Jump to content

ferieguru

Members
  • Posts

    208
  • Joined

  • Last visited

ferieguru's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Viltkjøtt innholder langt mer enzymer enn kraftforet kjøtt fra landbruket. De enzymene som bryter ned kjøttet, er virksome til i overkant av 45 grader. Ved å legge et rådyrlår i sous vide, vil disse enzymene være aktive i en lengre perioden enn ved en konvensjonell stekemåte i ovnen.
  2. Hva med Sous Vide? Det er en fantastisk fin måte å tilberede kjøtt. Tror man skal kommer rimelig bra fra det med 56 grader, i 6+ timer, avhengig av hvilket kjøtt man bruker. Brun stykket i stekepanna i meierismør etterpå.
  3. Meny-butikkene har flere sorter fra Lervig.
  4. Husk, selv de paranoide har ekte fiender!
  5. Sant nok, og jeg er kanskje litt urimelig når jeg forventer at journalistikk skal være objektiv og saklig. Kan det være at du forventer at alle skal være enig med deg i det du mener? Aviser er sjelden 100% objektive, og takk for det. Artikkelen er helt grei, men noen legger nok for mye i den, og andre som skrives i jakt- og våpenrelaterte temaer.
  6. På hvilket grunnlag burde denne artikkelen vært klagd inn for PFU? At man er uenig i noe eller at man ikke liker en artikkel, er et heller tynt grunnlag.
  7. I all hovedsak bør man styre unna ferdigmarinert kjøtt fra kjeder som den du nevner her.
  8. Fyren kan oppsummeres i et ord; Svin!
  9. Keep it simple. 50/50 med crème fraîche eller fløte og kraft. Har du ikke kraft, kan du alltids bruke buljong, og er du riktig heldig og kjenner noen som frekventerer Sentraleuropa, kan du høre med dem om de har steinsoppbuljong. Salt, pepper og litt einebær på slutten, og hvis du har godt tyttebærsyltetøy, litt av det også. Jeg jevner den med maisenna. Kan fint lages dagen i forveien, og varmes opp.
  10. Se litt på den siden jeg linker til her, spesielt det med temperaturer, og spesielt de temperaturene som er merket med rødt. Finner denne siden til å være ganske så informativ. http://scanholm.no/oppskrifter/1213-2/
  11. Huff, enda mer sutring fra en bonde. Norsk landbruk er et kapittel uten sidestykke. Lite miljøvennlig, nasjonalt er det et økonomisk kriseforetak, sosialt er det også en sørgelig historie. Ostesaken er i grunn egentlig en fillesak, men det viser igjen hvilken arroganse som bor i Senterpartiet/bondemafiaen. Jeg håper endelig at EU setter igang med noen tiltak ovenfor fiskeindustrien - der vi faktisk tjener penger. Norge er en netto mateksportør, på tide å ta det innover seg kanskje?
  12. Fra annonseteksten: "OBS normal leveranstid 7-25 dagar" Tar vel litt tid å få levert fra Ebay/Kina.....
  13. Hva forventer du egentlig av denne næringskjeden? I praksis null konkurranse, og kan sjalte og valte med forbrukerne etter eget forgodtfinnende.
×
×
  • Create New...