Jump to content

OveR

Members
  • Posts

    125
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by OveR

  1. http://www.aftenposten.no/meninger/kommentarer/Ost-og-hviiin-7028315.html Yngve Ekerns bidrag i debatten.
  2. Hjortetrekk: Jeg visualiserer slik hele tida. Tror mamma kalte det dagdrømming da jeg var liten
  3. I ordentlig fryser med stabil temp på rundt -18 er det ikke noe problem. Spis og vær glad!
  4. Elg bourguignon i går. Det er psykogodt! Oppskrift til andre interesserte! Alle mål er sånn cirka, nøyaktige oppskrifter bruker jeg svært sjelden. 6-700 gram grytekjøtt skjæres i terninger, stekes, krydres og legges i en gryte sammen med en flaske rødvin minus et par små glass til kokken. Kokes sammen med et par laurbærblad, noen stilker frisk timian, en ss tomatpure, noen knuste einebær og et fedd hvitløk. Småputre til vinen er godt innkokt. Ca en tredjedel av opprinnelig mengde er passe. Hell i viltkraft eller til nød oksekraft. Jeg brukte 6-7 desiliter tenker jeg. Kok videre til kjøttet er mørt. Det tar en god stund. Når kjøttet snart er ferdig tar du oppi like mengder småløk, gulerot og sellerirot. Gryta kan godt koke 20-30 minuttet etter at grønnsakene er tilsatt. Det skal også være sopp i gryta. Jeg brukte en blanding av frossen forvellet kantarell, tørka traktkantarell og svart trompetsopp. Champignon osv går også helt utmerket. For å få litt sødme tok jeg også oppi litt granskuddsirup som jeg overraskende fant i kjøleskapet. Justeres med salt og pepper. Jeg liker å jevne med en blanding av smør og hvetemel. Det må gjøres et kvarters tid før servering så det ikke er noe melsmak igjen. Litt ekstra smør smaker bare godt. Jeg serverte hjemmelagd potetmos til. Dette blir rimelig kraftig kost, maten tåler ganske tøff smaksrik rødvin. 3 voksne spiste nesten hele gryta. Da rulla vi rundt etterpå og ba om nåde. Ganske mange glass digestif ble servert.
  5. Jeg leser stort sett alle knivtrådene her. Har lite å bidra med av faglig art, men en gang i framtida er dette noe jeg skal lære meg. Synes en fulltange-tråd med forklaringer hadde vært supert!
  6. Er ikke rypejakta på Kvikne stengt?
  7. Taksering i Dalsbygda bekrefter vel det vi har hørt rykter om allerede. Meget dårlig rypeår der og også sikkert i nærliggende fjellområder. http://www.retten.no/lokale_nyheter/article6188571.ece
  8. E.J, hva tror du egentlig FOD driver med? Siden du heller avliver dyret enn å la de omplassere den hvis du ikke kan ta vare på den lenger?
  9. Mener du virkelig det du skriver her, eller er det de ortografiske evnene det skorter på?
  10. OveR

    Kniv 141

    Takk for glimrende arbeid, da gjenstår det bare å felle noe vilt så den kan brukes til det den er tenkt til. Til alle som vurderer å kjøpe kniv: haretex anbefales på det aller varmeste. Fantastisk service og masse bilder pr e-post underveis i prosessen. Jeg gleder meg til å tafse på kniven! Takk igjen.
  11. Ellers kan du jo teste kartene på www.frikart.no. Gratis kart. Kvaliteten avhenger av hvor du trenger kartet. Jeg bor i Oslo og i marka rundt her er det for eksempel flere stier på frikart enn på Garmins egne. I andre deler av landet så er det ikke like bra.
  12. Flatbiff av rådyrbukk er satt til livs. Med ovnsstekt amadinepotet og rødvinssaus. Ellers var tilbehøret rosenkål og små sjalottløk som kokes lett i godt saltet vann før de surrer ferdig i en blanding av smør, honning og hakka nøtter. Domaine Vieux Telegraphe cdp i glasset. Stekte biffen hel i panne, før den fikk ti minutter i steikeovnen. Litt hvile og skjæres i fine skiver. Perfekt stekt. Mørt som smør. Veldig mett, ble en twist til dessert.
  13. OveR

    Opptinig av rype

    Husk også at det er viktig at kjøttet er romtemperert for du steker det. Det går litt fortere å steke det og det er lettere å få jevn og korrekt temperatur. I tillegg er det lettere å beregne tiden da du vet at det skal varmes opp fra 22 til 58 grader enn at det skal varmes opp fra 5 eller 12 grader til 58 grader(eller hvor godt du skal ha stelt kjøttet).Er du ikke sikker på starttemperturen er det vanskeligere å bruke stoppeklokke og tidligere erfaring. Når man er erfaren kan man trykke på kjøttet og kjenne om det er ferdig, men det krever at man her lagd litt mat før man føler seg sikker.
  14. OveR

    Vintips...

    Viner fra Rohne er ofte bra sammen med vilt. Likevel er det vanskelig å si at alle viner fra Rohne passer til vilt siden de varierer fra det lette til det gampetunge og kraftige. En definitiv anbefaling jeg vil gi er Cuvee Gaby fra Domaine de Colombier. Den er fra Crozes Hermitage og vil fungere til det meste av vilt med litt kraftig smak. Det er en syrah-basert vin, og det er en drue som flere over foreslår til viltkjøtt. Vil også nevne at Syrah i Frankrike er samme drue som Shiraz i Australia. Personlig er jeg ikke veldig begeistret for Australsk vin da jeg synes at ofte er for søtlige i smaken. Liker det strammere og fastere. Likevel er det mange som vil foretrekke det Australske siden de ofte framstår som mer lettdrikkelige. Det aller beste tipset mitt er å drikke mye vin. Ikke kjøp det billigste, jeg synes det går ei grense et sted der det ikke finnes brukbar vin til annet enn å lage saus på, og knapt nok det. Den grensa går for meg på endel over hundrelappen. Dette er ingen etablert sannhet da det er mulig å kjøpe billigere vin som er drikkelig men det er langt mellom dem. Det er også fullt mulig å kjøpe dyrere vin som er dårlig. Ellers er det mye bra info å finne hos avisene, spesielt vinspalten i DN er veldig bra. www.vinforum.no er også et bra nettsted.
  15. Det er ikke heldig å skyte kjendiselgen. At den i avlsmessig sammenheng burde skytes er sikkert korrekt, men da kunne man vel snakket med viltnemnda eller andre myndigheter for å avgjøre det. Det er jo tross alt et litt spesielt dyr. Var et spesielt dyr heter det vel nå. Nå er han mat. Det burde han kanskje vært for lenge siden, men ikke på denne måten.
  16. Takk igjen, da blir det en tur over helga.
  17. Tusen takk for raskt svar. Vet du om man kan få med et kart over valdgrensene? Eller kanskje du også vet hvor grensene går?
  18. Er det fremdeles bensinstasjonen i Fannrem som selger kort til området rundt Ruten?
  19. Jeg plukker kantarell, piggsopp, traktkantarell, steinsopp, svart trompetsopp og de riskene jeg er trygg på. Svart trompetsopp er den beste, men ofte er det dessverre langt mellom dem. Men man kan finne dem samme sted fra år til år. GPS er smart...
  20. OveR

    Vakuumpakker

    Er det mulig å vakuumpakke maten etter at den er frossen? Tenkte å kjøpe en vakuumpakker, men har behov for å fryse ned kjøtt før pakkeren er i hus. Kan jeg ta maten ut av fryseren etter at den er frossen og vakuumpakke den? I mitt hode høres det uproblematisk ut, noen grunn til at det ikke skulle være greit?
  21. OveR

    laksand som mat?

    Det viktigste med fiskender er å flå dem så fort som mulig. Skjær ut bryststykkene, i tillegg skal absolut alt av fett fjernes. Transmaken sitter i fettet. Ikke stek den med en gang, vent til rigor mortis slipper taket. MInst et døgn. Hvis det er eldre fugler kan du la den ligge i melk eller eddikoppløsning noen timer(ei natt) for å være helt sikker på at all transmak er borte. Ellers er det jo ei and og mange oppskrifter med villand som ingrediens kan brukes.
  22. Når jeg ser NØYE på bildet så er det et eller annet som sier meg at personene på bildet ikke er jegerne. Ei heller er det sikkert at det er de våpnene som er brukt. Man skal ikke skue hunden på hårene, og ei heller skue små barn på hvilke våpen de poserer med når pappa har vært flink på jakt. Det er godt for blodtrykket til enkelte her at de ikke poserte med pil og bue. Jeg ser framtidige hjortejegere her, det synes jeg er kult! En god og ikkekverlulerende jul ønskes til alle!
  23. Jeg ønsker meg en valp. Strihåret Vorsteh av god avstamming. Har sjekka under treet, men det er ingenting som krafser og piper der. Må nok være snillere neste år. Utover det blir jeg glad for alt jeg får. God jul folkens!
×
×
  • Create New...