Jump to content

Jørgen

Members
 • Posts

  651
 • Joined

 • Last visited

About Jørgen

 • Birthday 03/11/1980

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Jørgen's Achievements

Proficient

Proficient (10/17)

 • 10 years in Rare
 • Conversation Starter
 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare

Recent Badges

1

Reputation

 1. Hei! (jeg er tilbake etter over tre års pause på forumet, har brukt mer tid i skogen, og spart utrolige mengder med penger ved å ikke lese om alle nyheter og utstyr som man bare MÅ ha) Har antagelig skutt min livs største bukk på mandag. Vekta rett etter koking var hele 830 gram. Etter et døgn med tørke ute i sol og vind er vekta 785gram. Spørsmålet mitt er; Hvor mye tror dere den krymper? Tommelfingerregelen sier vel ca 10%. Jeg har vært alt for dårlig til å notere hva vekt har blitt redusert med på mine andre bukker, dessverre. Og nå holder jeg på å bli gal av å prøve å beregne poengsum. Hvis en tar regnestykket med 10% reduksjon "rett fra gryta", så blir regnestykket: 830*0,9 -90gram *0,25 = 164,25p bare på vekta. Stengene gir ca 14,5p. Og resten blir opp til dommerene Vidden er jeg veldig usikker på om havner under eller over 35%, her er det snakk om millimeter som avgjør 1 eller 2 poeng. Topp-ti lista er vel innen rekkevidde.... Her sammen med en gull (136p.), sølv og bronse.
 2. Må bare jeg også.... Da har han isåfall skutt med et veeeeldig lite kaliber hvis du ser på kulehullene...
 3. Skal ikke påberope meg at jeg har kjempe erfaring med hundedresur, men synes jeg har fått til min egen sånn nogenlunde bra iallefall Fruen må helt klart vise hvem som er sjefen, og at hunden må forstå at den er nederst på rangstigen! Hun må fortelle hunden at slik oppførsel ikke er akseptabelt. Hvis hun ikke klarer å sette seg i respekt for hunden kan dere få problemer senere. Det kan være vanskelig for en valp å skjønne et den ikke er nr 2 (etter deg) iom at du sikkert nok gir den mere oppmerksomhet enn fruen Når du kommer hjem til hund og kjerring, gi fruen en klem og snakk med henne først. Så kommer bikkja til slutt, dette vil hjelpe på for å få hunden til å forstå hvor på rangstigen den hører hjemme. Likedan når det kommer besøk, hunden skal være den siste som hilser på besøket.
 4. Med bittelitt detektivarbeide, så finner du raskt ut hvor han har kjøpt våpenet
 5. Klippet fra Våpenforskriften: Krav om FG-godkjent sikkerhetsskap kan frafalles hvis våpnene oppbevares i eget våpenrom som er forhåndsgodkjent av politiet. For at våpenrommet kan godkjennes skal vegg, tak og gulv være laget av materialer med styrke mot gjennomtrengning som tilsvarer minst 20 cm murt Leca. Dør(er) skal være godkjent etter Norsk Standard NS 3170, 1. utgave januar 1992, klasse 3 eller 4, eller senere utgave. Rommet skal være uten vindu. Politiet kan gi tillatelse til at ammunisjon kan oppbevares sammen med våpen i våpenrom. Så da er det bare å begynne å mure leca!
 6. Hehe! Tviler sterkt på at denne tråden som ble startet i går har ført til en nytt rundskriv på under et døgn! Prisene på brukte uregistrerte stokker har jo gått i været etter våpengarderoben ble innført, og det har noen kanskje fått med seg? Det er nok mere mellom ørene på de folka som lager disse reglene enn mange her inne vil ha det til.
 7. Da har jeg snakket med et politikammer i trøndelag. Hun på mitt lokale kontor hadde påskeferie, så jeg tok kontakt med et jeg har brukt tidligere da den første R93`n ble kjøpt. Hun kune fortelle at komplett våpen teller som ett våpen i jaktgarderoben. Så da er jo den grei. Det var ikke ulovlig pr. i dag å ha en uregistrert Blaser stokk! MEN!!! Hun kunne fortelle at det kommer nå et helt nytt rundskriv (som var så nytt at de ikke hadde fått det tilsendt enda, de hadde bare fått forhåndsinformasjonen) Det ville komme et krav om at uregistrerte stokker til systemrifler skulle etterregistreres innen ett år Jeg spurte om jeg ville få noe brev om dette, og fikk til svar at det kom til å bli slått opp i media. Og på spørsmål om hvordan jeg da skulle få registrert en del som ikke hadde serienummer, så sa hun at jeg da måtte få slått inn et nummer hos våpenforhandler/børsemaker!
 8. Takk for opplysningen Pluto! Denne tråden minner meg om hvorfor jeg har hatt en veldig lang pause fra kammeret.... *sukk*
 9. Grevlingen1 Sluttstykket låser direkte i løpet! Ergo, det er INGEN låskasse på Blaseren! Det er nok mange som tror det er en låskasse, det kan jo fint se slik ut! Og iom at det er noen som har den oppfatningen så skrev jeg derfor også i startinnlegget mitt "stokk/låskasse". På våpenkortet mitt så står serienmummer på løpet. Og det er det som er riktig på de tidligste utgavene av Blaser hvor man ikke trengte å registrere stokken. Slik er det ikke lengre i dag, da registrerer man stokken også. Men det er klart hvis du er en "fjortiss" så kan jeg skjønne du er bastant, for da husker du nok ikke dette da det er noen år siden... PS! For ikke så veldig mange år siden så trengte man ikke å registrere hagla heller. Men det er vel vanskelig å få deg til å tro på det også!
 10. Du kan jo svare på spørsmålet da, hvis du først skal forpeste tråden med ting du ikke har kunnskap om! Hvilken del mener du i såfall alltid har vært definert som låskasse og registreringspliktig? Hvis du ikke har noe vettugt svar, så kan du jo bare la vær å svare.
 11. Tøv! Selvsagt har ALLTID denne delen ( på Blaser R93 ) definert som låsekasse og har alltid vært reg pliktig. Dette har du ikke peiling på Grevlingen1! Det er ikke låskasse på Blaser R93! Og hvilken del mener du i såfall alltid har vært definert som låskasse og reg.pliktig?
 12. Ingen som har hatt samme problemstilling, og kan si med sikkerhet hvordan dette stiller seg?
 13. Nja.. Blaseren har jo ikke direkte låskasse da. Derfor jeg skriver stokk/låskasse. De Blaserne du kjøper i dag er stokken registreringspliktig, men slik var det ikke for en del år tilbake. Og de stokkene mine er såpass gamle at de er uten serienummer, og derav lovlige. (mener nå jeg da) Men hva er poenget med å ha flere løp, hvis en ikke har en stokk/låskasse å bruke dem på? Er det slik våpenkontoret vil se på det? Vet det egentlig kanskje er bare en måte å finne det ut på, men jeg har ikke så lyst til å legge fram denne problemstillingen til fruen på kammerset Hadde vært litt greit å finne ut av dette så jeg vet hvor mange våpen jeg har igjen i garderoben
 14. Hei Jeg har 2 R93 i skapet. Begge stokkene/låskassene er uregisterte. Det er er kun løpene som er registrerte med våpendelnummer på våpenkortet. Og løp teller jo ikke i "garderoben". Så det jeg lurer på, så lenge jeg har ei eller flere piper med våpenkort, vil det da for våpenkontoret automatisk si at jeg har minimum èn stokk/låskasse? Og derav oppta en av plassene i jaktvåpengarderoben? mvh Jørgen
 15. Jeg har skutt en del katter, såpass mange at jeg er ute av tellinga for lengst. En av grunneierne der jeg jakter har et stort problem med villkatter! Jeg har stort sett brukt .22lr, og det fungerer KUN ved hodeskudd med godt treff!! Og jeg skal innrømme at jeg ikke alltid klarer å treffe den lille kattehjernen når holdene strekker seg litt, eller katta er i bevegelse. En skadeskutt katt kan løpe langt, og gjemme seg på de utroligste steder. Derfor har jeg alltid med back up! En Jack Russel Terrier, som elsker å være med matfar på kattejakt Hvis jeg skulle være uheldig å ikke klare å avlive en katt, så tar hunden over, og avslutter jobben for meg Det er helt utrolig å se hvoran instinktet til hunden slår inn. Vi har katt hjemme, men de er perlevenner. Men med en gang matfar har den lange svarte tingen med som det smeller av, da er det fullt fokus, og da skal alt som rører på seg tas!
×
×
 • Create New...