Jump to content

birgerdammen

Members
  • Posts

    215
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

birgerdammen's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Reputation

  1. Takker for svar. Endte med en silver pigeon smu, 71 cm løp.
  2. Gikk på trynet i røysa og måtte kondemnere min kjære Bettinsoli som fikk 20 gode år i fjellet. Går primært på fjellrypejakt 15-20 kilometer hver dag. Usikker på om jeg skal gå for lettvekter eller vanlig denne gangen. Blir lettvekter mer «vinglete»? Fristende å ha noe lettere hengende i armene på slutten av dagene. Er en erfaren og habil skytter.
  3. Det er vel fordi det ikke kan brukes på annet enn solfylte dager uten nedbør, og har en latterlig pris. Ikke uten grunn det selges neoprendeksel til dette. Rekker du å ta av det før du monterer og fuglen fortsatt er på skuddhold, er den død allerede. Da trenger du ikke skyte og heller ikke sikte
  4. Det er nå det virkelig begynner. Bare å glede seg til det legger seg snø på toppene. Rype nr 14 i fryseren. Allerede bra med ryper, ser +100 stk. hver dag, men vanskelige å komme innpå uten snø
  5. Er det mulig med rødpunktsikte på fjellrypejakt? Jeg skjønner at man kan ha det med, men er det ok for skyting på opptil 100 meter?
  6. Takk for innspill. Der fant jeg årstallet 67 under venstre kammer.
  7. Kan noen på kammeret hjelpe til med å aldersbestemme Sauerdrillingen på dette bildet? Det er en modell 3000
  8. Har samme erfaring med flassende redring. Fikk nytt sikte av Norma uten problemer. God kundebehandling der.
  9. Er det noen som har noen erfaringer/linker ifht småviltjakt i Alaska de vil dele? Har planer om 4 uker neste høst, Og vil styre unna "lodges" med høy luksusfaktor og satser heller på enklere og rimeligere løsninger. Noen her som har prøvd dette?
  10. Måtte akkurat oppgradere etter å ha surra bort håndenheten med dc40 i settet. Særdeles fornøyd med dc50, lynraskt på plassering og henter inn satelitter kjapt. God batteritid.
  11. En årelang tiurforbannelse er brutt. På tur hjem langs grusveien ville bikkja ut til venstre , men der var det tett kratt så jeg ville droppe det. Da satte han seg og nekta å bli med videre, jeg ble med ut i kjerret og etter 150 meter gikk det to fugl på 80 meter. Bikkja insisterte på at det var fler der og avanserte, på reis pressa han ut en tiur som jeg fikk midt imot på fem meters hold og den gikk rett ned med knekt vinge. Hadde oppe totalt 14 fugl i dag. To skuddmuligheter. I morgen blir det nok nye skuddmuligheter. For en dag.
  12. Tynt med fugl i Namsskogan. Status for 9 jegere etter dag 1 er 3 ryper fordi de snubla over et lirypekull. 15 km pr. dag gir jo vanligvis en skuddmulighet eller fler. Mange jegere og lite rype er jo en dårlig kombo for rypa. Ejecter herfra etter jakt i morgen for å ta tiuren på Finnskogen.
  13. 13 km på to topper i Namsskogan i dag. Fjellrype-null Rypefjær-null Rypemøkk-null Lemen-null "Tråkka" på en lirypeflokk på vei ned fra fjellet. 14 stk. som valgte å dra i tre puljer, rikelig tid til å lade i mellom take offs, synd det ikke er 10 september i dag. Nøyde meg med å skyte dem med videokameraet.
  14. Jeg sliter med å få tak i Tungsten-Matrix i kaliber 16 til drillingen i år. Er det noen som vet om leverandører som har dette tilgjengelig i år/har klart å skaffe?
×
×
  • Create New...