Jump to content

Øystein

Members
 • Content Count

  1,036
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

83 Excellent

About Øystein

 • Birthday 08/05/1971

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. https://lovdata.no/dokument/LTI/forskrift/2020-03-24-424?fbclid=IwAR3tRIis51jbazum9csBWBg4fwJ5M3aILU8P213yx-YTN0IfBdHypZra8uk
 2. Mini-14 blir bannlyst under henvisning til "særdelig farlig", med henvisning at det største terrorangrep i Norges historie ble utført med den. Ingenting vil redde den - null politisk person ønsker å ville stå frem i VG med "VIL REDDE BREIVIKS TERRORRIFLE - se reaksjonene til AUFerne som ble skutt av den!"
 3. JEg tror du roter noe jævla med begreper her. INGEN stopper deg å lage eller bli medlem av en organisasjon (med mindre den bryter noen lover,). Men det gir deg IKKE automatisk rettigheter som andre organisasjoner har. Er det samme med masse andre ting. At jeg starter en "fagforening" for personer som heter Øystein, gir ikke meg rett til å påkreve bedriften min til å høre på meg. Fordi kriteriene for å bli ANNERKJENT ikke er tilstede.
 4. Ingenting stopper deg i å skape "Krag / Kongsberg Coltes skytte venner". Men du får ikke godkjent den til eget erverv. Men du kan holde stevner og annet gøy så mye du vil.
 5. Og det objektive kravet er: Er dette del av en internasjonell annerkjent skytterorganisasjon. Ja/Nei. Og det du beskriver på klubbnivå er da ikke noe med våpenlov eller godkjente organisasjoner. Det er da et lokal samarbeidsproblem innad i klubben. Masse klubber som gjørt det godt som er medlem av mange forbund. Mange klubber som går på tryne som kun er medlem av en organisasjon. Du kan organisiere deg i gudene vet hva du vil - men det vil ikke gi grunnlag til erverv for våpen. Våpenlisens er et privilegium du får innvilget basert på gitte kriterier, hvorav medlem av klubb som er medlem i internasjonalt godkjent organisasjon er ett av kravene.
 6. VI har i dag hva, 17(?) organisasjoner som gir grunnlag til erverv for våpen. Det har vært klart fra POD og andre i lang tid at man ikke ønsker å godkjenne flere organisasjoner men at de får innordere seg under hverandre. Er derfor PPC er del av NSF og ikke en egen organisasjon, fordi POD nektet å godkjenne dem som frittstående. Skyting i Norge er i dag knyttet til 2 kriterier - jakt og idrett. Idrett er for det meste koblet til internasjonale organisjoner (ISSF, IMSSU, IPSC osv) som bedriver internasjonell idrett. Det er null ønsker fra politikere i Norge å gi et frislipp på kriterier for våpenerverv, heller motsatt.
 7. SSL = Sportsskyterligaen (Oslo).
 8. Dette er jo motsagt en billion ganger her inne - leser man forarbeidet og bakgrunnen til Våpenlovutvalget så ser man at det var bedt konsensus om at våpenloven måtte moderniseres, fra alle side. Du skriver at POD alene har bedt om - jeg vil gjerne se det dokumentert i noe annet an kvasikonspiratortiske løse fraser. Spesielt linken til våpenforskriften av 2009. Du kommer med relativ grove påstander som jeg føler burde dokumenteres.
 9. Kan du dokumentere at ingen i noen fremtid noesinde vil benytte en Mini-14 til å begå et terrorangrep i Norge hvis den ikke blir forbudt? Fordi jeg kan garantere at ingen med lovlig ervervet Mini-14 vil begå et terrorangrep med den etter at den er forbudt og alle rifler er begjært innlevert. Fordi da er det ingen i kongeriket som eier en lovlig erveret mini-14 ergo kan null terrorangrep gjennomføres med en slik (ulovlige kan såklart benyttes, men der har man allerede brutt lover før man kommer så langt til å løsne et skudd)
 10. Deres logikk er ganske simpel - har du ikke aktivitet så trenger du ikke magasiner.
 11. og for å presisere - det er *IKKE* registering av magasiner (som i serienummber osv osv), det er en salgsoversikt over hva som har blitt solgt. Akkurat som føres på fabrikkammo. Og Mini-14 vil jeg trolig garantere deg at du ikke vil få tillatelse til å kjøpe høykapasitetsmagasiner til.
 12. Det du linker til er kun dagens våpenforskrift som gjelder for den "forrige" våpenloven. De har justert den til å passes mer til hvordan den nye trolig vil se ut siden arbeidet med den nye drar ut. Men forskriften for den nye våpenloven kan bli seende annerledes ut på en del punkter.
 13. Ny forskrift for våpenloven: https://lovdata.no/dokument/LTI/forskrift/2020-02-26-192 (Dette er en justering av dagens forskrift, og ikke den som skal gjelde for den nye våpenloven). Trer i kraft 1 april, men skulle tro det var aprilspøk...
 14. Jeg tror nok at statsrådens beslutning er god forankret i Miljødirektoratets/Miljøverndepartementets jusavdelinger - kan hende også Justisdepartementet.
×
×
 • Create New...