Jump to content

Edward

Members
 • Content Count

  1,592
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

18 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Edward

  Kjøpe lettvektsrifle til rein og toppjakt

  Det ville - dvs har - jeg også, men Leupold er uenig og har lagt ned produktlinjen.
 2. Nosler selv hevder ihvertfall at Accubond er ment å kopiere Partitions terminalballistikk med moderne teknologi og (noe) bedre ytreballistikk. https://faq.nosler.com/index.php?action=artikel&cat=1&id=2&artlang=en Samtid har jeg sett bilder av skudd i gelé, både hos Nosler og hos tredjepart, som viser mye dypere sårkanal med Partition.
 3. SPLC definerer bekymrede foreldre som ikke vil at døtrene deres skal dusje sammen med menn i skoledusjen, som hatgrupper. Det er alt jeg trenger å vite.
 4. Edward

  Kniv til barn

  Utenfor budsjett (men det blir man kanskje vant til når man spør om råd på internett), men jeg vil på det sterkeste anbefale Fällkniven WM1. Denne er laget spesielt for mindre hender, har veldig godt stål og et komfortabelt grep. Fetterene mine fikk 4 kniver hver til dåpen, 3 stk Helle/Brusletto i ymse utførelse og 1 WM1. WM1 er de eneste som har blitt brukt.
 5. Edward

  LED lykter - runde eller bars?

  Hvor i all verden er det dere bor hen? Jeg ser enten fornuftig bøyde skyggelueskygger eller gangsterflate m/ klistremerker, og jeg bor et stenkast fra Rudskogen blant "motorentusiaster". 😀
 6. Edward

  LED lykter - runde eller bars?

  Wat? Finnes det alternativer til bøyd skygge om man ikke er under 12 år og/eller gængsterræpper?
 7. Fra Forskrift om skytevåpen: Så om du har sluttstykke i FG-godkjent skap kan du ha resten av rifla i klesskapet. Ellers er jeg enig med SofaBamse: bor hull. Jeg borret hull 2 forskjellig steder (fant ikke stendere første stedet) sist jeg leide og hørte aldri noe mer om det.
 8. Edward

  Første storviltrifle

  Sant nok!
 9. Edward

  Første storviltrifle

  Sist jeg sjekket var 6,5x55 med 9-grams kuler ikke krampaktig, men småviltammunisjon. Eller har noen til slutt løyet på seg høye nok hastigheter på esken til at man kan bruke 150-grainere i "god" tro?
 10. Med mindre jeg er blind var det 0 eksemplarer av Kvinnherad på Camp Villmark. I dag kunne ekspeditrisen hos Norrøna i Akersgata melde at "det finnes ikke noe som heter Kvinnherad". Hva slags amatørtime er dette?
 11. Løsninger er ikke noe man snakker om i dannet selskap. Det er heller typisk norsk å syte.
 12. Edward

  Ladedata nosler etip 180 grain 30-06

  Vet ikke om det hjelper deg, men ladetabellene til Nosler behandler 180 gr E-Tip identisk med de andre i 180 gr (Partition, Accubond, Ballistic Tip etc), bare med advarsel om at med E-Tip må man være nøye med å begynne med minimumsladninger. Synes selv at det er veldig lett med krutt jeg finner igjen i eksisterende ladetabeller, i hvert fall.
 13. Det var mest en vits fra min side.
 14. Du skjønner fremdeles ikke hva tilbakevirkende kraft betyr. Kan ikke vi få dette som sticky? Gjerne rett under "Kammeret" øverst på siden.
×