Jump to content

Edward

Members
 • Content Count

  1,650
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

44 Excellent

Recent Profile Visitors

881 profile views
 1. Jeg er sykelig opptatt av lavest mulig montasje og gammeldags smekker optikk, jeg, da. Men jeg skjønner etterhvert hvor gammel og gretten jeg har blitt. I denne sammenhengen fordi farfar lærte meg "kinnbenet ned på kolben" lenge før "ikke pek på noen", og jeg skjøt lenge bare med diverse åpne siktemidler. For meg føles det alltid feil om jeg ikke har god kontakt med kinnbenet.
 2. ... med disse nye superkikkertene med 10x forstørrelsesområde og okular på størrelse med en halvfull dorull, hvordan får man til kontakt mellom stokk og kinnben? Justerbar kolbekam? Hvile underkjeven i stedet for kinnbenet?...
 3. Tror ikke Karl Kaps kommer i nærheten av Nickels 1,5-6x30 EDS. Den har 125 mm øyeavstand og er dessuten laget spesielt for mauserkasser mtp klaring til hevarm og lengde mellom låskassebroene.
 4. Ja. Minste jeg har er en Leupold Ultralight 3-9x33 på villreinrifla, og vurderer vel egentlig bare Nickel når 9,3en skal ha ny kikkert en gang. Får skikkelig utslett av de nye stjernekikkertene, selv om jeg har litt lyst på en 1-8x.
 5. Som 'kanerne sier: Assumption is the mother of all fuckups, vettu.
 6. Dette må jeg svare på, ettersom det har en umiskjennelig eim av oksemøkk. Det som står på Wikipedia er konsensus, og konsensus trenger ikke være faktisk korrekt. Det hjelper ikke med hundrevis av kildehenvisninger, dersom alle kildene tar feil! [Nå finner jeg selvfølgelig ikke den opprinnelige forumposten, men den amerikanske rapperen Lil Jon "het" i årevis "Mortimer" til mellomnavn. Dette fordi en amerikansk high-school elev kjedet seg i mattetimen, og la til et fiktivt mellomnavn på Wikipedia-siden hans. Kort tid etter er en eller annen bladfyk inne på Wikipedia for "
 7. La meg se om jeg forstår fakta: 1. En tysker har designet en patron. 2. Hylser kan enkelt formes fra .30-06 tomhylser. 3. Patronen tar .338-kuler. 4. Patronen har brattere skulder og tilsvarende større volum enn .338-06 A-Square. Patronen har, hvis jeg har forstått riktig, altså identisk hylsebunn, patronlengde, kulediameter, kruttmengde og ytelse som en .338-06 AI? Identisk, som i innenfor hva da, 99 %? Mulig dere tyskere tar tyskerens eksakte ord for det, og har andre konnotasjoner, men i norsk dagligtale er det nærmere korrekt å kalle dette e
 8. Iallverden så sinte tyskere, da. Uansett litt vanskelig å få noen til å oversette en side som er tatt ned fordi domenet er utløpt...
 9. Edward

  Klokke

  Jepp. Har en på håndleddet nå. Dvs - mulig det er en litt mer avansert versjon, med solcelle og radiojustering. Står GW-M5610 på baksiden.
 10. I forhold til betyr ikke nødvendigvis at det er dyrere enn. .223 er et mer komplisert produkt enn salongammunisjon og dermed gjerne dyrere. Men siden sist jeg kjøpte salongammunisjon i store kvanta, til 30 øre skuddet, har .223 blitt billigere mens .22 har gått togangen.
 11. .308 og .223. Rekyl fra 6,5x55 og .308 Win skal være nærmest identisk, med samme rifle, kulevekt og løpslengde. Selv vurderer jeg å selge .22en og kjøpe .223. Synes salongammunisjon har blitt dyrt i forhold til billig .223 eller hjemmeladet.
 12. Du sparer vekt, men det er dyre gram. Forkjemperne for fluting hevder at sluttstykkegangen blir glattere pga mindre overflate som er i kontakt med låskassen, og at flutingen bidrar til å fjerne møkk fra mekanismen. Hovedfordelen er nok estetisk. Jeg har lyst til å flute Remingtonen min selv.
 13. Edward

  Klokke

  Baretter. Men de fleste klokkeinteresserte sier nok springbars.
 14. Edward

  Klokke

  De jeg kjenner som tjenestegjorde i Afghanistan brukte G-Shock, og jeg vil påstå at de stilte noe høyere krav til utstyret enn den jevne jeger. Trond Bolle brukte ifølge boka en G-Shock på den ene hånden og en Rolex Submariner på den andre, der Rolexen var ment å være byttemiddel i en nødssituasjon... At selve huset knekker er uhørt, med mindre det ble utsatt for stor ytre påvirkning. Hvordan skjedde det? At remmen ryker må du derimot regne med. Gummirem blir slitt og er forbruksvare. Ny rem koster 250 kr på eBay. Den eneste klokken jeg vet om som blir eks
 15. M67 - hvilke kuler bruker du på jakt? Jeg lader bare 150 grains til villrein, men har lyst på noe tyngre om jeg skal på elgjakt.
×
×
 • Create New...