Jump to content

Desert-Beagle

Members
 • Posts

  748
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Desert-Beagle's Achievements

Experienced

Experienced (11/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

2

Reputation

 1. Jeg er lykkelig eier av en Tikka M695 i 6,5. Trestokk med justerbar kolbekam, A-tec demper og økonomiutgaven av Leupold 3-9x40. Som folk flest har jeg lyst på noe nytt og er svak for Sauer 202, helst jaktmatch/Wolverine ev GRS eller KKC. J&F selger 202 med KKC for 21.000. Kjøper jeg den har jeg ikke råd til å oppgradere kikkertsiktet på noen år, men må selvsagt ha montasje og helst gjenge den. Alternativt vurderer jeg GRS/KKC til Tikkaen og et skikkelig sikte. Nå som både Zeiss og Svaro kommer med sine 8-modeller tipper jeg det er mye brukt fra nest øverste hylle å få tak i. Hva ville du gjort?
 2. Hvorfor ikke rådyrhove (som i smalahove) ? Burde være minst like godt og egnet
 3. Leser du årets resultatliste fra småhund-NM (denne helga) er det total dreverdominans. Riktignok vant en beagle. Deretter fulgte 9 drevere. Fire beagler på de fire siste plassene. Når det er sagt er det mye tilfeldigheter. NM- vinner er ikke nødvendigvis Norges beste hund. Det er mye tilfeldigheter med prøver men likevel den mest objektive metoden å bedømme hunder på. Småhund praktiserer åpen påmelding mot støvere som har kvalifisering. Det gjør det hele litt tilfeldig. I fjor var det knapt en eneste harelos under NM. Hare skiller klinten fra hveten. Bortimot enhver drever/beagle som trenes jevnlig jager som regel 90 min rådyr, men hare er det langt færre som takler i det daglige. Med det mener jeg at selv en drever som i all hovedsak jager rådyr kan fra tid til annen komme lett til et hareuttak og jage godt. Derfra til å forvente harelos hver tur er det imidlertid langt. De to rasene har noen typiske tendenser men som kloke folk har sagt før, Du får den hunden du fortjener
 4. Det er store individforskjeller i begge raser, men noen rasetypiske egenskaper går igjen. Fart: Beaglen er betydelig raskere og bedre til å ta seg fram enn dreveren. Dette gir mer effektive søk, raskere retur fra avbrutt los, ok hastighet på hare men ofte for raskt for ideell turing på rådyra Mål: Dreveren har som hovedregel mer imponerende mål og målbruk enn beaglen. Til gjengjeld er mange drevere voldsomt lause og kan være vanskelig å lese. Det kan være full los på fot og full los når den ligger 20-30 min bak losdyret. Loslengde: Her er det ingen fasit men premien for flest jaktidioter pr 1000 bikkjer går soleklart til dreveren. Dette kombinert med en retur i dorgefart gjør det ikke bedre. Jaktlyst: Velger du beagle gjennom seriøse oppdrettere, for eksempel via avlsrådet for beagle, skal du være veldig uheldig om du ikke får en med topp jaktlyst. Dreveren har jevnt over topp jaktlyst.
 5. Det er ei nydelig kvalitetshagle til bra pris. Løp og kjøp.
 6. Min lille og smekre kone skyter S&L classic uten demper (6,5= lang kasse) Det går så det griner. Er dette for tungt bør det trenes kjernemuskulatur.
 7. Jeg skyter klart mest med min CZ 452 varmint.22. Vekt nokså likt som jaktrifla, kikkert omtrent lik. Avtrekket er helt ok. Har hatt to halvautomodeller men kvitta meg med disse pga dårlig funksjonalitet samt at det ble mer kvantitet enn kvalitet i treninga. Ville derfor har bolt og gikk for CZ etter en titt i lommeboka. Viktigste årsaker til at salongen brukes mest er pris og støy. Hadde jeg drete penger og hatt skytebane nært hiet hadde jeg valgt ekte vare. Treningsverdi pr anvendt krone og time er for min del klart i favør .22 LR. Bor ganske landlig til men er laget slik at jeg ikke liker å forstyrre naboene med dempet 6,5. Det finnes derimot ingen unnskyldning for å ikke skyte noen serier hver uke året rundt med salong. Det tar meg 10 minutter fra jeg forlater godstolen, låser opp skapet, setter opp blink og tar en serie ligg, kne og stå bak garasjen til jeg er tilbake i godstolen. Dette innebærer 1500-2000 skudd pr år. Jaktrifla skyter jeg max 250 skudd med pr år og drillingen et sted mellom 30 og 50 selv om den har flest timer i skogen.
 8. Nokia 3720. Batteriet varer flere timer og den kan betjenes med fukt på fingrene. Smarttelefoner takler ikke den slags.
 9. Hvis du tenker på "offisiell" bane holder Heddeland og Breland skytterlag det gående hver mandag på Sløgedal. Eneste bane i mils omkrets jeg vet der folk stiller opp på dugnad i juli for at vi kan få skutt litt.
 10. Nytt liv i gammel sommertråd.. Har hatt opptil flere høyst vellykkede middager tilberedt på weberen. Stort sett elgbigbiff men også elg- og rådyrsteik. Det blir bare bedre enn ovn. Har også hatt bakt potet noen ganger og har også en potet-i-form utgave som obligatorisk. Ta ei aluform, gjerne fra Weber, kapp gode poteter i 2-4 mm tykke skiver og legg i forma med litt overlapp. Strø Hoff grillkrydder eller lignende og spa på rikelig med smør. Steik direkte med lokk og ta ut når det begynner å nærme seg svidd på de mest eksponerte flakene. Smaker som en blanding av den beste pommes frites, chips og bakt potet.
 11. Stokkmaur er en ting, hoggorm noe annet. Tre stk på gulvet inne i koia. To døde. Sikkert stokkmaur som har banet vei. En skal være temmelig systematisk i klareringa før det kjennes greit å legge seg til å sove.
 12. Har en Tikka m695 i 6,5x55. Kjøpte noen pakker RWS jaktmatch til jaktfeltsesongen. Den var innskutt med Norma Oryx fra jakta og jeg måtte stille bittegrann, et knepp eller to, tross kulevekt fra 156 til 100 gains. Så kjøpte jeg noen pakker Sellier & Bellot 9,1 grams. Var på banen i kveld. Skjøt inn med støtte og traff femmer til høyre og litt ned. Vanvittig utslag, men greit nok. Det rare var at kona med sin S&L 6,5, som var innskutt med Oryx før beverjakta, lå midt i med samme Sellier & Bellot. Femmer til tier er mange cm. Fra tilnærmet likt utgangspunkt med Norma Oryx endrer min Tikka seg veldig mens fruens Schultz & Larsen går likt. Hvordan forklares dette? (Er fra før vant med at norma jaktmatch går syver til høyre ift Oryx i Tikkaen.
 13. Se forskrift om anlegg av, kontroll med og godkjenning av sivile skytebaner. Må godkjennes av politiet.
×
×
 • Create New...