Jump to content

Hobbylappen

Members
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

About Hobbylappen

  • Birthday 08/22/1962

Hobbylappen's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Har selv en Vixen i 6x45. Skulle jeg i dag laga meg en 6mm på ei vixenkasse, så hadde det blitt en 6-222Rem. Dette for å unngå matetrøbbel, dessuten så mister man mye på utgangshastighet når man må sette kulene djupt. Alternativt ville jeg beholdt 222Rem kaliberet, men med et løp med riflestigning som gir presisjon med de tunge kulene.
  2. Leste i siste nummer av vapentidningen, at det kommer løp i 6XC til R93. Leveringsklar i august i Sverige.
  3. Det kan være at hunden din er redd skiene. Prøv med lengre line, slik at hunden kommer litt unna skiene.
  4. Nikon Prostaff 3. Har kjøpt meg en slik nylig, og den funker problemfritt. Jeg har samme bruksområde som du beskriver.
  5. Min erfaring er at reven har to perioder den er mest aktiv. Den ene er mellom kl. 23 og 0100. Neste er fra 0430 til 0630. Få tak i et viltkamera som logger tid på bildene. Da vil du få en pekepinne på når reven besøker åtet ditt. Lykke til.
  6. Sett i historisk perspektiv, så har borgerskapet aldri likt at arbeiderklassen har tilgang til våpen. Det er lettere å undertrykke og utnytte en ubevæpnet befolkning. Og Høyre som konservativt parti drømmer ofte om gamle dager virker det som.
  7. Det er tydelig at grupperingen han representerer har forstått, at jegerprøven er en mulig vei til lovlig våpen erhverv. Da gjenstår spørsmålet, hva gjør myndighetene for og hindre dette?
  8. Er det noen som vet om en børsedoktor som er flink til og rette ut bulker i hagleløp? Børsa det gjelder er ei Aya sideligger.
  9. Prøv og ha godt med smørende olje ned i løpet, la denne virke en liten stund. Ta så en pussestav og gi patronen en liten kakk. Dette løsner de mest gjenstridige patroner jeg har vært ute for. Banking på sluttstykket er en dårlig løsning som oftest ender med besøk hos børsemaker. Har fått sveist et par hevarmer etter å ha banket dem fordervet for og få ut patroner som har sittet fast.
  10. Denne tråden får meg til og huske et utspill som noen fuglehundfolk kom med for noen år siden. De mente det burde være påbudt med hund for og drive med småviltjakt. Motivet for forslaget var at det var beste måten og drive forsvarlig jakt på. Det egentlige motivet var vel og eskludere de jegere som av forskjellige grunner ikke kan ha hund. Heldigvis vant de ikke fram med saken sin.
  11. Hobbylappen

    O/U vs. pumpe

    Etter mange år på jakt med mange forskjellige type hagler, er jeg nå tilbake på S/S. Dette fordi at erfaring har lært meg at det man gjør mest med ei hagle, er og bære den. Da ble valget ei hagle som er god og bære i tillegg til og skyte godt. Nå er det dessverre et dårlig utvalget av sideliggere i en fornuftig prisklasse, men noe fins. Og på brukt markedet kan man komme over mange god biter.
  12. Ser at Mauseren er i original utførelse, behold den slik og kjøp deg ny børse til jakt. Det har sin sjarm og skyte med gamle våpen som er i original stand.
  13. Vel nå har jeg fått løst problemet med hylseutkastet. Først så var sluttstykket nede hos Mentor og fikk nye fjærer. Men det hjalp ikke mye. Så ble hele børsa med noen tomhylser sendt nedover. Nå har jeg fått den hjem og den fungerer perfekt. I følge Mentor så var det feil utdragerklo montert i sluttstykket. Jeg må bare få skryte av servicen jeg har fått hos Kongsberg Small Arms og Mentor. Det var et positivt inntrykk fra første stund. Tusen takk Mentor. Nå skal børsa få ny kikkert, har sett meg våt i øyan på en Zeiss Victory 2,5-10x50. Der går det med noen kroner av feriepengan.
  14. Trur du ikke NRK klarte og kludre det til igjen. Nå opplyste de hvem som er blitt årets skytterkonge. Mye mening og vente på sendinga på tv. F.. og jeg som hadde belaget meg på en spennende etttermiddag foran tven.
×
×
  • Create New...