slemmo Posted June 21, 2011 Share Posted June 21, 2011 Har på følelsen at jeg er gæærn nok til å bestille grillkull fra Stavanger, men må nesten sjekke om det er noen som har på østlandet først i det minste Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
El Gringo Posted June 21, 2011 Share Posted June 21, 2011 Det kullet Rema selger som heter noe med "landslag" er god vare. Man kan tilogmed se at det er trestokker som er brukt og lukten har et klart hint av bålkos. Jeg bruker ikke tennvæske i det hele tatt, men et tennrør som fyres med noen avissider i bånn. Effektivt og null bismak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted June 22, 2011 Share Posted June 22, 2011 Hva koster dette remakullet? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goatboy Posted June 22, 2011 Share Posted June 22, 2011 Kjøper det kullet jeg også, 50lapp for 5kg. En del "støv" i bunn av posen, men stort sett bra kvalitet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
El Gringo Posted June 22, 2011 Share Posted June 22, 2011 Det kullet jeg mener er det som leveres i 4-kilos sekker. Det i 5-kilos sekker er bra det også, men som nevnt over litt støv og småmask i bunnen. Sjekket litt på nettet og det riktig gode kullet heter Konge Grillkull. Laget av 100% amerikansk eik. Husker ikke helt i farten, men tror ikke det var noen ublu pris på det. Kullet står på side 17 i denne brosjyren: http://issuu.com/duydinh006/docs/grill2 ... nspirasjon Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted June 22, 2011 Share Posted June 22, 2011 Jeg har kjøpt to 4 kilos sekker allerede, det kostet 17 kroner kiloen hvis jeg husker riktig. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted June 24, 2011 Share Posted June 24, 2011 Ørret på sedertreplanke Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ruger #1 Posted June 24, 2011 Share Posted June 24, 2011 Skal si den nye grillen din får kjørt seg slemmo Ser virkelig godt ut det du disker opp med. Gir inspirasjon... Si meg, spiser du aldri hverdagsmat ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted June 25, 2011 Share Posted June 25, 2011 Ikke når man akkurat har kjøpt ny grill Sedertreplanker får man kjøpt på Clas Ohlson til en dyr penge forresten. Jeg må se om jeg kan få tak i trevirke andre steder. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SuperHansen Posted June 25, 2011 Share Posted June 25, 2011 Den Ørreten så vannvittig god ut! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest graahund Posted June 25, 2011 Share Posted June 25, 2011 Hvorfor steke den på sedertre ? Gir det bedre smak ? Har aldri hørt om den varianten før. "Ikke det at jeg kan så mye om matlaging heller" . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted June 25, 2011 Share Posted June 25, 2011 Det skal gi smak fra treet til maten, men jeg kan ikke si jeg merket så mye til det egentlig. Ble en slags hvalburger i dag gitt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ruger #1 Posted June 25, 2011 Share Posted June 25, 2011 Hmmmm... en McWcWhale Ser godt ut. Regner med at den ikke ble servert med pommes frites og ketchup Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted June 26, 2011 Share Posted June 26, 2011 Ikke akkurat denne, men jeg har noe Jim Beam og Sticky fingers ketchup som er veldig god, og hjemmelagde potetbåter er ikke å forakte heller. Men Idun ketchup og sennep går det ikke så mye av her i huset. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
magnum_mauser Posted July 9, 2011 Share Posted July 9, 2011 Sjølvfiska laks til middag i dag. Den blei filitert og filetane låg i finsalt i tre timer før dei blei krydra med sitronpepper og lagt i ein abu-røyk med røykespon og ein einekvist i 25 minutter. Tilbehøret blei nypoteter, agurksalat og seterrømme - å så mett! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted July 10, 2011 Share Posted July 10, 2011 Grillet laks på torsdag: Fiskesuppe på fredag: Sjømat i går: I dag blir det grillet svinestek, må snu denne trenden med bare sjømat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted July 10, 2011 Share Posted July 10, 2011 Begynner å få draget på denne grillen nå, svinesteika ble tipp topp. Litt behandling med kirsebærtre Ferdig etter ca. 2 timer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted July 11, 2011 Share Posted July 11, 2011 Eg har også laga svinesteik på Weber`n min og det funker veldig bra. Bruker litt orrespon for å få litt ekstra røykesmak.. Siste gong eg gjorde dette, så lot eg steika ligge eit døgn i salt/pepper før grilling og smaksmessig gjorde det seg betre.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cipheron Posted July 31, 2011 Share Posted July 31, 2011 (edited) Tok et dykk i frysen og kom opp med en tiur og en orrhane. Bryststykker, lår, hjerte og lever ble lagt i en marinade bestående av østersaus en anelse soya og div urter/krydder og fikk overnatte på kjøl. Tid for grilling i dag, brystykker og lår fikk noen på minutter på sterk varme før de ble lagt til sides for litt indirekte varme der hadde et blomkålhode lagt en stund allerede innpakket i folie og godt med smør og litt salt. Hjerte og lever ble finhakket og stekt med selvplukket kantarell med en god dash med fløte over. Mett ja Da er det bare 1 hane og 1 høne igjen i frysen + 2-3 kg med hjort, godt planlagt.....satser på det er tomt til jaktstart Edited July 31, 2011 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted July 31, 2011 Share Posted July 31, 2011 Hvor er bildene? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cipheron Posted July 31, 2011 Share Posted July 31, 2011 Tenker altfor sjelden på bilder når jeg lager mat dessverre Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted October 9, 2011 Share Posted October 9, 2011 2 kilo lammelår klart for grilling. Krydder og hvitløk Etter 3,5 timer på grillen. Den var mer el. mindre ferdig etter 2,5 time, som var litt før jeg hadde regnet med, så jeg lot kullet brenne ut så den gikk gradvis over i hvile den siste timen, siste halvtimen lå kjernetemperaturen stabilt på 75 som er en tanke i høyeste laget, men da vet jeg det til neste gang. Den var jævlig saftig uansett heldigvis. Litt greskaktig tilbehør Namnam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
El Gringo Posted December 24, 2011 Share Posted December 24, 2011 Da er det på tide å skremme liv i denne tråden igjen. Velkrydret ribbe med perfekt svor, surkål, melne poteter, svisker og sjy. Hjemmelaget karamellpudding til dessert. Ai, ai Nå er det tid for rødvinsgløgg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hoterhals Posted December 24, 2011 Share Posted December 24, 2011 Det øammelårwt der!!! Sikle... Ble sulten til tross for det er kveld og 24.desember! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kimjorgen Posted December 24, 2011 Share Posted December 24, 2011 Jeg er aaalt for mett, til i det hele tatt gidde å skrive noe her nå Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OveR Posted December 25, 2011 Share Posted December 25, 2011 Flatbiff av rådyrbukk er satt til livs. Med ovnsstekt amadinepotet og rødvinssaus. Ellers var tilbehøret rosenkål og små sjalottløk som kokes lett i godt saltet vann før de surrer ferdig i en blanding av smør, honning og hakka nøtter. Domaine Vieux Telegraphe cdp i glasset. Stekte biffen hel i panne, før den fikk ti minutter i steikeovnen. Litt hvile og skjæres i fine skiver. Perfekt stekt. Mørt som smør. Veldig mett, ble en twist til dessert. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniolsen Posted December 27, 2011 Share Posted December 27, 2011 (edited) Flatbiff av rådyrbukk er satt til livs. Med ovnsstekt amadinepotet og rødvinssaus. Ellers var tilbehøret rosenkål og små sjalottløk som kokes lett i godt saltet vann før de surrer ferdig i en blanding av smør, honning og hakka nøtter. Domaine Vieux Telegraphe cdp i glasset. Stekte biffen hel i panne, før den fikk ti minutter i steikeovnen. Litt hvile og skjæres i fine skiver. Perfekt stekt. Mørt som smør. Veldig mett, ble en twist til dessert. høres fantastisk ut! ble sulten av å lese dette likte desserten, kort og greit, en twist Edited July 9, 2013 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HB Posted January 13, 2012 Share Posted January 13, 2012 ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ så mettttttttt!!!!! I dag,20 dag jul Må ein få prøve og ete opp den jole maten ein har att i kjellaren, eg fant ein rakfisk som var godt rak og ca 50 liter malt øl Me åt den sammen med rikeleg med tillbehør og den smaka rektig godt! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
El Gringo Posted January 29, 2012 Share Posted January 29, 2012 Han steike så mett ! Lammelår Osso Buco med hjemmelaga potetmos og Gremolata. En god dæsj Retsina handbåret fra Hellas oppi gryta satte den store prikken over i´en. Ai, ai ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lennart Posted March 14, 2012 Share Posted March 14, 2012 siden det er den intdernasjonale biff og sugedagen (stake and BJ day) ble det hasselback poteter, ovnsbakt chinesisk hvitløk og sharlottløk, soppstuing av kantarell, ytrefilet av elg og saus med peppersauspose som grunning det ble også komponert spinatsuppe som forret og asparges som tilbehør, men det ble ikke dokumentert Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted March 14, 2012 Share Posted March 14, 2012 Hva med resten av dagen da Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lennart Posted March 15, 2012 Share Posted March 15, 2012 den ligger på ett mer passende forum Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted March 17, 2012 Share Posted March 17, 2012 Fredagsmiddagen. Østers og kamskjell til forretten Jordskokksuppe med østers, kamskjell og trøffel: Blåskjell med hjemmelaget majones og påmmes til hovedrett. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SuperHansen Posted March 17, 2012 Share Posted March 17, 2012 Nice slemmo! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted March 25, 2012 Share Posted March 25, 2012 Grillet litt tynnribbe i går Etter ca. 4 timer grilling: Servert: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted March 25, 2012 Share Posted March 25, 2012 Hvordan klarer du å grille en ribbe i 4 timer uten at den blir kull? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted March 25, 2012 Share Posted March 25, 2012 Bruker 57cm kulegrill, har kull bare på ene siden også ligger ribba på andre kanten med et vannbad under. Det stabiliserer temperaturen litt også samler det opp drypp selvsagt. Så griller jeg den sånn et par timer på 170 grader før jeg pakker den inn i folie og heller oppi eplejuice, så "kokes" den i eplejuice ca. en time før jeg pakker den ut og pensler med en eller annen type BBQsauce, så kan man grille den sånn 30-60 minutter avhengig av hva slags konsistens man vil ha på sauslaget utenpå. Når man skjærer den opp etterpå da så renner det kraft ut av ribba. Finnes ingen bedre metode å langtidsgrille svinekjøtt på, funker fint på steik og andre typer store kjøttstykker også, eller spareribs. Naturell spareribs er det desverre ikke så lett å få tak i i Norge, de ferdigkokte og marinerte på butikken må man holde seg langt unna, de egner seg bare til rask direktegrilling Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted April 4, 2012 Share Posted April 4, 2012 Nam nam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Desert-Beagle Posted April 4, 2012 Share Posted April 4, 2012 Du Slemmo, er det en Weber kulegrill du har? Jeg kjøpte det i fjor sommer og ser at det ligger et enormt potensiale der. For moro ha vi stekt rundsykker i den, Har også laget skremmende god pizza i den. Det mest avanserte jeg gjorde var å grille et helt rådyrlår. Det kunne vært en suksess, helt til jeg fant ut å ha i litt einerkvist og eikespon for å gi røyksmak. Det skulle jeg ikke gjort. Jeg liker røyka kjøtt, men her ble det feil. Kan du i detalj fortelle meg hvordan du ville grilla et rådyrlår. Takk på forhånd Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted April 4, 2012 Share Posted April 4, 2012 Jeg har den 57 cm Webergrillen med temperaturmåler i lokket, det er alfa omega for å vite hvordan det ligger an med grillingen da man er nødt til å etterfylle med kull etterhvert hvis du skal grille mer enn et par timer, det går også an å bruke steketermometer stukket ned i ventilasjonsåpningen. Et rådyrlår ville jeg vel bare grillet på samme måte som jeg gjør med alle store kjøttstykker....steik osv. Denne konfigurasjonen bruker jeg på ting som skal grilles lenge: Kull på ene siden og kjøttstykket på andre siden, ekspertene sier at kullet skal være på motsatt side av ventilasjonsåpningen, på min er ventilasjonen i lokket på høyre side. ventilasjonen i lokket skal forøvrig aldri være lukket mer enn halveis, da kan røyken fra kullene bli stengt inne i grillen og ødelegge maten med bitter røyksmak. Ellers samme temperatur i grillen som du ville brukt i stekeovn, og steketermometer i låret for å se når maten er ferdig. Selv har jeg trådløst steketermometer, så jeg kan sitte inne i stua eller på verandaen å følge med på kjernetemperaturen Ang. røyk så har jeg opplevd at det har blitt for mye innimellom, laget blant annet spareribs en gang som smakte skikkelig skarpt, men har brukt kirsebærtre til svinekjøtt med hell flere ganger, men det er viktig å bløte trebitene eller flisene en god stund først, ellers brenner det bare rett opp når du legger det på kullet. Forøvrig, skal det være ekte grilling så skal det være naturlig kull, ikke briketter. Briketter er ofte kjemisk fremstilt og kan inneholde tennveskelignende stoffer for å sørge for at brikettene brenner, på den annen side er det enklere å grille med briketter, da de brenner lengre og er lettere å holde jevn temperatur på, så for amatører er det lov, og de gangene man er litt lat Det beste kullet jeg har testet foreløbig er landslagskullet til Rema, bra kull skal ha godt med store fine kullbiter, hvis det renner fullt av smårusk ut av posen så blir det slitsomt å grille. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Desert-Beagle Posted April 4, 2012 Share Posted April 4, 2012 Takker for svar! Da har jeg samme grill som deg skjønner jeg. Får grave litt i frysen og finne noen egnede grillemner. Den tynnribba så forøvrig utrolig god ut. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
magnum_mauser Posted April 14, 2012 Share Posted April 14, 2012 Åååååå, så mett!!! Var spydig mot slaktaren i dag, meinte han skar biffane for tynt. Det enda meg at eg rusla ut med eit biffstykke på 0,65 kg Denne blei steikt, og mot slutten gnidde eg biffen med kvitlauk og litt smør, som saus hadde eg krafta som kom ut av biffen når den kvilte etter steiking, tilsatt ein skvett sitron. Attåt var det stua aromasopp og melne poteter med ein klatt smør oppå - det blir ein roleg laurdagskveld, kjenner eg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadob Posted April 14, 2012 Share Posted April 14, 2012 Ytrefilèt av hjortekalv - stekt 3 min på hver side, samt en flaske Dona Dominga, smaker bedre en kebaben fra Ali i går kveld . Men når man skal på jobb, kaster man ikke perler for et svin (les: spandere på seg det beste kjøttet uten en god rødvin) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest graahund Posted April 15, 2012 Share Posted April 15, 2012 @ HB, jeg elsker rakfisk . Nesten så jeg misunner deg gitt. Detta så godt ut !. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted May 12, 2012 Share Posted May 12, 2012 I går ble det burger til middag, økh bakte burgerbrød som ble litt større enn forventet Med Norzolaost på Klar for lokket Og servert. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted May 12, 2012 Share Posted May 12, 2012 Rimelig feit burger Slemmo, hehehe.. Ser du driver å slafser i deg smalahove også, ikkje værst, slett ikkje værst, det er mat for mons.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted May 12, 2012 Share Posted May 12, 2012 Jeg har jo bodd 3 år på Voss, mulig jeg har blitt smittet av noen Vossagener Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted May 12, 2012 Share Posted May 12, 2012 He, he, ja det stemmer det ja.. Flott at du klarte å dra med deg litt tradisjoner.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted May 17, 2012 Share Posted May 17, 2012 Gratulerer med dagen! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredda83 Posted May 17, 2012 Share Posted May 17, 2012 http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A ... =1AQGLRy1c" target="_blank dessert!!! nam nam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.