Jump to content

fender

Members
  • Posts

    43
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by fender

  1. hvis den ikke skal bæres mye så er hasle 530 kanoen noe av det sterkeste jeg har vært borti. annbefales for hardt bruk.
  2. bare hyggelig. kos deg med børsa, 22wmr er et virkelig kjekt kaliber til all småvilt jakt.
  3. om butikken er liten eller stor så må den gjøre seg fortjent til kundenes valg ang kjøp av div produkter og våpen. vår lokale arrogante værdensmester som var dårlig likt pga høye priser+ drittprat om konkurerende firma og børsefabrikater- såg plutselig lyset når xxl dukka opp med hyggelige folk og priser!! da måtte han slutte å snakke med nedlatende tone til kundene, og prisene var ikke helt spikret fast på veilledende lenger... så jeg syntes xxl gjorde en god jobb med vår lokale hoff leverandør,riktig koselig å handle der nå...
  4. se det ja, det er den. samme vekt og fart på hp og helmantel. håper du får samme resultat med hp du også.
  5. den fungerer på allt uten problem. cci tnt er veldig effektiv,men på rype due så er det fint lite kjøtt i gjen. ikke anbefalt på mat vilt....men hp er et godt kompromiss til alt lovlig småvilt.
  6. bra at cci tmj sammlingene ble gode. cz er vel kansje begynt å ha litt dårlig tid dei også ang kvalitet sjekken? ref til flere enn du og meg som har hatt treverk som ligger på pipa,samt dårlig fabr justert avtrekk. avtrekket på mi er hardt men jeg er vandt med det nå... ikke kjøp alle ammofabrikata på en gang da!!! går den fint med cci fmj 40 gr,så går den omtrent likt med cci hp 40 gr. det gj den i hvertfall mi american. men som sagt mi gj ganske likt med mesteparten av ammoen jeg prøvde. cci tnt spredde skudda litt mer enn dei andre,men presis nok til jakt likavel.
  7. hvordan er status ang disse super haggla? sprengte børser, eller lades og skytes det som aldrig før..... hørtes jo lovende ut når man sysler med tanker om hjemmelading av haggelammo.
  8. hvordan gikk det med børsa di da? fikk du snakka med våpensjappa om problemet?
  9. pusset selv ja. men hadde ikke problem med presisjonen før jeg gjorde det. var bare det at jeg viste at pipa ikke skulle ligge "på". og ja stokken må av for å pusse. børsa er ny så snakk med selgeren. tipper helst at du reagerer på lett børse og hardt avtrekk. hvis du kun har skutt med rws så kan muligens en 2-3 bokser forskjellig ammo fortelle deg noe. børsa mi skyter jevnt med det meste -kansje jeg har hatt flaks?
  10. har akkurat samme børsa som deg. den er ikke veldig kresen på forskj ammo. avtrekket er vel sikkert noe hardt på børsa di også? sjekk om løpet er fritt,på mi børse låg den mot treverket så jeg måtte pusse litt. fortsetter problemene så lever den tilbake det kan jo hende at du har fått et mandags eksemplar.
  11. 50 grain gamepoint?? hvor har du kjøpt den? eneste 50 gr kula jeg vet om i 22wmr er federal sin. bruker selv cci hp i stedet for gamepoint da gamepoint exp litt dårlig. gamepointen,hp,og fmj fra cci som jeg har prøvet er 40gr og har fin presisjon og grei kulebane.
  12. det værste med hele saken er at det ikke er så sikkert at myndighetene m flere har rett i at bly alternativene er mer miljøvennlige... var ikke så lenge siden dei annbefalte nyere dieselbiler til ola dunk heller pga miljøhensyn, nå er vist flere av disse moderne dieselbilene mer forurensende enn div bensinbiler allikevel! når våre "bedrevitende" myndigheter og forskere og selvutnevnte spesialister er så upålitelige og sprikende i hva som er mest miljøvennlig og best for naturen så må jeg helt ærlig si at ingen av dei har min tillit i det hele tatt desværre.
  13. uansett hvilken børsemaker du spør så kan dei nok gjøre jobben for deg.forskjellen i mellom 70mm og den 6mm lengre 3" mag ammoen er det i praksis 0 forskjell i skudd effekt uansett...skal du først kamre om hadde jeg heller sp om muligheten å få 89mm kammer-er det uforsvarlig så hadd jeg blåst i hele greia og beholdt 70mm kammeret.
  14. man tager en rull med gråpapir,selges på byggvarer og brukes ofte til å maskere gulver etc når man maler. denne festes i et gjære,mellom trær etc med mest mulig fri bakgrunn så skuddbildet ikke forstyrres av haggel som returnerer i pappen i gjen-valgfritt om du strekker ut 2 eller 20m.... så tar man en sprayboks med maling og "skyter" runde merker bortover hele lengden. så skriver du dataene om ammo og avstand. fyr løs... det er best å se på motsatt side av sprayblinken på papiret når skuddbildet skal studeres. dette er en veldig enkelt og bærevennlig testblink.
  15. i 22wmr verden er tnt ikke den samme ammoen. tnt er varmint som er en lett og meget rask hulspiss som omtrent går i oppløsning og ikke mye mat i gjen på duer,ryper etc. standar hp er tyngre og en litt tregere ammo en tnt,men med glimrende jakt egenskaper helt enkelt. gamepointen exp dårlig men går dypt i litt stort småvilt. full mantel er fullmantel. sjekk cci sine hjemmesider,mulig utvalget i 17hmr er annerledes. m.v.h.
  16. har samme erfaringen med gamepoint selv,men i 22wmr. gamepointen exp dårlig men plystrer gjennom det meste. cci hp (hulspiss) gir fine sopper og god dybde-kjempegod jakt ammo. reiner med at du får den lille 17hmr også med hullspiss,anbefaler deg å prøve den hvis du ønsker større exp.
  17. kjøp deg en pittbull....den spiser slike bjeffemaskiner til frokost
  18. d.v.s. at man bare får hastighets økning med slappe ladninger subsonic etc,mens hurtige/kraftige ladninger for jakt trenger løpslengden for å ha mest mulig "driv". da hadde ikke jeg villet kappe løpet på salongrifla mi hvis den skal bli brukt på jakt. 22lr har ikke mer effekt enn den må ha på jakt. det var også grunnen til at jeg gikk over til 22wmr.
  19. men hva er egentlig grunnen til at pipene er laga så lange hvis man mister presisjon og hastighet? er bare ulemper med ei standard pipe da? balanse og tyngdepunkt kan ikke bety alt, for man har jo lange piper på varmintpipene også. fabrikkene hadde jo nesten kunne halvert utgiftene i pipeprod hvis man får bedre,lettere, børser med å lev 30-40 cm piper...
  20. fender

    O/U vs. pumpe

    skyter best med o/u selv. har hatt halvauto+s/s tidlegere. kan ikke for det men en pen s/s med engelsk skjefte er egentlig det jeg har mest lyst på ennå....men o/u winchesteren min er jo veldig god da..
  21. har alldri prøvet slug noengang. men jeg skal prøve for å se hvordan det fungerer. grunnen er tenker jeg at hvis jeg skulle få rådyrløyve så trodde jeg at med slug så ville dyret gå i bakken meget effektivt på 20-40m,samt man har et realt hull,i stedet for en haug med haggel rundtom i viltet. har hørt om enorm stopp effekt med slug. tenkte at o/u hagla jeg allerede har dermed ble min fattigmannskombi på moderate hold.
  22. har ei slik jula ugle selv. har prøvd den 3 lange dagsøkter uten noensomhelst reaksjon... men fikk nå sitte i camoteltet å drikke kaffe!!!
  23. fender

    Blyhaggel

    tja, harryturer og ladepresse under juletreet i år tenker jeg...
  24. fender

    Blyhaggel

    la oss få blyet tilbake mener nå jeg. grunnen etter mitt syn er at ingen kan bevise helt sikkert at alternativene er no sunnere for miljø og vilt. når blyet er å få kjøpt i norge i gjen... så kan jo dei som liker stål etc bare fortsette å skyte med stål og tungmetaller og tro at dei berger værden
  25. fender

    Blyhaggel

    savner blyhaggel selv. største spørsmålet ang miljøvennlige alternativ er om dei faktisk er spesielt giftfri og miljøvennlige.... og hva er vitsen med å erstatte bly med div andre tungmetaller hvis dei kansje er mer giftige? det eneste man vet helt sikkert med blyfri patroner er at dei er blyfri... veldig betryggende
×
×
  • Create New...