Jump to content

mS

Members
 • Content Count

  1,648
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. bla: http://www.birdlife.no/ Ærfugljakta har, i en del miljøer, vært særs upopulær helt siden "prøvejakt" ble innført på 90-tallet.
 2. Som sagt, advokat NÅ (eller mandag, siden det er helg)!! Det er i beste fall en bortkastet dagslønn, i værste fall noe du virkelig hadde bruk for.
 3. Nå vet vi strengt tatt ikke hvor mye tipser har smørt på i tipset sitt, så ressursbruken kan være helt fornuftig den. Over til saken, ikke vent med advokat. En tusenlapp eller 5 er det verdt uansett utfall, og en advokat trenger litt tid og informasjon og greier for å komme med noe fornuftig og vil kunne gi deg svar på "alt" du lurer på av slikt som "bør jeg vente på at mattilsynet" tar kontakt, "bør jeg dokumentere noe", "bør jeg forklare noe ekstra uoppfordret", "hva kan egentlig være ulovlig her" etc
 4. Nå er det også sånn at du ikke trenger å gå med på noen ting som helst i forliksrådet.... Men om dere ikke blir enige i ett forlik, så blir det "vanlig rettssak", og en dag i tingretten koster vel fort en 20-30 tusen, så må man ta fri fra jobb, og så må man bruke masse tid, og så kan det hende du må betale en 10-15-20 tusen i div. ødelagt klær, egenandel på legevakt og tapt arbeidsfortjeneste. Også kanskje du blir så heldig at du må sponse motpartens advokat med en 10-15 tusen også tenker du kanskje at du heller bare burde ha gått med på 100.000 i forliksrådet.
 5. Finnes noen plasser det selges kort, f.eks Vivestad runneierlag, men ellers er det vel enten å kjenne en grunneier eller ty til sjøfugl/and (som er gratis i store deler av fylket https://www.fylkesmannen.no/Documents/Dokument%20FMVE/Milj%C3%B8%20og%20klima/Friluftsliv/Jakt_i_Vestfoldskjaergaarden_WEB.pdf
 6. Og det er vel akkurat det det ser ut som skjer.... Ser vi på rapporten som startet det hele så ser det ut til at det aller meste av kvernet elg varierer fra totalt ubetydelige 0.01mg/kg bly til knapt nevneverdige 0.50mg/kg bly, mens en håndfull kjøttdeigpakker klasker til med ganske bekymringsverdige 35mg/kg bly...
 7. Vel... Kan vel like gjerne si dette grunner i at en god del jaktlag skyter ælijen med "Forbedret elite", og ikke skjærer bort ett gram men hiver alt i kverna og selger det. At løsningen innebærer at noen tjener ca 2 øl mindre per solgte elg eller må bruke ca. en flaske cola mer per kule er ikke noe jeg mister nattesøvn over
 8. Det gjør det sikkert, men en del jaktformer krever ikke så alt for mye av jaktvåpenet, og selv garander og HV-mausere og andre antikviteter klarer å, f.eks., dytte 11 gram bly og kobber inn i en elg 34 meter forran stolsekken din. Og er det den type jakt du driver med, hvorfor ikke en Garand?
 9. Tipper vi har den første "kikkertmontasje til garangg" tråden innen desember, "Prosjekttråd: Tactical carbon Garand" innen juni 2017, nyheten "Wohoo!! noen har importert en konteiner med hardt brukte Garander fra Gabon" innen desember 2017 og så når feriepengene begynner å ta slutt i juli 2018 begynner folk å rydde i våpenskapet og så vil prisene endelig gjenspeile hva 40-80 år gammelt "ræl" egentlig har av bruksverdi.
 10. mS

  Nedgraving av innmat/vom

  Du har enkelt og greit ikke gravd dypt nok... Det lukter ikke på kirkegården, så en liten elgvom skulle ikke være noen stor utfordring.
 11. Grunnen til slike forslag er vel ett forsøk på å bevare rypejakten som en tradisjonsbundet "folkejakt". Vinterjakta er for de spesielt interesserte med lokal tilknytting og er således "unødvendig" og siden så få driver med dette er det få som rammes av en avvikling av denne. Vi ser det samme på "alle" andre arter også: hummerfisket kortes også inn på vinteren men beholdes med start 1. oktober, laksefisket avvikles med not og drivgarn i sjø og opprettholdes med stang i elv etc... Og antakelig er det ikke helt idiotisk heller. Hadde man gjort motsatt hadde det nok hatt god effekt på bestandene, men om jakt/fangst kun utøves av ett fåtall sære entusiaster er nok veien kort til at jakt og fangst ikke lenger er en folkeaktivitet men en sær greie elitene (ikke bare de elitene med kaffelatte og gangavstand til trikk, også de elitene med odelsrett) driver med. Og derfra er veien kort til slutt på både jakt og fangst. Edit: ett alternativ som kunne reddet begge deler hadde vært jakt bare i september og mars. da får man både "folkejakten" og "tradisjonsrik særing jakten".
 12. Hvis ikke noe annet er bestemt har du (pluss de som opptrer på veiene av deg) lov til å forsvare din egen eiendom, så er det noen begrensninger som proporsjonalitet (du kan ikke skyte elgen fordi den lager fotspor i plenen din eller naboens rautende ku fordi de støyforurenser din eiendom f.eks.) det er noen fredede dyr som har strengere krav, tobente pattedyr har skikkelig strenge krav, det stilles ofte krav om å forsøke andre, og mildere, midler først etc.
 13. Fungerer det her for andre arter også? om jeg tar med en fugletitter og en byråkrat på tur i fjellet og vi ikke ser en eneste rype så er det klart tegn på at det bare er å innføre full fredning i 10 år?
 14. På tide å vekke denne til live igjenn da viser det seg at den cideren som ble laget av dampsaftet eple og tilsatt sukker og så lite vann som mulig (en trillebår med epler ble 15-ish liter med saft, tilsatt 3-4-5kg sukker løst opp i 2-3liter vann) og som ble ett litt i overkant petroleums- og honning-preget brygg for 2 år siden viste eg å bli en helt utrolig sak nå som den har fått stå i fred siden 2014. Omtrent som en litt sær og tykk Calvados (selv om den ikke er brent og "bare" holder 12-15%). Så over til årets produksjon: Har god erfaring med å bruke pektolase (pektinreduserende enzym) i pulverform, men det er liksom litt juks... Noen som har prøvd å lage "maltcider"? Dvs. å meske epplesaft/most/grøpp sammen med bygg og/eller hvetemalt og så la enzymene fra malten bryte ned de komplekse eple-sukkerartene?
 15. mS

  Brenning av elfenben

  Og når det er konfiskert av den kenyanske staten så er det ikke lenger "smuglere og tjuvjegere" som vil få inntektene av ett eventuelt salg men den kenyanske stat...
×
×
 • Create New...