Elg bourguignon i går. Det er psykogodt! Oppskrift til andre interesserte! Alle mål er sånn cirka, nøyaktige oppskrifter bruker jeg svært sjelden.
6-700 gram grytekjøtt skjæres i terninger, stekes, krydres og legges i en gryte sammen med en flaske rødvin minus et par små glass til kokken. Kokes sammen med et par laurbærblad, noen stilker frisk timian, en ss tomatpure, noen knuste einebær og et fedd hvitløk. Småputre til vinen er godt innkokt. Ca en tredjedel av opprinnelig mengde er passe. Hell i viltkraft eller til nød oksekraft. Jeg brukte 6-7 desiliter tenker jeg. Kok videre til kjøttet er mørt. Det tar en god stund. Når kjøttet snart er ferdig tar du oppi like mengder småløk, gulerot og sellerirot. Gryta kan godt koke 20-30 minuttet etter at grønnsakene er tilsatt. Det skal også være sopp i gryta. Jeg brukte en blanding av frossen forvellet kantarell, tørka traktkantarell og svart trompetsopp. Champignon osv går også helt utmerket. For å få litt sødme tok jeg også oppi litt granskuddsirup som jeg overraskende fant i kjøleskapet. Justeres med salt og pepper. Jeg liker å jevne med en blanding av smør og hvetemel. Det må gjøres et kvarters tid før servering så det ikke er noe melsmak igjen. Litt ekstra smør smaker bare godt.
Jeg serverte hjemmelagd potetmos til. Dette blir rimelig kraftig kost, maten tåler ganske tøff smaksrik rødvin. 3 voksne spiste nesten hele gryta. Da rulla vi rundt etterpå og ba om nåde. Ganske mange glass digestif ble servert.