Jump to content

Øystein

Members
 • Content Count

  1,064
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

97 Excellent

About Øystein

 • Birthday 08/05/1971

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det ble diskutert i Våpenlovutvalgets NGO om man skulle gi leger tilgang til våpenregisteret og kunne gjøre bedømminger om våpen skulle anbefales tilbakekalt. Dette var et ekstra ansvar legestanden absolutt ikke ville ha hvis jeg husker riktig.
 2. De største foreningene ber Regjeringen om et fond for å rydde opp i forurensninger på skytebaner: https://dfsgrasrot.no/norsk-skyttertidende/article/ber-om-statlig-miljoefond
 3. For å trekke sammenligninger til, tja, billøp: Mini-14 er en gammal 2CV med slarkete styring, bremser som ikke virker skikkelig og som har problemer å nå gå-hastighet i fritt fall. Du ønsker å konkurrere mot en McLaren F1.
 4. Kan være så enkelt at politiet sjekket våpenregisteret for døde personer. Er jo vært et satningsområde for å få kontroll på våpen fra dødsbo.
 5. Er vel en velkjent konflikt som har pågått i flere år. Vet den har vært oppe flere ganger på Pistolkonferansen til NSF (fagkonferansen), på kretslederkonferansen og ellers internt i NSF. Er vel litt lik den kranglinga man kan se mellom GGGer i DFS og jegere.
 6. Vel mer at de kanskje ikke hadde noen innsigelser.
 7. https://www.regjeringen.no/no/dokumenter/horing---forslag-til-ny-vapenforskrift-mv/id2692915/?expand=horingssvar
 8. Det er da kommet inn mange høringssvar i denne saken. Inkl fra NOJS - flott jobbet med den
 9. Hvor står det at det er *forbudt* å begrense kalibrene? Det har vært praktisert i mange år å begrense kalibre på elektroniske skiver - alle disse stevnene har blitt godkjent av forbundet når vi hadde sentral approbering av stevner. Godt henne en regelnazi kan finne en kombinasjon av regler som kan hentyde om noe slikt, men sedvane viser at det er fullt godkjent.
 10. Det finnes også baner hvor det ikke er lov med enkelte kalibere eller kuler (f.eks mantlet). Skal man da ikke kunne holde stevnener fordi man f.eks ikke kan tillate 9mm FMJ? Så lenge begrensningen blir opplyst om på forhånd så er det helt ok å avholde et stevne. Skal 70 skyttere ikke få skyte fordi 1 skytter ikke kan bruke sin 9mm han ikke har blykuler til?
 11. Er vel mer poenget om oppbevaring av rifle + ammo som er poenget her, ikke magasinet...
 12. Hvor står det i forskriften at du må søke om å kjøpe magasiner? Det som står der er at du må ha tillatelse fra politiet til å kjøpe større magasiner - på lik linje med at du trenger et våpenkort i riktig kaliber for å kjøpe ammunisjon. Men det vil ikke være en søknad hver gang du skal kjøpe et magasin.
 13. Noen ganger må man være realistisk. Det må også tenkes på at hvis svar på høringen inneholder masse radikale punkter så er sjansene for alt ignoreres stor - derfor man burde tenke litt på realitier før man sender inn masse, for å være ærlig, pisspreik blant alt det veldig bra som er kommet frem her. Kjenn dine kamper, og ikke brukt krefter på å sloss mot vindmøller - du vil bli tatt for en idiot.
 14. Dette har jo blitt diskutert før (trolig i samme tråd). INGEN stopper deg i organisere et nytt forbund for Whatever du ønsker. Det er organisasjonsfriheten. Du kan også lage skyteprogrammer som funker med våpen ervervet i andre forbund. Men **RETTIGHETEN** til å kunnen erverve egne våpen er det ikke automatisk at du får. Der må myndighetene godkjenne, og de som setter reglene. Personlig er det helt fint for meg - jeg vil ikke ha fuckings USA-tilstander i Norge hvor du får våpen fordi "det er morro". Da vil vi garantert se mer unheldige hendelser og det vil slå tilbake hardt på oss. Skal ikke mye til før alt annet en jaktrifler med maks 3 patroner (og hagler) er forbudt og inndratt. En hendelse av størrelse er nok.
 15. Hvis et forbund ikke har underslagsforsikring (noe som er påbudt i NIF etter et stort underslag i Oslo og Akershus Skytterkrets for mange år siden) så burde styret bli holdt ansvarlig for et evt underslag pga rent inkompetanse. Det er noe *alle* idrett/kulturorganisasjoner burde ha, uansett hvilket hva de bedriver med. Det er enklet å greit fordi eksisterende forbund lever på nåde og fordi de var flinke med å innføre frivillge regler (som nå er blitt del av forskriften/loven) etter 22 juli. Hadde de ikke gjort det så hadde programmene ikke eksistert mer. Dette et felt myndighetene absolutt ikke vil godta flere organisasjoner for, det er noe de aldri vil kunne stå i f.eks VG og forsvare. 22 juli har skjedd og vi må leve med konsekvensene.
×
×
 • Create New...