Jump to content

Øystein

Members
 • Content Count

  998
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

61 Excellent

About Øystein

 • Birthday 08/05/1971

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ca når trekker Statskog kortene?
 2. DNT har tillatelse av grunneiere og rettighetseiere til å markere løypene sine med maling. For det meste er det Statskog og fjellstyrene som eier områdene som merkes. Greit om du setter deg inn i saker før du påstår at de bryter loven.
 3. Jeg skjønner delvis hvor PST kommer fra, hvis du ser på det som en prinsippdiskusjon og ikke ser på enkeltpersoner. Det er ikke til å skyve under stolen at det har vært tilfeller av personer som trolig ikke burde hatt våpenopplæring som både har tatt jegerkurs og sikkerhetskurs for pistol. Det kan både være "kjenninger av politiet" og ustabile flyktninger som er på overvåkingslister. Men slik som reglene i NIF er så har man ikke grunnlag/lov til å nekte noen som helt medlemskap i et NIF-forbund (slik som NSF). Man kan så klart nekte dem adgang til skytebanen men ikke medlemskapet.
 4. Hvor står det at de ikke skal bruke lovens regler til dette? At de aldri skal etterprøve behov? Et våpenkort er ikke til evig tid, like lite som et førerkort er. Tilfredsstiller du ikke kravene så har du ikke krav på å ha tillatelsen. Den er tross alt gitt med grunnlag i et behov du har meldt. Uten behovet er grunnlaget for erverv og tillatelse borte. Jeg ser gjerne at de ikke gjør det, men de er tross alt i sin fulle rett å gjøre dette. Noen vil si at de burde være pliktig til å gjøre det.
 5. Helt enig - det har gjennom årene vært såpass mange rare utspill fra den gjengen at jeg unngår dem som pesten. Samme med noen av de andre organisasjonene som har blitt laget, slik som "Jegernes Interesseorganisasjon". Var inne der en kort tid men sa hadet pga deres holdninger.
 6. Spretterter med armstøtte har vel vært forbudt så lenge jeg kan huske, 40+ år. Var jo dristige personer som skaffet seg disse i Sverige på 80-tallet. De skjøt kulelagre godt inn i trestammer.
 7. Jeg har alltids synes det er intressant på innendørs pistolbaner i NSF å se alle stedene hvor det er kulehull... I taket, i vegger, på baksiden av stolper., på lampeskjermer, i gulvet osv.
 8. Det finnes folk som ikke liker våpen. De behøver ikke måtte forsvare sitt syn på noen som helst måte. Hvis din utleier ikke vil ha våpen i sitt hus, så burde det være et syn du respekterer og burde ha avklart på forhånd før du signerte leiekontrakten. Jeg spurte alle de jeg ville leie fra sist om de var ok med at jeg ville oppbevare våpen i leiligheten.
 9. Hvor mange av de godkjente hallvautomatiske jaktrifler kan ta mer en 10-skudds magasiner? Husk at intensjonen med det nye EU-makkverket er at hvis du stapper et 10-skudds magasin i f.eks en Mini-14 godkjent for jakt - så har du gjort noe ulovlig og er da i besittelse i en ulovlig masseødeleggesvåpen. Er derfor det vil bli løyve for å kunne både erverve og inneha høykapasitetsmagasiner på både pistol og rifle og at godkjenningslista for halvauto til jakt blir redusert til rifler som ikke tar høykapasitetsrifler.
 10. HVis du tenker på MIni-14, så er den som den havner under ("særlig farlige egenskaper") ikke tatt inn i denne høringen - dette går kun for tilpasninger for EU-s våpendirektiv. De andre tingene vil komme i en senere høring.
 11. "Godkjent skytterorganisasjon" er vel organisasjoner som POD har godkjent skytterprogrammene til, og som har skyterkonkurranser med de aktuelle våpene som er internasjonale slik som World Shoot, World Cup, EM, VM, OL og lignende. At en svenske dukker opp på et L2 stevne i hula er ikke internasjonalt stevne (det er vel definert som Level IV og høyere i IPSC?).
 12. Hvor mange faste magasiner med kapasitet over 20 til pistol, eller 10 til rifle vet du om? Siden det er kriteriet for å trenge det nye våpenkortet (hvis forskriften blir vedtatt i forslags form). Jeg vil også tro at det kommer en ny høring etter denne er vedtatt hvor de nye nasjonale reglene kommer (liste over våpen med "særdeles farlige egenskaper" m.m), da fokus på denne runden er å få våpenforskriften i tråd med EU-direktivet.
 13. Høringsforslaget til forandering av våpenforskriften er ute: https://www.regjeringen.no/no/dokumenter/hoyring-om-endring-av-vapenforskrifta--implementering-av-eu-sitt-reviderte-vapendirektiv/id2608606/?factbox=horingsnotater Et av hovedpunktene - forslag på våpenlisens for å kunne kjøpe pistolmagasin over 20 skudd og riflemagasin over 10 skudd. Dvs en lisens for å kunne kjøpe, ikke for hvert kjøp. Samt et register og hvem som kjøper hva av det, like det for ammunisjon.
 14. Hei ser at flere av forslagene her ikke ligger på tradbow eller Humlekjær mer, noen som har et ok forslag på nybegynnerbue til rundt 2k? Om det er recurve eller langbue er vel ikke så viktig (har forstått at recurve er bedre å lære teknikk på?).
×
×
 • Create New...