Jump to content

Øystein

Members
 • Content Count

  1,071
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Øystein

 1. Nei alle halvautomatiske våpen er forbudt. Det er unntak fra forbudet for noen basert på kriterier. I den nye loven er kun halvautomatiske rifler forbudt. Selv om en del våpen med "feil kombinasjon" av egenskaper kan bli forbudt med den referansen.
 2. https://www.regjeringen.no/no/tema/klima-og-miljo/naturmangfold/innsiktsartikler-naturmangfold/vatmark/id2339659/
 3. Målrettet, de tok kun 9mm ammunisjonen og lot alt annet ligge.
 4. Det som kommer 1 oktober er forskrift som er justering av dagens våpenlov i forhold til EUs våpendirektiv (som er vedtatt som en egen lov på Stortinget, i tillegg til den nye Våpenloven).
 5. Nå har det vært flere grunner til at støytiltak på haglebanene på Løvenskiold har strandet. Løvenskiold har f.eks ikke ønsker å gi bort mer grunn til å bygge støyvoller utover området NSF disponerer i dag uten god kompensasjon. Spesielt ikke når NSF drev og snakket om at de ville få 50 millioner fra utbygging av diverse samferdselsprosjekter ved å ta imot masse som skulle legges på Løvenskiolds land gratis. Løvenskiold bygger også boliger på Fossum på nedsiden av Løvenskiold og ønsker derfor kanskje banen nedlagt for å gjøre boligene mer attraktive (og for å få tilbake omr
 6. Det ble diskutert i Våpenlovutvalgets NGO om man skulle gi leger tilgang til våpenregisteret og kunne gjøre bedømminger om våpen skulle anbefales tilbakekalt. Dette var et ekstra ansvar legestanden absolutt ikke ville ha hvis jeg husker riktig.
 7. De største foreningene ber Regjeringen om et fond for å rydde opp i forurensninger på skytebaner: https://dfsgrasrot.no/norsk-skyttertidende/article/ber-om-statlig-miljoefond
 8. For å trekke sammenligninger til, tja, billøp: Mini-14 er en gammal 2CV med slarkete styring, bremser som ikke virker skikkelig og som har problemer å nå gå-hastighet i fritt fall. Du ønsker å konkurrere mot en McLaren F1.
 9. Kan være så enkelt at politiet sjekket våpenregisteret for døde personer. Er jo vært et satningsområde for å få kontroll på våpen fra dødsbo.
 10. Er vel en velkjent konflikt som har pågått i flere år. Vet den har vært oppe flere ganger på Pistolkonferansen til NSF (fagkonferansen), på kretslederkonferansen og ellers internt i NSF. Er vel litt lik den kranglinga man kan se mellom GGGer i DFS og jegere.
 11. Vel mer at de kanskje ikke hadde noen innsigelser.
 12. https://www.regjeringen.no/no/dokumenter/horing---forslag-til-ny-vapenforskrift-mv/id2692915/?expand=horingssvar
 13. Det er da kommet inn mange høringssvar i denne saken. Inkl fra NOJS - flott jobbet med den
 14. Hvor står det at det er *forbudt* å begrense kalibrene? Det har vært praktisert i mange år å begrense kalibre på elektroniske skiver - alle disse stevnene har blitt godkjent av forbundet når vi hadde sentral approbering av stevner. Godt henne en regelnazi kan finne en kombinasjon av regler som kan hentyde om noe slikt, men sedvane viser at det er fullt godkjent.
 15. Det finnes også baner hvor det ikke er lov med enkelte kalibere eller kuler (f.eks mantlet). Skal man da ikke kunne holde stevnener fordi man f.eks ikke kan tillate 9mm FMJ? Så lenge begrensningen blir opplyst om på forhånd så er det helt ok å avholde et stevne. Skal 70 skyttere ikke få skyte fordi 1 skytter ikke kan bruke sin 9mm han ikke har blykuler til?
 16. Er vel mer poenget om oppbevaring av rifle + ammo som er poenget her, ikke magasinet...
 17. Hvor står det i forskriften at du må søke om å kjøpe magasiner? Det som står der er at du må ha tillatelse fra politiet til å kjøpe større magasiner - på lik linje med at du trenger et våpenkort i riktig kaliber for å kjøpe ammunisjon. Men det vil ikke være en søknad hver gang du skal kjøpe et magasin.
 18. Noen ganger må man være realistisk. Det må også tenkes på at hvis svar på høringen inneholder masse radikale punkter så er sjansene for alt ignoreres stor - derfor man burde tenke litt på realitier før man sender inn masse, for å være ærlig, pisspreik blant alt det veldig bra som er kommet frem her. Kjenn dine kamper, og ikke brukt krefter på å sloss mot vindmøller - du vil bli tatt for en idiot.
 19. Dette har jo blitt diskutert før (trolig i samme tråd). INGEN stopper deg i organisere et nytt forbund for Whatever du ønsker. Det er organisasjonsfriheten. Du kan også lage skyteprogrammer som funker med våpen ervervet i andre forbund. Men **RETTIGHETEN** til å kunnen erverve egne våpen er det ikke automatisk at du får. Der må myndighetene godkjenne, og de som setter reglene. Personlig er det helt fint for meg - jeg vil ikke ha fuckings USA-tilstander i Norge hvor du får våpen fordi "det er morro". Da vil vi garantert se mer unheldige hendelser og det vil
 20. Hvis et forbund ikke har underslagsforsikring (noe som er påbudt i NIF etter et stort underslag i Oslo og Akershus Skytterkrets for mange år siden) så burde styret bli holdt ansvarlig for et evt underslag pga rent inkompetanse. Det er noe *alle* idrett/kulturorganisasjoner burde ha, uansett hvilket hva de bedriver med. Det er enklet å greit fordi eksisterende forbund lever på nåde og fordi de var flinke med å innføre frivillge regler (som nå er blitt del av forskriften/loven) etter 22 juli. Hadde de ikke gjort det så hadde programmene ikke eksistert mer. Dette et felt
 21. IDPA tror jeg du kan se langt etter i Norge - de trener på selvforsvarskyting og det vil du aldri få godkjent her i landet.
 22. Det myndighetene ikke ønsker er "Joebobs hillbilly beer shooting association of raudnakkeland" som søker om lov til våpenerverv. Det har vært slik i lengre tid, og selv øvelser som inngår i internasjonale organisasjoner har blitt bedt om å innlemme seg innunder en annen organisasjoner (PPC som ble tvunget innunder NSF) istedet for å bli godkjent som frittstående organisasjon. POD/Justis synes 13+ organisasjoner som gir mulighet til våpenerverv er nok.
 23. Jeg regner med at du har håndfast bevis for en så grov påstand?
 24. Fikk kløftbukk på Snøhetta (Oppdal BA) og fritt dyr på Drivstua øst.
 25. Du kan drømme. Men våpentillatelse spesielt på håndvåpen i Norge er og forblir behovsprøvd - har du ikke et dokumenterbart behov så skal du ikke få erverv på et håndvåpen. Det er slik våpenloven er utformet, basert på et universalt politisk ønske fra Stortinget og de politiske partiene. Men den skal håndheves etter lovens utformelse og ikke etter valgfrie tolkninger fra POD og diverse våpenkontorer.
×
×
 • Create New...