Jump to content

Nord

Members
  • Posts

    183
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Nord

  1. Har forsøkt dette nå, og jeg synes det fungerer utmerket. En strek typisk fot. Fire streker typisk et solid uttak. To til tre streker los, alt etter hvordan den loser under jag. Dette er min erfaring. Spørsmålet er når Garmin velger å "rette opp" denne bugen. Da gjelder det å få ut det gode ord slik at flere forbrukere kan stritte mot. Kan man ta en sikkerhetskopi av gjeldende firmware (v3.30)?
  2. Og kronoen din viser riktig? Testa med fabrikkammo? Kan den ha stått skjevt slik at kulen blir målt over en kortere strekning? Kan den stå så nære at røykgasser påvirker målingene? Fikk selv mange uforklarlige målinger. Viste seg å være feil bruk av krono.
  3. Blanke hylser til jul? Kjøp en smykkevasker (Ultralydvasker)! Plass til nok hylser for min del. Enkel i bruk og renhold. Jernia 299,- Jevngod erstatter for dyrere ultralydvaskere!
  4. Jakta 5 dager på Kjølberget. Lite skogsfugl i høyden. Så 8 jerper (ett kull) og ei orrfugl første dagen. Det meste fant vi i middels lave strøk. Gikk på et orrekull på 7 fugl, 2 røy og en tiur. Men det var også stort sett det vi så på 5 dager...
  5. Du kan prøve å væte lærer igjen. Pakk litt gladpack rundt kniven og sett den i slira. Læret vil krympe tilbake, men når plasten er tatt av bør det være greit igjen. Kan også være greit å ha spenol på utsidenn av dette. Da glir kniven lettere ut når du skal ta av plasten. Men hør om flere støtter denne metoden. Mulig det er kommet bedre metoder siden jeg gjorde dette for 10 år siden. Sent from my HTC Sensation Z710e using Tapatalk 2
  6. Dynker dem i sprit. Men hva er for varmt? Jeg setter de i varmeskap på 105 grader. Ikke merket noe ulumskheter. Men nå lader jeg ikke mange skuddene heller.
  7. Jeg ser ikke hvordan man kan tolke den anderledes enn det som står i klartekst. Poenget kan godt være som det spekuleres i, altså 4 (3) patroner totalt. Men det er ikke det som står. Treffer man på riktig oppsyn på riktig dag, har man lite å stille opp med. Forskriften er meget tydelig. Selv jakter jeg med hagle med 2 i magasinet og 0 i kammeret vel vitende om min egen argumentasjon. Jeg liker å tro at oppsynsmenn er fornuftige folk, dog jeg har aldri møtt noen. Men sjansen for at drittstøvel nr 1 bestemmer seg for å sjekke hagla er definitivt til stede. Sent from my HTC Sensation Z710e using Tapatalk 2
  8. Og søk på alle 3 løpene samtidig. Da sparer du tid og gebyr den dagen du skulle komme over et løp og havesyken bli stor. Trenger du ikke det tredje løpet, gjør det ingenting om søknaden går ut på dato.
  9. Nord

    Cz 452 vs Mod 2

    JEg kjøpte Boyds-stokk til min Mod.2 fra 60-tallet en plass. Med unntak av at jeg måtte ta noen grader på fremre skruefeste, gikk den rett oppi. JEg har beddet og bygd opp litt i fremre feste. Tror det var nødvendig. Hvis ikke ble det spenn mellom bakre og fremre feste.
  10. Kjøpte Performergrillen i våres som en innflytningsgave til meg selv (det og en masse annet...) Gasstenningen fungerer veldig bra. Jeg har dog de siste to månedene brukt tennvæske da jeg er tom for gass, og det går like raskt. Om ikke raskere. Grillen i seg selv er helt chef!
  11. Måtte bare. Ett stykk kjedelig nattevakt og noen timer på artige.... Trodde jeg var for sammel for sånnt, men den gang ei. Uansett; Morsomt prosjekt! Kanskje mekke noe slikt i løpet av uka..
  12. Jeg har Omnifuel. Gass Renset bensin Bensin Diesel Parafin Det jeg har prøvd på den hvertfall. Fungerer ypperlig.
  13. Det er sant. Nå er ikke svar på timen noe jeg forventer. Trenger jeg det skjønner selv jeg det er oppmøte som gjelder. Men det er hyggelig når det går slik. Hadde også mailkorrespondanse med butikker den siste uka LENGE etter stengetid. (2 andre forretninger) Hhv Lørdag kl 20, og mandag kl 2330 Det raskeste svaret kom etter 30 min, og var atpåtil det seneste. Så det er forretninger som svarer til uante tider.
  14. Ingen automatisk generert bekreftelse her. Interarms svarte raskt gjennom en annonse på finn. Den andre var kjøp over PM via nærings-annonse her på kammeret.
  15. Tenkte jeg skulle få meg litt erfaring med Winge. Jeg kan jo ikke akkurat si at jeg ikke ble advart, men likevell. Skulle bestille meg 3 pistoler. Prøvde derfor et par dager å ringe MANGE ganger. Jeg hadde fått beskjed via jungeltelegrafen at Winge er en plass man må møte opp for å få kontakt. Altså, de driver nettbutikk, og de har telefon. Begge deler teknologi for at personlig oppmøte ikke skal være nødvendig. Dette er vel også baktanken til Winge når de anskaffer slik teknologi? Vel, i nettbutikken hadde de våpnene jeg skulle ha, og det stod tilogmed at de tok kontakt ved bestilling av våpen. Grunnet tidligere advarsler om at beholdning ikke alltid var oppdatert i nettbutikken, valgte jeg følgende metodeR: Bestille de jeg skulle ha, med levering Faktura. Det tok ett kvarter før jeg fikk respons på den! Det skal sies at responsen var i form av kansellering av ordre. Ventet litt på telefon fra dem. Det lå jo faktisk inne en reell ordre de sikkert var interessert i å få effektuert. Men nei. Ingeting hørt. La inn en ordre med Finansiering. Alt ok. Etter litt; Ordre kansellert. Har ikke hørt et ord i form av telefon eller mail. Jeg tar et hint. Har fått meg det jeg skal ha, og er knalle fornøyd med det. Mailet med TO forskjellige nettbutikker om forskjellige våpen. BEGGE svarte innenfor en time. Dette var etter kl 20 på kvelden. Om ikke det tilogmed var en lørdag eller søndag. Kjøpet ble avklart samme kveld. Nå er ikke det min generelle forventning, men svar innenfor et par dager er et minimum. Om ikke annet med beskjed om at "melding / ordre mottatt. Vi har et par spørsmål, og vil ta kontakt i løpet av uka."
  16. Nord

    Løpslengde .243

    Går en glipp av mye fartspotensiale ved å kutte fra 60 til 50? Skal ha ny pipe, og vet ikke hvem lengde jeg skal gå for. Har for øvrig aldri skutt med kaliberet. Blir en tillegspipe til systemrifla.
  17. Har fått meg en Stock 3. Ikke prøveskutt den enda, men det skal jeg gjøre imorgen. Angående baksiktet kunne jeg godt tenke meg å bytte ut dette. Kornet er Henning med rød fiberoptikk. Skuret er sort. Får man skur med hvite prikker? Evt fiber? Bilder kommer.
  18. Lage selvpåskruende system som du ser eksempel på i infobrosjyra til Sonic-demperne. Ellers har jeg lite greie på dette og utforming av baffler i grove kalibere. Synes salongdempern din ble veldig fin..!
  19. Takker! Da presser jeg uten tennhetteutstøteren. Laster opp 44 grain jeg.
  20. Har ladet en runde med 7x57R. Tok i litt hard på kruttet i forhold til hva jeg er komfortabel med. Nå er patronene ferdig ladet, men vil redusere kruttmengden med ett grain. Hvordan gjøres det i praksis? Jeg har kulehammer, og får bare veie opp kruttet på nytt. Hva skal gjøres når kula er ute? Må hylsa presses om? Kan jeg benytte de samme kulene? Ladningen var forresten... 46 grs Rhino 19 154 grs Hornady Interbond COL 81 mm ... for de som skulle hatt en formening om ladningen. Jeg er temmelig fersk, og har sliti med å finne ladedata til denne. Derfor er jeg ukomfortabel.
  21. Nord

    5000 kroner....?

    Har kjøpt meg Contour + til høstens jakt. Har også festet det på sykkelen. Jeg er veldig fornøyd, og falt for at likså kan vris til rett horisontal vinkel, uansett festemetode. Det er også en fin gratis app som benyttes til å stille inn bilde. Får ikke lagt ut linken via tlf, men søk på Kvelde - Sandefjord på Viffer på Youtube Sent from my HTC Sensation Z710e using Tapatalk 2
  22. Observerte en haug med duer i fjord også, husker jeg... Men de va long gone innen kalenderen viste 21. august 2011
  23. Har lekt litt med dette selv. Når jeg legger inn data for 100% fyllvolum, er det fortsatt plass til mer krutt. Jeg må opp på ca 104% for at hulda skal være full. Da hjelper det enda mindre å veie hylsevolum med skutt hylse. Men det er min erfaring. Sent from my HTC Sensation Z710e using Tapatalk
  24. Nord

    Viltkamera

    Når du har satt minnekortet i kameraet og skrudd på, lager kameraet noen mapper. I en av mappene liegger det en fil som heter "PROFILE". JEg benytter Talkmore, men dette gjelder også for Telenor. Teksten udner skal kopieres ordrett inn i den filen. Jeg har bare byttet telefonnr mitt under ; for MMS application [MMS Setting] URL=http://mmsc APN=telenor IP=10.10.10.11 Port=8080 Account= Password= [Address] PhoneNum1=0047999999 PhoneNum2= PhoneNum3= PhoneNum4= Email1= Email2= Email3= Email4=
  25. Nord

    Quickload

    Griffen; Nei. Er ingen ofisiell forhandler av QL i norge idag. Kjøp via Danmark. Veldig greit å handle med han. Sent from my HTC Sensation Z710e using Tapatalk
×
×
  • Create New...