Jump to content

Øystein

Members
 • Content Count

  1,023
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

81 Excellent

About Øystein

 • Birthday 08/05/1971

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg tror nok at statsrådens beslutning er god forankret i Miljødirektoratets/Miljøverndepartementets jusavdelinger - kan hende også Justisdepartementet.
 2. Dette har blitt debatert før - eiendomsretten i grunnloven gjelder kun fast eiendom.
 3. Inkluderer lederen for justiskomiteen på Stortinget, som er en person som gi informasjon om premissene og hva som de holder på med.
 4. debatt om dette på Dagsnytt 18 i dag, mellom Sp og Elvestuen.
 5. Loven er ferdig for lenge siden og vedtatt av Stortinget. Forskriften er enda ikke ferdig, og før den er ferdig og har vært ute på høring så er ikke loven aktiv.
 6. Gebyrer skal gjenspeile det tjenesten faktisk koster. Hvis det viser ser at våpenforvaltninger koster mer enn det som søknadene gir inn så sier det seg at den må økes. Er også det regjeringen sier i proposisjonen. Er også derfor passgebyrer går opp.
 7. Eh, er vel ikke så mye å klage over. Er ikke et urimelig beløp.
 8. Mja, nå er det jo et stort problem med blyet som allerede ligger i nedslagsfeltet for haglebanene. At det ikke skytes med bly stopper ikke problemet med 50+ år med blyrester som ligger i den myra. Og det burde det gjøres noe med (og jobbes med).
 9. NRK har slengt seg på en annen vinkling av saken også, trolig sponset av Støyforeningen: https://www.nrk.no/ostlandssendingen/xl/vann-ved-skytebane-er-full-av-bly-1.14770189
 10. Loven av 2018 er et resultat av Våpenlovutvalgets arbeid, som startet i 2010 og mange ønsket en oppdatert våpenlov. Her kan du lese litt om arbeidet fra foreningene i den anledningen:
 11. Jeg synes det er fantastisk, i den forrige våpenlov så var alle regler om forbud av våpentyper regulert kun i forskift og rundskriv. Alt av jhalvautomatiske våpen var forbudt - visse ting kun tillatt ved untak. I den nye våpenloven så har de liberalisert enormt på dette området - både halvautomatiske hagler og halvautomatiske håndvåpen er løftet opp fra forbudslisten og er generelt sett tillatt, og nå må de spesifikt forby ting istedet for å spesifikt tillate. Mye av de samme reglene vil trolig komme i forskriften (slik som hvis en pistol har X, Y og Z så er den ikke tillatt - i motsetning til i dag når en pistol er untatt fra forbudet hvis den ikke har X, Y og Z) så det er et nullspill - men prinsippet ligger nå fast at pistoler og halvautohagler er per standard tillatte våpen. Men folk sutrer og kommer med flotte konspirasjonsteoriet om at vi vil få alle våpen forbudt fordi Politiet vil få makt til å gjøre akkurat det samme det allerede har enda større makt til å gjøre!
 12. Du mener den samme presedensen de har i dag når de forbyr i rundskrivs form? Foranderinger i en forskrift må ut på høringer - i motsetning til rundskrivene til POD som forbyr våpen i dag som de bare sender ut nye versjoner av når de vil gjøre noe nytt.
 13. Absolutt ikke. Hvis slike klubber er medlem av NIF så bryter de alt som er av NIFs lover - det kan godt være grunnlag for at klubben kan bli ekskludert fra Idrettskretsen og Forbundet i værste tilfelle.
×
×
 • Create New...