Jump to content

Ole_Netland

Members
 • Posts

  2,491
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Ole_Netland

 1. Da er jeg plutselig innom kammeret etter tja, lenge. Men måtte inn å se hvem som skal være med å skyte til lørdag. Mye kjente nick på listen her ja. Vi var å rigget litt i går, og det har smeltet bra med snø nå, for en uke siden når jeg brøytet vei til skivene var der fra 50cm og oppover, nå er der fra 0 til tja 20 cm. Men Der vi har pleid å parkere er der jo da snø/jørme, så kanskje lurte å ha det i bakhodet når du pakker, at du fort må bære utstyret 100m. Der er ikke bøytet på jordet hvor standplass og det vil heller ikke bli gjort pga manglende frost i bakken.
 2. Ser der skrives at jakt ikke er tema for dette våpen, da blir det vel UNL skyting innen NBSF sitt program som blir søknadsgrunnlaget, bare vær klar over at innen NBSF er max kaliber 400, så det du får mest ut av er nok 378Wby Mag uten at jeg vet helt hvordan kuletilgangen er i dette kaliberet til langholds bruk. Ellers er jo 338-378AI en mulighet... da har du vel max hylse og en kule med god BC samt kurant tilgang på gode kuler. Mullins her på kammeret har vel en slik rifle om jeg ikke tar feil, kanskje få han inn her å si litt om kaliberet...
 3. jeg har bare positivt å si om dem, har selv flere sauere, riktig nok ikke handlet direkte fra dem, men har før handel vært i kontakt med dem for å høre hva de faktisk har på lager for så å bestille våpen gjennom lokal forhandler, og har ved disse anledninger for rask service, god service hvor de har svart på det jeg spør om uten å forsøke å selge på meg noe dyrere enn først planlagt. Har også kontaktet dem ett par ganger hvor jeg har hatt behov for deler til sauer, og har hver gang fått god service og delene har ligget i postkassa i løpet av en dag eller to (leveringstid ala hjemmelading på sitt best).
 4. jeg har hørt, merk dere "har hørt", at for å skyte ut kule laget de seg en plugg av voks/starinlys som ble satt ned i halsen på hysa for å holde kruttet på plass og for å bygge opp litt trykk. om det i det hele virker vet jeg ikke, ser jo for meg at voksen smelter veldig fort, men kanskje en mulighet. Dersom denne pluggen vil gå inn i løpet vil der jo da også danne seg ett trykke mellom voks pluggen og kula som sitter fast, mye mulig det vil kunne hjelpe..... Men NB, dette er ikke noe jeg har testet selv eller gjort meg noe seriøse tanker om, hørte det for et par år siden, og kom på det igjen nå som jeg leser om det aktuelle problemet.
 5. Dersom noen trenger overnatting i forbindelse med BR50 og F-class stevnet så er dette det nærmeste, ca en km fra BR50 og ca 20 min fra F-class http://birkelandhotell.no/ Dette må også være en fin mulighet for pistol skyttere, om jeg ikke tar feil er Pinsesmellen på Flakkeloner banen samme helga, dvs, det bør være mulighet for å kunne få med seg både pistol og riflestevner på samme reisen... pistol banen på Flakkeloner banen ligger ca 5 min fra BR50 banen.
 6. Dersom noen trenger overnatting i forbindelse med BR50 og F-class stevnet så er dette det nærmeste, ca en km fra BR50 og ca 20 min fra F-class http://birkelandhotell.no/ Dette må også være en fin mulighet for pistol skyttere, om jeg ikke tar feil er Pinsesmellen på Flakkeloner banen samme helga, dvs, det bør være mulighet for å kunne få med seg både pistol og riflestevner på samme reisen... pistol banen på Flakkeloner banen ligger ca 5 min fra BR50 banen.
 7. da har jeg fått prøvd med Blue Gold Cleaner i UL vaskeren, og for å si det kort, det stoffet der skal jeg ha mer av... vasket sluttstykker og en låsekasse, og for å si det kort, ting ble reint... det løste ikke opp olje/fett som zalo, her ble det liggende å flyte på toppen eller sank til buns alt etter hva det var, følte ikke stålet ble helt ut-tørket som jeg føler det kan bli med zalo eller andre sterkt fett løslige stoffer. Genialt på feks sauer piper hvor enn skal få bort dritten fra låseklakkene i løpet bare å sette løpet nedi og vaske kammer enden i UL badet. Kan legge til at jeg bruker Lyman UL bad. http://www.bluegoldcleaner.com/ Jeg har ikke forsøkt dette stoffet på hylser enda, men neste gang jeg skal til å vaske så blir det nok å forsøke med litt hylser også for å se om de blir blanke eller bare reine.
 8. kan jo bli noen artige filmer på youtube etter hvert når de kommer hjem til USA for å lage neste film, og de banner som M67 hver gang det går galt...
 9. gratulerer så masse... går ut fra det nå blir jakt i bekledning som passer våpenet kjenner jeg deg rett...
 10. jeg har selv flere dempere, a-tec, S&L, alm og BR-reflex. hvilken jeg skal si er best vet jeg ikke, alt til sitt bruk. men skulle jeg kjøpt en ny demper nå i dag hadde jeg nok kjøpt sonic, MIN oppfattning er at det er den som demper best i forhold til prisen.
 11. jeg er med så lenge helsa holder. skyter HV liggende. får jeg lånt en annen rifle satser jeg på å skyte begge klasser.
 12. jeg er med så lenge helsa holder. satser da på å skyte begge klassene. ingen rekylbrems. 308 og trolig 243
 13. det er vel vortex du får mest for penga og av de bedre kikkertene i den lavere prisklassen. nå vet jeg ikke hva som er billig, men PST serien til vortex kan jeg varmt anbefale, har en slik selv og på sikt kommer jeg nok til å gå for flere slike..
 14. Bildet er hentet herfra... http://www.facebook.com/pages/Byggmakker-Eftevaag/126279857392164
 15. Tankene mine så langt er nå å legge benken ca 10 cm over en kjøkkenbenk, dvs 100-105 cm høy. Etter som at jeg ikke driver med praktisk skyting blir det fort mindre kvanta, og som der blir nevnt vil en fordel med å stå være at det er lettere å bevege seg rundt, feks når en helpresser og trimmer hylser er det jo en fordel ser jeg. En barkrakk er nok ikke det dummeste å ha nei, Pr nå har jeg egentlig et utrolig greit laderom vegg i vegg med kjøkkenet, men nå har det seg slikt at ene guttungen trenger større rom med det resultat at jeg må flytte ladebenken til en bod i kjelleren, så da er det greit å kunne ha litt ting lagret under benken siden plassen blir mindre.
 16. Noen som har erfaring med å ha ladebenk så pass høy at enn står og lader? tenker da i høyde ala kjøkkenbenk, verksteds benk osv... greit at det er konfortabelt å sitte, men er alt i grei høyde er det jo ikke noe hinder å stå heller når enn lader skulle enn tro.. Tenker litt på å ha høy benk for å ha plass til litt større ting under benken.
 17. Er dette ett dyrt stoff? varer det lenge? ble ikke helt klok av den amerikanske siden...
 18. jeg har liggende en Swarovski håndkikkert jeg kjøpte på et militær utsalg for en del år siden, egentlig er dette en ganske god kikkert, men bare på "ene siden", og jeg kunne egentlig tenkt meg å brukt denne kikkerten mer på turer/jakt osv enn hva jeg gjør i dag. så spørsmålet er, hvordan går jeg frem for å få den på service, og ikke minst hvem kontakter jeg? Noen som har noe som helst priseksempler på hva det koster å sette i stand en Swarovski
 19. hva kjemikalier tar ikke blåneringen av våpen deler? Skulle ha vasket tønna på revolveren, låsekassa til halv auto hagla.. Ser at der nevnes WD40, men denne har jeg ikke tilgang på i så store kvanta at det kan passe å ha i ultralyd badet. vil feks lapeoje/parafi/diesel eller andre slike stoffer være egnet å ha i UL badet til våpendeler?
 20. jeg kommer oppover en tur, har med to ung gutter fra Birkeland på lasset, så får vi se hvordan dette går, verken jeg eller de to jeg har med har skutt feltstevner før. vi skyter alle 3 i jegerklassen... skyter vel i halv 12 tiden mener jeg... så ser dere da..
 21. Jeg har litt spørsmål ang gassportene i løpet på en remington 1100 ( mye mulig samme på 1187). Jeg har to løp til min halge, et 12/76 løp, der er det et hull/gassport i løpet. Det andre løpet er et 12/70 løp, men her er der to gassporter ved siden av hver andre. i tillegg er der på siste løpet en skrue på hver side av gassportene som ser ut å være til å strupe portene med. Noen som har kjennskaper til dette? eventuelt hvordan ser dette ut på deres? løpet med 1 gassport (kaliber 12/76) veksler ikke i det hele med leirdue ammo, mens med tunge jakt patroner veksler den helt fint. med 12/70 jakt patroner hender det at hylsa står på tvers i utkaster åpningen. Nå har jeg ikke fått testet 12/70 løpet enda, men kan det tenkes at det har to porter pga patronene her ikke har samme trykk og derfor må ha mer port areal for å veksle slikt at jeg kan forvente at den veksler fint med leirdue ammo her? har vurdert å få tak i ny rekyl fjær og eventuelt kappe denne litt for optimal veksling med lettere patroner. Håper på innspill her..
 22. og nå snakker de om at det kan være ulv som har passert en skole i Kristiansand. det er ikke langt fra der hvor hunden ble tatt i Birkenes. http://www.fvn.no/lokalt/kristiansand/--Ulven-spaserte-gjennom-skolegarden-2203218.html
 23. Skiskytter banen lokalt her har nå lys på både standplass og over hver enkelt skive, og det skytes nå i mørket her når skiskytterene trener etter skole/jobb på vinterhalv året.. så ser ikke noe problemer med dette...
 24. jakt og friluft har div RCBS diesett til 100kr settet. Var vel en del Wby mag diesett i den kassa, samt denne dien til å dra ut kuler (uten collet)
 25. Drar opp denne tråden igjen.... Jeg har sett at noen har slikt plate under på sauer 200 som gjør at den får samme bredde som ett BR skjefte, husker ikke hvem som hadde det. Dette skulle vist være festet i sporet under på DFS stokken. noen som har tips her?
×
×
 • Create New...