Jump to content

Jørgen

Members
 • Content Count

  651
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Jørgen

 1. Hei! (jeg er tilbake etter over tre års pause på forumet, har brukt mer tid i skogen, og spart utrolige mengder med penger ved å ikke lese om alle nyheter og utstyr som man bare MÅ ha) Har antagelig skutt min livs største bukk på mandag. Vekta rett etter koking var hele 830 gram. Etter et døgn med tørke ute i sol og vind er vekta 785gram. Spørsmålet mitt er; Hvor mye tror dere den krymper? Tommelfingerregelen sier vel ca 10%. Jeg har vært alt for dårlig til å notere hva vekt har blitt redusert med på mine andre bukker, dessverre. Og nå holder jeg på å bli gal av å prøve å beregne poengsum. Hvis en tar regnestykket med 10% reduksjon "rett fra gryta", så blir regnestykket: 830*0,9 -90gram *0,25 = 164,25p bare på vekta. Stengene gir ca 14,5p. Og resten blir opp til dommerene Vidden er jeg veldig usikker på om havner under eller over 35%, her er det snakk om millimeter som avgjør 1 eller 2 poeng. Topp-ti lista er vel innen rekkevidde.... Her sammen med en gull (136p.), sølv og bronse.
 2. Må bare jeg også.... Da har han isåfall skutt med et veeeeldig lite kaliber hvis du ser på kulehullene...
 3. Skal ikke påberope meg at jeg har kjempe erfaring med hundedresur, men synes jeg har fått til min egen sånn nogenlunde bra iallefall Fruen må helt klart vise hvem som er sjefen, og at hunden må forstå at den er nederst på rangstigen! Hun må fortelle hunden at slik oppførsel ikke er akseptabelt. Hvis hun ikke klarer å sette seg i respekt for hunden kan dere få problemer senere. Det kan være vanskelig for en valp å skjønne et den ikke er nr 2 (etter deg) iom at du sikkert nok gir den mere oppmerksomhet enn fruen Når du kommer hjem til hund og kjerring, gi fruen en klem og snakk med henne først. Så kommer bikkja til slutt, dette vil hjelpe på for å få hunden til å forstå hvor på rangstigen den hører hjemme. Likedan når det kommer besøk, hunden skal være den siste som hilser på besøket.
 4. Med bittelitt detektivarbeide, så finner du raskt ut hvor han har kjøpt våpenet
 5. Klippet fra Våpenforskriften: Krav om FG-godkjent sikkerhetsskap kan frafalles hvis våpnene oppbevares i eget våpenrom som er forhåndsgodkjent av politiet. For at våpenrommet kan godkjennes skal vegg, tak og gulv være laget av materialer med styrke mot gjennomtrengning som tilsvarer minst 20 cm murt Leca. Dør(er) skal være godkjent etter Norsk Standard NS 3170, 1. utgave januar 1992, klasse 3 eller 4, eller senere utgave. Rommet skal være uten vindu. Politiet kan gi tillatelse til at ammunisjon kan oppbevares sammen med våpen i våpenrom. Så da er det bare å begynne å mure leca!
 6. Hehe! Tviler sterkt på at denne tråden som ble startet i går har ført til en nytt rundskriv på under et døgn! Prisene på brukte uregistrerte stokker har jo gått i været etter våpengarderoben ble innført, og det har noen kanskje fått med seg? Det er nok mere mellom ørene på de folka som lager disse reglene enn mange her inne vil ha det til.
 7. Da har jeg snakket med et politikammer i trøndelag. Hun på mitt lokale kontor hadde påskeferie, så jeg tok kontakt med et jeg har brukt tidligere da den første R93`n ble kjøpt. Hun kune fortelle at komplett våpen teller som ett våpen i jaktgarderoben. Så da er jo den grei. Det var ikke ulovlig pr. i dag å ha en uregistrert Blaser stokk! MEN!!! Hun kunne fortelle at det kommer nå et helt nytt rundskriv (som var så nytt at de ikke hadde fått det tilsendt enda, de hadde bare fått forhåndsinformasjonen) Det ville komme et krav om at uregistrerte stokker til systemrifler skulle etterregistreres innen ett år Jeg spurte om jeg ville få noe brev om dette, og fikk til svar at det kom til å bli slått opp i media. Og på spørsmål om hvordan jeg da skulle få registrert en del som ikke hadde serienummer, så sa hun at jeg da måtte få slått inn et nummer hos våpenforhandler/børsemaker!
 8. Takk for opplysningen Pluto! Denne tråden minner meg om hvorfor jeg har hatt en veldig lang pause fra kammeret.... *sukk*
 9. Grevlingen1 Sluttstykket låser direkte i løpet! Ergo, det er INGEN låskasse på Blaseren! Det er nok mange som tror det er en låskasse, det kan jo fint se slik ut! Og iom at det er noen som har den oppfatningen så skrev jeg derfor også i startinnlegget mitt "stokk/låskasse". På våpenkortet mitt så står serienmummer på løpet. Og det er det som er riktig på de tidligste utgavene av Blaser hvor man ikke trengte å registrere stokken. Slik er det ikke lengre i dag, da registrerer man stokken også. Men det er klart hvis du er en "fjortiss" så kan jeg skjønne du er bastant, for da husker du nok ikke dette da det er noen år siden... PS! For ikke så veldig mange år siden så trengte man ikke å registrere hagla heller. Men det er vel vanskelig å få deg til å tro på det også!
 10. Du kan jo svare på spørsmålet da, hvis du først skal forpeste tråden med ting du ikke har kunnskap om! Hvilken del mener du i såfall alltid har vært definert som låskasse og registreringspliktig? Hvis du ikke har noe vettugt svar, så kan du jo bare la vær å svare.
 11. Tøv! Selvsagt har ALLTID denne delen ( på Blaser R93 ) definert som låsekasse og har alltid vært reg pliktig. Dette har du ikke peiling på Grevlingen1! Det er ikke låskasse på Blaser R93! Og hvilken del mener du i såfall alltid har vært definert som låskasse og reg.pliktig?
 12. Ingen som har hatt samme problemstilling, og kan si med sikkerhet hvordan dette stiller seg?
 13. Nja.. Blaseren har jo ikke direkte låskasse da. Derfor jeg skriver stokk/låskasse. De Blaserne du kjøper i dag er stokken registreringspliktig, men slik var det ikke for en del år tilbake. Og de stokkene mine er såpass gamle at de er uten serienummer, og derav lovlige. (mener nå jeg da) Men hva er poenget med å ha flere løp, hvis en ikke har en stokk/låskasse å bruke dem på? Er det slik våpenkontoret vil se på det? Vet det egentlig kanskje er bare en måte å finne det ut på, men jeg har ikke så lyst til å legge fram denne problemstillingen til fruen på kammerset Hadde vært litt greit å finne ut av dette så jeg vet hvor mange våpen jeg har igjen i garderoben
 14. Hei Jeg har 2 R93 i skapet. Begge stokkene/låskassene er uregisterte. Det er er kun løpene som er registrerte med våpendelnummer på våpenkortet. Og løp teller jo ikke i "garderoben". Så det jeg lurer på, så lenge jeg har ei eller flere piper med våpenkort, vil det da for våpenkontoret automatisk si at jeg har minimum èn stokk/låskasse? Og derav oppta en av plassene i jaktvåpengarderoben? mvh Jørgen
 15. Jeg har skutt en del katter, såpass mange at jeg er ute av tellinga for lengst. En av grunneierne der jeg jakter har et stort problem med villkatter! Jeg har stort sett brukt .22lr, og det fungerer KUN ved hodeskudd med godt treff!! Og jeg skal innrømme at jeg ikke alltid klarer å treffe den lille kattehjernen når holdene strekker seg litt, eller katta er i bevegelse. En skadeskutt katt kan løpe langt, og gjemme seg på de utroligste steder. Derfor har jeg alltid med back up! En Jack Russel Terrier, som elsker å være med matfar på kattejakt Hvis jeg skulle være uheldig å ikke klare å avlive en katt, så tar hunden over, og avslutter jobben for meg Det er helt utrolig å se hvoran instinktet til hunden slår inn. Vi har katt hjemme, men de er perlevenner. Men med en gang matfar har den lange svarte tingen med som det smeller av, da er det fullt fokus, og da skal alt som rører på seg tas!
 16. Som førstegangs hundeeier gjorde jeg noen "tabber" men valpen da den var liten. -Tok den ut av buret da den pistret og bjeffet. -Lot den få sove i senga vår, for det var jo så koselig... -Lot den sove i sofaen på stua. Dette var forsåvidt greit når den var valp, men da hunden var ett år og vi begynte å bli lei av hundehår i sofa og seng, og vi atpåtil ventet baby, så bestemte vi oss for at nå var det nok. Hunden skulle ligge i bur i gangen om natta. Hunden vår var ikke vant til å ligge i bur, virker som den ikke liker å være innestengt. Kan det være det din hun også ikke liker? (borsett fra i bilen, der har det gått helt greit) Men når vi stengte hunden inn i buret om natta ble det bjeffing, uling og voldom skraping på burdøra for å brøve å komme seg ut av buret. Tenkte dette vlle gå over etter 2-3 netter. Det gjorde ikke det... Jeg tenkte som så at her må man bare være konsekvent. Jeg la meg på gangulvet ved siden av buret og var fast bestemt på at hunden skulle ligge i buret hele natta. Jeg la hunden i buret og hadde burdøra åpen. Hver gang hunden prøvde å gå ut av buret ga jeg en korreksjon MED EN GANG! Etter noen timer med dette så hadde hunden skjønt at dette var hennes plass og der skulle hun ligge. Hun prøvde seg neste natt etter et par timer etter vi hadde lagt oss, da var det rett opp i gangen og gi KLAR beskjed om at hun skulle ligge i buret. Etter det ligger hun i buret hver natt med åpen burdør. Døra til gangen er lukket. Likedan med sofaen. Konsekvent EN kveld, så var det gjort. Det gikk opp et lite lys for meg etter den natta i gangen. Det tror jeg det gjorde for hunden også. Fortell hunden hvem som er sjefen, og vær konsekvent! Etter jeg ble bevisst på dette har jeg fått en hund som er meget behagelig å ha i hus. Ikke minst så har det blitt veldig gøy med dressur også Nå er hunden to år og ganske så lydig. Hvis jeg sier ”buret” så går hun rett i buret. Sitt, ligg, fot, sitter som et skudd, og de trenger ikke sies heller, det er nok med et knips eller et fingertegn. Likedan med ”bli”, jeg kan god legge en pølsebit på gulvet, gå ut av rommet i noen minutter, for så å si ”versegod” før hun tar den. Eneste problemet vi har er bjeffing når det kommer noen på døren, eller det går en hund forbi huset. Grunnen til at vi ikke har fått bukt med dette er nok at vi ikke klarer å ta hunden med en gang den reagerer. Uten at jeg skal påberope meg noe ekspertise på hundehold og dressur, så tror jeg du skal ta deg litt god tid ei natt og være superkonsekvent på at hunden skal ligge i bure og være stille. Ta hunden med en gang den gjør antydning til å ville ut av buret på noen måte. LYKE TIL!
 17. Det er veldig kjapt å flå anda! Tar 3 minutter.
 18. Noen som kan fortelle meg om det er stor forskjell det er på størrelsen på dc30 vs. dc40? Prøvde en DC30 på Jack Russel Terrieren min, men den ble for stor. Tror dere DC40 vil gå greit?
 19. Han kan jo kjøre til stjørdal. Mulighet for oppskyting på Frigården i Lånke, torsdag fra 18-21
 20. Ganske sikker på at jeg har køpt de på XXL-Lade.. Men det er vel 2 år siden, så det er jo ikke sikkert de har.
 21. KVAMSGUTTEN Trrådstarter spør om dette: Så svarer du lengre ned i tråden dette: Finner du feilen? Her spør han om erfaring fra erfarne, føler du deg erfaren og kompetent nok til å gi et bra svar? Du skriver jo selv at du anbefaler den FORDI du har den. Og det er haugevis med rifler du ikke kjenner til... Jeg sier ikke at den pakken du har er dårlig, men synes det er dårlig gjort å komme med en abefalning til en ny jeger når du ikke har særlig stort erfaringsgrunnlag. Det finnes utrolig mye rifler der ute, og mitt tips er å gå til våpensjappa og ta og føle seg fram til den som passer EN SELV best. Ang. kaliber så ville jeg valgt 6,5x55 eller 308. Når det gjelder demper så ville jeg valgt Hausken eller A-tec. Har litt vanskelig for å anbefale en hardcore, når en leser om de problemene de har hatt.. Lykke til med valget! Og ta rådene du får her inne med en liten klype salt
 22. Jørgen

  Tobein til Blaser

  Her er min med versa-pod. Det er rett og slett borret hull forran der reimfeste er, fylt opp med noe epoxy e.l Dette klarer alle med ti tommeltotter
 23. Den er selv har er jo alltid best Jeg har ei .243w pipe til Blaser'n, dedikert til rev og rådyrjakt. Løpet er kappet til ca 50cm og med en std. A-tec demper. Perfekte rådyrkaliber spør du meg. Har ikke testet ut til 300m men samlingene på 100 og 200m er ingenting å si på Relativt lett å finne fabrikkladet ammo, men den er litt dyrere enn "melk og brød" kalibre desverre.
 24. Slapp av Sako, dette blir du fort vant til, og det kommer til å bli en fryd å lage mat på den nye platetoppen. Jeg har både induksjon og to gassbluss ved siden av. Jeg foretrekker induksjon
 25. Flott bukk! Gratulerer! Hvis den vekta er etter at du har kappet av underkjeven, vil jeg tippe at den bukken hvaner på ca 135p. og soleklar gullmedalje
×
×
 • Create New...