Jump to content

Øystein

Members
 • Content Count

  988
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

54 Excellent

About Øystein

 • Birthday 08/05/1971

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Øystein

  Utleier nekter meg å oppbevare våpen

  Det finnes folk som ikke liker våpen. De behøver ikke måtte forsvare sitt syn på noen som helst måte. Hvis din utleier ikke vil ha våpen i sitt hus, så burde det være et syn du respekterer og burde ha avklart på forhånd før du signerte leiekontrakten. Jeg spurte alle de jeg ville leie fra sist om de var ok med at jeg ville oppbevare våpen i leiligheten.
 2. Øystein

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Hvor mange av de godkjente hallvautomatiske jaktrifler kan ta mer en 10-skudds magasiner? Husk at intensjonen med det nye EU-makkverket er at hvis du stapper et 10-skudds magasin i f.eks en Mini-14 godkjent for jakt - så har du gjort noe ulovlig og er da i besittelse i en ulovlig masseødeleggesvåpen. Er derfor det vil bli løyve for å kunne både erverve og inneha høykapasitetsmagasiner på både pistol og rifle og at godkjenningslista for halvauto til jakt blir redusert til rifler som ikke tar høykapasitetsrifler.
 3. Øystein

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  HVis du tenker på MIni-14, så er den som den havner under ("særlig farlige egenskaper") ikke tatt inn i denne høringen - dette går kun for tilpasninger for EU-s våpendirektiv. De andre tingene vil komme i en senere høring.
 4. Øystein

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  "Godkjent skytterorganisasjon" er vel organisasjoner som POD har godkjent skytterprogrammene til, og som har skyterkonkurranser med de aktuelle våpene som er internasjonale slik som World Shoot, World Cup, EM, VM, OL og lignende. At en svenske dukker opp på et L2 stevne i hula er ikke internasjonalt stevne (det er vel definert som Level IV og høyere i IPSC?).
 5. Øystein

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Hvor mange faste magasiner med kapasitet over 20 til pistol, eller 10 til rifle vet du om? Siden det er kriteriet for å trenge det nye våpenkortet (hvis forskriften blir vedtatt i forslags form). Jeg vil også tro at det kommer en ny høring etter denne er vedtatt hvor de nye nasjonale reglene kommer (liste over våpen med "særdeles farlige egenskaper" m.m), da fokus på denne runden er å få våpenforskriften i tråd med EU-direktivet.
 6. Øystein

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Høringsforslaget til forandering av våpenforskriften er ute: https://www.regjeringen.no/no/dokumenter/hoyring-om-endring-av-vapenforskrifta--implementering-av-eu-sitt-reviderte-vapendirektiv/id2608606/?factbox=horingsnotater Et av hovedpunktene - forslag på våpenlisens for å kunne kjøpe pistolmagasin over 20 skudd og riflemagasin over 10 skudd. Dvs en lisens for å kunne kjøpe, ikke for hvert kjøp. Samt et register og hvem som kjøper hva av det, like det for ammunisjon.
 7. Øystein

  Bue newb - hvor begynner jeg?

  Hei ser at flere av forslagene her ikke ligger på tradbow eller Humlekjær mer, noen som har et ok forslag på nybegynnerbue til rundt 2k? Om det er recurve eller langbue er vel ikke så viktig (har forstått at recurve er bedre å lære teknikk på?).
 8. Øystein

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Nå er faktisk regelverket for halvautomatiske pistoler blitt ekstremt mye mer liebralt i den nye våpenloven. Fra å være totalforbudt i Våpenforskriften og så tillatt på nåde på untakslista til å ikke være forbudt i det hele tatt. Kun halv/helautomatiske rifler som er nevnt direkte i loven.
 9. Øystein

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  BAre å stille opp på ting og slik og meld din interesse til å bli med i organisasjonsledd. Er ikke akkurat flusht av personer som gidder å gjøre en jobb - de fleste foretrekker å syte. Det koster tross alt ikke noe innsats.
 10. Øystein

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Hvordan er det forskjellig fra i dag? Dagens våpenforskriften kan lett forandres til å forby det meste av våpen. F.eks så er allerede alle pistoler (eller håndholdte halvautomatiske våpen) forbudt, men vi har vært snille så det er et unntak så lenge kombinasjonen av gitte egenskaper ikke er fler enn X.
 11. Øystein

  Ny våpenforskrift- hva nå?

  Objektive for hvem? For de på Utøya er MIni-14 absolutt bevist som "særlig farlig". For jeger bombom som bruker den på rådyrjakt er den ikke "særlig farlig". For mange av oss som har eid den så er den kun farlig for eieren da den er et rangleverk av en annen verden. Skal du kodifisere den? "Ma ha drept minst 50 personer i Norgeshistoriens største massakre/terroraksjon"? Check. "Må være mislikt av POD"? Check. "Er svart og tacticool"? Check. "Hyllet av Stalin"? Godkjent.
 12. Øystein

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Hvor mange tusen ganger må man forklare dette? "Særdeles farlige egenskaper". Den fanger ****ALT**** man ønsker å forby. Hva er disse egenskapene? WHatever the fuck de ønsker. Det er en blankfullmakto for å forby det man finner politisk ukorrekt og man ikke ønsker å ha tillatt.
 13. Øystein

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Kompensasjon har ikke vært på bordet fordi det setter en presedens de ikke ønsker på Stortinget. Ta et eksempel på andre ting som til stadigvekk blir forbudt - syntetiske narkotiske stoffer. Disse blir forbudt etterhvert som de blir oppdaget. Hvis Stortinget setter presdens at alt beslaglagt eiendeler pga en lov/forskriftsendering skal kompenseres, så kan plutselig Bokstav-gjenge kjøpe opp millioner av nye stoffer og bare vente på at de blir forbudt, levere dem inn "de var lovlige når vi laget dem", og få million-erstatninger. Det er den ytterste konsekvens/scenario som en eller annen jurist/byråkrat i departementene har tenkt opp og de vil unngå.
 14. Øystein

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Godkjenningslisten har en funksjon med at alle våpen på den har blitt undersøkt av våpentekniske folk hos Kripos for å påse at de ikke lett kan konverteres til til helautomatisk bruk. Det er derfor man må sende inn et eksemplar av ethvert våpen som man ønsker å få godkjent - dette eksemplarer går da inn til Kripos for teknisk undersøkelse og forblir i deres "arkiv"/lager som referansemodel.
 15. Øystein

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Nei, fordi det vil være dispensasjon for DSSN og NROF til å eie og erverve disse våpnene (med et aktivitetsregime like det både DSSN og NROF har i dag).
×