knall pris. Har den selv i svart, men ser at de har fått nye farger:
 9. Våpen Søilen har noe Härkila inne. Utvalget er ikke akkurat svært, men en kan få en fin indikator på hvilke størrelse som kan passe. Selv bestilte jeg en Härkila Pro Hunter jakke derfra. Testet en lignende jakke de hadde inne for passform, og så kontaktet Søilen leverandøren for å finne optimal størrelse. Svært fornøyd med både jakken, prisen, og service.
 10. Tjuagutt

  AR til jakt

  Lurer på om generasjonene som vokste opp med kammerladere var såpass skeptisk når boltriflene med magasinkapasitet kom. Om de gjorde seg opp "visse tanker om hvorvidt det handler om naturopplevelser eller om å "finne noe å skyte på med Mauseren".
 11. Garmin GPS map 62s. Først og fremst: Skikkelige knapper. Touch og lignende når du står ute i skauen med hansker på eller verre, votter på vinterfjellet vil jeg ha meg frabedt. Gylden mulighet for frostskader i sistnevnte tilfelle. Ellers har den treakset kompass, barometisk høydemåler, og bra med internminne (har akkurat nå hele Sør-Norge liggende på enheten, og plass til endel mer). Fikk den til 2250kr på XXL. Har også hatt forgjengeren, 60CSx.
 12. Tjuagutt

  Lanber

  Jeg vet ikke hva som skiller Hunter fra Gyttorp (annet enn pris), men er selv meget fornøyd med sistnevnte. Eneste problemet jeg har hatt/har til nå er at om toppleveren presses for hardt ut til siden når jeg brekker våpenet så går den ikke automatisk tilbake når jeg lukker løpet. Dette har skjedd med årene. Mulig det trengs noe olje, men har sålangt ikke klart å komme til akkurat den mekanismen.
 13. Tjuagutt

  Astro og mac?

  Kan dette være noe til hjelp isåfall http://www8.garmin.com/manuals/MapSourc ... puters.pdf ?
 14. Tjuagutt

  Astro og mac?

  Jeg vet ikke om du har vært innom Garmin sine sider for Mac OS programvare. Her en link: http://www8.garmin.com/macosx/index.jsp Personlig er jeg ikke kjent med akkurat Garmin Astro og programvare, men disse programmene har fungert sammen med andre Garmin GPS modeller for meg.
 15. Hihi, den ideen der skulle jeg likt å se i praksis. Må isåfall være dyrt å gå med løs jakthund på fjellet da, alle disse treningsavgiftene! Edit: Og ikke minst, hjemmel i lov.
×
×
 • Create New...