barerobert Posted October 13, 2012 Share Posted October 13, 2012 Mye snop i denne tråden som man skulle ha smakt nøye på.Akkurat nå nyter jeg denne Jeg er ingen dreven whiskydrikker (kan vel ikke kalle meg for whiskydrikker heller) men den der er god på smak, og ettersmaken er fin. Jeg fikk en halv en hos en kompis til jul og tenkte ikveld at: "Whisky kan jeg jo prøve å kvele forkjølelsen med". Vel, nå er snart hele flaska borte sammens med forkjølelsen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivara Posted October 13, 2012 Share Posted October 13, 2012 Lagavulin er min favoritt, bare så synd at polet her sjelden eller aldri har den , samt at baren som har hundrevis av andre whiskysorter ofte er fri for den Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
300 win mag Posted October 14, 2012 Share Posted October 14, 2012 Det er bare å gå på vinmonopolet.no og bestille inn den whiskyen du vil ha. De leverer den fra et annet utsalgssted til ditt lokale uten at det koster deg noe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kalstad Posted October 19, 2012 Share Posted October 19, 2012 Er ofte i Sverige, og nå på senhøsten varmer det med en liten whisky på senkvelden, så vi var en snartur innom Systembolaget. Så etter whisky med litt høyere alkoholinnhold, og kom over en Indisk maltwhisky jeg ikke har smakt før. AMRUT Single Malt, 46 % alkohol. Med vann fra Himalaya. ble det opplyst. Min vurdering: lite markert maltsmak, og lite sødme. Det siste kan skyldes at denne whiskyen, ifølge reklamefolderen som fulgte med flasken, ikke var kunstig farget med karamellfarge, og da også var litt lysere i fargen. Karamellfarge gir også økt søtsmak, som kan være litt for fremtredende i visse typer whisky, etter min mening. Litt skarpere på tungen, som forventet utifra alkoholstyrken. Legger til at jeg drikker whisky bar, alltid, uansett styrke. Vil jeg kjøpe den igjen, og var den vaerdet prisen? Den kostet SEK 399 for 0,7 l, med dagens kurs (VISA) ca NOK 355. Smaken var litt nøytral. Var vel verdt prisen, men ikke noe mer. Forsøker noe annet neste gang. Amrut har mange flere typer whisky og maltwhisky, bla. annet "peated" maltwhisky, men tror ikke "bolaget" tar inn andre enn Amrut Single Malt på regulær basis. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dagl Posted October 19, 2012 Share Posted October 19, 2012 Lagavulin er min favoritt, bare så synd at polet her sjelden eller aldri har den , samt at baren som har hundrevis av andre whiskysorter ofte er fri for den Bestill på nett (nettbutikken til Vinmonopolet). Levering på nærmeste vinmonopol, eller ditt posten. For min del har det fungert suverent! Mvh Dagl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ørret Posted November 9, 2012 Share Posted November 9, 2012 Drar opp denne tråden igjen. Idag har jeg fått somlet meg ned på polet og handlet meg en flaske Jameson etter anbefaling av andre her. Sitter her og koser meg med et glass. Denne må jeg si var god Ganske mild egentlig. Jeg var innom mor mi forrige helg og fikk smake Famous Grouse. Den var ikke like god som Jameson, men den gikk absolutt ann å drikke. Så nå må jeg vel investere i et par Glencairn glass.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
snake Posted November 9, 2012 Share Posted November 9, 2012 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mastodon Posted November 9, 2012 Share Posted November 9, 2012 Og jeg har skjenket meg en The Macallan Select Oak i kveld:) (Og den nytes sammen med en halvliter Krusovice) God helg kammerater! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivara Posted November 9, 2012 Share Posted November 9, 2012 blir kanskje en av denne nå strax: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dreagle Posted November 9, 2012 Share Posted November 9, 2012 Siden det ikke er en tråd som heter Kaffedoktor får jeg tipse om en annen favoritt Siden smaken min på brunt har beveget seg til et tidligere stykke Norge (Irland) foreslår jeg at folket forsøker Black Bush fra Bushmills. Nytes romtemperert og ublandet. Ikke smaker den askebeger heller slik som mange skotske. Selv ikke den tida jeg gikk på Rød Mix syns jeg det var gjevt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mauser69 Posted November 9, 2012 Share Posted November 9, 2012 Prøv Glenfiddich 18yo, den er veldig god! M Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadob Posted November 10, 2012 Share Posted November 10, 2012 "Dewar`s 18 year - er verdt en touch" I kveld sprettet jeg en Dewar`s 12 years - og syntes faktisk den var bedre. Alt er jo meget subjektivt når det gjelder smak. Når jeg røyker en pipe med èn eller annen sort tobakk - smaker samme whisky forskjellig. Selv om det er av samme flaske. Whisky er et studium Cognac - som jeg likte bra før - drikker jeg ikke lengre. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
snake Posted November 10, 2012 Share Posted November 10, 2012 Prøv Glenfiddich 18yo, den er veldig god! M den står på lista over whiskyer som skal prøves drev å delte opp ytrefileter av hjort så da passet det med whisky fra valley of the deer som bakgrunn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
300 win mag Posted November 10, 2012 Share Posted November 10, 2012 Whisky er et studium Cognac - som jeg likte bra før - drikker jeg ikke lengre. Opplever akkurat det samme. Cognac som var godt før smaker nå "det samme" uansett hvilken type jeg drikker. Whisky er så ufattelig mye mer variert og spennende. Har ikke en eneste flaske Cognac i hus lenger... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivara Posted November 10, 2012 Share Posted November 10, 2012 Drikker heller ikke cognac lenger. Mest fordi magen reagerer med å sette igang heftig syreproduksjon så snart jeg drikker mer enn et bittelite glass. Men det gjør ingenting, når whisky, rom og akevitt er så mye mer spennende Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaktfalken Posted November 10, 2012 Share Posted November 10, 2012 Er ingen merkekjenner selv, men drekker det meste, og liker og smake nytt. Kjøpte en Highland Park 12 år i dag... ja....god den Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaktfalken Posted November 10, 2012 Share Posted November 10, 2012 Noen som har hørt om Tomatin? Var på en 3 dagers 'Rough shooting' tur til Scotland i januar. Dag 2 på turen var vi i nettop...Tomatin. Etter 2 fantastiske fasandrev var det tid for lunsj i felten. Og da ble det servert en liten oppstrammer i form av lokal whisky: Tomatin single malt 12 yr old. Da jeg følte at det kanskje hadde blitt nok av det brune skotske stoffet kvelden før, nølte jeg da Head keeper skulle skjenke... men da så han meg hardt inn i øya, og sa..lett snurt: "Ok then....sloegin for the ladies" . Det kunne jeg ikke ha på meg, så det ble en liten smak, før fasankanonadene fortsatte utover ettermiddagen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ole Brum Posted November 11, 2012 Share Posted November 11, 2012 Toamtin er et meget anerkjent merke. Ingen grunn til å spytte i glasset om du blir bydd på en slik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gullvingen Posted December 15, 2012 Share Posted December 15, 2012 blir kanskje en av denne nå strax: Den er verdt å smake på. En kraftig singemalt med mye lukt og smak av røk, kan minne om tjærelukt faktisk. Tok med en slik på kvota og den er en typisk "ikke drikke seg full på" whisky, men heller kose seg foran peisen og nippe til....uten is såklart. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadob Posted December 15, 2012 Share Posted December 15, 2012 Selv liker jeg ikke "torvsmaken" i mange whisky. Jeg liker den mild og rund. Dewars Signature er således. Fant den på flyplassen i Curasou i forrige uke - men flasken (0.70 l) var beskjemmelig kostbar. Kr 900,- inkl. en flott trekasse (som man har mye bruk for ). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gullvingen Posted December 16, 2012 Share Posted December 16, 2012 Da er den kanskje en blended? Mange liker kraftig whisky, da ender man ofte opp med singel malt...jeg har smuttet på ganske mange og kjøper ikke lenger blended. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HighPower Posted December 16, 2012 Share Posted December 16, 2012 Dewar's Signature er en blended whisky, ja, en blend av ypperste klasse. Men smakskarakter har mer med hvilket distrikt whiskyen kommer fra enn hvorvidt den er blended eller single malt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted December 16, 2012 Share Posted December 16, 2012 Handlet med meg en flaske The black grouse-alpha editon fra taxfreeen i aberdeen (det er en kvote pr flyplass er det ikke?). Om ikke annet et det en flott flaske med orrhanefjær på.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Berserk-kniv Posted February 10, 2013 Share Posted February 10, 2013 Noen her som har smakt Port Askaig? Ble bydd på et par glass av ..jeg mener det var 17 år. De har også Cask Strength, 25 og 30 år. Den var virkelig god, og jeg har ikke sett den hverken i et barskap eller i butikk før. De har den desverre ikke på vinmonopolet, men dersom det skal bestilles inn en flaske fra utlandet, så anbefaler jeg denne over noe annet. Typisk skots øy-whisky. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
greb Posted February 10, 2013 Share Posted February 10, 2013 Kortreist whisky. Er faktisk drikkbar men er nok en kuriositet for spesielt interreserte. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thos Posted February 10, 2013 Share Posted February 10, 2013 Finnes denne på polet, eller det sånn privat opplegg? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
greb Posted February 10, 2013 Share Posted February 10, 2013 Bestillingsutvalg. Søk egge på vinmonopolet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thos Posted February 10, 2013 Share Posted February 10, 2013 Ok. Takker Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
snake Posted February 15, 2013 Share Posted February 15, 2013 GOD HELG Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HighPower Posted February 15, 2013 Share Posted February 15, 2013 Takk, det samme Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Griffon Posted February 15, 2013 Share Posted February 15, 2013 Etter mange år med smaking og Drekking, så er dette fremdeles min favoritt http://www.bowmore.com/ Mvh. Griffon Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rp15oryx Posted February 15, 2013 Share Posted February 15, 2013 Eg høyrde det var Ballantine's Day i går, men resten av livet kom i vegen. I kveld blir det imidlertid ein liten Grant's, som eg synes er passeleg søt og god. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Per-S Posted February 15, 2013 Share Posted February 15, 2013 Ble så tørst når jeg leste i tråden, fant trøst i en skvett Darach ur. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
birgerdammen Posted February 15, 2013 Share Posted February 15, 2013 I anledning salg av 1640 rifle og innkommende drilling er det på sin plass med en 12 års Caol Ila single malt. En venn jeg anbefaler tungt. Mye smak, lukt og velvære i enhver liten slurk. Denne er en ypperlig som drikke på kvelden etter jakt. Får mye igjen av opplevelse uten å behøve å drikke mye. Passer bra på Fjellrypejakt hvor du skal bære langt også, trenger bare en halv for en uke. Går jo utmerket uten whisky også, men en Caol i hytteveggen eller foran peisen er ikke feil. https://www.google.no/search?q=caol+ila ... WQp1K98VSM" target="_blank: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Griffon Posted February 15, 2013 Share Posted February 15, 2013 Caol Ila blir aldrig feil Lettdrukken god malt! Mvh. Griffon Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ruger #1 Posted February 15, 2013 Share Posted February 15, 2013 Enig med de to siste talere. Caol Ila blir aldri feil. En av mine favoritter... Lettdrukket myrvann med smak av sur tare, sauepiss, bråtebrann, og brannskadd utedass... Modnet i 12 år blir det balsam for såre struper... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
300 win mag Posted February 15, 2013 Share Posted February 15, 2013 Ble så tørst når jeg leste i tråden, fant trøst i en skvett Darach ur. Hehe, blir du utørst av den? Den er jo salt så det holder! Sitter forøvrig med en klunk av sorten i glasset jeg også. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
birgerdammen Posted February 15, 2013 Share Posted February 15, 2013 Ruger: En veldig god beskrivelse og allikevel så ekstremt godt til refleksjon og rehabilitering. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Per-S Posted February 16, 2013 Share Posted February 16, 2013 Hehe, blir du utørst av den? Den er jo salt så det holder Målet er ikke å bli utørst, saltet bidrar til å vedlikeholde en passe tørst. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tron Posted February 16, 2013 Share Posted February 16, 2013 Er det noen her som har erfaringer med Lagavulin 12år cask strength som er å få bestilt på polet nå? Har vært igjennom et par flasker med Laphroaig 10år cask strength de siste par-tre månedene, en klar favoritt sammen med Ardbeg 10år "standard". Lagavulin 16år "standard" er jeg ikke like glad i, derfor spørsmålet. Tron Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
300 win mag Posted February 16, 2013 Share Posted February 16, 2013 Per-S: Godt poeng! Tron: Kan trygt anbefale den! Jeg drakk også Laphroaig 10, og Std Lagavulin til jeg kom over denne: http://www.vinmonopolet.no/vareutvalg/m ... ku-1023101 Den er min nye favoritt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ruger #1 Posted February 17, 2013 Share Posted February 17, 2013 Per-S: Godt poeng! Tron: Kan trygt anbefale den! Jeg drakk også Laphroaig 10, og Std Lagavulin til jeg kom ov56er denne: http://www.vinmonopolet.no/vareutvalg/m ... ku-1023101" target="_blank Den er min nye favoritt 56% whoohooo... Må jo være konge med cola... Sorry ot, takk for tips :wink Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
300 win mag Posted February 17, 2013 Share Posted February 17, 2013 56% whoohooo... Må jo være konge med cola... Sorry ot, takk for tips :wink Blasfemi!!! Fin frem noe grus, her er det en som må småsteines sakte! Ruger #1: Du kan jo ha i litt vann for å få frem den riktig gode smaken og samtidig dempe alkoholnivået litt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ruger #1 Posted February 17, 2013 Share Posted February 17, 2013 Hit me baby one more time... Ok.. Tar heller noen dråper vann for å åpne himmelriket Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tron Posted February 17, 2013 Share Posted February 17, 2013 Jepp, jeg liker disse Whisky`ene som komme rett fra tønna veldig godt, men jeg blander som regel 2 deler brennvin med 1 del iskaldt vann på det her alkoholnivået. Smaker av en eller annen grunn bedre enn de "ferdigblandede" utgavene. Hvis du må blande ut colaen er vel lokal hjemmebrent mer passe? Må vel prøve denne 12 åringen da, fremstår jo som et potensielt røverkjøp! Tron Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ruger #1 Posted February 17, 2013 Share Posted February 17, 2013 Enig Tron. Colaen sparer vi for eliksir fremstilt i måneskinn. Den 12 år gamle driten spanderer vi kun en skvett vatn på å Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimner Posted February 17, 2013 Share Posted February 17, 2013 En person som sier C-ordet i en whiskey-tråd... omvendt Pavlov med rødglødende tenger er på sin plass, ikke puslete småstein. Var borti en 10 år gammel Glengoyne her om dagen. Det er den typen whiskey du kan servere i konjakk-glass uten å gjøre noe galt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivara Posted February 17, 2013 Share Posted February 17, 2013 Var på den lokale spritsjappa her på torsdagskveld, så da at de hadde fått inn Lagavulin igjen, både distillers, 16 og den nye 12-åringen. Fikk ikke med meg at 12'ern er cask strenght, det forklarer jo hvorfor den krevde mer vann enn vanlig Ellers vil jeg si jeg fortsatt foretrekker Lagavulin 16 - det er bare noe med "konsistensen" på den som er så fascinerende. (Foretrekker forsåvidt også 16 foran distillers) Smakte også såvidt på Ardbeg "Beist" - å dæven! Slett ikke billig til etpar hundrelapper for 4cl, men der var det muskler og raffinement i skjønn forening! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barerobert Posted February 17, 2013 Share Posted February 17, 2013 Lagavulin 16 er ikke trygg. Den er så god at om man ikke passer på så går det glatt ei halvflaske på kvelden. Fantastisk whisky rett og slett Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ruger #1 Posted March 1, 2013 Share Posted March 1, 2013 Kjøpte med meg Aberlour 10 og 12 år da jeg var i Skotland forrige uke. Har kun smakt ørlite på 10 åringen. Minner mer om cognac. Skyldes sikkert lagring på sherryfat. Speyside..kan godt serveres til whiskyskeptikere. Mine favoritter ligger helt klart ute på øyene, men greit å smake/samle litt forskjellig. Akkurat nå sitter jeg med en Talisker 10 år i glasset. Selvsagt med 2 like dråper vann Var forøvrig innom en whisky pub i Aberdeen som heter The Grill. Kan anbefales. Stort utvalg av maltwhisky. Priser fra 2,5 pund og oppover for anstendig drikke servert i riktige tullipanglass. Fikk endel smaksopplevelser der gitt, selv om smaksløker og gyro ble nokså slitt utover kvelden. Pubben var litt vanskelig å finne, ingen skilt såvidt jeg husker, bare ei dør i en svær grå byggning. Vi fikk hjelp av 3 bergensere i samme ærend til å finne frem. Innenfor var det stinn brakke og veldig god stemning. En eldre kar ved baren spurte hvor vi kom fra. Stavanger, Norge svarte vi. Så var drøsen igang. Han hadde jobbet der for mange år siden. Da jeg spurte han om hva han ville anbefale av whisky, skottet han først ned i stouten sin, så på meg, før han sa "I dont drink that shait" Ikke alle som liker akevit i Norge heller, men fyren var jo for f... på whiskybar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.