Jump to content

ferieguru

Members
  • Posts

    208
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by ferieguru

  1. Viltkjøtt innholder langt mer enzymer enn kraftforet kjøtt fra landbruket. De enzymene som bryter ned kjøttet, er virksome til i overkant av 45 grader. Ved å legge et rådyrlår i sous vide, vil disse enzymene være aktive i en lengre perioden enn ved en konvensjonell stekemåte i ovnen.
  2. Hva med Sous Vide? Det er en fantastisk fin måte å tilberede kjøtt. Tror man skal kommer rimelig bra fra det med 56 grader, i 6+ timer, avhengig av hvilket kjøtt man bruker. Brun stykket i stekepanna i meierismør etterpå.
  3. Meny-butikkene har flere sorter fra Lervig.
  4. Husk, selv de paranoide har ekte fiender!
  5. Sant nok, og jeg er kanskje litt urimelig når jeg forventer at journalistikk skal være objektiv og saklig. Kan det være at du forventer at alle skal være enig med deg i det du mener? Aviser er sjelden 100% objektive, og takk for det. Artikkelen er helt grei, men noen legger nok for mye i den, og andre som skrives i jakt- og våpenrelaterte temaer.
  6. På hvilket grunnlag burde denne artikkelen vært klagd inn for PFU? At man er uenig i noe eller at man ikke liker en artikkel, er et heller tynt grunnlag.
  7. I all hovedsak bør man styre unna ferdigmarinert kjøtt fra kjeder som den du nevner her.
  8. Fyren kan oppsummeres i et ord; Svin!
  9. Keep it simple. 50/50 med crème fraîche eller fløte og kraft. Har du ikke kraft, kan du alltids bruke buljong, og er du riktig heldig og kjenner noen som frekventerer Sentraleuropa, kan du høre med dem om de har steinsoppbuljong. Salt, pepper og litt einebær på slutten, og hvis du har godt tyttebærsyltetøy, litt av det også. Jeg jevner den med maisenna. Kan fint lages dagen i forveien, og varmes opp.
  10. Se litt på den siden jeg linker til her, spesielt det med temperaturer, og spesielt de temperaturene som er merket med rødt. Finner denne siden til å være ganske så informativ. http://scanholm.no/oppskrifter/1213-2/
  11. Huff, enda mer sutring fra en bonde. Norsk landbruk er et kapittel uten sidestykke. Lite miljøvennlig, nasjonalt er det et økonomisk kriseforetak, sosialt er det også en sørgelig historie. Ostesaken er i grunn egentlig en fillesak, men det viser igjen hvilken arroganse som bor i Senterpartiet/bondemafiaen. Jeg håper endelig at EU setter igang med noen tiltak ovenfor fiskeindustrien - der vi faktisk tjener penger. Norge er en netto mateksportør, på tide å ta det innover seg kanskje?
  12. Fra annonseteksten: "OBS normal leveranstid 7-25 dagar" Tar vel litt tid å få levert fra Ebay/Kina.....
  13. Hva forventer du egentlig av denne næringskjeden? I praksis null konkurranse, og kan sjalte og valte med forbrukerne etter eget forgodtfinnende.
  14. Kremmerånden har tatt den bransjen også. Skulle likt å vite hvor på hvalen ytre-og indrefiléten sitter, og hvilken anatomisk funksjon de to måtte inneha... De skal ha for forsøket, men får stryk for kreativitet. Juks av denne typen er gjort før, Prior solgte (selger?) indrefilét av fjærkre. Morsomt.
  15. Flott at det fortsatt finnes ulv. Skulle gjerne likt å sett en selv, før de blir helt utryddet.
  16. Hmmm, kid er en noe yngre variant av kje faktisk, så Jacobs må bestemme seg......
  17. Litt flåsete sagt, kan man da også si at kokain er veldig billig i Norge, sett i forhold til lønnsnivået. Bensin også for den del, men den siste der er det nok vanskelig å få den gemene hop med på. Denne kjepphesten som ris av bransjen om at mat er billig i Norge, tror jeg nesten man kan legge bort. Den er ikke billigere relativt sett i Norge, enn flere land i Europa. "Relativt sett" går hele tiden igjen, når det skrives om lave matpriser i forhold til lønn. Det som legges til grunn er bruttoinntekt. Det er nok flere faktorer som må tas med i denne sammenheng. Talltriksing gjør seg dårlig. Man må huske at drøye 20 milliarder i kostnader over statsbudsjettet også borger for visse krav til resultatet som ligger klar for forbrukerne i butikkhyllene. Ser man bort fra alt dette, og dreier fokuset over på kvalitet kommer man over på en mer interessant diskusjon, sett fra forbrukernes side. De fleste klarer prisnivået greit, det er ikke det, men hva er det nå vi forbrukere får? Kvalitet? Langt derifra. Det jevne ligger på sekunda, ferdigmat og annet rask. Bransjen selv, fra produsent til butikkhyllene, har jo dressert forbrukerne til å tro at vi har noe av det ypperste verden kan tilby av mat, kortreist og fin. Gilde og Tine kunne vel ha tatt med seg litt røkte middagspølser og noen pakker med Norveiga og forsøkt å selge dette til Europa, til norsk pris. Lykke til, og jeg tror det ville vært lurt å bruke hjelm.
  18. Hvor i alle dager har dere det fra at maten i Norge er billig? Noregs bonde og småbrukararlag?
  19. Slik går det når man slipper bondemafiaen ut i fri dressur.
  20. Skal vi se her da, en akevitt er en akevitt, stort sett.
  21. Ser ikke noe spesielt poeng i å langtidssteke et rådyrlår. I verste fall kan man ende opp med å bryte opp strukturen i kjøttet helt, og ende opp med noe som kan minne om farse. Smaken er god nok, men teksturen i kjøttet blir helt borte.
  22. Se her, et bra prosjekt med mange bilder. Burde gi deg en idé. http://bakerovn.blogspot.com/
  23. Få barna til å være med å lage mat. Og lær de en av de viktigste delene ved å lage mat, smak på den underveis der det er mulig. Det er vel trinn en, tvang er ingen god ide. Unger kan lures, men tvang vil nok lett få piggene ute, i mange år. Avtal med foreldrene til vennene, at når de er der, så serverer de fisk. Det er vanskeligere å si nei, jeg liker ikke når de er på besøk. Selv spiste jeg ei hel skål med rips og vaniljesaus på besøk hos en kompis. Glemmer det aldri!!!!
×
×
  • Create New...