Jump to content

kjell74

Members
 • Posts

  448
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

kjell74's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

 1. Når du først er på tyvjakt så blir du ikke noe mer kriminell av å skyte en kråke eller rev.
 2. Polar - ta en 7,62 NATO og se nedi så skjønner du.
 3. Hvorfor gjøre det så komplisert, bruk sierra Mk til alt. Du får ikke noe med bedre pris/ytelse når du kjøper kula gjenom skytterlaget. Og jeg tror ikke de normale rovdyrene bryr seg.
 4. M67 Har oppsumeret ganske bra hva som er problemet med jaktskyting og NJFF. Jeg er med i mitt lokale Skytterlag, og NJFF. og jeg får en masse mailer fra skytterlaget, om stevner, påmeldingsfrister overnatting samkjøring, LS, osv om stevner. Fra NJFF har jeg fått 0(som i ingenting). Og jeg har ikke Sauer engang. Det virker rett og slett virkelig trivelig å være med i Sauer gjengen.
 5. Med 223 innskutt på 100 m skyter du flatt ut til ca 150M, og sikter du høyt i haren ca 200M. Så avstandsmåler er kjekt å ha men ikke nødvendig så lenge du ikke strekker holdene. Og strekker du holdene har du gjerne bedre tid, så da er det fult mulig å bruke avstandsmåler.
 6. Skall vi se hvis vi regner på det. Vekt Voksen Elg - 500Kg Vekt voksen Hare - 5 kg Skyteavstand Elg - 100M Skyteavstand Hare -xM Vekt Elg/Vekt Hare=Skyteavstand Elg/Skyteavstand Hare Skyteavstand Hare=Skyteavstand Elg*Vekt Hare/Vekt Elg Skyteavstand Hare=100M*5Kg/500Kg=1M Så å skyte hare på lengre hold en 1M er direkte uansvarlig etter god norsk jaktmoral. Og hare er en av de store småviltene. Eller bruk fornuft og skyt på hold du behersker.
 7. S. 79 i siste utgave av ladeboken. Har du glømt å lese det kapitlet.
 8. Å sjekke COL er en selfølge. Men går du rett på MAX lading og det viser seg at kula står i bommene. Og du får for høyt trykk og noe skjer. Da har du ikke fulkt kokeboka.
 9. Bra at du prøver. Men det hjelper ikke mot late folk som ikke gidder å lære seg det grunnlegende. Har hvært borti personer som ikke har giddet å lese de første kapitelene i ladeboka, kan ikke tvinge dem heller.
 10. Du trenger ikke hvære rakettforsker for å konstatere at det er høstjakta som er den store synderen. Hvar en tur på fjellet i høst og da så jeg flere jegere en ryper. da orket jeg ikke mer og gikk ned. Det der at en vinterrype er verd 6-7 høstryper er bare en unskylding de late og fete har for å kunne skyte mange fugler på høsten. Er du i så dårlig forfating at du ikke klarer vinterjakt, skulle du holdt deg unna høstjakta også. Stemmer for jaktstart fra 2/1 jeg også. Følg litt med på hvem det er som klager over at det skytes et par vinterryper.
 11. Det er bare å følge kokeboka, som alltid. Ser i WW sin tabel at de har en presisjonslading med 40,1gr med N550, så det kruttet kan være noe?.
 12. kjell74

  222 rem.mag.

  Hva slags våpen er det.
 13. kjell74

  Hva er lov?

  Yes da var vi i gang i gjen. For jeg har en Onkel som er medlem i NJFF og heimevernet, og har svart belte i DFS og han vet bedre en loven, derfor er det ikke lov å jakte med rifle hvis du er under 18 år. Og hvis dere ikke tror meg legger jeg meg ned og griner.
 14. kjell74

  Hva er lov?

  Det er lov. Det var en tråd her inne for en stund siden om akkurat det temaet. Og det var like før noen la seg ned for a grine seg til at du må hvære over 18 for å jakte med rifle. Men etter loven er det helt uinteresangt hva du jakter med, det som er interesangt er hva du jakter. Og hvor i helvete har folk det i fra at du må hvære over 18 for å jakte med rifle. bare lurer.
×
×
 • Create New...