Jump to content

mS

Members
 • Content Count

  1,648
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Som sagt, advokat NÅ (eller mandag, siden det er helg)!! Det er i beste fall en bortkastet dagslønn, i værste fall noe du virkelig hadde bruk for.
 2. Nå vet vi strengt tatt ikke hvor mye tipser har smørt på i tipset sitt, så ressursbruken kan være helt fornuftig den. Over til saken, ikke vent med advokat. En tusenlapp eller 5 er det verdt uansett utfall, og en advokat trenger litt tid og informasjon og greier for å komme med noe fornuftig og vil kunne gi deg svar på "alt" du lurer på av slikt som "bør jeg vente på at mattilsynet" tar kontakt, "bør jeg dokumentere noe", "bør jeg forklare noe ekstra uoppfordret", "hva kan egentlig være ulovlig her" etc
 3. Det gjør det sikkert, men en del jaktformer krever ikke så alt for mye av jaktvåpenet, og selv garander og HV-mausere og andre antikviteter klarer å, f.eks., dytte 11 gram bly og kobber inn i en elg 34 meter forran stolsekken din. Og er det den type jakt du driver med, hvorfor ikke en Garand?
 4. Tipper vi har den første "kikkertmontasje til garangg" tråden innen desember, "Prosjekttråd: Tactical carbon Garand" innen juni 2017, nyheten "Wohoo!! noen har importert en konteiner med hardt brukte Garander fra Gabon" innen desember 2017 og så når feriepengene begynner å ta slutt i juli 2018 begynner folk å rydde i våpenskapet og så vil prisene endelig gjenspeile hva 40-80 år gammelt "ræl" egentlig har av bruksverdi.
 5. Det jeg vil fram til er at denne "seieren" hadde vi i 1995, men "vi" skuslet den bort og om "vi" ikke passer på mister "vi" den igjen... Edit: jeg klarer å drepe gakk-gakk med stål og vismuth også, så jeg bryr meg ikke så veldig om hva dere gjør.
 6. Jaja, vakkert..... Da var vi omtrent tilbake til den "frivillige avtalen" NJFF fikk til på '90-tallet med utfasing av bly på skytebaner og forbud på "gjess, ender og vadere unntatt rugde", men som vi/dere saboterte massivt og fikk omgjort til ett totalforbud i ti år... Så kom igjen nå: massiv hamstring med påfølgende rekorder i blyimport, en to-tre avissaker med "tre stålpatroner i beltet og 250 blyskudd i sekken" og ett facebook fullt av kommentarer om at man driter langt og tynt i forbudet så har vi totalforbud mot blyhagl tilbake innen 2018...
 7. Tror det største problemet med 6.5x55 er metriske mål, alderen og det dølle navnet. Burde relanseres under navnet ".256 long action tactical" så er alle problemer løst og patronen er igjen utmerket til både å lage hull i papp og til å velte storvokst elg.
 8. oooo, spennede Tipper vi får noe slikt: http://vannscooter.dirnat.no/, bare utvidet med 400m på tørr side av vannkanten også.
 9. Ja, sånn henger det nok sammen: Bly er like livsviktig som vann, og har omtrent samme toxisitet som vann. Dessuten vil bygdene avfolkes om blyhagl ikke gjeninnføres sånn at "de" kan tjene seg enda mer styggrike på å utvinne metaller og mineraler. Gi opp, det er ikke noe poeng å lyve for en god sak. Bly er giftig, og alternativene virker, selv om jeg og mange fler mener ulempene med bly er såpass beskjedne att ett forbud er unødvendig. Å selge bly som helsekost og å fable om at alternativene er en garanti for økt skadeskyting overbeviser ingen.
 10. Eller så kan det være mye enklere... Kanskje bly ER giftig, selv om det kanskje ikke er fullt så giftig at det rettferdiggjør ett forbud mot blyhagl på tørt land? Kanskje "alternativhagl" ER gode nok, selv om de kanskje er dyrere og/eller litt dårligere enn bly i noen tilfeller?
 11. Men skadeskyting er da ikke ett argument for blyhagl? Det er ett argument mot noen alternative hagl.
 12. mS

  Kajakkjakt-tråden

  Vær nøye på hva du skyter? Siland, skarv (alle typer), alke (fredet), laksand, gammel ærfugl og slikt smaker veldig karakteristisk (men om du synes det smaker tran, så er det enten veldig lenge siden du har smakt tran eller så gjør du noe alvorlig feil med tilberedningen). Ung ærfugl har mye mildere sjøsmak (omtrent som måke), men for å vite at det er en ung ærfugl før du skyter er det bare unge hanner (som har brune fjær med hvite felter) som er lett gjenkjennelige. Ellers er trikset å ikke gjemme bort eller fjerne "ærfuglsmaken" men å pakke den inn i smaker som passer sammen med den, selv l
 13. Nei, men så veeeldig mye lavere var det ikke i årene før... I 1998 var tallet 232 tonn (http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks ... 92140.html) importert blyhaggel, men mye av dette gikk nok på skytebaner og bak låven.
 14. teralv: Tror du med fordel kunne hatt mer lufting i røyksapet ditt. Prøv igjen med 1cm glippe på døra Med jula-kaldrøyk-greie gir: denne ca 5 grader varmere enn utetemperaturen og rikelig med røyk. Se hvor mye glippe det er rundt min dør... (med den grillen på bildene som varmekilde blir det 60-70 grader inne i røykeovnen)
 15. Husker jeg som fersk jeger i 1997 skulle kjøpe vismuth-hagl til en andejakt... Fyren i lokale våpensjappen var veldig overrasket (og litt motvillig) når jeg ville kjøpe hele pakka (25 skudd) siden "alle andre har bare 2-3 patroner å vise oppsynet".
×
×
 • Create New...